Şimdi Ara

Asus N551JW Kullanıcıları Kulübü ||| 15.6' / i7 4720HQ /NVİDİA GTX 960M 4 GB (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.004
Cevap
21
Favori
34.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun zamandır sıfır laptop tecrübe etmediğimden ya da oyun konsolu kullandığımdan dolayı bu ısının ele teması beni rahatsız etti. Özellikle space tuşu ile touch pad arasında kalan o alan fazla ısınıyor gibi geldi. Dün GTA5 ve Skyrim ile de test yaptım, grafik seçeneklerini tavan yapınca sıcaklıklar 80 derecenin üzerini görüyor ama dediğim gibi uzun zamandır sıfır laptop kullanmadığım için kıyaslama yapamıyorum şu an bu sıcaklık normal midir değilmidir diye. Laptopu kullandığım oda sıcaklığı da biraz yüksek 27-28 derece gibi, bunun da etkisi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dino Dini -- 11 Ocak 2016; 13:13:27 >
  • Cpu gpu kaç derecede çalışıyor hocam ayrı ayrı baktınız mı gta5 te

Fan sesi ne durumda bu derecelerde

Soğtıcu kullanıyormuydunuz oyun sırasında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trakyacus -- 11 Ocak 2016; 14:05:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slyman_b kullanıcısına yanıt
    Msi afterburner ile oyunda tüm dğerşeri görebilirsiniz

İndirin kurun oyuna girmeden açıp ayarlara girin izleme kısmından cpu gpu sıcaklık Kulanımı ,ram kullanımını. Tikler var işaretleyin koyu olsunlar aşşadada. Her bir özellik için tektek bilmemne izleme der onu aktif edin oyuna girdiğinizde çıkar böylece

• Trakyacus kullanıcısına yanıt
    GPU 75, CPU 84 ü gördü maksimum. Fan sesi benim eski lenovo kadar olmasa da ara ara yükseldi, yani duyulmayacak kadar az değildi. Ama normal kullanımda fan sesini duymuyorsunuz bile. Soğutucu şimdilik kullanmıyorum ama kullanmayı düşünüyorum.
  • Pil kısmından güç planı ayarlarını açın kullandığınız güç modu örn(yüksek performans modu) onun gelişmiş ayarlarına gir işlemci durumuna gelin maximum işlemci düzeyi%100dür %85 yapın onu

Tahminim gpu68. Cpu da 72 lere iner deneyin hemen görün benide haberdar edin

Isınma. Ve fan sesini tekrar yorumlayın sonra

Akşam eve gidince denerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trakyacus

Pil kısmından güç planı ayarlarını açın kullandığınız güç modu örn(yüksek performans modu) onun gelişmiş ayarlarına gir işlemci durumuna gelin maximum işlemci düzeyi%100dür %85 yapın onu

Tahminim gpu68. Cpu da 72 lere iner deneyin hemen görün benide haberdar edin

Isınma. Ve fan sesini tekrar yorumlayın sonra

Aynen ben eski bilgisayarım da %90 a çekmişdim ciddi bir şekilde ısınma da fark etti. Bir de bu içinden çıkan Mcafee antivirüs süreli mi anlamadım ben programda bir şey yazmıyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: umutt666

http://m.tamindir.com/blog/windows-10-urun-anahtarini-nasil-ogrenebilirim_12264/ burada program indirmeden yapılmasını gösteriyor ben öyle yaptım işe yarıyor

Windows 8 Product Key Viewer tek seferde açar açmaz keyi çıkardı valla çok teşekkür ederim. Kaydettim bilgisayara lazım olur belki ileride

Performansı etkiler mi hocam bu uygulama? Çizim programı kullanıyorum + soğutucumda var. Hatta daha iyi bir soğutucu almayı düşünüyorum, soğutma performansı açısından.
  • umutt666 U kullanıcısına yanıt
    Galiba 1,5 ay süreli, süresi bitince 34 Tl mi ne yıllık. Ben şimdiden sildim McAfee'yi, Free Avast'i yukleyecegim.

