Şimdi Ara

ASUS N550JK-CN090H VS MSİ GE60 2PC 278TR(APACHE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
5.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.vatanbilgisayar.com/msi-ge60-apache-core-i7-4710hq-25ghz-16gb-1tb-156-2gb-w81-notebook.html#ozellikler
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9733

Asus N550JK-CN090H

İşlemci : Intel Core i7 4700HQ 2.4 / 3.4 Turbo GHz 6MB L3 Cache
    Bellek (Ram) : 16 GB DDR3 1600 Mhz (8+8 GB)
    Ekran Boyutu : 15.6" 1920 x 1080 Full HD
    Ekran Kartı : Nvidia GeForce GTX850M 4 GB VMRAM DDR3 128 Bit
    Disk Kapasitesi : 1.5 TB 5400 Rpm
    İşletim Sistemi : Windows 8.1 64 Bit (Yüklü olarak geliyor)
    Optik Sürücü : Blu-Ray sürücü (RW)

Bluetooth : Var
    Wireless : 802.11b/g/n
    HDMI : Var
    Ethernet : Gigabit Ethernet
    Dahili Kamera : Var
    Numerik Klavye : Var (Tuş Aydınlatmalı)
    Usb Sayısı : 3xUsb 3.0
    Wireless: 802.11agn + Bluetooth 4.0 (Dual band) - WIDI
    Parmak İzi Okuyucu : Yok
    Pil Süresi : 4 Hücreli
    Ağırlık : 2.60 Kg
    Garanti : 24 Ay Asus Türkiye Servisinde

Msi GE60 2PC 278 TR

Intel
    İşlemci Teknolojisi Core i7
    İşlemci Hızı 2.5 GHz Turbo İle 3.5 GHz
    İşlemci Numarası 4710HQ (ASUS 4700HQ)
    RAM Kapasitesi 16 GB
    RAM Tipi DDR3
    Ekran Boyut 15.6 inch
    Ekran Kartı Markası NVIDIA GTX850M DDR5 2GB (ASUS 4GB VRAM DDR3 128 BİT)
    Disk Kapasitesi 1 TB
    Disk Türü SATA
    Optik Sürücü Blu-Ray Combo
    Çözünürlük 1920 x 1080
    Bağlantı Özellikleri
    4x USB Var
    USB 3.0 Var
    Bluetooth 4.0 Var
    HDMI Var
    VGA Var
    SD Kart Yuvası Var
    USB 2.0 Var
    Mini Display Port Var
    MMC Kart Yuvası Var

Yani tek fark asusun ekran kartı 4gb ddr3 gtx 850m-Msi ddr5 2gb gtx850m asus 4700HQ msi 4710HQ (Msi 7200rpm-Asus 5400rpm)

Fiyatlar görüldüğü gibi msi 3500 asus 3200 bir seçim yapmam lazım sizce hangisi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blissfrkn -- 12 Haziran 2014; 13:10:30 >

• Benimde açmayı düşündüğüm bir konu olmuş. Ayrıca belirtmek istediğim bir kaç fark daha var.
    Asus da çift fan kullanılmış, Msi da tek fan kullanılmış. Yani soğutma olarak Asus daha iyi.
    Asus'un bataryası kasaya sabit yani çıkarmak için arka kapağı sökmek gerekiyor. Uzun süre prize takılı kullanımda sorun çıkarabilir diye düşünüyorum.
    Msi da ayrıca msata ssd slotu var diye biliyorum Asus da yok sanırım, bu yüzden ssd takarken hdd veya optik sürücüyü sökmek gerekecek.
    Ekran kartı olarak bakacak olursak DDR3 kullanan GTX 850M, GTX 765M le hemen hemen aynı performansı veriyor.
    GDDR5 kullanan GTX 850M ise ortalama 5 fps daha iyi görünüyor bunlardan.
    Aslında Lenovo y50 nin de eylüle doğru bu fiyatlardan gelmesi bekleniyor. Cevaplara göre bende karar vereceğim bakalım.
  • Death the Kid kullanıcısına yanıt
    asusun batarya konusunu bilmiyordumda ddr3 olması çok kötü yani 765m gibi olacaksa anlamı yok bana msi daha mantıklı geliyor olmazsa altına bir stant alırız be :)
  • Şöyle deyim asus profesyonel MSI gaming profesyonel de güçlü olduğundan oyun açabilir ama oyun laptobu değildir bence ddr5 al çünkü kart ne kadar güncel o kadar iyi ddr5 in 4 kanal ddr3 ün 2 kanal olduğunu biliyorsundur bundan 1.5 ay önce gtx765m li msi dilden düşmüyordu şimdi adı yok gibi bir şey gtx 860 a geçis bu kadar etkiledi ddr3 zaten eski bir teknolji bir sonraki ddr sürümünde ise çöp söyle düsün ddr3 ps3 ddr5 ps4 ps3 son yıllarında ama ps4

