Şimdi Ara

ASUS N56VM-VZ Kullanıcıları Paylaşım ve Bilgi Platformu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.269
Cevap
76
Favori
498.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR notebookumuzun fiyatı burdada belli oldu
    www.novabilgisayar.com
    Nova Bilgisayar, Notebook, Toplama Bilgisayar ve İş İstasyonu gibi teknolojik ürünleri satan mağaza
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8409

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MythEagle -- 12 Haziran 2012; 21:41:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xcasus

Asus. :)

Neden peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onnsnl

quote:

Asus. :)

Neden peki?

Asusun ozellikleri daha iyi. Basta 256 ssd true 3d ve gozluk lightboost..
  • Ben asus g75 aldım. monster ile karşılaştırdığımda,

ekran kartını bilmediğimden 660 ile karşılaştıramıyorum. Bunun dışında asus ta bir eksi bulamadım ama artılara gelince;

1. verdiğim para içinde windows 7 home premium dahil
    2. 7200 lük disk bende 750 GB
    3. SSD disk bende 256GB
    4. Bendeki blueray yazabiliyor (sanırım)
    5. ekran mat ve 3d
    5a. çok kaliteli wireless 3d gözlük geliyor yanında.
    6. söylenmemiş ama bende 4 tane usb30 var
    7. ben beklemeden hemen aldım
    8. ödemeyi nakit değil 12taksit yapıyorum.
    9. bence tasarım tartışılmaz derecede mükemmel
    10. 450 tl daha az ödedim.
    11. multitouch touchpad

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delphi911 -- 12 Haziran 2012; 22:26:45 >
  • 91084 veya daha üst model için toplu alıma bende varım.
  • sonunda konu baslığının varlık sebebı modelin fiyatı belli olmuş ama biraz geç kaldı sanki. win7 olmazsa 2400lere düşüyor, birde indirim olsa alınası olur
  • Eğer doğruysa saçma cidden 1215+kdv ne ya gt630u 989+kdv. 226 dolar mı yani gt650m ile gt630m arasındaki fark. hakettiği bence en fazla 100-150 dolar olsun çok acımasızlar yahu:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: pininfarina

quote:

ARKADASLAR BIDE NASIL ALMAYI DUSUNUOSUNUZ ONUDA BELIRTIN PMDE VE SADECE ISTANBUL ICI ICINDIR..

Kişisel toplu alım organizasyonlarınızı açacağiniz ayri bir topikte paylaşırsanız memnun olurum.
    Bu topikte yeterince konu dışı msj'lar artmaya başladı zaten birde herkesin kendi organizasyonu için extra kalabalık oluşmasın mümkünse arkadaşım

Alıntıları Göster
    n56vz satışa çıkmış başlık altında konunun açılmasına sebep olan laptoptan çok diğer laptopların muhabbeti dönüyor.
    Bu arada pcdepo hala satışa koymamış. Acaba sadece novabilgisayar mı satışa sundu yoksa vatanda teknosada falan da mı var? Bilgisi olan var mı arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Çağrı -- 12 Haziran 2012; 23:38:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fnisher

ARKADAŞLAR notebookumuzun fiyatı burdada belli oldu
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8409

Biraz pahalı değil mi bu fiyat sizce de? Benzerleri kampanyalı olarak 2200'den satıldı, Vatan'dan kampanya tutturmak lazım %25 falan, o zaman güzel olur. Bu arada PC Depo ne kadar saçma ya. Stoklarında yok, koymuşlar siteye 2300'den, yanılıyor insan :S Ayrıca burada da stokta var demiyorlar. Bilgi için iletişime geçin diyor. Daha çok işimiz var galiba bu ülkede :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grasshead -- 13 Haziran 2012; 0:20:15 >

• Ürün sadece bir yerde ve henüz çok yeni piyasaya sürülmüş durumda. Açıkçası fiyatta abarti geldi bana! Bu yüzden henüz bir "fiyat mukayesesi yapamıyoruz".

Sabrettik, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik

Biraz daha sabredelim yakında hepsi dökülmeye başlayacak. Bu şekilde hem diğer firmalar ürünleri çikartacak hemde rekabet ortami oluşacaktir.

Bu arada Full HD ekranli ve i7'li N56VZ almamaya karar verdim. Bu yüzden listeden ismimi çıkarıyorum. Biraz daha sabredecek ve HD+ çözünürlüğe sahip (1600*900) i5'li N56 modelinin çıkmasını bekleyeceğim.

