Şimdi Ara

ASUS N551VW-CN006T (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
5.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: arquerox
    Hocam öncelikle merhaba, aklımda 3 model var, aklımda olan modellerin birine sahipsiniz bazı sorularım olacak size izninizle,
    alalı birkaç ay olmuş sanırım laptobun genel gidişatı nasıl memnunmusunuz ? ASUSun yanına yanaşmaya dahi korkuyorum açıkcası, zamanında anakartlarından çok çektirdi bana, hakeza laptoplarının çoğunda bulunan menteşe sorunları, aynı şekilde mobil platformda zenfone modellerinin saçma sapan ısınma sorunları gibi. Bu modelinde fazla bir şikayet görmedim ben, ışık sızmasına gelince bu laptoba özgü olan bir olay değil, her IPS ekranda ışık sızması olmakta, bu bir problem değil benim için. Yazınızda da bahsettiğiniz üzere HDD nin 7200 RPM değil 5200 oldugunu yazmıssınız kafam burada takıldı, Kaldığım modeller ise;
    ASUS N551VW-CN006T
    Dell Inspiron 7559 B70D128W81C
    Abra A7 V6.4
    Monsteri ayrı bir kefede tutuyorum, şuan için bu 2 model kafama çok takıldı. MSI GL ve Prestige serisini de koyabilirdim esasında ama piyasası çok oynak olduğundan ani fiyat değişimleri yaşanabiliyor ve şuan fiyatı 3800-4200 arasında üstüne üstlük ekranın kalitesizliği de bir olunca koymadım listeme. Kullandığınız cihaz SSHD mi yoksa HDD +SSD mi, RAM DDR4 2133 mü yoksa DDR3L mi bilgi verirseniz sevinirim. 5400-7200 RPM olayınıda bir açıklık getirelim. Buna ek olarak, eElbetde sıcaklık ve genel performansından da bahsederseniz bizim gibi takip eden kişilere güzel bir rehber olacağı kanaatindeyim.

selamlar,
    daha önceki mesajlarımda da yazdığım gibi, cihazı iş amaçlı kullanıyorum, masamda sabit ekranı kapalı olarak duruyor, ext. 24" philips ekran ve logitech set var, ethernet ile bağlıyım
    günlük işlerimde birkaç bin kadar iş akışını görüntülemek, beri yandan özel işlerimde sosyal medya ve haber sitelerini takip etmek vs var, işlemci ağırlıklı pek işim olmuyor
    benim cihazı almamdaki amaç, tıpkı 6 yıl önce aldığım sony vaio cihazım gibi, şu anda piyasadaki en üst donanımlara sahip olması ve fiyatı en düşük olması(ydı)
    sorularınız aslında tam da benim tercihimi açıklıyor
    ben de dell almak istiyordum, zira soğutma ve malzeme olarak çok kaliteli, ancak ddr3 ram yani bir önceki nesil anakart beni vazgeçirdi
    asus ddr4 ram kullanıyor, soğutma tek fanlı ve malzeme kalitesi dell'i yakalayamaz, fakat parayla alınabilecek en yeni bileşenleri sunuyor
    üzerinde gelen disk bir adet 128gb pci-e m2 kart ssd ve bir adet de 1tb seagate momentus 5400rpm 8mb cache dönen disk
    diskler anakartta ayrı ayrı kanallara bağlı, bu şu demek, ayrı ayrı veri yolları kullanıyorlar, yani iyi birşey :)
    ancak -doğal olarak- sistem en yavaş parçaya göre çalışacağı için, 5400rpm 8mb cache disk ne kadar hızlı ise o kadar hızlı çalışıyor
    yani yavaş çalışıyor :)
    ben de -garantisine bakmadan- diski çıkartıp yerine 512 sata3 iyi bir disk taktım, iki disk arası veri transferinde 400mb/s kadar hız gördüm
    monster kısmına ben de girmiyorum, özel üretim toplama bir bilgisayar alacağıma, gerekli bağlantılarım da var, kendi malzeme getirtir toplarım
    ;)

• arkadaşlar selam,

aldığımız notebook ile aşağı yukarı aynı teknik özelliklerde, ancak farklı tasarım ve dönen disk (hdd) takılı modelinde bir kampanya gördüm

vatan bilgisayarda bu ürün bugün için 2.998 liraya düşmüş, dolar kurundaki artışı da göz önüne alırsak, sıcak fırsat gibi geldi

bilgilerinize sunarım

• vay arkadaş ! fiyatlar 4.500 TL - 5.500 TL bandına çıkmış

• Merhaba gokhen, ben de geçen sene ASUS N551VW-CN006T aldım. 4-5 sanal makina açıp yazılım geliştirdiğim için artık 16GB RAM'i 32GB'a çıkarmak istedim.

