Şimdi Ara

ASUS N550JK-CN167D KULLANICILARI KULÜBÜ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.175
Cevap
35
Favori
111.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SaD1453

http://www.sadecenotebook.com/asus-n550jk-cn090h-notebook-pmu324150 yeni model gelmiş sizce nasıl ?

Diğerinden farkı yok gibi sanki ... Fiyat dışında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmtMlh

Bu cihazdaki ekran kartlarinin hafiza tipi ddr3 mu gddr5 mi ? Ddr3 ise almayacagim size sorayim dedim. Yoksa 4GB nasil yapilir diye dusunmeden edemiyorum :)

Ddr 3 yazıyor

• SaD1453 kullanıcısına yanıt
    8 gb bellek neyse de, 500 liralık fark blue-ray ve windows 8 için değmez bence. freedos alıp 500 lirayla ssd ye yatırım yapmak daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kcygt86

8 gb bellek neyse de, 500 liralık fark blue-ray ve windows 8 için değmez bence. freedos alıp 500 lirayla ssd ye yatırım yapmak daha mantıklı.

işletim sistemi orginal oldugundan 200 - 250 tl arası normal ama 16 gb bence bana makul geldi
  • SaD1453 kullanıcısına yanıt
    tercih meselesi bence 2500e freedos alıp, 240gb ssd almak daha mantıklı. ram illa 16 olcaksa 8 gb da ram alırım 500 tl tutar yaklaşık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kcygt86

tercih meselesi bence 2500e freedos alıp, 240gb ssd almak daha mantıklı. ram illa 16 olcaksa 8 gb da ram alırım 500 tl tutar yaklaşık.

projeler için anca yeterli ama ssd alsam bile yine aynı paraya denk gelecek sonuçta bide orjinal yüklemem gerekecek oda 300 tl gibi bişey tutacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Orijinalden alıntı: LaRocquee

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LaRocquee

Merhaba,

Asus Customer Service'den cevap geldi. N550JK makinelerin hepsi IPS panelmiş.Bu IPS tartışması da böylelikle sonlanmış olsun.
     ASUS N550JK-CN167D KULLANICILARI KULÜBÜ

Asus Türkiye' nin sitesi Asus' un global sitesinin Türkçe ye çevrilmiş hali, bu yüzden N750JK içinde aynı şeyler yazıyordu ama Türkiye de ki N750JK lar da bir tane bile IPS panel çıkmadı. N750JK konusunda ki arkadaşlara sorabilirsin. Ben, Türkiye de ki her N550JK nın IPS ekrana sahip olduğundan hala şüpheliyim.

Dostum n750jk resmi tanitim sayfasinin hicbir yerinde ips lafi gecmiyor, ultra crisp brilliant full hd yaziyor o kadar, n550jk da ise ips diye belirtiyor n550jk ana sayfasinda,asus customer service de bu bilgiyi onayladi, kapansin bence bu konu artik

Dostum o zaman, N550JK nin fiyatı, daha önce ki model olan N550JV den neden daha ucuz ?

Merak ettiğim bir konu daha var, acaba optik sürücüyü SATA 3 portu mu besliyor? Bugüne kadar bütün notebooklar da optik sürücüler SATA 2 portu ile besleniyordu. Acaba N550JK da durum nedir? Eğer optik sürücü SATA 3 portu ile besleniyorsa, SSD takmak için, alt kapağı açıp mekanik diski sökmeye hiç gerek yok, optik sürücü sökülüp yerine SSD takılabilir.

N550jv nin hangi modeliyle kiyasliyorsunuz? Muhtemelen kiyasladiginiz model 16 gb rami olan win 8 li yani free dos olmayan n550jv-cn127h yada n550jv-cn240h. bence lisansli windowsu olan ve 16 gb lik rami olan modelin cn167d den daha pahali olmasi gayet dogal. Ayrica n550jv-cn127h in muadili n550jk-cn090h tir, cn090h modelinin cn127h tan tek ustun yani ekran kartidir, bu sebeple cn090h cn127h tan ortalama 300 tl daha pahalidir, fiyatlandirma bence gayet saglikli

• quote:

Orijinalden alıntı: ilonsahiden

quote:

http://www.sadecenotebook.com/asus-n550jk-cn090h-notebook-pmu324150 yeni model gelmiş sizce nasıl ?

