Şimdi Ara

ASUS N56VM-VZ Kullanıcıları Paylaşım ve Bilgi Platformu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.269
Cevap
76
Favori
498.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pininfarina

Kil olduğum ve sevmediğim yönleri de var!
    - CES 2012'de tanıtılan modellerin öncesine değin asus'un çoğu modelinde berbat ötesi "kontrast engelli, renk fakiri" kötü ve sıradan tn paneller görürsünüz. Hatta sırf ekran kalitesinden memnun kalmadığım için zamanında iki aylık N61'imi sattığımı bilirim

- Yine birçok modellerinde kullandıkları berbat ve kalitesiz ötesi görünümlü klavyeler!
    Özellikle K53, K55 vs modellerinde tercih ettikleri "ucuz plastikten yapılmış, koyu siyah renkte olmayan, açık renkli (bizde bozarttak denir) griye kaçan renkte UCUZ ÖTESİ GÖRÜNÜMLÜ TUŞ TAKIMI ile bastikça içeri esneyen oyuncak misali klavye tasarımlarına gicik oluyorum!

Bu konuda Sony VAIO'dan öğrenmeleri gereken çok şey var derdim ki, N56'da bu asus geleneği bozulacak gibi görünüyor bakalım ...

12 saatlik kullanım sonucu diyebilirim ki,

1994 senesinden beri IBM thinkpad, HP ve toshiba kullanıcısı olarak ve devamlı diğer markaları yerinde incelemiş biri olarak

18 yıldan beri kullandığım en harika keyboard'u kullanıyorum şu anda.

Ekrana gelince, söylenebilecek tek kötü bir söylem yok. N56 da durum ne olur bilemem ama g75 için içiniz rahat alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: delphi911

quote:

- CES 2012'de tanıtılan modellerin öncesine değin asus'un çoğu modelinde berbat ötesi "kontrast engelli, renk fakiri" kötü ve sıradan tn paneller görürsünüz. Hatta sırf ekran kalitesinden memnun kalmadığım için zamanında iki aylık N61'imi sattığımı bilirim

- Yine birçok modellerinde kullandıkları berbat ve kalitesiz ötesi görünümlü klavyeler!
    Özellikle K53, K55 vs modellerinde tercih ettikleri "ucuz plastikten yapılmış, koyu siyah renkte olmayan, açık renkli (bizde bozarttak denir) griye kaçan renkte UCUZ ÖTESİ GÖRÜNÜMLÜ TUŞ TAKIMI ile bastikça içeri esneyen oyuncak misali klavye tasarımlarına gicik oluyorum!

Bu konuda Sony VAIO'dan öğrenmeleri gereken çok şey var derdim ki, N56'da bu asus geleneği bozulacak gibi görünüyor bakalım ...

1994 senesinden beri IBM thinkpad, HP ve toshiba kullanıcısı olarak ve devamlı diğer markaları yerinde incelemiş biri olarak

Ekrana gelince, söylenebilecek tek kötü bir söylem yok. N56 da durum ne olur bilemem ama g75 için içiniz rahat alabilirsiniz.

resimleri bekliyoruz bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: delphi911

quote:

Azizim sende ağzımıza bal'i çalıp çalıp kaçıyorsun!
    Olmuyor ama haaaa

Hani resimler hatta videolar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fnisher

RPM düşüşüne bende tepki göstermiyorum ssd ile çokrahat çözülcek bir olay hem notebookun keyfi ssd siz çıkmazki...

Hocam ssd hakkinda yuzeysel olarak bilgiye sahibim fakat siz boyle dedikten sonra aklima bi konu takildi. soyle ki gunumuzde ssdlere f/p acisindan bakarsak masrafli duruyor. 100 gb'ye yakin ssdler 300 lira dolaylarinda ve 100 gb tam manasiyla bir bilgisayar kullaniminda gerekecek yeterli bir buyukluk degil gibi duruyor. velhasil sorum su ki, kisitli bir kullanim alanina sahip olan ssd'den hangi alanlarda faydalanarak bilgisayarin ne derecede performansini artirmayi planliyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_Çağrı

quote:

RPM düşüşüne bende tepki göstermiyorum ssd ile çokrahat çözülcek bir olay hem notebookun keyfi ssd siz çıkmazki...

