Şimdi Ara

ASUS N56VM-VZ Kullanıcıları Paylaşım ve Bilgi Platformu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.269
Cevap
76
Favori
498.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hotel California

quote:

Orijinalden alıntı: yafeshan

660 ile 670 arasinda cok az fark varmis su an.

Cok az mi? 675 ile 680 arasindaki fark kadar bir sey beklemeyin ama cok az detil. Oc edilmis 660 anca 670'in yanina yaklasabilir.

Herkes bu bilgisayarı oyun oynamak için almıyor veya almayacak.

N56-xx oyun serisi değil "genel kullanım amaçlı Multimedya serisi" bir sınıftır. Bu yüzden tercih edilen Gt650 için gayet yeterli hatta "iyi bir seçim" demek yanlış olmaz. Kaldi ki, dahili HD4000 grafik birimi bile birçok grafik ağirlikli işlem, uygulama, HD video hatta fps tarzında olmayan çoğu oyunlarda oldukça tatminkar perfonmanslar sunan bir ünite.

Daha yüksek grafik gücüne ihtiyaç duyuyorsanız G75 serisine bakmalısınız.

EDİT: zaten g75 serisinden bahsetmişsiniz. Bu seride kullanılan ekran kartida kesmiyorsa Asus fan'larinin yapacaği şey ilerleyen zamanlarda daha güçlü ekran kartlı G75 modellerinin piyasaya çıkmasını ümid etmek olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 16 Haziran 2012; 5:58:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: pininfarina

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yafeshan

660 ile 670 arasinda cok az fark varmis su an.

Cok az mi? 675 ile 680 arasindaki fark kadar bir sey beklemeyin ama cok az detil. Oc edilmis 660 anca 670'in yanina yaklasabilir.

Herkes bu bilgisayarı oyun oynamak için almıyor veya almayacak.

N56-xx oyun serisi değil "genel kullanım amaçlı Multimedya serisi" bir sınıftır. Bu yüzden tercih edilen Gt650 için gayet yeterli hatta "iyi bir seçim" demek yanlış olmaz. Kaldi ki, dahili HD4000 grafik birimi bile birçok grafik ağirlikli işlem, uygulama, HD video hatta fps tarzında olmayan çoğu oyunlarda oldukça tatminkar perfonmanslar sunan bir ünite.

Daha yüksek grafik gücüne ihtiyaç duyuyorsanız G75 serisine bakmalısınız.

EDİT: zaten g75 serisinden bahsetmişsiniz. Bu seride kullanılan ekran karti da kesmiyorsa Asus fan'larinin yapacaği şey ilerleyen zamanlarda daha güçlü ekran kartlı G75 modellerini asus'un piyasaya sürmesini beklemek ve ümid etmek olacaktır

Zaten oyun amaçlı alanlarda kârlı çıkar şimdiki oyunları rahat oynatır.
    Burdaki linkte Game Benchmarks larından oyunlarda ne derece fps oranı aldığını görebilirsiniz
    max payne 3 - diablo - cod serisi- Dirt Showdown gibi bir çok oyun var ve medium-high seviyesinde 30 kare altına düşen pek oyunda yok.

• N56-vm serisinde şimdilik en iyi fiyat sadecenotebook sitesinde görünüyor.Şu anda 2000 TL gayet iyi bir rakam gibi herhangi bir indirmle 100-150 TL altına alınması bedava seviyesinde sayılır.Kaldı ki İ7 2630-2670 işlemcili notebookların en dandiği 1600 TL.

nvidia 630 ile 650 arasında çok bir fark beklememek gerekir, nihayetinde her ikisi de ddr3 lük ekran kartları

Kendi adıma N56-VM alıp + 4 gb Ram ve + corsair SSD muhteşem bir birliktelik olur. Kısa dönemde oyunlarla ilgili ihtiyaçlara da cevap verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duranaki

