Şimdi Ara

★★★ASUS N550JK CN090H KULLANICILARI KULÜBÜ★★★

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda genelde ASUS N550JV CN127H, 240H ve N550JK CN167D modelleri üzerinde paylaşımlarda bulunulmuş olduğunu gördüm. Bu sebeple N550JK CN090H kullanıcıları arasında bilgi ve tecrübe aktarımı yapmak maksadıyla bu konuyu açmak istedim. Umarım faydalı olur.

Ben de geçtiğimiz hafta ebrarbilgisayar.com'dan 9 taksitle bir adet N550JK CN090H modeli satın aldım fakat iş yoğunluğu nedeniyle detaylı bir inceleme yapamadım. Kafama takılan ilk soru: Kuru içerisinden Windows 8.1 kurulum cd'si ve driver cd'si çıkmadı. Acaba bu durum diğer arkadaşlarım için de geçerli mi? Herkese iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam merhaba. Uzun zaman olmuş konuyu açalı ama bu laptopu almayı düşünüyorum haftasonu görüşlerini merak ettim bir kullanıcı olarak?

• Kuyu içerisinden Windows 8.1 kurulum cd'si ve driver cd'si çıkmaması normal bir durum. Uzun zamandır dizüstü bilgisayar üreticileri ürünlerini kurulum diski olmadan satmakta. Çünkü işletim sistemi zaten Haddiskte yedeklenmiş şekilde geliyor. Bir sorun olduğundan geri kurma işlemi yapıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peqer

Hocam merhaba. Uzun zaman olmuş konuyu açalı ama bu laptopu almayı düşünüyorum haftasonu görüşlerini merak ettim bir kullanıcı olarak?

Vereceğin parayı fazlasıyla hak edecek türde bir cihaz, alırsan pişman olmazsın. Malzeme ve kasa kalitesi olarak Apple notebooklara yakın veya hemen hemen aynı. Isınma sorunu yok gibi bir şey. Tek eksiği ssd hard diski olmaması. Bir de işletim sistemi Windows 8 olunca bazı oyunlarda uyumsuzluk sorunu olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi || 58ONuR58 || -- 27 Eylül 2014; 11:42:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Kuyu içerisinden Windows 8.1 kurulum cd'si ve driver cd'si çıkmaması normal bir durum. Uzun zamandır dizüstü bilgisayar üreticileri ürünlerini kurulum diski olmadan satmakta. Çünkü işletim sistemi zaten Haddiskte yedeklenmiş şekilde geliyor. Bir sorun olduğundan geri kurma işlemi yapıyorsunuz.

Peki üstat, bu durum işletim sistemi kuracağımız esnada hard disklerin bölümlendirilmesine engel teşkil eder mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: || 58ONuR58 ||

quote:

Hocam merhaba. Uzun zaman olmuş konuyu açalı ama bu laptopu almayı düşünüyorum haftasonu görüşlerini merak ettim bir kullanıcı olarak?

Vereceğin parayı fazlasıyla hak edecek türde bir cihaz, alırsan pişman olmazsın. Malzeme ve kasa kalitesi olarak Apple notebooklara yakın veya hemen hemen aynı. Isınma sorunu yok gibi bir şey. Tek eksiği ssd hard diski olmaması. Bir de işletim sistemi Windows 8 olunca bazı oyunlarda uyumsuzluk sorunu olabiliyor.

Peki hocam bazı sitelerde PC Windows 8.1 kurulu geliyor. Diyelim ki Windows 8 geldi biz onu 8.1 e yükseltemez miyiz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: || 58ONuR58 ||

quote:

Peki hocam bazı sitelerde PC Windows 8.1 kurulu geliyor. Diyelim ki Windows 8 geldi biz onu 8.1 e yükseltemez miyiz?

CN090H modelini alırsan orijinal Windows 8.1 kurulu gelir zaten. Öyle değilse bile yükseltebilirsin tabi ki.

• || 58ONuR58 || kullanıcısına yanıt
    O kadar ayrıntılı bilgim yok. Sadece bir kaç senedir firmaların cd vermek yerine işletim sistemin bir yedeğini HDD koyduklarını ve herhangi bir yeniden kurulum gerektiren sorunda bilgisayarı açarken bir tuşa basıp bir bölüme geçildiğini ve o bölümden ssitemin yeniden kurulduğunu biliyorum. Her firma farklı şekilde yapımyormuş o yüzden sahip olduğu cihazın markasına ve içinde kurulu olan işletim sistemine göre uygulama değişmekte dşye okudum.

Ama isterden bilgisayarda yedek olan yerden dvd diskte yedek alma olayını yapabiliyorsun. Ama markaya göre işlem değişmekteymiş. Kimi markada estra yazılım geliyor yazılımı açıp sürücüye de disk koyup işletm yapıyorsun.

Bu arada bildiğim kadarı ile hard disklerin bölümlendirilmesi de yapılabilmekte ama farklı şekilerde oluyormuş. Sanırım yedek dosyaya zarar vermeden de işlem yapılabilmekte ama nasıl bilmiyorum.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler üstat, verdiğin değerli bilgiler için. Disk bölümlendirme muhtemelen Windows'un içinde Disk Yönetimi bölümünden yapılıyordur.

• || 58ONuR58 || kullanıcısına yanıt
    Önemli değil. Kendi dizütü bilgisayarım olsaydı daha fazla bilgi verirdim. Abim, Annem ve bir yakınım da var onların cihazlarında disk çıkmamıştı bu kısa bilgilere de o sayede ulaştım. Neden çıkmadığını araştırmıştım bir de bir kaç aydır düzüstü bilgisayar bölümünde dolanıyorum o sayede az da olsa bilgi sahibi oldum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.