Optik sürücü DVD RW yazıyor, Blu-ray olması gerekmiyor mu bu pahalı modelde ? Sadece Notebook sitesi yanlış yazdı her halde
    Blu-ray yoksa, +8 GB RAM için 500-600 TL fiyat farkı çok değil mi? Acaba işletim sistemi de mi var içinde, gerçi yeni pahalı

• quote:

quote:

quote:

Optik sürücü DVD RW yazıyor, Blu-ray olması gerekmiyor mu bu pahalı modelde ? Sadece Notebook sitesi yanlış yazdı her halde
    Blu-ray yoksa, +8 GB RAM için 500-600 TL fiyat farkı çok değil mi? Acaba işletim sistemi de mi var içinde, gerçi yeni pahalı

16 gb ram + blu-ray + işletim sistemi bence normal zaten orjinal kullanmak zorundayım dışardan da alsam 250 - 300 arası

• quote:

quote:

quote:

Fiyat farkinin yarisi ramden yarisi windows lisansindan, asus un taktigi ekstra 8 gb 1600 mhz ddr3 ram 250 lira civarinda, cunku asus kendinden sogutmali ram kullaniyor, sogutucusuz 8 gb ramlar 190 tl 200 tl civari...sogutuculu olanlar 250 lira...keske 16 gb ramli 4 gb grafik kartli free dos getirtselerdi, o zaman onu alirdim...fakat windowsa para veremem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaRocquee -- 28 Mayıs 2014; 16:32:56 >

• buraya danışmak bunu yazmak doğrumu bilmiyorum çünkü soracağım soruda segment farklılıkları var. Aklımda bu modeli almak vardı ancak DDR3 ekran kartı bellekleri olduğundan dolayı ekran kartını biraz sıkan modeller kullanılmış enerjiden tasarruf etmek için. Bundan dolayı vazgeçtim . Aklımda Monster Abra v2.1 var şuan. Monster aslında hep aklımdaydı ama düşünmeden edemedim Fokus Bilgisayar sıkıntılı şu sıralar falan deniliyor . Ben yinede buraya yazmak istedim sizce Asus mu monster mi ? Bilmeyenler için notebookun özellikeri:
    i7 4700MQ işlemci
    GTX860M 2GB GDDR5 ekran kartı
    7200 RPM 1TB dahili harddisk
    8GB 1600 MHZ hızında DDR3 bellek

geri kalanı için :http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=463524&kat=6454&lang=tr-TR#.U4YVnihXWDc

Buraya sormak hata olabiilr dememin sebebi biri teknik olarak multimedya bilgisayarı biri oyuncu kasasına sahip oyuncu bilgisayarı. Aynı segmentte değiller yani sonuç olarak.Tamam dort tane hoparlorü yok ama bana daha mantıklı geliyor yinede sizde cevaplarsanız sevinirim. Ve objektif olursanız yani asus dan başka markamı tercih etdilir beeee yorumlarını atmazsanız sevinirim . Marka benim için onemli değil şu konuda . Fokus bilgisayar yeterli seviyede servis olanaklarını sunan bir firma yani markası çokda önemli değil . Teşekkür ediyorum şimdiden :)
    Tüm mesaj boyunca amacımı yazmadığımı farkettim şimdi yeniden okurken mesajı . Sıklıkla oyun oynamayacağım okuldan dolayı . Ama bu bir sene geçince oynarım. Yinede yaz doneminde oyunları akıcı ve mümkün olduğunca yüksek kalitede oynatacak bir bilgisayar arıyordum ve sanırım buldum :) Amacım oyun oynamak yani sonuç olarak. Ses karşılaştırması yapmayın asusun bu konuda daha iyi olduğunu anlamamak elde değil inanın bana :)

• Zaten gtx850 kötü bir kart ve zaten böyle olmasa asus bu fiyatta olmazdı

• O kötü dediğin ekran kartı Notebook tech sitesinde uzmanlar tarafından 36 sırasına laik görülmüş ve nvidia sayfasına bak yeni çıkan bir ekran kartı sitede sayfasının karşısında bu karta yeni diye belirtmiş ayrıca gtx ekran kartları Nvidia'nın üst segment ekran kartları bilgisayardan anlamadan sırf laf olsun diye yorum yapmayın ayrıca bu seri. Ekran kartlarının kullanıldığı bilgisayarları. 5000-7000 tl arasında anca bulursun bir bilgisayarda ne olmasını bekliyorsun tasarımsa tasarım ram 8gb düşük değil ekran kartı gtx 850 üst segment bir ekran kartı 1.5tb hdd i7 dördüncü nesil ben anlamıyorum adam gidiyor toshiba hiç bir özelliği olmayan makinaya 4000 tl veriyor zoruna gitmiyor ki bu makinanın yarısı bile etmez aldığı makina buna verilen 2500tl çok diyor eleştiriyor bu Form asus n550jk formu başka bilgisayarlardan bahsetmeyelim kim neyi seviyorsa onu alsın bu Form kıyaslama formu değil burdan insanlar bu makina ile ilgili bilgi almak istiyor

• Marka fanboyları gibi herkese atıp tutmasan diyorum!
    ben 8gb az falan demedim
    asusuda kötü demedim aksine asus gibi bir marka bu fiyata satılıyorsa sebebi markadan yada parçadan değil ekran kartındandır dedim
    aşağıdaki siteden gtx850 nin puanını incele birde gtx765 ve 870 860 vs ye bak
    http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

