Şimdi Ara

ASUS N56VM-VZ Kullanıcıları Paylaşım ve Bilgi Platformu (504. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.269
Cevap
76
Favori
498.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 502503504505506
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: comma

Windows 10 kurdum çok güzel oldu ama klavye ışıklarını yapamadım :( yapabilen var mı ya da uğraşan

Edit: Eski windows 8 sürücülerini kurdum oldu :)

ben de win10 kurdum ama lisansımı tanımıyor, sizde sorun çıkartmadı mı?
  • Windows 10 temiz kurulum yapmak istiyorum ama önce ssd almak ve zaten bozuk olan dvd surucusu yerine takmak istiyorum bana uygun kutuyu söyleyebilir misiniz,fiyatıda uygun olsun bir zahmet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: w_wallace

Windows 10 temiz kurulum yapmak istiyorum ama önce ssd almak ve zaten bozuk olan dvd surucusu yerine takmak istiyorum bana uygun kutuyu söyleyebilir misiniz,fiyatıda uygun olsun bir zahmet.

dvd sürücüsünün portu sata2'dir. bu sebeple oraya harddisk takmanızı önerirler. ssd şu an kullanımdaki hdd soketine takılmalı.
    12.7mm standart "hdd caddy" diye geçen aparatlardan lazım. gittigidiyor'da çin malı bulabilirsiniz. oldukça basit bir parçadır, yıllardır bizzat çinden gelen ürünleri kullanıyorum iki farklı bilgisayarda, problem yaşamadım.
  • dp_mode kullanıcısına yanıt
    Bu sorunu yaşamanızın nedeni içinde bulunan sata disk. Bende 2.5 yıldır N56 kullanıcısıyım, geçen seneye kadar beni delirtmekteydi. Hatta bir seferinde tamamen gitti hdd, servise yollayıp değiştirttim. Garanti süresinin dolmasını bekliyordum ancak en sonunda sabredemedim aldım 250 GB Samsung EVO SSD ve birde caddy aparatı. Çıkardım hard diski ve dvd rom'u. SSD'yi birincil hard disk bölümüne, mevcut sata diski de caddy ile beraber dvd rom yerine taktım. O günden beri pc canavar gibi çalışıyor. Yaşadığınız donma, yavaşlama gibi sorunların nedeni işlemci ya da ram değil tamamen hdd ile alakalı. Size de tavsiyem ssd takmanız.
  • Arkadaşlar win10 da touchpadi çalışmayanlar x551ma serisinin touchpad driverını kursun. Win10 da muazzam derecede kolaylık sağlıyor.
    N56vz icin win10 driverları ne zaman çıkacak ya da çıkacak mı? 7-8 saniyede açılan makina 2 dkda açılıyor şuan. Driverlar eski olduğu için sanırım ki serinin en sevdiğim özelliği buydu

• quote:

Orijinalden alıntı: scorn

quote:

Orijinalden alıntı: w_wallace

Windows 10 temiz kurulum yapmak istiyorum ama önce ssd almak ve zaten bozuk olan dvd surucusu yerine takmak istiyorum bana uygun kutuyu söyleyebilir misiniz,fiyatıda uygun olsun bir zahmet.

dvd sürücüsünün portu sata2'dir. bu sebeple oraya harddisk takmanızı önerirler. ssd şu an kullanımdaki hdd soketine takılmalı.
    12.7mm standart "hdd caddy" diye geçen aparatlardan lazım. gittigidiyor'da çin malı bulabilirsiniz. oldukça basit bir parçadır, yıllardır bizzat çinden gelen ürünleri kullanıyorum iki farklı bilgisayarda, problem yaşamadım.

Evet ben karıştırmışım arbak arkadaşın dediğini kast etmiştim,hdd'yi dvd surucu yerine takıcam,tamam bakıcağım parçaya sağ olasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 4 Ağustos 2015; 16:27:13 >

• arkadaşlar merhaba. n56vz 4401h model var elimde.
    bilgisayarı sigortaya verdim, dönüşünde de recovery attım. ondan sonra dışarı ses vermediğini farkettim. onarım sırasında ses soketleri düzgün takılmamış galiba. driver'larla alakalı bir şey olduğunu sanmıyorum, her yolu denedim çünkü.

kulaklık takınca ses alıyorum. recovery attıktan sonra, sağda ses yükseltme simgesine tıklayınca, ses çıkınca beliren yeşil dalgayı da görüyorum ama ses yok.

şu durumda hoparlörün soketlerinin takılmadığına %99 olasılıkla kanaat getirebilir miyiz? bilgisayarı tekrar vereceğim, bir an önce dönerseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -BuRAk-

quote:

Orijinalden alıntı: comma

Windows 10 kurdum çok güzel oldu ama klavye ışıklarını yapamadım :( yapabilen var mı ya da uğraşan

Edit: Eski windows 8 sürücülerini kurdum oldu :)

ben de win10 kurdum ama lisansımı tanımıyor, sizde sorun çıkartmadı mı?

