Şimdi Ara

Asus X550CC-XO105D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
15.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR BU ÜRÜN NASIL OYUN VE OFİS İÇİN KULLANANBİLİR MİYİM
    http://sadecenotebook.com/Urun/Asus-X550CC-XO105D-Core-I7-3537U-20-Ghz-8-GB-1-TB-2-GB-VGA-156-Free-Dos-pmu285269.html
    lemci Core i7
    Asus Intel i7-3537U (4M Cache, up to 3.10 GHz) 15.6" LED-backlit TFT LCD HD 1366x768 Glare NVIDIA GeForce GT 720M (N14M-GE) DDR3 2GB VRAM HD Webcam 1TB 5400RPM 2.5' HDD DRAM DDR3 1600 8GB RAM 8.9"mm 8X Super Multi with Double Layer, USBO 2.0, USB 3.0, SD only, 802.11bgn+Bluetooth 4.0, Win8 SL 64bit, 30 days Office 365 Home Premium, 1 year Warrant

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_ahm1905 -- 19 Ağustos 2013; 18:03:43 >

• by_ahm1905 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Bir gaming notebook degil. Ama kesinlikle is gorur. Bende üzerinde 512mb'lık 610m ekran kartı olan bir lenovo var. Hala randıman alabiliyorum.
  • oyun oynamayı düşünüyorsan şayet
    ekran kartı güzel bir orta seviye kart. Oyun oynanabilir, sıkıntı yapmaz ancak gel gelelim işlemciye gelince işin içine etmişler. Zaten benim en çok eleştirdiğim şey bu. Üreticiler her bilgisayarda mutlaka bir şeyi eksik bırakıyorlar ki kullanıcılar daha üst modellere yönelsinler. Bak bu cihazdaki işlemcisi i7-3632QM olsa satış rekorları kırar :D Ama adamlar uyanık.
    Bu makinedeki ekran kartı bir ultrabook ekran kartıdır. Sonunda U harfi olan tüm işlemciler Ultrabooklar için üretilmiş ekran kartlarıdır. Normal bir İ7 işlemcinin 3 te 1'i kadar performans verirler. İ5 işlemciden bile kötü olduğu söyleniyor. Zaten üretim amacı olarak bir notebook için üretilmemiş, tablet tarzı olan incecik ultrabooklar için üretilmiş.

disk dönüş hızı :5400RPM ki bu çok yavaç artık 7200 RPM ler var üstelik buna ek olarak bazı notebooklar da SSD var, onu da şöyle anlatayım

Yeni çıkan harddisk teknolojisi SSD dir. SSD Bildiğin harddiskin yeni versiyonudur.
    Şu anda Notebooklarda 2 tür HDD kullanılıyor. 1. 5200 RPM 2. 7200 RPM dönüş hızına sahip diskler. Bu SSD denilen disklerde 3. oluyor. Sadece notebooklarda değil masaüstünde de kullanılıyor bunlar.

5200 RPM dönüş hızına sahip bir harddisk örn 10 GB lık bir dosyayı atıyorum 20 Dakikada kopyalıyorsa, 7200 RPM dönüş hızına sahip bir HDD bunu 12-13 dakikada kopyalıyor. SSD disk ise bu 10 gb lik dosyayı sadece 2-3 dakikada kopyalıyor :) Sanırım performans farkını anlamışsındır. Yani uçak gibi birşey oluyor diğerlerinin yanında. O yüzdendir ki SSD diskler ateş pahası. 128 GB bir SSD şu anda 250 ila 300 TL arası değişiyor.
    Bu SSD diskler pc deki normal HDD nin içinde falan değil. Pc nin ayrı bir yerine takılıyor içinde. Yani Normal HDD ayrı SSD disk ayrı fiziksel disklerdir. Sen windowsu kurarken 128 GB SSD ye C adını veriyorsun ve ona windowsu kuruyorsun, diğer 500 yada 750 GB harddiski ister 2 ye ister 3 e böl ister 1e . Ona da D harfini ver (ben öyle yaptım) Bu şekilde notebook 2 ayrı diski kullanıyor.

• ASUS kaliteli bir marka, kendini ıspatlamış.
    kasa sağlam ve güzel, sevis ağı geniş ve iyi.
    ama şöyle söyleyeyim ki; 2000 TL nin altında olan ASUS larda işlemci iyi ise ekran kartı Nvidia GeForce GT 610M
    işlemci düşük ise ekran kartı iyi Nvidia GeForce GT 720M yada Nvidia GeForce GT 740M.

ikisi bir arada olan notebokklar ise 2000 tl nin üzerinde.. Birde GT 720M ile GT 740 arasında baya bir fark var,
    aşağıdaki link te oyunlar ve ekran kartı benchmarked edilmiş hali var
    http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards.13849.0.html

gerçi söylemiş olduğun bilgisayar şimidlik işini görür ama gelecekte birşey diyemem...