Dikkat edersen, Windows 10 Görev Yöneticisi Bellek sayfasında toplam 4 RAM yuvası olduğunu ve 2 adedinin kullanıldığını rapor ediyor. Alt kapağını açtım, malesef sadece 2 yuva var, ikisinde de 8GB RAM takılı. Bu durumda yine de 2 adet 16GB RAM takılabilirdi.

Ama Asus servisine sordum, bu modelin max RAM kapasitesi 16GB olduğundan upgrade edemezsiniz diye cevap geldi.

gokhen, bu notebook'u sen hiç 32GB RAM'e artırmaya çalıştın mı? Yanılmıyorsam IT biriminde çalıştığını söylemişsin, imkanın varsa deneyip sonucu bildirebilir misin? Asus servisi doğruyu söylüyor olabilir, ama bu notebook'u satın alırken hatırlıyorum, bir yerlerde max RAM kapasitesi 32GB yazıyordu, ben de iyi demiştim gerekirse upgrade de edebiliyoruz. (Benim denemem 1200TL tutar, olmazsa RAM'ler elimde kalır, umarım imkanı olan birisi deneyebilir.)

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonertari -- 23 Mart 2017; 19:27:47 >

• Orijinalden alıntı: sonertari

Merhaba gokhen, ben de geçen sene ASUS N551VW-CN006T aldım. 4-5 sanal makina açıp yazılım geliştirdiğim için artık 16GB RAM'i 32GB'a çıkarmak istedim.

Dikkat edersen, Windows 10 Görev Yöneticisi Bellek sayfasında toplam 4 RAM yuvası olduğunu ve 2 adedinin kullanıldığını rapor ediyor. Alt kapağını açtım, malesef sadece 2 yuva var, ikisinde de 8GB RAM takılı. Bu durumda yine de 2 adet 16GB RAM takılabilirdi.

Ama Asus servisine sordum, bu modelin max RAM kapasitesi 16GB olduğundan upgrade edemezsiniz diye cevap geldi.

gokhen, bu notebook'u sen hiç 32GB RAM'e artırmaya çalıştın mı? Yanılmıyorsam IT biriminde çalıştığını söylemişsin, imkanın varsa deneyip sonucu bildirebilir misin? Asus servisi doğruyu söylüyor olabilir, ama bu notebook'u satın alırken hatırlıyorum, bir yerlerde max RAM kapasitesi 32GB yazıyordu, ben de iyi demiştim gerekirse upgrade de edebiliyoruz. (Benim denemem 1200TL tutar, olmazsa RAM'ler elimde kalır, umarım imkanı olan birisi deneyebilir.)

Teşekkürler,

merhaba sonertari,
    mevcut sistemimde böyle bir bellek arttırımına ihtiyaç duymadığım için deneme şansım yok, ancak sana teknik olarak yardımcı olabilirim
    n551vw anakart üzerinde intel mobile 170 series (code name : skylake) chipset kullanılıyor, bu chipsetin intel spec'lerinde 32GB desteklediği zaten yazılı
    ancak bu tür desteklerde bios yapısının da bunu destekliyor olması şart
    bu bakımdan aida64 ile yaptığım kontrolde, şu anda mevcut anakart ve bios yapısı itibarı ile, 64GB desteği görüyorum
    yani bu anakart 64GB ram belleği adresleyebilen bir anakart, en azından chipset ve cihaz üreticisi bunu söylüyor
    bahsi geçen destek 4X16=64GB olduğu ve bizim cihazımızda 2 ram slot bulunduğu için teknik olarak 2X16=32Gb ram kullanabilirsin

Kuzey Köprüsü: Intel Skylake-H IMC

Kuzey Köprüsü Özellikleri:
    Kuzey Köprüsü Intel Skylake-H IMC
    Desteklenen Bellek Türleri DDR4-1333, DDR4-1600, DDR4-1866, DDR4-2133 SDRAM
    En Fazla Bellek Miktarı 64 GB
    Uyarlama 07
    İşlem Teknolojisi 14 nm
    VT-d Destekliyor
    Extended APIC (x2APIC) Destekliyor