N56-vm serisinde şimdilik en iyi fiyat sadecenotebook sitesinde görünüyor.Şu anda 2000 TL gayet iyi bir rakam gibi herhangi bir indirmle 100-150 TL altına alınması bedava seviyesinde sayılır.Kaldı ki İ7 2630-2670 işlemcili notebookların en dandiği 1600 TL.

nvidia 630 ile 650 arasında çok bir fark beklememek gerekir, nihayetinde her ikisi de ddr3 lük ekran kartları

Kendi adıma N56-VM alıp + 4 gb Ram ve + corsair SSD muhteşem bir birliktelik olur. Kısa dönemde oyunlarla ilgili ihtiyaçlara da cevap verir.

I-ih 630m ile 650m arasinda azimsanmayacak fark var. 630m=540m bu da eski seri kepler degil. Gt650m ise kepler ve ona gore cok daha iyi. Ddr3 olani gtx460m ile 560m arasinda ki gddr5 olani bundan da hizli ve gtx 560m'i bile gecebilir. Yani bu ikisi arasinda belirgin bir fark var ozellikle gddr5 olaninda. Ki sizler hangisini aliyorsunuz bilmiyorum ama bence alabiliyorken gddr5 olanini alin, pisman olmazsiniz, sizi daha da uzun sure goturur. Ve yine g75 serisinde bence hazir almisken gtx670m'lisni alin, malum teknoloji her zaman gelisiyor, her zaman yeni seyler cikiyor almisken en iyisini almak lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

N56-vm serisinde şimdilik en iyi fiyat sadecenotebook sitesinde görünüyor.Şu anda 2000 TL gayet iyi bir rakam gibi herhangi bir indirmle 100-150 TL altına alınması bedava seviyesinde sayılır.Kaldı ki İ7 2630-2670 işlemcili notebookların en dandiği 1600 TL.

GT650m, gt630 dan tüm uygulamalarda genel olarak %50 daha iyi bir karttır. örneğin gt630m ile crysis 2 oyununda "high" ayarlarda 27 fps alınırken, gt650m ile 60fps alınabiliyor ve bu çok yüksek bir avantajdır..(kaynak: notebookcheck) öyle ddr3 ile direkt ilgisi yok performansın, önemi daha fazla olan bir çok etken var..

• quote:

quote:

I-ih 630m ile 650m arasinda azimsanmayacak fark var. 630m=540m bu da eski seri kepler degil. Gt650m ise kepler ve ona gore cok daha iyi. Ddr3 olani gtx460m ile 560m arasinda ki gddr5 olani bundan da hizli ve gtx 560m'i bile gecebilir. Yani bu ikisi arasinda belirgin bir fark var ozellikle gddr5 olaninda. Ki sizler hangisini aliyorsunuz bilmiyorum ama bence alabiliyorken gddr5 olanini alin, pisman olmazsiniz, sizi daha da uzun sure goturur. Ve yine g75 serisinde bence hazir almisken gtx670m'lisni alin, malum teknoloji her zaman gelisiyor, her zaman yeni seyler cikiyor almisken en iyisini almak lazim.

@Hotel California,
    Durduk yerde birden ortaya çıkıp "ortalığı bulandırmaya çalışan ve kafa karıştırma gayreti içindeki" tavırlarınız dikkat çekmeye başladı

Onca insan kararını hiçbir baski altinda kalmadan çoktan vermiş, araştırmış-soruşturmuş, beğenmiş siz hala nelerden bahsediyorsunuz! Bu topikte bulunan arkadaşlar modeli içine sindirmiş ve almak için sabirsizlanan insanlar.

Her cümlenizde; ürünü bir tür karalama, siz boşverin onu almayın modunda tavsiyeleriniz vs dikkat çekmeye başladi. Hadi ilk msj'iniz da neyse ama ikinci msj'da da aynı amaç devam ediyor bariz olarak!