• quote:

Marka fanboyları gibi herkese atıp tutmasan diyorum!
    ben 8gb az falan demedim
    asusuda kötü demedim aksine asus gibi bir marka bu fiyata satılıyorsa sebebi markadan yada parçadan değil ekran kartındandır dedim
    aşağıdaki siteden gtx850 nin puanını incele birde gtx765 ve 870 860 vs ye bak
    http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

valla ne güzel yorum yapmışsın gtx 850 kötü bir ekran kartı öyle mi? ondan da fiyatı uygun öyle mi ?

arkadaşım o verdiğin linkleri bizde biliyoruz. ama bi zahmet verdiğin linkin sonundaki fiyatlara bir baksan bu konuyu açan benim git mesajlara bak ne demişim 2500-3000 tl arası olan şu an için ve en az 2-3 yıl piyasadaki oyunları oynamaya yeterli güçlü sistemi olan kaliteli bir bilgisayar işte bu dedik.

yoksa öyle ultra üst ekran kartlı notebookları sen anca 5000 tl den zor alırsın. yazmadan önce bi düşünün

fanboylukla alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverdagger -- 29 Mayıs 2014; 0:31:46 >

• Ultra ekran kartı dediğimi nerden çıkardın.... Bende aynı fiyatlarda arıyorum zaten ....ki bu modrllede ilgileniyorum ki yazmışım.... kötü dediğim 860 vs Monster 860lı modeli 2600 e satıyorken asus için bu fiyat tabi ki uygun ben diğer modellere göre ucuzluğunu açıklamaya çalışıyorum

• ilonsahiden kullanıcısına yanıt
    gtx 850m e kötü diyorsun bu nedenle fiyatı düşük diyorsun. bak bi konuda anlaşalım gtx serisi nvida nın iddalı bir serisi bunda hem fikir miyiz? bu ekran kartı eğer sen ileri mühendislik mimarlık vb. işinde değilsen sadece piyasada şu an için en baba oyunları kasmadan kimini full kimini normal ayarda oynamaya yeterli olsun üstelik marka asus olsun üstelik fiyatta 2500-3000 arası olsun diyorsan olay bence bu.

yani adamlar ne yapsaydı hem ssd koyup hem ramı 16 gb yapıp hem senin iyi dediğin ekran kartlarından birisini koyup hem de fiyatı 2700 den mi satsalardı. nerde öyle bolluk. ne kadar ekmek o kadar köfte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverdagger -- 29 Mayıs 2014; 0:42:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: silverdagger

gtx 850m e kötü diyorsun bu nedenle fiyatı düşük diyorsun. bak bi konuda anlaşalım gtx serisi nvida nın iddalı bir serisi bunda hem fikir miyiz? bu ekran kartı eğer sen ileri mühendislik mimarlık vb. işinde değilsen sadece piyasada şu an için en baba oyunları kasmadan kimini full kimini normal ayarda oynamaya yeterli olsun üstelik marka asus olsun üstelik fiyatta 2500-3000 arası olsun diyorsan olay bence bu.

yani adamlar ne yapsaydı hem ssd koyup hem ramı 16 gb yapıp hem senin iyi dediğin ekran kartlarından birisini koyup hem de fiyatı 2700 den mi satsalardı. nerde öyle bolluk. ne kadar ekmek o kadar köfte

Bende aynen öyle diyorum zaten

hayır demiyorsun. sen gtx 850m kötü bir ekran kartı diyorsun. (üstteki mesajında aynen böyle yazıyor)

ben de diyorum ki bu fiyata alınabilecek en iyi kartlardan biri bu diyorum. ve üstelik tek başına da zaten iyi bir kart diyorum. neden kötü olsun ki?

neyse bu konu uzar. tabi burası forum herkes fikrini söyleyecek ki doğruyu bulalım katkın ve görüşün için teşekkürler.

bakalım tercih meselesi. isteyen alır isteyen almaz.
    gtx860 lı modeli 2600 tl den satılıyor asus neden bukadar ucuz hmm .. monster dediğin bilgisayar türkiyede ne kadar tutuluyor ? kaç kişi alıyor ? servis desteği her şehirde varmı ? firmayı kim ne kadar tanıyor ? kasa kalitesini biliyor musun ? ben bilmiyorum ama asusun biliyorum servisinde sorun yaşamadığımı da biliyorum alınan ürünler ucuz ürünler değil zamanında aldığım asus bilgisayarımın ekran kartı garantisinin dolmasına 1 ay kala yandı .. ve servise gitti adamlar makinenin yapılamayacagını ve üretimden kalktığını yerine yeni bir makine yada ürün çeki teklif etti . monster bunu yapabilecek mi ? sadece bu bile asus seçmeme yeter .. o bilgisayar 2500 ü bırak 2000 tl olsa almam
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.