Bellek Denetleyici:
    Tür Dual Channel (128 Bit)
    Aktif mod Dual Channel (128 Bit)

Bellek Zamanlamaları:
    CAS Latency (CL) 15T
    RAS To CAS Delay (tRCD) 15T
    RAS Precharge (tRP) 15T
    RAS Active Time (tRAS) 36T
    Row Refresh Cycle Time (tRFC) 278T
    Command Rate (CR) 2T
    RAS To RAS Delay (tRRD) Same Bank Group: 6T, Diff. Bank Group: 4T
    Write Recovery Time (tWR) 17T
    Read To Read Delay (tRTR) Different Rank: 6T, Different DIMM: 7T, Same Bank Group: 6T, Diff. Bank Group: 4T
    Read To Write Delay (tRTW) Different Rank: 9T, Different DIMM: 11T, Same Bank Group: 9T, Diff. Bank Group: 9T
    Write To Read Delay (tWTR) Different Rank: 5T, Different DIMM: 6T, Same Bank Group: 27T, Diff. Bank Group: 22T
    Write To Write Delay (tWTW) Different Rank: 7T, Different DIMM: 7T, Same Bank Group: 6T, Diff. Bank Group: 4T
    Read To Precharge Delay (tRTP) 8T
    Write To Precharge Delay (tWTP) 34T
    Four Activate Window Delay (tFAW) 23T
    Write CAS Latency (tWCL) 13T
    CKE Min. Pulse Width (tCKE) 6T
    Refresh Period (tREF) 8316T
    Round Trip Latency (tRTL) DIMM1: 50T, DIMM2: 65T, DIMM3: 50T, DIMM4: 65T
    I/O Latency (tIOL) DIMM1: 5T, DIMM2: 4T, DIMM3: 6T, DIMM4: 4T
    Burst Length (BL) 8

Hata Düzeltme:
    ECC Desteklemiyor
    ChipKill ECC Desteklemiyor
    RAID Desteklemiyor
    ECC Scrubbing Desteklemiyor

Bellek Yuvaları:
    DRAM Yuvaları #1 8 GB (DDR4-2133 DDR4 SDRAM)
    DRAM Yuvaları #2 8 GB (DDR4-2133 DDR4 SDRAM)

Tümleşik Görüntü Denetleyicisi:
    Görüntü Denetleyicisi Türü Intel HD Graphics 530
    Görüntü Denetleyicisi Durumu Etkin

PCI Express denetleyici:
    PCI-E 2.0 x16 port #2 Kullanımda @ x16 (nVIDIA GeForce GTX 960M (Asus) Video Adapter)

Çipset Üreticisi:
    Firma Adı Intel Corporation
    Ürün Bilgisi
    Intel
    Intel Chipset Products
    http://www.intel.com/products/chipsets

• quote:

Orijinalden alıntı: sonertari

Merhaba gokhen, ben de geçen sene ASUS N551VW-CN006T aldım. 4-5 sanal makina açıp yazılım geliştirdiğim için artık 16GB RAM'i 32GB'a çıkarmak istedim.

Teşekkürler,

dipçe : sistemindeki BIOS un güncel 24/12/2015 tarihli 205 numaralı yayın olduğundan da emin olmalısın

güncellemeler şurada =>https://www.asus.com/Notebooks/N551VW/HelpDesk_Download/

• Detaylı bilgiler için teşekkürler gokhen, haklısın bu bilgiler 32GB RAM takılabileceğine işaret ediyor. BIOS'um 205 11/13/2015 (24/12/2015 tarihli zip dosyadan da bu çıkıyor). Kısacası, bunlar umut verici bilgiler, zaten dediğim gibi ben de biryerlerde öyle olduğunu görüp satın almıştım. (Asus servisin verdiği cevaptan sonra üzülmüştüm, çünkü sadece Android Studio ve emülatör'ü açınca bile bir süre sonra 10GB RAM harcamaya başlıyor, diğer sanal makinaların harcadığı RAM de cabası).

Bu durumda kesin denemek lazım, denemeden de bilemeyiz, ama dediğim gibi denemesi 1200TL. Olmazsa 2 adet 16GB RAM'i ikinci el olarak satmaya çalışacağım. Olursa da 2 adet 8GB RAM'i ikinci el olarak satmaya çalışacağım. İlginç bir durum :). Keşke denemiş veya deneme imkanı olan birisi çıksa.

