Bildirim
ASUS N551VW-CN006T
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
o fiyata neler alınır neler.. -
daha da düşer hatta düşmesi lazım çünkü dolar baya bi düşüşe geçti
ancak vatan bilgisayarda garip bir durum var bazı ürünlerin fiyatını doların artış ve inişine göre değişirken bazıları ne kadar düşse de hep sabit kalıyor.
papua yeni gine dolarıya alıyolar herhalde onları -
Fiyat pahalı 8gb ram 120 ssdli modeli 3699 dan verdi -
Sitesinde her ne kadar gözükmese de ürün 5000+ liradan 4400e düşmüş mağaza çalışanı bir önceki etiketini gösterip şuanda indirimde olduğunu söyledi. Lenovonun Asus'a göre bikaç tık altı diyebilceğimiz bir modeli bile 3700tl ye satışta. Onun dışında N551VW ayarında MSI lar ise zaten abartı fiyatlara satılıyor. Eğer acil alman gerekiyorsa vatan/teknosa/mediamarkt gibi mağazalarda şuanda daha uygun fiyata bu özellikte bi laptop kesinlikle yok ona emin olabilirsin. Bir de teknosada güya 5699dan 4199'a düşmüş N551JW modeli var ama o da yine N551VW'in bi tık altı değmez. Bu sebeplerden dolayı yakın zamanda fiyatında bir düşüş olcağını düşünmüyorum.quote:
Orijinalden alıntı: electro58
Fiyat pahalı 8gb ram 120 ssdli modeli 3699 dan verdi -
2,5 ay sonra vatan dan 3800 tl ye alındı...quote:
Orijinalden alıntı: risehol
Sitesinde her ne kadar gözükmese de ürün 5000+ liradan 4400e düşmüş mağaza çalışanı bir önceki etiketini gösterip şuanda indirimde olduğunu söyledi. Lenovonun Asus'a göre bikaç tık altı diyebilceğimiz bir modeli bile 3700tl ye satışta. Onun dışında N551VW ayarında MSI lar ise zaten abartı fiyatlara satılıyor. Eğer acil alman gerekiyorsa vatan/teknosa/mediamarkt gibi mağazalarda şuanda daha uygun fiyata bu özellikte bi laptop kesinlikle yok ona emin olabilirsin. Bir de teknosada güya 5699dan 4199'a düşmüş N551JW modeli var ama o da yine N551VW'in bi tık altı değmez. Bu sebeplerden dolayı yakın zamanda fiyatında bir düşüş olcağını düşünmüyorum.
Alıntıları Göster
-
Bu bilgisayar tek mi yoksa çift fanlı mı? -
N551VW-CN006T modelinde kullanılan HDD nin modeli ve ssd nin modeli markası hızı fln nedir?quote:
Orijinalden alıntı: THE_MAX_BJK
Bu bilgisayar tek mi yoksa çift fanlı mı? -
Hocam izlenimlerinizi yazar mısınız?
N552 ile bunun arasında kaldım. Batarya ve ekran açısından N551 daha çok cezbediyor fakat kronik sorunlarından korkuyorum. Herhangi bir sıkıntısı var mı sizinkinin?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çeşm-i Siyah -- 11 Haziran 2016; 3:22:10 > -
quote:
Orijinalden alıntı: 0TT0MAN23
N551VW-CN006T modelinde kullanılan HDD nin modeli ve ssd nin modeli markası hızı fln nedir?