Açik konuşayim;
    Bariz olarak hissedilen bu tavirlariniz sizin rakip bir marka veya firmanin "itelenmiş (görevlendirilmiş) karalama kampanyasindan sorumlu insani olduğunuzu düşündürtmeye başladi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 16 Haziran 2012; 6:02:20 >

• quote:

quote:

quote:

@Hotel California,
    Durduk yerde birden ortaya çıkıp "ortalığı bulandırmaya çalışan, arı kovanına çubuk sokan, yoğun olarak kafa karıştırma çaba ve gayreti içinde" tavırlarınız dikkatimi çekmeye başladı

Onca insan kararını hiçbir baski altinda kalmadan çoktan vermiş, araştırmış-soruşturmuş, beğenmiş, kafasında son noktayı gayet rahat bir şekilde koymuş siz hala nelerden bahsediyorsunuz! Bu topikte bulunan arkadaşlarin %90'i modeli çoktan içine sindirmiş ve almak için sabirsizlaniyorlar. Hatta artik ürün çıkış tarihiyle ilgili sabırsızlıklarını paylaşiyorlar burada bu günlerde.

Siz ise birdenbire ortaya çıkiyor ve her cümlenizde; "ürünü bir tür karalama çabaları, siz boşverin onu almayın modunda tavsiyeler, alel-acele yazilmiş karişik ve düzensiz cümleler kurarak kafalarda soru işareti yaratma taktikleriniz vs dikkat çekmeye başladi. Hadi ilk msj'iniz da neyse ama ikinci msj'da da aynı amaç devam ediyor bariz olarak!

Açik konuşayim;
    Bariz olarak hissedilen bu tavirlariniz sizin rakip bir marka veya firmanin "itelenmiş (görevlendirilmiş) karalama kampanyasindan sorumlu insani olduğunuzu düşündürtmeye başladi. Bilginize

Bu ciddi miydi yoksa saka mi? Bana ne sizin ne aldiginizdan, adamlara tavsiye veriyorum adamlar tesekkur edecegine kufrediyor resmen. Gidin ne isterseniz alin, tek dedigim almisken en iyisini alin, baska bir firmaya calisiyormusum. Ne garip insanlar var ya, sizin icin burda tavsiye veriyorum yaptiginiza bakin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kararını çoktan vermiş ve toplu alimi için ismini yazdırmiş onca insandan bahsediyoruz. Yani kalkıp "bu saatten sonra onu almayın bunu alın, o cihaz işe yaramaz" vs tarzında söylemlerde bulunursan doğal olarak tavrin olumlu yorumlara pek sahne olmayacaktır.

Şayet Topiğin başlığı:
    "Asus N56 ve G75 toplu olarak alsak mı almasak mı acaba?" gibi birşey olsaydı dediklerin belki daha anlamlı olabilirdi buralarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 16 Haziran 2012; 6:04:38 >
  • Hocam bize n56vm modelini övüyorsun gibi geldi ancak biz zaten onu istesek şimdiye çoktan alıp bu msjıda o pcden yazıyorduk. O yüzden bence de kafa bulandırmaya gerek yok. Eger istiyosan bir topic aç, ASUS 56VM(GT630M) vs ASUS N56VZ(GT650M) diye orda eğrisine doğrusuna tartışalım.
  • Alacaklar listesinde G75 modelini bekleyen 3 kişi olması, diğer arkadaşların beklediği modelinde bildiğim kadarı ile henüz çıkmamış olması ve benim notebook ihtiyacımın hat safhaya ulaşmış olması nedeni ile, bugün tek bir kişinin tek başına sağlayabileceği alım şartları eşliğinde G75 modelini almış (hayırlı olur inşallah) bulunmaktayım. Bu yüzden beni listeden çıkarmanızı rica edeceğim.

Benim aldığım alet, ekran kartı olarak 660 olarak geldi. onun dışında, 16 GB ram, yeniden yazılabilir blueray, 750 GB 7200 hd ve 256 GB SSD hard disk, içinden çıkan wireless 3d gözlük başlıca konfigürason özellikleri.

