Şimdi Ara

ASUS N56VM-VZ Kullanıcıları Paylaşım ve Bilgi Platformu (506. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.269
Cevap
76
Favori
498.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 504505506507508
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kijiro

quote:

Orijinalden alıntı: Architect_24

arkadaşlar forumda çoğu yere baktım birde burdan size sormak siznle konusmak istedim. 3 yıldır kullandığım n56vz laptopuma sdd kart takmayı düşünüyorum. yalnız çoğu yerde çıkan hdd yi de cd rom bölümüne takıldığını duydum hatta anlatan arkadaşlarda olmuş fakat şunu söyleyim çıkan hdd yi cdrom a takmak için 2.bi aparat alınıyor sanırım bunun fiyatıda internette 100 tl civarlarında bu biraz beni itti usb den harici hdd olarak mı kullansam diye kararsız kaldım. birde diyelim cdrom kısmına taktım hdd yi çıkan dvd sürücüyü harici olarak kullanabilir miyim? teşekkür ederim şimdiden

SSD kullanacaksan kesinlikle HDD çıkartıp yerine SSD tak. Eğer tutupta DVD sürücüsünün yerine takarsan SSD'den tam verim alamazsın, çünkü DVD sürücülerinin arayüzü Sata II dir. Günümüz SSD leri sata III arayüzü ile çalışır. Anlıyacağın DVD sürücüsünün yerine taktığın zaman nerdeyse yarı yarıya SDD de performans kaybı yaşarsın.

HDD' yi sök oraya SDD'yi tak. Eğer HDD'yi kullanacaksan onuda DVD sürücüsünün yerine takarsın.

hocam aslında hdd yide kullanmak istiyordum da su hdd caddy diye bi ürün var sanırım 9,5 ve 12,7 ebatlarında ondan ayrı yetten almak lazım ? hdd zaten yavas oraya takınca daha da mı yavaslar acaba ? birde çıkarttığım dvd rom u harici olarak hiç bir türlü bağlayamam mı ? bunları öğrenmek istiyorum

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar forumda çoğu yere baktım birde burdan size sormak siznle konusmak istedim. 3 yıldır kullandığım n56vz laptopuma sdd kart takmayı düşünüyorum. yalnız çoğu yerde çıkan hdd yi de cd rom bölümüne takıldığını duydum hatta anlatan arkadaşlarda olmuş fakat şunu söyleyim çıkan hdd yi cdrom a takmak için 2.bi aparat alınıyor sanırım bunun fiyatıda internette 100 tl civarlarında bu biraz beni itti usb den harici hdd olarak mı kullansam diye kararsız kaldım. birde diyelim cdrom kısmına taktım hdd yi çıkan dvd sürücüyü harici olarak kullanabilir miyim? teşekkür ederim şimdiden

SSD kullanacaksan kesinlikle HDD çıkartıp yerine SSD tak. Eğer tutupta DVD sürücüsünün yerine takarsan SSD'den tam verim alamazsın, çünkü DVD sürücülerinin arayüzü Sata II dir. Günümüz SSD leri sata III arayüzü ile çalışır. Anlıyacağın DVD sürücüsünün yerine taktığın zaman nerdeyse yarı yarıya SDD de performans kaybı yaşarsın.

HDD' yi sök oraya SDD'yi tak. Eğer HDD'yi kullanacaksan onuda DVD sürücüsünün yerine takarsın.

hocam aslında hdd yide kullanmak istiyordum da su hdd caddy diye bi ürün var sanırım 9,5 ve 12,7 ebatlarında ondan ayrı yetten almak lazım ? hdd zaten yavas oraya takınca daha da mı yavaslar acaba ? birde çıkarttığım dvd rom u harici olarak hiç bir türlü bağlayamam mı ? bunları öğrenmek istiyorum

1:SDD den performans alacaksan HDD yuvasına takmalısın.Yoksa yukarıda dediğim gibi ancak Sata II nin desteklediği kadar hız alabilirsin.