Asus servise tekrar sorayım, ısrar edeyim, belki hata yapmışlardır. Başka fikri olan varsa beklerim.

Tekrar teşekkürler gokhen.

• sonertari S kullanıcısına yanıt
    Almadan önce 16GB'dan daha fazla RAM takılabileceğini nerede okuduğumu buldum:

"We’ve got the Core i7-6700HQ on board, NVIDIA GeForce GTX 960M, up to 16GB DDR4 of RAM (it’s upgradeable to 64GB if you need to) and various storage options."
    http://laptopmedia.com/highlights/asus-n551vw-first-impressions-of-the-refreshed-multimedia-centric-notebook/

Ama hala denemeden bilemeyiz (zaten 2 yuva ile 64GB'a artırılamaz, bu inceleme de şüphe uyandırıyor, denemeden yazılmış).
  • 4 yıl sonra ASUS N551VW CN-006T dizüstü bilgisayarımın RAM'ini 16GB'dan 32GB'a çıkardım. Tanesi 450TL'ye 2 adet ikinci el Samsung 16GB DDR4 2133MHz RAM aldım, taktım, tam test ettim, ve şu anda sorunsuz çalışıyor.

Yıllar önce yukarıdaki mesajlaşmamızda da zaten bu bilgisayarın aslında 32GB'ı desteklemesi gerektiğini konuşmuştuk. Buradan tekrar edeyim, bugüne kadar ASUS Yetkili Teknik servisiyle 3 defa görüştüm, bu bilgisayarın RAM'ini artırmak istediğimi söyledim, seri numarasını istediler, ve her defasında da bu bilgisayarın 16GB'dan daha fazla RAM'ı desteklemediğini bu nedenle de 32GB'a yükseltemeyeceğimi söylediler (e-posta cevapları hala duruyor). Hatta son defasında ısrar etmiştim, işlemci ve çip seti destekliyor, öyle şey olmaz neden yükseltemiyeyim ki demiştim, buna rağmen aynı cevabı vermişlerdi. Kısacası, ASUS Yetkili Teknik Servisine hiçbir güvenim kalmadı, ne yapmaya çalıştıklarını da bilmiyorum. Yıllar sonra herkesi bilgilendirmek istedim.

Komplo teorisi üretirsek: ASUS bilgisayar satarak para kazanan bir şirket, RAM satarak değil, bu nedenle müşterilerin bilgisayarları yükseltmesini istemiyorlar. Örneğin, ben bu yükseltmeden sonra bu bilgisayarı bir 4 sene daha kullanırım, başka bilgisayar almam. Bu işlerine gelmiyor olabilir. Bu komplo teorimi destekleyen diğer olay da şu: 2 sene önce mSATA'daki oldukça yavaş 128GB Kingston SSD'yi 1TB Samsung 850 EVO hızlı bir SSD ile değiştirdim, ama değiştirmesi oldukça zor oldu. Çünkü Samsung'un boyu Kingston'ın 2 katı uzunlukta. ASUS oraya bu uzunlukta, yani daha yüksek kapasiteli bir SSD takılmasın diye 2 şey yapmış: (1) Hemen arkasına kasanın bir vidasını koymuş, plastik bir yuvası var ve (2) Samsung SSD'nin köşesi işlemcinin bakır soğutucu borularına denk geliyor. Tabii ikisine de çare buldum, plastik yuvayı testere ile kestim ve vidayı iptal ettim, ve Samsung SSD'yi takarken önce köşesini soğutucu boruların altına soktuktan sonra mSata yuvasına kaydırdım. Kısacası, bence ASUS bu bilgisayarları tasarlarken ve servis verirken yükseltilmesin diye uğraşıyor.

Bilgisayar aslında kötü değil (gerçi pek kapağını açıp kapamıyor olmama rağmen menteşesi kırıldı ya neyse), ama yukarıdaki teorim doğruysa kötü birşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonertari

4 yıl sonra ASUS N551VW CN-006T dizüstü bilgisayarımın RAM'ini 16GB'dan 32GB'a çıkardım. Tanesi 450TL'ye 2 adet ikinci el Samsung 16GB DDR4 2133MHz RAM aldım, taktım, tam test ettim, ve şu anda sorunsuz çalışıyor.