Ödemeyi 12 taksit yapmama rağmen pcdepo gibi sitelerin tek çekim fiyatına denk geldi(hemen hemen). Ancak bilgisayar kargodan bana gelecek diye beklemek yerine bizzat gidip elden almak avantajını kullanarak beklemeden bilgisayarı alabilmiş oldum.

Darısı diğer bekleyen arkadaşların başına. Sormak istediğiniz şeyler olursa (lütfen test istemeyin zira pek vaktim yok) elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: delphi911

Alacaklar listesinde G75 modelini bekleyen 3 kişi olması, diğer arkadaşların beklediği modelinde bildiğim kadarı ile henüz çıkmamış olması ve benim notebook ihtiyacımın hat safhaya ulaşmış olması nedeni ile, bugün tek bir kişinin tek başına sağlayabileceği alım şartları eşliğinde G75 modelini almış (hayırlı olur inşallah) bulunmaktayım. Bu yüzden beni listeden çıkarmanızı rica edeceğim.

Benim aldığım alet, ekran kartı olarak 660 olarak geldi. onun dışında, 16 GB ram, yeniden yazılabilir blueray, 750 GB 7200 hd ve 256 GB SSD hard disk, içinden çıkan wireless 3d gözlük başlıca konfigürason özellikleri.

Ödemeyi 12 taksit yapmama rağmen pcdepo gibi sitelerin tek çekim fiyatına denk geldi(hemen hemen). Ancak bilgisayar kargodan bana gelecek diye beklemek yerine bizzat gidip elden almak avantajını kullanarak beklemeden bilgisayarı alabilmiş oldum.

Darısı diğer bekleyen arkadaşların başına. Sormak istediğiniz şeyler olursa (lütfen test istemeyin zira pek vaktim yok) elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Hayırlı uğurlu olsun arkadaşım, gule gule kullan darısı bizlerin başına
    Hemen şerefine birkaç foto hatta mini bir inceleme yakışır diyor ve ivedi olarak bekliyoruz

• hangi sitedeki model bu. geforce 670li degilmiydi o 256ssd+hd olan. Hayirli olsun gule gule kullan. isinma var mi diye sorardim ama g75 sirf isinma sistemiyle ucuo zaten :)
  • quote:

Alacaklar listesinde G75 modelini bekleyen 3 kişi olması, diğer arkadaşların beklediği modelinde bildiğim kadarı ile henüz çıkmamış olması ve benim notebook ihtiyacımın hat safhaya ulaşmış olması nedeni ile, bugün tek bir kişinin tek başına sağlayabileceği alım şartları eşliğinde G75 modelini almış (hayırlı olur inşallah) bulunmaktayım. Bu yüzden beni listeden çıkarmanızı rica edeceğim.

Hayırlı olsun ay sonuna kadar bende alabilirim sabırsızlanıtyorum.
    Nerden kaç liraya aldınız acııklayabilirmisiniz.

• Asus 'un belki biliyorsunuzdur birden fazla dağıtıcı firması var. Sanırım 5 taneler. Ben boğaziçi bilgisayar kanalı ile almış oldum. Dağıtıcı firma oldukları için direk satışları yok beni bir bayilerine yönlendirdiler. Bayi ile depolarına(dağıtıcı firmanın) gittik, makinayı aldık. Sonra bayinin yerine döndük worldcard ile 12 taksit ödeme yaptım. Toplam rakam 4,450 TL olacak şekilde.

Şimdi pcdepo ve nova ya bakıyorum da bu rakam onların neredeyse tek çekim fiyatlarına eşit. 12 taksit fiyatlarına bakarsak ben 200 tl ye yakın indirimli almış görünüyorum.

Şu anda makinayı trial lardan temizlemekle meşgulüm. Ağır yük altına sokabilmek için herhalde bir tam gün gerekecek. Zira bir önceki notebook 'u buraya aktarma gerekiyor ve kuralacak bir dünya yazılım var.