2:HDD yi DVD sürücünün yerine takacaksan evet Caddy almalısın.HDD ler zaten Sata II ile çalışıyor anlıyacağın HDD'de okuma/yazma yönünde bir kaybın olmayacaktır.

3:DVD rom için ayrıca kutu alman lazım Bu link teki ürün gibi bir şey alırsan çıkan DVD yi de harici olarak usb bağlantısı ile istediğin gibi kullanırsın. Bu seti örnek verdim ikisi ayrıda satılıyor.

4: Çıkan DVD sürücünün kalınlığı önceki sayfalarda yazıyordu.Ben ezbere söyleyip yanıltmayayım.

Özetle SSD al.Onu HDD yuvasına tak. HDD yi aldığın caddy ile DVD sürücü yuvasına tak.Çıkan DVD sürücüyü de aldığın harici kutuya yerleştir. Elinde mobil bir DVD sürücü olur.

• Webcam bozulmuştu bende çıkarmıştım,sonra kayboldu.

Şimdi yenisi takmak istiyorum,ebay vs'den alıcağım ama uygunluktan emin değilim.Elinde uygun olan kameranın resmi olan veya modeli bilen varmı?

Şu sitedeki kamera bir çok asus modeline uygun deniyor,o laptoplar için satılan kamera bize uyarmı....öyleyse seçenek çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 13 Ekim 2015; 16:10:31 >

• quote:

quote:

quote:

12.7'lik almalısın

• Arkadaşlar merhaba. n56vz cihazda gigabit ethernet kullanan var mı?
    atheros ağ kartını biir türlü gigabit olarak kullanamıyorum. en yüksek 100 mb oluyor.

ağ ayarlarından hız ve çift yönlü ayarında 1 gigabit seçeneği yok. ağ kartı desteklemiyor desem özelliklerinde desteklediği söyleniyor.

bununla ilgili sorun yaşayan var mı acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

Arkadaşlar merhaba. n56vz cihazda gigabit ethernet kullanan var mı?
    atheros ağ kartını biir türlü gigabit olarak kullanamıyorum. en yüksek 100 mb oluyor.

ağ ayarlarından hız ve çift yönlü ayarında 1 gigabit seçeneği yok. ağ kartı desteklemiyor desem özelliklerinde desteklediği söyleniyor.

Ağ kartının özelliklerini bilmiyorum ama yavaş olan üzerindeki Wi-fi kartının Veri transferindeki hız meselesini maalesef ben Wi-fi kartını değiştirerek çözmüştüm. Hem Wi-di desteği için hemde transfer hızı için.

Dizüstü bir bilgisayarı kablo ile bağlamak bana çok sağlıklı ve pratik gelmiyor. O yüzden tavsiyem ağ kartı ile uğraşmak yerine güncel bir wi-fi kartı ile problemi çözün (ben İntel Ac 7260 takmıştım) hem değişim kolay hemde bir kaç upgradeye birde kavuşmuş olursunuz (hız, Ac desteği ,Wi-di desteği gibi)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

Arkadaşlar merhaba. n56vz cihazda gigabit ethernet kullanan var mı?

Ağ kartının özelliklerini bilmiyorum ama yavaş olan üzerindeki Wi-fi kartının Veri transferindeki hız meselesini maalesef ben Wi-fi kartını değiştirerek çözmüştüm. Hem Wi-di desteği için hemde transfer hızı için.

Dizüstü bir bilgisayarı kablo ile bağlamak bana çok sağlıklı ve pratik gelmiyor. O yüzden tavsiyem ağ kartı ile uğraşmak yerine güncel bir wi-fi kartı ile problemi çözün (ben İntel Ac 7260 takmıştım) hem değişim kolay hemde bir kaç upgradeye birde kavuşmuş olursunuz (hız, Ac desteği ,Wi-di desteği gibi)

kablosuz da sıkıntı yok. ama bulunduğum yerde internet bağlantısı 400 mbit. dolayısı ile tam verimle kullanmak için uğraşıyorum. yoksa kablosuzda sıkıntım yok.