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elkarun E kullanıcısına yanıt
    peki bu monster nasıl birde fiyatı gayet uygun değilmi ?

http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=464400&kat=6454&lang=tr-TR#.U5m6Evl_voE
  • blissfrkn kullanıcısına yanıt
    Ben monster Abra a5 v1.1.2 alıp 120 GB SSD taktırmayı düşünüyorum 2700 ediyor eğer bunu alır SSD taktırırsan 2900 olur ama ekranın %95 gamut olur bana 200 TL fazla geldi gamut ekran için v1.1.2 yi tercih ettim

Edit : asus ta var mı bilmiyorum ama bu cihaz da hem de onboard ekran kartı var günlük kullanımda az şarj yer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elkarun -- 12 Haziran 2014; 17:41:27 >
    ben nakit alıcam yalnız nasıl olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blissfrkn -- 12 Haziran 2014; 17:46:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bende nakit alıcam o sorun olmaz müşteri hizmetlerini arayıp havale no sudur banka hesabıdır bir şeyler vardır illaki

• Bu arada v1.1 le watcdogs hediye ama Abra a5v 1.1

kardeşim iyi oldu bu indirim 30 hazirana kadar ilerde başka indirim olurmu ?
  • bitridim oyunu gerek yok :)
    İndirim ne zaman gelir hiç bilmem zaten bu indirimli fiyatı istek üzerine uzattıklarını belirttiler malum karne üniversite falan ama yeni seri çıkarmı yoksa dahada indirirler mi bilemem

indirimsizide msi ile aynı paraya denk geliyo yine bir düşünücem 860m ile 850m arasında çok fark varmı
  • Bilmem bu gtx 860m haswell nvidia 2.0 mı ne öyle bir kaç programla birlikte çalışıyor o yüzden çok hızlı gtx 850m haswell mı kepler mi diğer oyuncu teknolojileri var mı onlara bakmak lazım oda laptonuna göre

haswell diye biliyorum 850mde
  • quote:

Orijinalden alıntı: elkarun

Bilmem bu gtx 860m haswell nvidia 2.0 mı ne öyle bir kaç programla birlikte çalışıyor o yüzden çok hızlı gtx 850m haswell mı kepler mi diğer oyuncu teknolojileri var mı onlara bakmak lazım oda laptonuna göre

850m de 860m de maxwell mimarili. Aralarında %11 performans farkı var. Kaynak: notebookcheck.

• KaramelizeYogurt K kullanıcısına yanıt
    Ben niye haswell yazmışım maxwell e :) benim gözüm kara şuan ki kasamda e2160 1.8 işlem i hd4300/4500 ekran kartı 2 GB ddr2 RAM var :) yemişim tasarımları güçlü olsun da :)

• Ya ben olsam asusu secerdim ama msi ge60 da cok iyi cok zor bir tercih

• quote:

Orijinalden alıntı: elkarun

Ben niye haswell yazmışım maxwell e :) benim gözüm kara şuan ki kasamda e2160 1.8 işlem i hd4300/4500 ekran kartı 2 GB ddr2 RAM var :) yemişim tasarımları güçlü olsun da :)

sanki ev satın alıyoruz anasını satim dimi al gitsin msi
    Monster MSI her neyse al gitsin işte :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.