Yıllar önce yukarıdaki mesajlaşmamızda da zaten bu bilgisayarın aslında 32GB'ı desteklemesi gerektiğini konuşmuştuk. Buradan tekrar edeyim, bugüne kadar ASUS Yetkili Teknik servisiyle 3 defa görüştüm, bu bilgisayarın RAM'ini artırmak istediğimi söyledim, seri numarasını istediler, ve her defasında da bu bilgisayarın 16GB'dan daha fazla RAM'ı desteklemediğini bu nedenle de 32GB'a yükseltemeyeceğimi söylediler (e-posta cevapları hala duruyor). Hatta son defasında ısrar etmiştim, işlemci ve çip seti destekliyor, öyle şey olmaz neden yükseltemiyeyim ki demiştim, buna rağmen aynı cevabı vermişlerdi. Kısacası, ASUS Yetkili Teknik Servisine hiçbir güvenim kalmadı, ne yapmaya çalıştıklarını da bilmiyorum. Yıllar sonra herkesi bilgilendirmek istedim.

Komplo teorisi üretirsek: ASUS bilgisayar satarak para kazanan bir şirket, RAM satarak değil, bu nedenle müşterilerin bilgisayarları yükseltmesini istemiyorlar. Örneğin, ben bu yükseltmeden sonra bu bilgisayarı bir 4 sene daha kullanırım, başka bilgisayar almam. Bu işlerine gelmiyor olabilir. Bu komplo teorimi destekleyen diğer olay da şu: 2 sene önce mSATA'daki oldukça yavaş 128GB Kingston SSD'yi 1TB Samsung 850 EVO hızlı bir SSD ile değiştirdim, ama değiştirmesi oldukça zor oldu. Çünkü Samsung'un boyu Kingston'ın 2 katı uzunlukta. ASUS oraya bu uzunlukta, yani daha yüksek kapasiteli bir SSD takılmasın diye 2 şey yapmış: (1) Hemen arkasına kasanın bir vidasını koymuş, plastik bir yuvası var ve (2) Samsung SSD'nin köşesi işlemcinin bakır soğutucu borularına denk geliyor. Tabii ikisine de çare buldum, plastik yuvayı testere ile kestim ve vidayı iptal ettim, ve Samsung SSD'yi takarken önce köşesini soğutucu boruların altına soktuktan sonra mSata yuvasına kaydırdım. Kısacası, bence ASUS bu bilgisayarları tasarlarken ve servis verirken yükseltilmesin diye uğraşıyor.

Bilgisayar aslında kötü değil (gerçi pek kapağını açıp kapamıyor olmama rağmen menteşesi kırıldı ya neyse), ama yukarıdaki teorim doğruysa kötü birşey.

sen ne mübarek bir adamsın ya gece gece şaha kaldırdın beni. yarın ilk iş ram siparişi sonrada ssd siparişi çok saol dostum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kendall

sen ne mübarek bir adamsın ya gece gece şaha kaldırdın beni. yarın ilk iş ram siparişi sonrada ssd siparişi çok saol dostum.

Alıntıları Göster

Rica ederim, geçen 6 ayda da RAM'lerle hiç sorun yaşamadım. 2.5 senedir SSD'de de sorun yok. Tavsiye ederim.

Notlar: Linux'da noatime kullanarak SSD eskimesin diye uğraşıyorum, umarım işe yarıyordur. Bu arada geçen sene yeni bir BIOS çıkmış, 303, çekinerek ve dikkatlice yükledim, bir sorun yok, benim fark ettiğim bir yararını da göremedim, ama herhalde birşeyleri düzeltmişlerdir. Linux'da tek sorunum ses kartını hala tam desteklemiyor, arka planda hep bir hıss sesi var, hdajackretask ile o sesi yok etmek mümkün, ama o zaman da kulaklık otomatik algılanmıyor. Umarım okuyanlara yardımı olur.

• sonertari S kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam, bende 32GB RAM'e yükseltmeyi düşünüyorum. Samsung dışında 2 adet 16GB Corsair ValueSelect DDR4 2133MHz CL15 uyumlu olur mu sizce? Başka bir forumda da bu cihaz için 16GB DDR4 2400Mhz olanını deneyip mavi ekran hatası alan olmuş. Samsung markayı araştırıyorum ancak bulamadım.

Edit: Amazon Amerikadan 2 adet Samsung 16GB'lık ram aldım. Şuan 32GB ram sorunsuz çalışmakta. RAM markası: 16GB DDR4 2133Mhz PC-4 17000 2rx8 1.2V SO-DIMM M471A2KA3BB1-CPB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edips -- 21 Ocak 2023; 19:43:27 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.