Hocam ssd hakkinda yuzeysel olarak bilgiye sahibim fakat siz boyle dedikten sonra aklima bi konu takildi. soyle ki gunumuzde ssdlere f/p acisindan bakarsak masrafli duruyor. 100 gb'ye yakin ssdler 300 lira dolaylarinda ve 100 gb tam manasiyla bir bilgisayar kullaniminda gerekecek yeterli bir buyukluk degil gibi duruyor. velhasil sorum su ki, kisitli bir kullanim alanina sahip olan ssd'den hangi alanlarda faydalanarak bilgisayarin ne derecede performansini artirmayi planliyorsunuz?

Alan belli ve tek: Yüksek hatta çok yüksek perfonmans!
    Kullanilacak alan: (garip bir soru olsa da) Her Alanda yüksek perfonmans

Yapilan işlem genelde şöyledir:

- Bir SSD alınır ve sisteme takılır.
    - Min. 60GB yer ayirilir ve sistem bu partition'a kurulur.
    - Kapasite sorunu için sisteme "harici bir hdd bağlanır (tercihen USB 3.0 ve 2.5" hdd) ve keyfine bakılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 12 Haziran 2012; 0:59:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Resimleri becerebilirsem ilk fırsatta koyacağım kısmetse.

Benim makinanın diski ilginç bir bölünmeyle geldi.

95 gb ssd os için ayrılmış.
    118 gb ssd
    349 gb 7200 data1
    349 gb 7200 data2

ilk başta diğer ssd ye de bir windows ta ben kurayım, buraya da malum 3 oyunumu install edeyim diye düşündüm. Sonra aklıma geldi. Her bir windows kurulumu yer kaplıyor. Neden kısıtlı ve kıymetli ssd yi ikinci windows için harcıyayım dedim. Son kararım şu oldu:

95gb ssd windows7 home premium
    118 gb ssd buraya hız beklentim olan yazılımları install edeceğim
    349 gb 7200 buraya VM kurdum. wm içinde hız önemli olmayan yazılımlar için virtual makinalar kuracağım. Ara sıra lazım olduklarından, lazım olmadıkça yavaş diskte yer kaplayacaklar ama ssd den çalmayacaklar.
    349 gb 7200 data2 kısmı. Burasını veri dosyaları için kullanacağım.

Bu yapılanmadan daha iyi önerisi olan var mı?

• Cok cabuk doluyo o veri icin ayrilmis alanlar biliosun dimi :) hele dizi-film merakin varsa
  • Diziler external diskte duruyor. Ama kesinlikle haklisin.
  • quote:

quote:

quote:

Alan belli ve tek: Yüksek hatta çok yüksek perfonmans!
    Kullanilacak alan: (garip bir soru olsa da) Her Alanda yüksek perfonmans

Yapilan işlem genelde şöyledir:

- Bir SSD alınır ve sisteme takılır.
    - Min. 60GB yer ayirilir ve sistem bu partition'a kurulur.
    - Kapasite sorunu için sisteme "harici bir hdd bağlanır (tercihen USB 3.0 ve 2.5" hdd) ve keyfine bakılır

tam tahmin ettigim gibi oyleyse. peki ssd aldik taktik sistem cok hizli acilip kapaniyo takilmadan isliyor diyelim, ekstra hdd 7200 rpm bile olsa bilgisayarin acildiktan sonra ki gorevlerini yaparak ssdye iyi bir yardimci olabilecek mi peki? yoksa harici hddyi on plana surmenizin sebebi ssd takilirken bilgisayarin dahili hddsinin cikartilip yer bosaltilmasi sonucu takilmasi mi?(nasil ve nereye takildigini bilmiyorum da.)

• quote:

tam tahmin ettigim gibi oyleyse. peki ssd aldik taktik sistem cok hizli acilip kapaniyo takilmadan isliyor diyelim, ekstra hdd 7200 rpm bile olsa bilgisayarin acildiktan sonra ki gorevlerini yaparak ssdye iyi bir yardimci olabilecek mi peki? yoksa harici hddyi on plana surmenizin sebebi ssd takilirken bilgisayarin dahili hddsinin cikartilip yer bosaltilmasi sonucu takilmasi mi?(nasil ve nereye takildigini bilmiyorum da.)