• Merhaba arkadaşlar .. windows 10 güncellemesinden beri pc touchpad çalışmıyor.. Bunu nasıl çözebilirim ?
  • arkadaşlar bilgisayarımı sdd ye terfi ettirdim bir tanede caddy aparatı alarak çıkan hdd yide DVD yuvasına taktım şuan ssd ye win10 yükledim gayet güzel driverleri indiriyorum her neyse şu sıkıntı var bilgisayarı kapatınca veya yeniden başlatınca ekran kararıyor ışıklar sönüyor fakat laptopun gücü kesilmiyor power ışığı ve DVD yuvasındaki hdd nin ışıkları 4-5 dk civarında yanıyor bu problemin çözümünü bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim
  • Bende windows 10'a geçtim,yakında ssd'ye yeni kurulum yapıcam.Ciddi bir sorunum var upgrade'ten sonra pil sürem yarı yarıya düştü,2 saat giderdi şimdi 1 saatte pil bitiyor. :S

Tüm ayarları kontrol ettim,hepsi en tasarrufluda ama ciddi pil sürem kaybım var,film bitiremiceyecek durumda şuan.(wd izledim bir bölüm pil %20kaldı)

Ulan microsoft gene ne haltlar yedin,yada driver sorunumu falanmı acaba.(hepsi güncel)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobalt_evan

Merhaba arkadaşlar .. windows 10 güncellemesinden beri pc touchpad çalışmıyor.. Bunu nasıl çözebilirim ?

touchpad için harici uygulama yüklendimi? Elan diye.Onun harici mouse takılırsa t.pad'i devredışı bırak seçeneği var.Normalde bu kapalı olur ama bir bak.
  • Acil durum:Caddy ile hdd bağladım,ssdyide taktım.Win normal açıldı sonra ssdye yeni kurulum yapmak için kapadım.Biosa bakıyım dedim herşey normaldi,ekran kartı ramini 64'ten 128'e çıkardım (gereksiz işler).

Sonra pcyi açtığımda ekran kapalı kaldı,hiç işlem ses yok.Neti araştırdım anakart veya bios bozulmuş olabilir deniyor.Umarım arıza yoktur yeterince çektim bu laptopun arızalarından ve paramda yok.(ztn anakart değişmişti)

Bu caddy arızaya sebep olmuş olabilir.

Ek:Ramlari söktüm,aynı durum,şimdi hddyi söküp eski yerine takıcağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 23 Ekim 2015; 21:30:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • w_wallace kullanıcısına yanıt
    bilgisayar kapanmıyor mu yoksa açılmıyor mu? pili çıkarttınız, sonra açamadınız mı yoksa kapat dedikten sonra ekran falan gitti ama harddisk dönmeye devam mı ediyor?
    kapanıp açılmadıysa bilmiyorum, ama caddy taktıktan sonra harddisk dönmeye devam edip bilgisayarın kapanmasını engelliyorsa caddy üzerinden bir pini kıracaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorn

bilgisayar kapanmıyor mu yoksa açılmıyor mu? pili çıkarttınız, sonra açamadınız mı yoksa kapat dedikten sonra ekran falan gitti ama harddisk dönmeye devam mı ediyor?
    kapanıp açılmadıysa bilmiyorum, ama caddy taktıktan sonra harddisk dönmeye devam edip bilgisayarın kapanmasını engelliyorsa caddy üzerinden bir pini kıracaksınız.

Büyük ihtimal sorun bios yazılımı çökmesi.Asuslarda yaygın sanırım.

Güç düğmesine basınca guç geliyor ama goruntu yok,hddye ve cdrom'a bakıyor kısaca sonra öyle kalıyor.

İçine açıp bios pilini çıkarıp,resetledim biosu ama yaramadı.

Bios'u usbden Update edilebiliyormuş açılışta cntrl+Home ile ama bnmki usb'ye bakmıyor.(usb stick'in ışığı yanmıyor).Cd'ye yazıp ordan denenebilir ama hem bnm cdrom bozuk hemde sanıyorum ki keyboard'da devre dışı.

Çok kötü oldu bu,yapıcak ödev proje vs tonla iş var,hiç paramda yok yeni pc için.

