Şimdi Ara

Asus N552VW vs Dell Insprion 7559

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus N552VW-FW171T (Intel i7-6700HQ 16GB DDR4 1TB 5400rpm 128GB SSD 4GB GTX960M 15.6 Full HD)
    ve
    DELL Inspiron 7559 (Intel i7-6700HQ, 16GB DDR3, 1TB HDD 128GB SSD, 15.6 Full HD, GTX 960M 4GB)

Bunlardan bir tanesini almaya karar verdim ama ikisi arasında seçim yapmak çok zor. Asus hakkında bazı yorumlar okudum wifi'si sorunlu olabiliyormuş, ekran IPS yazmasına rağmen değil gibiymiş ne kadar doğru bilmiyorum.

Dell'in 16GB Ram ve 128 GB SSD'li versiyonunu düşünüyorum. Bu şekilde ele aldığımızda aralarındaki tek fark Asus'un ramlar DDR4 fakat Dell'in ki DRR3. Aralarında 400 lira kadar fiyat farkı var Asus daha pahalı.

Bu bağlamda tavsiyelerinizden ve tevrübelerinizden yararlanmak isterim.

• Evet ben de fiyatların düşmesini bekliyorum, ve sizin gibi ben de bu ikisi arasında kaldım. Asus'un biraz sorunları var gibi Dell'e göre. Siz aldınız mı şu an, memnun musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Evet ben de fiyatların düşmesini bekliyorum, ve sizin gibi ben de bu ikisi arasında kaldım. Asus'un biraz sorunları var gibi Dell'e göre. Siz aldınız mı şu an, memnun musunuz?

Sizce ne kadar beklersiniz fiyatlarin düşmesini?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skarphe

quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Evet ben de fiyatların düşmesini bekliyorum, ve sizin gibi ben de bu ikisi arasında kaldım. Asus'un biraz sorunları var gibi Dell'e göre. Siz aldınız mı şu an, memnun musunuz?

Sizce ne kadar beklersiniz fiyatlarin düşmesini?

Valla sonbahara doğru belki düşer bilemiyorum
  • BJK kullanıcısına yanıt
    Asus'ta karar kıldık şu an kullanıyorum. Yaklaşık 1 ay oldu canavar gibi bilgisayar şu ana kadar herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım. GTA 5, Assasins Creed Sydicate vb gibi üst düzey oyunlarda FPS kaybı olmadan yüksek ayarlarda oynuyorum. Hatta Ultra ayarları denedim düşük fps'de bile oynanmayacak gibi değil fena değildi. Uzun süre oynadıktan sonra bilgisayarın sol üst tarafı ısınıyor ama klavyeden hissedilmiyor. SSD'li model olduğu için açılma hızı 10 saniye mükemmel. Wifi ile ilgili sorunlar olduğunu duymuştum almadan önce ama ben herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Ek olarak Teknosa'dan aldım, indirim vardı 4.000'e denk geldi. 128 GB SSD'li modeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevan -- 9 Temmuz 2016; 21:05:53 >
  • Nevan N kullanıcısına yanıt
    Hangi satıcıdan ve kaça aldınız acaba?
  • BJK kullanıcısına yanıt
    Sonradan düzenledim postu ama görmediniz sanırım, Teknosa'da kampanyası vardı 4.000'e geldi 128 GB SSD'li modeli.
  • Nevan N kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, sonradan gördüm
  • Bu iki seçenek arasında kalacağım ben de galiba, farklı alternatifler de bakıyorum ancak Lenovo, Toshiba, Hp kesinlikle istemiyorum, Msı veya Monster olabilir ancak servis vs sorun olabilir diye düşünüyorum, henüz araştırmadım servis kalitesini.
  • Öncelikle Asus n552vw-fw171t veya n552vw-fw149t modelleri ile dell 7559 modeli arasında kaldıysan direk dell derim. Çünkü dell bilgisayarin hem fiyat bakımından avantajı var hemde cihaz ips ekran. Asusun bu serileri ips ekrana sahip değildir. Ama Asus n552vw-fy147t modeli ile dell 7559 modeli arasında kaldıysan bu durumda kararı sen vericeksin. Çünkü sabit donanımlar aynı. Yani ekran ikisininde ips ekran kartı aynı işlemci aynı. Fark olarak ramlar ve ssd boyutlari var. Bu durumda fiyatı doğrudan etkiliyor zaten. Dell in eger ssdsiz yani 3400 lük bilgisayarını alacaksan eğer fiyat bakımından avantajlı olacağı için onu al derim. Ama dellinde en üst sürümü olan 1tb 256ssd modelini alacaksan üstüne 200 daha koy asusu al derim. Asus n552vw-fy47t modeli ara ara indirime düşüp 3999tl oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: solam

Öncelikle Asus n552vw-fw171t veya n552vw-fw149t modelleri ile dell 7559 modeli arasında kaldıysan direk dell derim. Çünkü dell bilgisayarin hem fiyat bakımından avantajı var hemde cihaz ips ekran. Asusun bu serileri ips ekrana sahip değildir. Ama Asus n552vw-fy147t modeli ile dell 7559 modeli arasında kaldıysan bu durumda kararı sen vericeksin. Çünkü sabit donanımlar aynı. Yani ekran ikisininde ips ekran kartı aynı işlemci aynı. Fark olarak ramlar ve ssd boyutlari var. Bu durumda fiyatı doğrudan etkiliyor zaten. Dell in eger ssdsiz yani 3400 lük bilgisayarını alacaksan eğer fiyat bakımından avantajlı olacağı için onu al derim. Ama dellinde en üst sürümü olan 1tb 256ssd modelini alacaksan üstüne 200 daha koy asusu al derim. Asus n552vw-fy47t modeli ara ara indirime düşüp 3999tl oluyor

Hocam sizin yorumdan sonra da araştırdım baya, artık netleştirdim, n552vw-fy147t modelini alacağım. Dell e aynı özellikleri koysak(256 ssd, win 10, ddr4 ram gibi özelliklerden biri veya bir kaçı) o da aynı fiyata çıkacak zaten, bir de alüminyum kasa da cezbediyor beni açıkçası, plastik kasadan bıktım artık, 8 yıldır Packard Bell TJ65 kullanıyorum, çok kahrımı çekti bir kez bile arıza çıkarmadı ama autocad solidworks gibi cad cam programları veya en basit oyunlarda bile acı çekiyor artık beni özgür bırak diyor Benim fiyat sorunum yok tanıdık bir toptancı vasıtası ile çok uygun fiyata alacağım, aldığımda yorumlarımı yazarım, inşallah kronik sorunlar ışık süzmesi vs bana denk gelmez

• Hocam geçenlerde Monster serisinin efsane bir ürünün görmüştüm yeni nesil ekran kartları çıktığı için 960 970 li laptopların fiyatları düştü benim aylar önce aldığım pc özelliklerindeki dizüstüler şu an 3000 civarı bir bakmanı öneririm.
  • Dell in soğutması daha iyi ve soğutma çok önemli bi faktör .Fiyat muadillerine göre 5-6 derece serin çalışıyor Msi monster dahil.

Ben olsam dell alırdım hem soğutma hem de fiyattan dolayı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.