• by_ahm1905 B kullanıcısına yanıt
    İyi bu laptop, fena degil. Bu fiyatlarda Z500, Dell5521 ve Asus'un K serilerine de bakabilirsiniz.

(Bu arada, 1750 TL'ye i7u işlemcili, 8gb, 2 gb ekran kartlı, 1TB, 7200rpm laptop/asus varsa hemen alalım.)
  • ofis işleri için buda işinizi görür hem fiyat olarak daha iyi vede işlemci açısından b960 i3 ayarındadır

http://www.notebookadresi.com/acer_notebook/acer_e1-531-b9602g50mnks_notebook
  • @tusu35 gayet güzel anlatmış olayı. Tekrar aynı şeyleri söylemeye gerek yok.
    Asus gerçekten kaliteli ürünler sürüyor piyasaya ancak ilginç bir şekilde grafik kartları tercihini daha düşük modellerden yana kullanıyor. Bunu özellikle Asus yetkililerine de ilettim ve işin ilginci bu durumdan onlarda şikayetciler. Piyasada herkesin GT740M'i kullandığı bir dönemde GT72M zayıf kalıyor tabii... Sırf bu yüzdende bu modelleri seçerken insanlar terededüt yaşıyorlar.
    Asus X550CC-XO105D, esasen oyunda oynayabileceğiniz ama buna karşılık ofis ve diğer işleri için ise mükemmel diyecek kadar rahat çalışabileceğiniz bir ürün. Tabii oyunları derken çok da yüksek ayarlar da oynayamayacağınız da hatırlatalım...
    Bu arada bu ürün aşağıdaki sitede kampanyaya çıkmış ve baktım fiyatları iyi gibi gözüküyor gerçekte. alamk isteyenlere yararı olabilir diye veriyorum site ile bir ilgim yok bilginiz olsun...
    http://www.indirimkenti.com/Products-URUN2565222-asus-x550cc-xo105d-core-i7-3537u-8gb-1tb-2gb-vga-gt720m-156-free-dos.html

Tabii şunu da hatırlatayım. Her şeye rağmen kırpılmışda olsa Core i7 bir işlemci olması nedeniyle ve de bu fiyat ile bana göre tavsiye edilebilir bir ürün diye düşünüyorum...

Saygılarımla,

• N11 Kampanyası var bu modelde

Asus X550CC-XO105D i7-3537U 2.0GHz 8GB 1TB 2GB GT720M 15.6 Freedos Notebook
    http://www.n11.com/asus-x550cc-xo105d-i7-3537u-20ghz-8gb-1tb-2gb-gt720m-156-freedos-notebook-P17464824
  • Zaman geliyor az bişey öğrendim dediğin noktada yolun başında olduğunu yine anlıyorsun :)
    Benim durumum da şu daha çok video edit olaylarına ağır yollu girmeye karar verdim. Yani bildiğiniz film yapma düzeyinde. (arada iki fps atarım tabi)
    f/p olayının bendeki vücut bulmuş hali bütçe/uvk (uzun vadede kullanım) gibi bir felsefem var(zaten paralel bir durum) :)))
    Uzun zamandır teknolojiden uzak kaldım aldığım makine uzun vadede işimi görsün istiyorum. 300 tl için 1 yılıma kan doğranmasın. ASUS N56VZ-S4402H i7-3630 16G 1TB 15.6 W8 4GB F NVIDIA GeForce GT 650M 128Bit buldum teşhir ürünühttp://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/asus-n56vz-s4402h-i7-3630-16g-1tb-15-6-w8-4gb-f-101647087

16gb ram, 4gb ekran kartı i7 işlemci 4 x USB 3.0 gibi özellikler beni etkiledi. Bütçem max. 2000 derken teşhir ürününde 2.400 tl ye çıktı. Sizin yazılardan sonra da tabi kafam karıştı tabi. Şöyle bir çıkarımım olduki her zaman en yüksek gb, işlemci her zaman en iyi performansı vermiyor (tabi yanlış anladıysam burada haybeye konuşuyorum demektir :))) ]

Öncelikle 2. el, teşhir ürünü ve adını unuttum sıfır üründe yazılım hatası oluyorda yenilenip daha ucuza sürülüyor piyasaya bu tür ürünler hakkında bana ne önerir-söylersiniz.

Bu ürün muadili daha düşük bütçeli birşey önerirmisiniz yoksa zorla bütçeyi bunu al mutlaka mı dersiniz ya da kısacası ne dersiniz arkadaşlar ? :)
    Teşekkürler
    @tusu35 @sentetik5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dancerman -- 3 Ocak 2014; 3:00:34 >

• Dancerman kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma aga, baya işlerim yoğun son dönemlerde pek girme fırsatı bulamıyorum.

ben boş vakitlerde oyun oynamayı seven biriyim, o yüzden paraya kıydım MSI GE60 2OE-215TR aldım.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/msi-ge60-2oe-215tr-ge60-notebook-core-i7-240-ghz-16gb-1tb-156-2gb-w8-notebook-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=68868

teşhir ürün dediğin bilgisayar İ7 ama haswell değil, ama yinede işlemci olarak işini rahat görür, 16 gb ram var ki yeter de artar bile..
    8 gb ram bile yeter kaldı ki 16 gm!!!!!!
    Ekran kartı GT 650, fena değil bu ekran kartı... ama şunu belirteyim ki ileriye dönük bir bilgisayarın ekran kartı en önemli parçası..
    şu an işini görür, oyun ve programda iş yapar... daha sonra nasıl bir performans sergiler bilemeyiz.

şayet fiyat/performans olarak bakarsan ASUS N56VZ 2.000 TL ye bulursan kaçırma sakın.. hemen al derim..
    yada N550JV 2.500 tl ve altına bulursan al derim.. N550JV uzun süre işini görür.

• tusu35 T kullanıcısına yanıt
    Benim de senden farkım yok, ancak girdim fdh'ye.
    Sağolasın ve hayırlı olsun güle güle kullan, iyi makina. Ben makinayı aldım, daha performansa girecek işlemlere başlamadım.
    Ancak en iyi makina elinin altındaki makinadır felsefesi ile cihaz süpermiş diyorum :)
    Teşekkürler yinede.
  • bu modele sonradan SSD eklenebiliyor mu?
    uygun yuva mevcut mudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilhangun İ kullanıcısına yanıt
    Açıkası bilmiyorum. SSD'lere uzağım.
    Nasıl bakacağımı söylerseniz hemen bakayım.
  • Bu bilgisayarı bu günlerde alma gibi bir düşüncem var aslında. İşlemci gücünün düşük olduğu yönünde yorumlar beni biraz soğuttu fakat hala bunu alma niyetindeyim. Çok aşırı performans isteyen işlemler uygulamıyorum ama uygulayacağım günler yakındır gibime geldiğinden iyi bir performans bekliyorum. Beni kıllandıran tek nokta işlemci bu işlemci beni nereye kadar götürür bilemiyorum. Oyun hastası olmamama rağmen arada bir iki rpg atarım gibime geliyor birde anime oyunları çıkınca onları mutlaka oynarım . Geri kalan işlemler için bana yeterli olur mu. 3D modellemeye başlamam gerekiyor yakında
  • 720m ile hayal kurmayın, 740m altına bakmayın, 1700 TL para harcayacaksınız az değil, başka marka bakın i5 bakın 740m olsun, üzülmeyin sonra.
  • 105D modelinin yeni serisi gedi, bakıcaksanız 4.nesil işlemcili olanına bakın derim

Asus X550LB-XO025D http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-x550lb-xo025d-notebook-pmu300315

ama dell 7537 modelini de es geçmeyin derim.
  • tusu35 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    yazınızı okuyunca bu konu hakkında sahıp oldugunuz bılgıyı kıskandım dogrusu. kendıme uzun vadede kullanabılecegım kalıtelı duzgun bır bılgısayar almayı planladım. kullandıkca bırcok bılgısayarda performans dususu oluyor.aylardır bılgısayar arastırıyor ve en son asus un bu modelıne karar vermıstım kı sızın ekran kartı ıle ılgılı yorumunuz acıkcası benı soguttu makıneden. sızden rıcam bana yardımcı olursanız marka model secmemde cok memnun olurum.

tesekur ederım
  • kocceva K kullanıcısına yanıt
    hocam;
    2.000 TL bütçen var ise MSI GE60 20E İ5 işlemci al derim, 2300 civarlarında.
    birde bunun İ7 modeli var, biraz pahalı 3.000 tl civarı ve üstü.
    bende İ7 olanı var her türlü oyunu en üst seviyede oynuyorum, ısınıyor bilgisayar ama ben takmıyorum,
    3-4 saat sonra oyundan çıkıyorum bilgisayarda 2 dk içinde buz gibi oluyor.

tavisye ederim.

NVIDIA® GeForce GTX 765M GDDR5 ekran kartı bunun olmasına dikkat et yeter.

Asus da kaliteli tercih edebilirsin Asus N550JV-CN127H güzel bilgisayar
    2.500 tl ye bulursan al derim.

Ama herşeyden öenmlisi bilgisayarı ne için kullanacağın önemli!!!
  • beyler pc alcamda bütceme uygun 2 pc var biri Asus X550CC i7-3537U diyeri Casper Nirvana CN.HBI4702C hangisi daha iyidir ben hem oyun oynakma için hemde ders icin alcam üniversite için banayardımcı olurmusnuz ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.