ASUS N53SN-SZ129V modelli notebook aldım ancak performansı cok düsük geliyor hdd den kaynaklı oldugunu düsünüyorum. 7200rpm disk takacagım degiştiren arkadaslar yazabilirlermi herhangi bir sorun oluyormu birde bunun diski normal 2.5inclik disklerdenmi yoksa daha kücükmü
şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar
2.5" ama eğer yer problemi olmayacaksa SSD almanızı öneririm. Bende de 0002V modeli var, Intel'in en son serisinden 160gb SSD'sini taktım, çok değişti laptop...
yorum icin teşekkürler. ssd diskler su an icin cok pahalı ve yetersiz geliyor. Masaüstü yapmaı düsünüyorum notebook haricinde onda kullanıcam 32gb civarı alırım işletim sistemi yüklerim diger işler icin 10.000 rpm lik 2tb disk taktımı saglam olr diye düsünüyorum.
-
bu modele 7200 takan arkadaşlar varmı taktılarsa hızda gözle görülür degişme varmı yazabilirlerse cok sevinirim.
Bende bu laptoptan alacam ama bu işlem bana biraz sıkıntılı geliyo ya sorun olursa. Bi de mesela hangi harddisk takılır link fln verirmsn marka model olarak fiyatını öğrenmek amaçlı
quote:
Orijinalden alıntı: ugu-R
2.5" ama eğer yer problemi olmayacaksa SSD almanızı öneririm. Bende de 0002V modeli var, Intel'in en son serisinden 160gb SSD'sini taktım, çok değişti laptop...
Bu bahsettiğin SSD 750 TL'den fazladır sanırım. Bütçe darsa arkadaşın 7200 rpm lik de işini görür bence.
quote:
Orijinalden alıntı: foxwoods
quote:
Bu bahsettiğin SSD 750 TL'den fazladır sanırım. Bütçe darsa arkadaşın 7200 rpm lik de işini görür bence.
620TL'ye aldım ama açıkcası değdi Her halukarda 7200rpm hdd de içinde gelen hdd'den çok daha iyi olacaktır, orası kesin...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: foxwoods
quote:
620TL'ye aldım ama açıkcası değdi Her halukarda 7200rpm hdd de içinde gelen hdd'den çok daha iyi olacaktır, orası kesin...
Orası muhakkak kapasite/performans/fiyat gibi üç kriterin varsa SSd biraz geride kalır. Ama bi arkadaş SSD+harici disk kullanımı bu üç kriterin 2 sini karşılıyor tek kalan fiyat işte ordada bütçeye bakar. Dediğin gibi bütçe sağlamsa SSD+Harici Disk mükemmel olur ama bütçe yoksa arkadaşın almak istediği 750 gb 7200 rpmlik diskte işini görür hiç olmazsa 5400 rpmlik üstünde gelen diske göre iyi ve çıkan harddiski kutuya koyup harici disk olarak kullanabilir. Birde momentus mu yoksa normal bir hdd mi diye sorulursa bence normal bir hdd. Bir kaç saniyelik bir fark için momentus diske fazladan para vermek bana biraz israf gibi geliyor hem 250 gb daha az hemde 50 tl daha pahalı.
arkadaşlar diski taktım sorunsuz. bilgisayarda ses ve ısınma kesinlikle olmadı özellikle 5 saat acık bırakıp biraz işlem yaptım photosop vs programlarla
batarya ömrünü kısaltır demişler ama full dolu pili ekonomik modda 5saat süre gördüm belki cihaz yeni ondan yani sarj cabuk bitmesi ile ilgili bir problemde yasamadım. zaten batarya ömrü tükenmesin diye bataryasız kullanıyorum cihazı lcdye baglı bi şekilde
performansa gelirsek kesinlikle 5400 ile 7200 arasındaki farkı hissediyorsunuz öncelikle psde işlem yaparken dw acıyordum onda kod yazıyorum ekliyorum vs arka planda bi müzik acıyım diyorsunuz ara ara donmalar oluyordu disk ısıgı full yanıyordu şimdi hic donma yasamıyorum ard arda basıyorum takır takır acıyor programları işletim sistemi daha hızlı acılıyor.
5400lük disk icin 15dolara bi kutu aldım 2.5inc harici yaptım. herkese önderirim sorunsuz oluyor bu arada aldıgım disk seagate 750 gb 7200 rpm 32mb cash bellek
quote:
Orijinalden alıntı: nserhantr
arkadaşlar diski taktım sorunsuz. bilgisayarda ses ve ısınma kesinlikle olmadı özellikle 5 saat acık bırakıp biraz işlem yaptım photosop vs programlarla
batarya ömrünü kısaltır demişler ama full dolu pili ekonomik modda 5saat süre gördüm belki cihaz yeni ondan yani sarj cabuk bitmesi ile ilgili bir problemde yasamadım. zaten batarya ömrü tükenmesin diye bataryasız kullanıyorum cihazı lcdye baglı bi şekilde
performansa gelirsek kesinlikle 5400 ile 7200 arasındaki farkı hissediyorsunuz öncelikle psde işlem yaparken dw acıyordum onda kod yazıyorum ekliyorum vs arka planda bi müzik acıyım diyorsunuz ara ara donmalar oluyordu disk ısıgı full yanıyordu şimdi hic donma yasamıyorum ard arda basıyorum takır takır acıyor programları işletim sistemi daha hızlı acılıyor.
5400lük disk icin 15dolara bi kutu aldım 2.5inc harici yaptım. herkese önderirim sorunsuz oluyor bu arada aldıgım disk seagate 750 gb 7200 rpm 32mb cash bellek
yanlışın var seagate'in 2.5 inçte 32 mb önbellekli diski yok sanırım 16 mb olmasın?
vala öyle demiştim alırken adamlar tamam dedi verdi bu arada win 7 derecelendirme diske 5.9 verirken taktıktan sonra 6.4 verdi.
Kaçar gb'lık ramler var üzerinde?
quote:
Orijinalden alıntı: nserhantr
vala öyle demiştim alırken adamlar tamam dedi verdi bu arada win 7 derecelendirme diske 5.9 verirken taktıktan sonra 6.4 verdi.
Normal diskler 5.9 dan fazla vermez diye biliyorum??
yanlıs biliyosun sanırım bildigin 7200rpm disk bu arada 16mbmıs cash bellegide seagete
önbellek 16mbdır onun bildiğim kadarıyla şu an yok 16mb üzeri ayrıca bende seagate 7200 rpm kullanıyorum 5.9 üzerine çıkmıyor ve çıkmazda mekaniklerde
Arkadaşlar Kimseye yalan borcum yok neden yalan söyleyeyim
diski taktıktan sonraki ilk sistem derecelendirmesini yeniden baslattmam.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme