Şimdi Ara

ASUS N53SN-SZ024V Ram Yükseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, asus n53sn-sz024v model notebookumda 4 gb olan ram miktarını 8 veya 6 ya yükseltmek istiyorum fakat açıkçası bu konu hakkında pek bir bilgim yok. Bir tek modül ram ile çift modül ram arasındaki farklar nelerdir?

Ayrıca 4 gb ram e ek olarak 2 tane 2 gblık ram takabilir miyim? yani yeterli slot var mı pcde?

Bu modelde bu işlemi gerçekleştiren varsa yardımcı olabilir mi? Özellikle marka ve kapasite konusunda.

Şimdiden çok teşekkürler..

• max belleği 6gb 2 gb ram takabilirsin 2 slotu vardır.
  • Teşekkürler fakat asusun sitesinde ürün özelliklerinde şöyle bir ibare var:

DDR3 1333 MHz SDRAM, 2 x SODIMM socket for expansion up to 8GB SDRAM (Dual-core)
    DDR3 1333 MHz SDRAM, 4 x SODIMM socket for expansion up to 16GB SDRAM (Quad-core)
  • o model olarak değişiyor 8 gb de olabilir. değişik olabiliyor.dual core demek çift kanal 2 slot var guad corede 4 slot mevcut senin sistemde ne yazıyor 8 gb ozamn senin model 4 gb daha takabilirsin meselahttp://www.vatanbilgisayar.com/ram/corsair-cmso4gx3m1a1333c9-4gb-ddr3-1333mhz-cl9-tek-modul-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=51699

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 30 Kasım 2011; 21:58:13 >
  • Peki tek modülde 4 gb ram in ısınıp yanma olasılığı nedir?
  • yanmanın tek ve çift modülde olması olasıdır her zaman bu kul yapısı yanarda yanmazda bunun cevabını kimse veremez kullanan kullanıyor.dananımsal ve virüssel bir sorun olmadıkça ısınma her zaman normal seviyede olur.aşırı ısınırsa sıkıntı çıkar ki görüntü girmesi mavi ekran gibi hatalar verir.
  • n53sn serisi bilgisayarların d çekirdekli modellerinde 16gb ram desteği var. satış sitelerinde yanlış yazıyorlar. cpu-z den bakarak anlayabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus n53sn Ekran kartı Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merhaba arkadaşlar benim de bir sorum olacak. daha önce soruldumu bilmiyorum. bende de asus n53sv sx542v modelli laptop var. arkasını açtım 4 slot ve iki tane 2 gb lık ram var. ben yükseltmek istiyorum yanlız tek 4 gb ram alıp takarsam herhangi bi sıkıntı olur mu yoksa iki tane daha mı 2 gb lık ram almam gerekiyor ? performans ve uyum açısından hangisi daha mantıklı ?
  • şimdi asus n53 serisi kac gb ye kdr ramı desteklıyor ve kac slotu var tek seferde max kac gblık ram takabılıyoruz ? hıc mı bu konuda deneyen arastıran yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: enver328

n53sn serisi bilgisayarların d çekirdekli modellerinde 16gb ram desteği var. satış sitelerinde yanlış yazıyorlar. cpu-z den bakarak anlayabilirsiniz.

merhaba hocam cp-z den baktıgımda 4 cekırdeklı 8 ıslemcılı goruyorum sızın dedıgınız ıbare nerdedır? ayrıca aygıt yonetıcısınden de 8 cekırdek gozukmekte..

az önce ram yuvasını söktum 4 adet slot var 1 tane 4luk ram var dıger 3 slot bos.. tek slot 4 gb ramı kaldırabılıyor fakat 4 une 4luk takarsak kaldırma durumu ne olur bılgınız dahılınde mı?
  • bırde tavsıye f/p ram önerecek var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ak14

quote:

Orijinalden alıntı: enver328

n53sn serisi bilgisayarların d çekirdekli modellerinde 16gb ram desteği var. satış sitelerinde yanlış yazıyorlar. cpu-z den bakarak anlayabilirsiniz.

merhaba hocam cp-z den baktıgımda 4 cekırdeklı 8 ıslemcılı goruyorum sızın dedıgınız ıbare nerdedır? ayrıca aygıt yonetıcısınden de 8 cekırdek gozukmekte..

az önce ram yuvasını söktum 4 adet slot var 1 tane 4luk ram var dıger 3 slot bos.. tek slot 4 gb ramı kaldırabılıyor fakat 4 une 4luk takarsak kaldırma durumu ne olur bılgınız dahılınde mı?

I7 islemciliyse zaten 16gb ram desteği oluyor. 4x4 ram takılabiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet ona baktımda ısletım sıstemı wın 7 surumlerıne gore de degısıyormus max 16 ımıs..tsk ederım hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.