Ancak ilk izlenimler olarak şu ana kadar sahip olduğum notebook lar içinde en sevimlisi diyebilirim. Ve kesinlikle insana güven veriyor.

Isınmaya gelince, herhangi bir yüklenme yapmadığımdan olsa gerek buz gibi. Bu şekilde kullanan birisi olabilsem diyeceğim fanları boşa koymuşlar.

Resim isteğine gelince, bunu tahmin ettiğimden açarken adım adım resimleri çektim ama çok iyi olmadılar sanırım. Vakit bulduğumda eklerim resimleri.

Bu kadar para ödenen bir makina için tek şaşırdığım şey, içinden çıkan hediye mouse un kablolu oluşu. Wireless yakışırdı kesinlikle. Ancak hediye gelen sırt çantası şeklindeki çanta son derece kaliteli görünüyor.

• quote:

Asus 'un belki biliyorsunuzdur birden fazla dağıtıcı firması var. Sanırım 5 taneler. Ben boğaziçi bilgisayar kanalı ile almış oldum. Dağıtıcı firma oldukları için direk satışları yok beni bir bayilerine yönlendirdiler. Bayi ile depolarına(dağıtıcı firmanın) gittik, makinayı aldık. Sonra bayinin yerine döndük worldcard ile 12 taksit ödeme yaptım. Toplam rakam 4,450 TL olacak şekilde.

Şimdi pcdepo ve nova ya bakıyorum da bu rakam onların neredeyse tek çekim fiyatlarına eşit. 12 taksit fiyatlarına bakarsak ben 200 tl ye yakın indirimli almış görünüyorum.

Şu anda makinayı trial lardan temizlemekle meşgulüm. Ağır yük altına sokabilmek için herhalde bir tam gün gerekecek. Zira bir önceki notebook 'u buraya aktarma gerekiyor ve kuralacak bir dünya yazılım var.

Ancak ilk izlenimler olarak şu ana kadar sahip olduğum notebook lar içinde en sevimlisi diyebilirim. Ve kesinlikle insana güven veriyor.

Isınmaya gelince, herhangi bir yüklenme yapmadığımdan olsa gerek buz gibi. Bu şekilde kullanan birisi olabilsem diyeceğim fanları boşa koymuşlar.

Resim isteğine gelince, bunu tahmin ettiğimden açarken adım adım resimleri çektim ama çok iyi olmadılar sanırım. Vakit bulduğumda eklerim resimleri.

Bu kadar para ödenen bir makina için tek şaşırdığım şey, içinden çıkan hediye mouse un kablolu oluşu. Wireless yakışırdı kesinlikle. Ancak hediye gelen sırt çantası şeklindeki çanta son derece kaliteli görünüyor.

önceki mesajınızda 660m olan geldi demişsiniz ama bu fiyata siz gtx670m'li olanı almış olmanız lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: WindWild

önceki mesajınızda 660m olan geldi demişsiniz ama bu fiyata siz gtx670m'li olanı almış olmanız lazım.

Sistem özellikleri merakla benim de baktığım ilk yer oldu. Burada Bariz bir şekilde 660 olduğu yazıyor.

Sonuçta 128 bit 2012 kepler teknolojisini almış oldum. 670 sanırım şu anki hız üstünlüğünü 192 bit olmasına borçlu. 670 biraz daha hızlı ama ben oyun oynayan biri olmadığımdan ve sıcaklık sorununa son derece önem verdiğimden durumdan memnunum.

Ayrıca bana fikrimi soran olmadı alırken :) Benim aldığım dağıtıcıda 660 olan modelin olduğu anlaşılıyor.

Ha diyeceksiniz sen hiç mi oyun oynamazsın. 3 tane oyunum var. En yenisi sanırım 2 yaşında

1. Flight Simulator X
    2. Civilization V
    3. empire total war

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WindWild

Sistem özellikleri merakla benim de baktığım ilk yer oldu. Burada Bariz bir şekilde 660 olduğu yazıyor.