Bu karari alirken şu nedenler etkili oldu:

15.6" ekranda Full HD çözünürlük kesinlikle gözleri aşırı yoruyor! Özellikle net ağirlikli kullaniyorsaniz ekranda o küçücük yazıları okumak bir süre sonra işkence haline geliyor!

DPI yükseltirsiniz olmaz (simgeler, browser vs büyür ama program menüleri vs ayni kalir. Ve sonra göze batan orantisiz boyutlar) Mause + orta tuş derseniz o iş zaten çözüm olmuyor. Her browser'da tek tek uğraşayim dersiniz bu defa flash, resimler gibi pluginler siritir ve kalite düşer vs.

Yani Full HD ekran dertten başka birşey değil benim için. Mühendis, mimar, hekim, modelleme yapan veya çizim işleriyle uğraşmıyorsanız (3Dmax, AutoCad) gereksiz bir çözünürlük.

Ayrıca oyun falan oynayacak arkadaşlar için de, 1920*1080 çözünürlük ekran kartını (ne kadar güçlü olursa olsun) son sınırlarına kadar zorlayacağı anlamına geliyor.

Zaten harici İPS monitör kullanıyorum ve hiçbir laptop'u kendi ekranında kullanmıyorum. Mobil olduğumda ise göz problemleri yaşamamak için bu ilk model VZ'den şimdilik vazgeçtim.

Kisaca, 1600*900 piksel ve 15.6" ekran çok daha ergonomik, sağlıklı ve ideal bir çözünürlük benim için.

Son mesele de i7 olayı. 45 Watt TDP değerine sahip bu işlemcilerin i5'lere göre "bariz daha fazla isindiklari" gerçek. Öncelikle gereksiz ısınma olayından kaçinma sonrasinda ise bu kadar güçlü bir işlemciye ihtiyac duyacak hiçbir iş yapmıyor ve uğraşmıyor olmamdan dolayı i7'li N56 almamaya gayret edicem.

Kaldi ki ivy bridge i5 bir işlemcinin ortalama bir multimedya kullanıcısı için üstesinden gelemeyeceği iş yok. Bu da diğer neden oldu benim için ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 16 Haziran 2012; 6:08:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Arkadaşlar ürün henüz çok yeni piyasaya sürülmüş durumda. Açıkçası fiyat abarti geldi bana. Üstelik sadece bir yerde ve stoktan hemen teslim mi (sanirim) belli değil. Bu yüzden henüz bir "fiyat mukayesesi yapamıyoruz" maalesef.

Sabrettik, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik

Biraz daha sabredelim fazla bişey kalmadı yakında hepsi dökülmeye başlayacak. Bu şekilde hem diğer firmalarda ürünleri çikartacak hemde firmalar arasi rekabet ortami oluşacaktir. Bu da biz son kullanıcılara işine yarayacak

Bu arada Full HD ekranli ve i7'li N56VZ almamaya karar verdim. Bu yüzden listeden ismimi çıkarıyorum. Biraz daha sabredecek ve HD+ çözünürlüğe sahip (1600*900) i5'li N56 modelinin çıkmasını bekleyeceğim.

Bu karari alirken şu nedenler etkili oldu:

15.6" ekranda Full HD çözünürlük kesinlikle gözleri aşırı yoruyor! Özellikle net ağirlikli kullaniyorsaniz laptop'u ekranda o küçücük yazıları okumak bir süre sonra işkence haline geliyor!

DPI yükseltirsiniz olmaz (simgeler, browser vs büyür ama program menüleri vs ayni kalir. Ve sonra göze batan orantisiz boyutlar) Mause + orta tuş derseniz o iş zaten çözüm olmuyor. Her browser'da tek tek uğraşayim dersiniz bu defa flash, resimler gibi pluginler siritir ve kalite düşer vs.

Yani Full HD ekran dertten başka birşey değil benim için. Mühendis, mimar, hekim, modelleme yapan veya çizim işleriyle uğraşmıyorsanız (3Dmax, AutoCad) gereksiz bir çözünürlük.

Ayrıca oyun falan oynayacak arkadaşlar için de, 1920*1080 çözünürlük ekran kartını (ne kadar güçlü olursa olsun) son sınırlarına kadar zorlayacağı anlamına geliyor.

Zaten harici İPS monitör kullanıyorum ve hiçbir laptop'u kendi ekranında kullanmıyorum. Mobil olduğumda ise göz problemleri yaşamamak için bu ilk model VZ'den şimdilik vazgeçtim.

Kisaca, 1600*900 piksel ve 15.6" ekran çok daha mantıklı, ergonomik, sağlıklı ve oldukça ideal bir çözünürlük benim için.