Öğrendiğim kadarı ile 440Mbs Okuma 120Mbs Yazma hızı mevcut. HDD ise 120Mbs/120Mbs galiba -
-
bugün yine vatanbilgisayar'dan kingston hyperx savage 240gb ssd alarak cihazı upgrade ettimquote:
Orijinalden alıntı: gkhnyrn
zamanının en üst cihazlarından olan ve altı yılı geçkin süredir her türlü işimi gören sony vaio vpc-f13m1e bilgisayarım artık işlemci kod desteği veremediği için yeni bir notebook bakıyordum
gerek burada gerek diğer yurtdışı kaynaklarından araştırıp karar verdiğim üzere dell 7559 alacak iken, vatanbilgisayar geceyarısı indirimi ile asus n551vw-cn006t aldım
üretici sitesinde donanim kombinasyonlarında 128gb ssd ile birlikte 1tb 7.2k disk olduğu yazdığı için buna güvendim, zira vatanbilgisayarda diskin ne olduğu bile yazmıyordu
uzatmayayım, cihazı kdv dahil kargo bedava olarak kampanyadan 3.599 fiyat ile aldım, emsalleri ve piyasaya göre gayet iyi bir fiyat olduğunu düşünüyorum
birkaç gündür kurulumunu yapıyorum, cihazı işyerimde iş bilgisayarım olarak kullanacağım, sistem yöneticisiyim
almak isteyenler için fikir vermesi bakımından bazı fotoğrafları ve bilgilerini paylacaşağım
bu arada görüşüm : dönen disk ile cihaz çok vasat, üstelik 7.2k değil 5.4k olarak geliyor, üzerindeki mSSD de vasat, hemen iyi bir ssd ile değiştireceğim
ayrıca unique heaven 4 ile test edip videolarını çektim, cihaz performansı gayet iyi, zaman bulursam eklemeye çalışırım
Alıntıları Göster
henüz test programları ile uğraşamadım, ancak disk-to-disk veri transferinde windows10 üzerinde 390 mb/s gördüm
her zaman dediğim gibi, bu tür sistemler kesinlikle çok yüksek erişim hızına sahip diskler ile kullanılmalı
-
bu arada ssd diski değiştirmeden önce ufak basit bir video çektim, dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştığım katı hal disk / dönen disk açmazını net gösteriyorquote:
bugün yine vatanbilgisayar'dan kingston hyperx savage 240gb ssd alarak cihazı upgrade ettim
henüz test programları ile uğraşamadım, ancak disk-to-disk veri transferinde windows10 üzerinde 390 mb/s gördüm
her zaman dediğim gibi, bu tür sistemler kesinlikle çok yüksek erişim hızına sahip diskler ile kullanılmalı
Alıntıları Göster
aradaki fark, ssd ile birlikte hdd kullanmayanlar için, büyük bir sürpriz olacaktır diye düşünüyorum
:)
EDİT => buraya yüklediğim ve 54141 kodu ile girdiğim video bende görülmüyor, sanırım bir hata var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnyrn -- 9 Ağustos 2016; 18:48:31 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: gokhen
bu arada ssd diski değiştirmeden önce ufak basit bir video çektim, dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştığım katı hal disk / dönen disk açmazını net gösteriyor
aradaki fark, ssd ile birlikte hdd kullanmayanlar için, büyük bir sürpriz olacaktır diye düşünüyorum
:)
Merhaba hocam,
2700 liraya ŞUNU alacaktım ama biraz düşününce (ISINMA PROBLEMİ) fiyatı yükseltmeye karar verdim.
Bu bilgisayar galiba 3699 liraymış. Üsttekinin üstüne 900 lira koyunca şu farklar oluyor(8GB RAM EKLEDİĞİMİZ TAKTİRDE +100TL=2800)
Üstteki MAXİMUM 12 GB(4GB geliyor 8GB ekliyorsun) DDR4 ram - CN006T modeli 16GB DDR4
Üstteki GTX950m 4GB GDDR5 - CN006T modeli GTX960m 4GB GDDR5
Üstteki 1TB 7200RPM - CN006T modeli 1TB 7200RPM + 128GB SSD
Üsttekinde çözünürlük 1366x768 HD - CN006T modeli 1920x1080 FHD
Ben kararsız kaldım, bu farklara 900 lira daha koyup bunu almak ne kadar mantıklı ? Full HD ve GTX960M olması beni cezbediyor, oyunlardan daha çok zevk alabilirim ve diğerinin aksine daha çok dayanacağı kesin, ancak sizin yorumunuza bakarsak HDD ve SSD çöp demişsiniz. Ayrıca bu bilgisayarda da sınma ve yansıma problemleri var mı ? Ne dersiniz sizce 900TL eklemeye değer mi?
-
quote:
Orijinalden alıntı: TeslanınKablosuzElektriği
Merhaba hocam,
2700 liraya ŞUNU alacaktım ama biraz düşününce (ISINMA PROBLEMİ) fiyatı yükseltmeye karar verdim.
Bu bilgisayar galiba 3699 liraymış. Üsttekinin üstüne 900 lira koyunca şu farklar oluyor(8GB RAM EKLEDİĞİMİZ TAKTİRDE +100TL=2800)
Üstteki MAXİMUM 12 GB(4GB geliyor 8GB ekliyorsun) DDR4 ram - CN006T modeli 16GB DDR4
Ben kararsız kaldım, bu farklara 900 lira daha koyup bunu almak ne kadar mantıklı ? Full HD ve GTX960M olması beni cezbediyor, oyunlardan daha çok zevk alabilirim ve diğerinin aksine daha çok dayanacağı kesin, ancak sizin yorumunuza bakarsak HDD ve SSD çöp demişsiniz. Ayrıca bu bilgisayarda da sınma ve yansıma problemleri var mı ? Ne dersiniz sizce 900TL eklemeye değer mi?