önce 8.1 den update yapman gerekiyor önce windowsu. temiz kurulumu daha sonra yapman gerekiyor.

ve 8.1 sürümü ile windows 10 uyumlu olmalı. yani 8.1. single languagese, 10da single language olmalı.

• hocalarım bir sorum olacak,

Bilgisayarım win7 yüklü geldi. Win7 ile herhangi bir sorun yaşamıyorum. Bilgisayarıma Win8 ya da win10 kurduğumda normal şartlarda ( internette vs. gezinirken ) fanı aşırı derecede çalışıyor. Aynı durum win7 de hiç olmuyordu. Bu durum win7 de sadece gta5 falan bir oyun açınca fanı güçlü bir şekilde çalışıyordu.

Aklıma gelen win8 ve win10 gibi işletim sistemleri daha çok bellek tükettiği için mi oluyor bu acaba? Tekrardan win7 ye dönmeyi düşünüyorum. Ne önerirsiniz? Teşekkürler şimdiden
  • bildiginsan kullanıcısına yanıt
    mesajınız eski ama hala devam ediyorsa ben söküp topladım. kolay geldi. fanı temizledim. fanla beraber sökülen kısmı ve işlemci-ekran kartı macununu yeniledim ama sonuç biraz farketti ama yine ısınıyor.
  • applet61 A kullanıcısına yanıt
    Aksine 8 daha az ram kullanıyor. 10 8'den daha fazla sanırım, ama arka plan uygulamaları daha çok.

Performans olarak 8.1'den çok memnundum. Fanın çalışmasıyla karşılaşmamıştım. Temiz kurulum denediniz mi?
    Eğer bilgisayarınıza 10 yükseltmesi yaptıysanız dvd(usb) ile temiz kurulum yapıp internetten direk aktivasyon yapabilirsiniz. 10 ile 8 arasında çok fark yok.

• yeni ssd sipariş ettim. Temiz kurulum yapacağım. Hangi işletim sistemini kuracağıma karar veremedim. Sizce hangisi daha optimize çalışıyor? Hangisini önerirsiniz? Teşekkürler şimdiden.
  • arkadaşlar n56vm satıyorum ilgilenenler bakabilir :http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=108915356
  • quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

mesajınız eski ama hala devam ediyorsa ben söküp topladım. kolay geldi. fanı temizledim. fanla beraber sökülen kısmı ve işlemci-ekran kartı macununu yeniledim ama sonuç biraz farketti ama yine ısınıyor.

daha hala tamire götürmedim, asus teknik servisine mail attım. elimle getireceğim bir günde halolur mu dedim 4-5 gün sürer dedi. sanırım bende cesaret edip kendim yapacağım bakalım

• bildiginsan kullanıcısına yanıt
    ilk denerken bende de biraz çekimserlik vardı =) ama dikkatli oldukdan sonra sıkıntı olmuyor.
  • Merhaba.Asus N56VZ-S4037 kullanıcısıyım.Bilgisayarımın kasasını açmam gerekiyor ama bir türlü beceremedim.Nasıl açılabilir bu kapak?Teşekkürler.
  • İnternette sökme videoları var. Ama kısacası;
    -hdd kapağını söküyoruz
    -tek vida ile bağlı olan dvd çıkartılıyor
    -tüm vidalar sökülüyor,hdd bölmesinde ve dvd yuvasında da var, dikkat.
    -ekran açılıp klavye ile birlikte kapak çıkartılıyor. Dikkat edilecek nokta, kapağın üstü çıkıyor. Tırnakla ya da hafif sert bir plastik ile beyaz ile siyah kasa arasından sokukup biraz kanırtılıyor.
    -İki ya da üç kablo var, biraz aralayıp onları soketlerinden çıkartıp ekran ile alt kasanın arasından beyaz üst kasa çıkartılıyor.
    -fanlar ile birlikte blokların vidaları sökülüp kolonya ya da ıslak mendil ne ise, güzelce temizleyip kurulayıp önerilen şekilde macun sürülüyor.

Olay budur. Tam tersi şekilde de toplanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 14 Ağustos 2015; 21:11:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abjkli

Merhaba.Asus N56VZ-S4037 kullanıcısıyım.Bilgisayarımın kasasını açmam gerekiyor ama bir türlü beceremedim.Nasıl açılabilir bu kapak?Teşekkürler.

GenTechPCyoutube
    Asus N56V Disassembly Guide
    https://www.youtube.com/watch?v=VC_GLPNtn2I

• quote:

Orijinalden alıntı: kijiro

quote:

Orijinalden alıntı: abjkli

Merhaba.Asus N56VZ-S4037 kullanıcısıyım.Bilgisayarımın kasasını açmam gerekiyor ama bir türlü beceremedim.Nasıl açılabilir bu kapak?Teşekkürler.

https://www.youtube.com/watch?v=VC_GLPNtn2I

Teşekkür ederim.Selamlar.
  • arkadaşlar bizim cihazlarda msata girişi var mı? msata ssd almayı düşünüyorum önerir misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 502503504505506
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.