Son mesele de i7 olayı. 45 Watt TDP değerine sahip bu işlemcilerin i5'lere göre "bariz daha fazla isindiklari" gerçek. Öncelikle gereksiz ısınma olayından kaçinma sonrasinda ise bu kadar güçlü bir işlemciye ihtiyac duyacak hiçbir iş yapmıyor ve uğraşmıyor olmamdan dolayı i7'li N56 almamaya gayret edicem.

Kaldi ki ivy bridge i5 bir işlemcinin ortalama bir multimedya kullanıcısı için üstesinden gelemeyeceği iş yok. Bu da diğer neden oldu benim için ...

Asus resmi sitesine baktim simdi 15.6"de 1600x900 secenegi yok 1366x768 var ayrica ilk i5li modeller ile ilgili bilgide yok cok uzun zaman beklemen gerekicek ve tam istedigin configde olmayabilir cunku asus 1600x900 cozunurlugu 17.3" modellerinde veriyor.Bugun apple fullhd ninde ustune cikti 15.6" de gerci o isletim sisteminde optimizasyon yapmistir bence fullhd bir eksi degil artidir.i5 hakkindaki dusuncelerine katiliyorum ama okdr bekliyecek sabir yok bende i5li modellerde ayni anda gelseydi i5 alirdim i7 farkinada daha yuksek kapasiteli sdd eklerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLind -- 13 Haziran 2012; 1:49:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• beni de yazar mısınız max fiyat 2200 tl için ?
  • diger benzer modeller de cikip ortam tam kizismasini bekliyorum ben ama duruma gore n56vz den cayma durumu basgosterdi. bunun nerdeyse aynisi msi modeline kaymaya basladim. biraz daha beklemek gerek.
  • konunun baslarinda alim zamani yaklastikca millet kacmaya baslar deniyordu dogruymus.konuyu baslatan arkadasda i5 li n56 bekleyecem diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TimeBoy

konunun baslarinda alim zamani yaklastikca millet kacmaya baslar deniyordu dogruymus.konuyu baslatan arkadasda i5 li n56 bekleyecem diyor

+1
  • quote:

konunun baslarinda alim zamani yaklastikca millet kacmaya baslar deniyordu dogruymus.konuyu baslatan arkadasda i5 li n56 bekleyecem diyor

Kaçmak demeyelim günahıma giriyorsun
    "Ertelemek" diyelim. @Blind35'in dediği doğru ise (araştıracağım dist. Firmaları) yani Tr'ye 1600*900 panel model getirmeyecekler veya 15.6" te asus hiç üretmemiş ise zaten seve seve başlıkta ki VZ modelini alacağım ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Kaçmak demeyelim günahıma giriyorsun
    "Ertelemek" diyelim. @Blind35'in dediği doğru ise (araştıracağım dist. Firmaları) yani Tr'ye 1600*900 panel model getirmeyecekler veya 15.6" te asus hiç üretmemiş ise zaten seve seve başlıkta ki VZ modelini alacağım ...

Peki neden diğer modelleri bekleme kararı aldın ? yani fhd olmasımı sadece yada notebookun bir eksisi yüzündenmi tam analayamadım

• N56VZ geldi ama...

N56VM 750 gb 7200 rpm hdd ile geliyor
    N56VZ 1 tb 5400 rpm hdd ile...
    Bir de Windows 7 eklemişler. Koysana Free dos!
    Fiyat da doğal olarak 2650-2700...

Konfigürasyon yükseliyor, hdd rpm hızı düşüyor!
    SSD alıp takıcam desem, 1 gb 5400 rpm hdd yi çıkarıp kime ne kadara satabilirim? Kim alır bunu? Elimde patlar resmen.
    Almıyorum arkadaş. O kadar bekledim. Yazıklar olsun!
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnsuff

N56VZ geldi ama...

N56VM 750 gb 7200 rpm hdd ile geliyor
    N56VZ 1 tb 5400 rpm hdd ile...
    Bir de Windows 7 eklemişler. Koysana Free dos!
    Fiyat da doğal olarak 2650-2700...

Konfigürasyon yükseliyor, hdd rpm hızı düşüyor!
    SSD alıp takıcam desem, 1 gb 5400 rpm hdd yi çıkarıp kime ne kadara satabilirim? Kim alır bunu? Elimde patlar resmen.
    Almıyorum arkadaş. O kadar bekledim. Yazıklar olsun!

Bizim talebimizle freedos haline getiremezler mi? Fiyat düşmez mi?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.