selamlar,
öncelikle bilgisayarı ne için kullanacağınız önemli, ben iş amaçlı kullanacağım - oyun neredeyse hiç oynamayacağım
bu yüzden ısınma vs benim için önemli değil, zaten durağan serin bir ortamda çalışıyorum
ben daha çok teknik detaylara bakıyorum, yeni nesil işlemci yeni nesil anakart yüksek ram yüksek ekran vs
ips ve fhd ekran olması, 8+8 ddr4 ram olması, görece olarak iyi bir ekran kartı olması benim için artıları
mssd disk ile birlikte 1tb 7.2k rpm disk yazıyor sitesinde ama içindeki disk 5.4k rpm çıktı, bu önemli
mssd ile sata disk arasında bir erişim darboğazı var, bu önemli
mssd disk ile birlikte dönen disk kullanırsanız cihaz vasat bir hale düşüyor, yazık etmeyin derim
ürün olarak birşey önermem yanlış olur, markacılık olur
ancak i7 son nesil q işlemci, 2 kanalda ram, iyi bir disk herhangi bir marka alabilirsiniz
önemli olan fiyat bence, ben iyi bir fiyata aldığımı düşünüyorum
-
dünden beri kendi düğün videomu dvd üzerinden 720p 60fps olacak şekilde yeniden derliyorumquote:
Orijinalden alıntı: gkhnyrnquote:
Orijinalden alıntı: TeslanınKablosuzElektriği
Merhaba hocam,
selamlar,
öncelikle bilgisayarı ne için kullanacağınız önemli, ben iş amaçlı kullanacağım - oyun neredeyse hiç oynamayacağım
bu yüzden ısınma vs benim için önemli değil, zaten durağan serin bir ortamda çalışıyorum
ben daha çok teknik detaylara bakıyorum, yeni nesil işlemci yeni nesil anakart yüksek ram yüksek ekran vs
ips ve fhd ekran olması, 8+8 ddr4 ram olması, görece olarak iyi bir ekran kartı olması benim için artıları
mssd disk ile birlikte 1tb 7.2k rpm disk yazıyor sitesinde ama içindeki disk 5.4k rpm çıktı, bu önemli
mssd ile sata disk arasında bir erişim darboğazı var, bu önemli
mssd disk ile birlikte dönen disk kullanırsanız cihaz vasat bir hale düşüyor, yazık etmeyin derim
ürün olarak birşey önermem yanlış olur, markacılık olur
ancak i7 son nesil q işlemci, 2 kanalda ram, iyi bir disk herhangi bir marka alabilirsiniz
önemli olan fiyat bence, ben iyi bir fiyata aldığımı düşünüyorum
Alıntıları Göster
her bir dvd 10 saatte bitiyor ve mp4 formatında yaklaşık 10gb alana sığıyor
dokuz saattir ikinci dvd yi derleyen makinemde işlemci %90 larda dolu iken günlük rutin işlerimi gayet rahat gördüm
en az 15-20 sekmeli chrome gezintisi, pdf vs döküman işleri, outlook kullanımı falan rahatsız etmedi
ancak fan yüksek hızda çalışıyor ve baya sıcaklık veriyor, işten çıkmadan bir ölçüm yaptım, aşağıdadır;
-
ürün dün geceden itibaren tekrar indirime girdi, ben aldığımda 3.599 idi, şimdi 3.799 olmuş, yine de sıcak fırsat olabilir - takip edilebilirquote:
dünden beri kendi düğün videomu dvd üzerinden 720p 60fps olacak şekilde yeniden derliyorum
her bir dvd 10 saatte bitiyor ve mp4 formatında yaklaşık 10gb alana sığıyor
dokuz saattir ikinci dvd yi derleyen makinemde işlemci %90 larda dolu iken günlük rutin işlerimi gayet rahat gördüm
en az 15-20 sekmeli chrome gezintisi, pdf vs döküman işleri, outlook kullanımı falan rahatsız etmedi
ancak fan yüksek hızda çalışıyor ve baya sıcaklık veriyor, işten çıkmadan bir ölçüm yaptım, aşağıdadır;
Alıntıları Göster
www.vatanbilgisayar.comASUS N551VW CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ-16GB-1TB+128 SSD-15.6-GTX960M 4GB-W10 NOTEBOOK - Vatan Bilgisayarhttp://www.vatanbilgisayar.com/asus-n551vw-core-i7-6700hq-2-6ghz-16gb-1tb-128-ssd-15-6-gtx960m-4gb-w10-notebook.html
-
bazı sorularım olacak.
1-Ekran ips ve mat mı?
2-Ekranda siyah renkte ışık hüzmeleri oluyormuş kronik olarak.Sizinkinde öyle bir sorun var mı ?
3-Laptop ilk alındığı halde(ssd ve hdd kastediyorum) çok mu vasat.
4-Laptopu ne zaman ve nerden aldınız? ücreti ne kadardı ?