Tek yol sanırım ucuz bir pc edinmek,sonra zaman olunca onarmayı deniceğim.

Size uyarı bios'u kurcalamayın hatta girmeyin bile,biostan sadece logoyu açıpta bios'u çöken insanlar bile var.

Son çözüm yolu,bios çipini söküp yeniden programlamak buda zahmetli ve donanım gerek.(haftalar alabilir onarım)

• quote:

arkadaşlar bilgisayarımı sdd ye terfi ettirdim bir tanede caddy aparatı alarak çıkan hdd yide DVD yuvasına taktım şuan ssd ye win10 yükledim gayet güzel driverleri indiriyorum her neyse şu sıkıntı var bilgisayarı kapatınca veya yeniden başlatınca ekran kararıyor ışıklar sönüyor fakat laptopun gücü kesilmiyor power ışığı ve DVD yuvasındaki hdd nin ışıkları 4-5 dk civarında yanıyor bu problemin çözümünü bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim

Şu sorunuma bi çözüm yok mu aynı problemi yaşayan kimse olmadı mı düzgün çalışanlar bi yardım edebilir mi lütfen iyice kafayı yemek üzereyim pc hızlansın diye aldık 5 dk ya rest atıyor kapanıyor yahu

• quote:

quote:

arkadaşlar bilgisayarımı sdd ye terfi ettirdim bir tanede caddy aparatı alarak çıkan hdd yide DVD yuvasına taktım şuan ssd ye win10 yükledim gayet güzel driverleri indiriyorum her neyse şu sıkıntı var bilgisayarı kapatınca veya yeniden başlatınca ekran kararıyor ışıklar sönüyor fakat laptopun gücü kesilmiyor power ışığı ve DVD yuvasındaki hdd nin ışıkları 4-5 dk civarında yanıyor bu problemin çözümünü bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim

Şu sorunuma bi çözüm yok mu aynı problemi yaşayan kimse olmadı mı düzgün çalışanlar bi yardım edebilir mi lütfen iyice kafayı yemek üzereyim pc hızlansın diye aldık 5 dk ya rest atıyor kapanıyor yahu

Yukardaki arkadaş demişya bir pin kırılcak caddy'den diye,bilmiyorum hangi pin.

Sen buna delirdiysen birde beni düşün bilgisayarsız kaldım,durduk yerde uçtu pc.Odevler,projeler vs kaldı.

Onarım için bir devre ve kablo sipariş ettim ama gelmesi 1ayı bulabilir.İçine açıp bios'a doğrudan program atıcam.

• Architect_24 kullanıcısına yanıt
    http://forum.notebookreview.com/threads/hp-elitebook-8560p-wont-shutdown.655065/

burada gösterilen pin'i dikkatlice kırın (ikinci mesaj) sorun kalkacaktır. ama dikkatli olun, sokete zarar vermeyin.
    ince kargaburnu ya da yankeski işinizi görecektir. varsa evde havya ile, yine soketi yakmadan bu pinin bağlantısını sökebilirsiniz lehimi kaldırarak. ama resimde arkadaş yıpratmış bayağı, siz daha dikkatli olun.

bende bu şekilde sorun çözülmüştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 25 Ekim 2015; 19:33:50 >
  • Asus N56VZ-S4431H modelini kullanıyorum,bataryamda bir problem oldu tam dolmuyor ve fişten çıkarınca 1 saatte falan bitiyor.
  • beyler win 10 a güncellerken harddiskim yandı bende mecbur harddiski değiştirttim onun yerine ssd taktım128gb, artık pc acıldı yani ekran kartınıda değiştire bilirmiyiz ki ? garantide doldu , 2 yılı geçti alalı 3 yıl oldu gibi bişy. harddiskte hiç sorun yok 2 aydır kullanıyorum ekran kartında sorun olurmu değiştirirsem flan ?
  • Sean john kullanıcısına yanıt
    Maalesef anakarta lehimli. Söküp yenisini takacak cengaver varsa bilmem. Pin sıralaması aynı mı ona bakmak da lazım. Onlarca pin var sonuçta

• 
Sayfa: önceki 504505506507508
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.