Sonuçta 128 bit 2012 kepler teknolojisini almış oldum. 670 sanırım şu anki hız üstünlüğünü 192 bit olmasına borçlu. 670 biraz daha hızlı ama ben oyun oynayan biri olmadığımdan ve sıcaklık sorununa son derece önem verdiğimden durumdan memnunum.

Ayrıca bana fikrimi soran olmadı alırken :) Benim aldığım dağıtıcıda 660 olan modelin olduğu anlaşılıyor.

Ha diyeceksiniz sen hiç mi oyun oynamazsın. 3 tane oyunum var. En yenisi sanırım 2 yaşında

1. Flight Simulator X
    2. Civilization V
    3. empire total war

Civilization güzel oyun ömrümü yedi 3. serisi :) Aldığınız modelin ssd ayrıntısını gözden kaçırmışım ben. Madem 670 i kullanmayacaksınız o kadar, kepler mimarisini seçerek şarzı daha uzun giden ve daha az ısınan bir alete sahip olmuş bulunuyorsunuz, sizin için daha hayırlı bir seçenek olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WindWild -- 11 Haziran 2012; 16:49:59 >

• quote:

güle güle kullanın h.o hakkını çıkarın makinenin resimleri bekleriz...

• Arkadaşlar G75 içindeki ssd yazma ve okuma hızı nedir acaba bilenler varmı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

@Hotel California,
    Durduk yerde birden ortaya çıkıp "ortalığı bulandırmaya çalışan, arı kovanına çubuk sokan, yoğun olarak kafa karıştırma çaba ve gayreti içinde" tavırlarınız dikkatimi çekmeye başladı

Onca insan kararını hiçbir baski altinda kalmadan çoktan vermiş, araştırmış-soruşturmuş, beğenmiş, kafasında son noktayı gayet rahat bir şekilde koymuş siz hala nelerden bahsediyorsunuz! Bu topikte bulunan arkadaşlarin %90'i modeli çoktan içine sindirmiş ve almak için sabirsizlaniyorlar. Hatta artik ürün çıkış tarihiyle ilgili sabırsızlıklarını paylaşiyorlar burada bu günlerde.

Siz ise birdenbire ortaya çıkiyor ve her cümlenizde; "ürünü bir tür karalama çabaları, siz boşverin onu almayın modunda tavsiyeler, alel-acele yazilmiş karişik ve düzensiz cümleler kurarak kafalarda soru işareti yaratma taktikleriniz vs dikkat çekmeye başladi. Hadi ilk msj'iniz da neyse ama ikinci msj'da da aynı amaç devam ediyor bariz olarak!

Açik konuşayim;
    Bariz olarak hissedilen bu tavirlariniz sizin rakip bir marka veya firmanin "itelenmiş (görevlendirilmiş) karalama kampanyasindan sorumlu insani olduğunuzu düşündürtmeye başladi. Bilginize

Bu ciddi miydi yoksa saka mi? Bana ne sizin ne aldiginizdan, adamlara tavsiye veriyorum adamlar tesekkur edecegine kufrediyor resmen. Gidin ne isterseniz alin, tek dedigim almisken en iyisini alin, baska bir firmaya calisiyormusum. Ne garip insanlar var ya, sizin icin burda tavsiye veriyorum yaptiginiza bakin...

@hotel california hıcbıyerın calısanı degıl kardesım bana msi konusunda yardımcı olan da kendısıdır hatta benım ılk actıgım konuda bana yardımcı olan kısıdir actıgım konuda sudur bana cok yardımcı olmustur kendısıne hep tesekkur etmısımdır..

http://resim.donanimhaber.com/m_55334209/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55334209

konuyu fazla takıp edemedıgım ıcın dıyalogları kacırdım ama markayı vs kotuleyecek bırı degıldır tanıdıgım kadarıyla.. bize yardımcı olacaktır her konuda tavsıyelerını dınlememızde fayda var bence..

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.