Mühendislik işlerimde kullanacağim bilgisayarı autocad , solid , photoshop vs aşırı haşır neşir olacağım .Cevaplarsanız sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedex555 -- 22 Ağustos 2016; 16:29:07 > -
1- EKRAN IPS (15.6 inch 16:9, 1920x1080 pixel, C3MWM_156WF6 (LGD046F), IPS, Full-HD, glossy: no)
2- böyle şeylere pek takılmam, şu anda 24" philips ext. ile kullanıyorum zaten, sonuçta ışıkla çalışan panel bunlar, hüzme olması da normaldir
3- ilk hali ile gerçekten vasat, zaten iki disk ayrı portlarda (0-0, 0-1 değil / 0-0, 1-1 bağlı) olduğu için bir darboğaz var, hdd herşeyi daha da yavaşlatıyor, çift ssd şart
4- daha önceleri de yazdığım gibi, vatanbilgisayar dan gece yarısı indiriminden 3.599 liraya aldım
mühendislik vs işlerinizi rahat görür, ancak makineye yüklenince ısınıyor, climate dediğimiz sabit düşük sıcaklıklı bir yerlerde kullanmanız tavsiye edilir, yoksa çok ısınır
fiyatı nedeniyle tercih ettim, yoksa malzeme olarak çift fanlı DELL bir makineyi almak istiyordum, anakartı ve ram bellek yolları eski nesildi, ama fiyatı düşük olsaydı onu alırdım
-
quote:
Orijinalden alıntı: gokhen
1- EKRAN IPS (15.6 inch 16:9, 1920x1080 pixel, C3MWM_156WF6 (LGD046F), IPS, Full-HD, glossy: no)
2- böyle şeylere pek takılmam, şu anda 24" philips ext. ile kullanıyorum zaten, sonuçta ışıkla çalışan panel bunlar, hüzme olması da normaldir
3- ilk hali ile gerçekten vasat, zaten iki disk ayrı portlarda (0-0, 0-1 değil / 0-0, 1-1 bağlı) olduğu için bir darboğaz var, hdd herşeyi daha da yavaşlatıyor, çift ssd şart
4- daha önceleri de yazdığım gibi, vatanbilgisayar dan gece yarısı indiriminden 3.599 liraya aldım
mühendislik vs işlerinizi rahat görür, ancak makineye yüklenince ısınıyor, climate dediğimiz sabit düşük sıcaklıklı bir yerlerde kullanmanız tavsiye edilir, yoksa çok ısınır
fiyatı nedeniyle tercih ettim, yoksa malzeme olarak çift fanlı DELL bir makineyi almak istiyordum, anakartı ve ram bellek yolları eski nesildi, ama fiyatı düşük olsaydı onu alırdım
Hocam öncelikle merhaba, aklımda 3 model var, aklımda olan modellerin birine sahipsiniz bazı sorularım olacak size izninizle,
alalı birkaç ay olmuş sanırım laptobun genel gidişatı nasıl memnunmusunuz ? ASUSun yanına yanaşmaya dahi korkuyorum açıkcası, zamanında anakartlarından çok çektirdi bana, hakeza laptoplarının çoğunda bulunan menteşe sorunları, aynı şekilde mobil platformda zenfone modellerinin saçma sapan ısınma sorunları gibi. Bu modelinde fazla bir şikayet görmedim ben, ışık sızmasına gelince bu laptoba özgü olan bir olay değil, her IPS ekranda ışık sızması olmakta, bu bir problem değil benim için. Yazınızda da bahsettiğiniz üzere HDD nin 7200 RPM değil 5200 oldugunu yazmıssınız kafam burada takıldı, Kaldığım modeller ise;
ASUS N551VW-CN006T
Dell Inspiron 7559 B70D128W81C
Abra A7 V6.4
Monsteri ayrı bir kefede tutuyorum, şuan için bu 2 model kafama çok takıldı. MSI GL ve Prestige serisini de koyabilirdim esasında ama piyasası çok oynak olduğundan ani fiyat değişimleri yaşanabiliyor ve şuan fiyatı 3800-4200 arasında üstüne üstlük ekranın kalitesizliği de bir olunca koymadım listeme. Kullandığınız cihaz SSHD mi yoksa HDD +SSD mi, RAM DDR4 2133 mü yoksa DDR3L mi bilgi verirseniz sevinirim. 5400-7200 RPM olayınıda bir açıklık getirelim. Buna ek olarak, eElbetde sıcaklık ve genel performansından da bahsederseniz bizim gibi takip eden kişilere güzel bir rehber olacağı kanaatindeyim.
Benzer içerikler
- lenovo laptop yorumları
- gt740 4gb oyun performansı
- asus mu lenovo mu
- laptop çantası önerisi
- mimarlar için laptop önerisi 2024
- yazılım için laptop önerisi 2024
- en iyi laptop
- hx işlemci nedir
- honor magicbook art 14
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X