SSD yi dogrudan eski hdd ile degistiriyosun. Bilgisayari desip eski hdd yi laptopun bagrindan sokuyor ve yerine gicir gicir ssd takiyorsun. O hddyi sadece depolama amaci ile kullaniyorsun artik. SSD'ye yardim etmesi icin degil. Zaten istese de yardim etmeye hizi yetmez. Kullandigin programlari, hizli olsun istedigin tum seyleri SSDye kuruyosun. eski hddyi bilgisayara usb ile baglamak icin biseyler de bulmak lazim tabi. yoksa dvd surucu yerine de takilabilir sanirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yafeshan -- 12 Haziran 2012; 9:56:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yafeshan

quote:

SSD yi dogrudan eski hdd ile degistiriyosun. Bilgisayari desip eski hdd yi laptopun bagrindan sokuyor ve yerine gicir gicir ssd takiyorsun. O hddyi sadece depolama amaci ile kullaniyorsun artik. SSD'ye yardim etmesi icin degil. Zaten istese de yardim etmeye hizi yetmez. Kullandigin programlari, hizli olsun istedigin tum seyleri SSDye kuruyosun. eski hddyi bilgisayara usb ile baglamak icin biseyler de bulmak lazim tabi. yoksa dvd surucu yerine de takilabilir sanirim.

anladim arkadasim tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu linkteki özellikler tam olarak doğru mu? Mesela bir arkadaş almış forumdan bu fiyatlarda ama gtx670 değil ekran kartı ne diyorsunuz bu durum için??
  • quote:

Orijinalden alıntı: onnsnl

http://www.pcdepo.com/asus-g75vw-91084v-i7-3610qm-notebook-urun7812.html bu linkteki özellikler tam olarak doğru mu? Mesela bir arkadaş almış forumdan bu fiyatlarda ama gtx670 değil ekran kartı ne diyorsunuz bu durum için??

verdiğin linkte de Nvidia GeForce GTX660M olarak geçiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onnsnl

http://www.pcdepo.com/asus-g75vw-91084v-i7-3610qm-notebook-urun7812.html bu linkteki özellikler tam olarak doğru mu? Mesela bir arkadaş almış forumdan bu fiyatlarda ama gtx670 değil ekran kartı ne diyorsunuz bu durum için??

Özellikler aynen doğrudur ben dün konuştum ewet doğru dediler hatta ben konuşurken ekran kartı gtx670 di hemen değiştirmişler gtx660 yapmışlar.
    Bu modelde 3d ekran var zaten tr de sadece şuan bu model var.

• g75in baska ozellikli versiyonlari da var turkiyede. kasa ayni gerisi n56vz olani bile var ama tuzlu tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yafeshan

g75in baska ozellikli versiyonlari da var turkiyede. kasa ayni gerisi n56vz olani bile var ama tuzlu tabi.

şuanda satışta olan n56 donanımlı g75 varmı eğer varsa link verebilirmisiniz.
    Şuan 4,500 tlden ucuz ise hemen alırım çünkü 4,500 tl vermek istemiyorum.
    Ama eğer istanbulbilişimdekinden bahsediyorsanız daha o donanım gelmedi gelsede ordaki g75 e para verilmez.
  • Arkadaşlar topıc amacını aşmış yani delphi arkadaşın aldığı g75 vw 91804 modelınden alıcak arkadaşlar kaç kişi topluca alalım ındırım yaptıralım liste nerdedir birşey anlamadım??
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcasus

Arkadaşlar topıc amacını aşmış yani delphi arkadaşın aldığı g75 vw 91804 modelınden alıcak arkadaşlar kaç kişi topluca alalım ındırım yaptıralım liste nerdedir birşey anlamadım??

ilk sayfadaki ilk mesajda.
  • tamam onu gördümde istediğim özelliklerdeki değil onu tanıtım olarak koydular sanırım şuanda iki benıde sayarsak 3 kişi az daha beklıyelım karar verelim bayı ıle konusalım ındırım talebımızı belırtelım..
  • Ben şimdi bir yerden fiyat beklıyorum arkadaşlar daha once aldıgım bır yer burası yetkılı bayı.. alıcak olan arkadaslara burdan seslenıucem ozelden mesajla haberleselım..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.