• M3RTi kullanıcısına yanıt
    Oyunda bild etkilemediğine göre çizimi tam bilmiyorım performans istiyormu ama sanmıyorum

Video render alıyorsanız etkiler süre az uzar genel çalışma performansını etkilemez

Hadi etkiledi bi ağırlık hissettiniz geri girip tekrar%100 yaparsınız beyin bedeve

Anladım hocam, oyunla pek işim yok maksimum 1 saat gta5 oynuyorum high ayarlarda. Bir kaç hafta sonra onuda oynamamaya başlarım bir heves yükledim.

Yüzdesini değiştirirsem bir daha kurcalamam unutur giderim o yüzden kalsın böyle merak ettim sadece :)
  • arkadaşlar ses kalitesi sizde nasıl ? yeterlimi ses sizde
    birde maxxaudi yada sonicmaster programları kurulumu sizde
    aylardır sorunumu çözemedim delirecem en sonunda geri verecem
  • aydcuu kullanıcısına yanıt
    Sorun neydi hocam ?

• ne sonicmaster ne de maxxaudi yazılımları programlarını bulamıyorum hiçbir yerde yoklar
    tekrar tekrar drivarları kurduğum halde yine çıkmıyorlar, ses acayip az çıkıyor eski kullandığım n53jl asus modeli abartısız bunun 7/8 katı daha fazla ses çıkarıyor
    sorun ne olabilir acaba sizce ?
    sizin bilgisayarınızda bu programlar mevcutmudur ?
  • asus un sitesinden bütün driverları yükleyin AudioWizard diye bir program çıkıyor oradan ekolayzır ayarları yapınca ve subwoofer ile birlikte müthiş bir ses ortaya çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydcuu

ne sonicmaster ne de maxxaudi yazılımları programlarını bulamıyorum hiçbir yerde yoklar
    tekrar tekrar drivarları kurduğum halde yine çıkmıyorlar, ses acayip az çıkıyor eski kullandığım n53jl asus modeli abartısız bunun 7/8 katı daha fazla ses çıkarıyor
    sorun ne olabilir acaba sizce ?
    sizin bilgisayarınızda bu programlar mevcutmudur ?

Benim N551jw'de bahsettigin "sesin çok az çıkması" sorunu yok, Sonic Master ve Maxxaudio'ya bakacağım yüklü mu diye, Asus'un sitesine göre yüklü olmasi lazım herkeste. Windows 10'un guncellemelerini yaptinmi ? Belki sorun ondan kaynaklaniyordur.

Not : Hocam şimdi baktım ve bu sonicmaster olayı icepower'in bünyesinde galiba ve oda program listesinde Audio Wizard diye geçmekte. Yani sonicmaster var. Ikincisi, regeditte HKEY LOCAL MACHINE, SOFTWARE, Waves Audio altında da MaxxAudio ile ilgili satırlar var. Belki sen Audio Wizard'dan ayarları yaparsan, ses normal hale gelir ve yukselir. Audio Wizarda gir ve bak oradaki bass ve tiz ayarlarina, ya da senin Realtek Audio'da yanlış ayar vs.yapılmis olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanofmemories -- 12 Ocak 2016; 1:27:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aydcuu

arkadaşlar ses kalitesi sizde nasıl ? yeterlimi ses sizde
    birde maxxaudi yada sonicmaster programları kurulumu sizde
    aylardır sorunumu çözemedim delirecem en sonunda geri verecem

Audio wizard yüklü geliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazında bi anda ekran donması ve HDD den sürekli cızırtı tarzı ses gelen oldu mu? olduysa çözümü var mıdır?

• Msi afterburner ile test ettim, dishonered oyununda gpu 75 cpu 85 derecelere kadar çıkıyor ancak daha önce söylediğim gibi elimi koyup bakıyorum sadece sol taraftaki fan çıkışında sıcaklık var geri kalan hiç bir yerde yok. Kaldı ki zaten wireless klavye maus kullanıyorum ben. Onun dışında bu sıcaklık dereceleri pc ye zarar verir mi bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.