Şimdi Ara

ASUS N56VM-VZ Kullanıcıları Paylaşım ve Bilgi Platformu (502. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.269
Cevap
76
Favori
498.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 500501502503504
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam öncelikle makinenin bu denli hor kullanılmasına üzüldüm. Fan temizliğini yap, internetten iyi bir termal macun al ve yenile.
    Artık kullanmayacaksa arkadaşın bir format at. Batarya al yeni bir tane bir de adaptör aldın mı tamamdır. eski performansına kavuşur hemen hemen
    ha ekstra performans istiyorsan, dvd rom'un oraya takılabilen ssdler var onlarla yaklaşık 10 saniyede açarsın makineyi.
  • Merhaba arkadaşlar. Bnde de bu makineden var. 2-3 ay öncesine kadar hitmab absolution u pilde orta yüksek ayarlada kasmadan oynuyordum. Sonra bilgisayarı ayarlar kısmından fabrika ayarlarına sıfırladım (ama kisiler verileri kaybetmeden sıfırla seçeneği ile). O günden beri pilde oyun oynatmiyor. Yuksek performansta olduguna eminim ayrica en düşük islemci seviyesini de % 100 yaptım ama sorun devam etti. Yardımcı olan arkadaslara simdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byorkandal

Hocam öncelikle makinenin bu denli hor kullanılmasına üzüldüm. Fan temizliğini yap, internetten iyi bir termal macun al ve yenile.
    Artık kullanmayacaksa arkadaşın bir format at. Batarya al yeni bir tane bir de adaptör aldın mı tamamdır. eski performansına kavuşur hemen hemen
    ha ekstra performans istiyorsan, dvd rom'un oraya takılabilen ssdler var onlarla yaklaşık 10 saniyede açarsın makineyi.

Eyv teşekkür ederim.Monitor kısmını macun tutmaz ortadan ikiye ayrılmış ve alt kasayla tek baglantısı yok.Fan temizliğini yaptırıp format atarım dün kendisi kanka bilgisayarını yaptırayım dedi zaten anlamış olmalı benim için görüntüsünün önemi yok 2 sene daha üni boyunca götürsün yeterli.Ama teknik servise mi vereyim yoksa her hangi bir servisemi onda karar veremedim

• quote:

Orijinalden alıntı: meteor4in

quote:

Orijinalden alıntı: byorkandal

Eyv teşekkür ederim.Monitor kısmını macun tutmaz ortadan ikiye ayrılmış ve alt kasayla tek baglantısı yok.Fan temizliğini yaptırıp format atarım dün kendisi kanka bilgisayarını yaptırayım dedi zaten anlamış olmalı benim için görüntüsünün önemi yok 2 sene daha üni boyunca götürsün yeterli.Ama teknik servise mi vereyim yoksa her hangi bir servisemi onda karar veremedim

Servis, giriş ücreti olarak yüklü para alıyor, o yüzden herhangi bir servise götür. macununu mutlaka kendin götür. İmkanın varsa, bilgisayarınla ilgilenirlerken yanlarında dur. emin yaptıklarından. Zaten bunları yaparsan, 2 sene boyunca rahat götürür seni.

• Bana da bi baksanız. Sorunum yukarda. Servise yollicam ücretsiz dimi?

• Sarj adaptorunun kablosu koptu daha once basina gelen var mi? Tamir edilebilir mi?

• Bur_ak47 B kullanıcısına yanıt
    Eğer görsel önemli değilse bıçakla çok dikkatli şekilde adaptörü ortasından açın, kablo bağlantı uçlarını lehimlerinden söküp kabloyu tekrar lehimleyin. Bitti gitti.
    Ama işçilik önemli, çok dikkat etmeniz gerek. Bıçak elinizden kayarsa önce kendinize zarar verebilirsiniz, sonra adaptörün içine.

Bu arada bıçak benim yöntemim, hızlı fakat hunharca. Daha temiz açma yöntemleri olabilir. sonuçta olur

• Arkadaslar Ankara da Asus hariç vu laptop u tamir edecek bi servis bilen var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bur_ak47

Sarj adaptorunun kablosu koptu daha once basina gelen var mi? Tamir edilebilir mi?

Elektronikçiler çarşısı falan varsa kablo 5 lira civarında bir fiyatla satılıyor. Aldıktan sonra elektronikçinin birine değiştirtebilirsiniz. ister kesip ek yaptırın ister adaptörü söküp içinden lehimliyerek değiştirtebilirsiniz.

Ek yapmayı çok tavsiye etmiyorum.Mümkünde adaptörü açtırıp yeni kabloyu lehimletin.
  • Önce Bilgisayar Tamircisine götürdüm 40 TL istedi oraya yaptırmadım. Bir elektronikçiye götürdüm 5 TL'ye halletti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bur_ak47 -- 9 Nisan 2015; 15:49:56 >
  • arkadaşlar pc yi 2 yıldır kullanıyorum artık baya şişti kasmalar başladı win. fabrika ayarlarına döndürme diye bir şey varmıi format yerine geçiyormuş bu işlemi yapsam D deki dosyalarım da gider mi? yada başka bir yolla sadece C ye nasıl format atabilirim önceden hep masa üstü vardı cd ile key bulup kurardım şimdi bu windows ile geldi orjinallik bozulmadan nasıl oluyor bu işler yardım ederseniz sevinirim bir de son bir sorum var bizim pc ler gta v i kaldırır mı 16gb ram 4gb ekran kartlı olan bende ki
  • İyi forumlar arkadaşlar n56vz notebook um hakkı rahmetine kavuştu bütün parçaları satılıktır ilgilenenler pm atabilirler.
    Edit: Tüm parçalar satıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durmanow -- 6 Haziran 2015; 22:13:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: western-digital

Arkadaslar Ankara da Asus hariç vu laptop u tamir edecek bi servis bilen var mi?

Asus servisi kocetepe camisinin yanında bir tamirci olduğunu söylemişti ismi ne yazık ki aklımda değil
  • Bugün casper servisine götürdüm bilgisayarımı.Ekran kapagı için 80dolar menteşe için 50 dolar istedi.Açılınca kendine geç gelmesinin sebebide harddisk zarar görmüştür düşmelerden oda 200 lira dedi.Alt kasaya 100 dolar ama istersen sanayi yapıştırıcısıylada yapıştırırım dedi.Bunlardan uygun bulamayız cünkü asus bize bile yollamıyor yollayın biz yapalım diyorlar dedi.Acaba asusa götürsem daha uygun olurmu. Toplamda benden bilgisayarın kullanılcak hale gelmesi için 130 dolar+200tl+kdv iste.Sizce normalmi bu fiyatlar.İnanın içim acıyor kendi bilgisayarım kullanamadan çöp oldu bataryası 10sn dayanabiliyor.Benden size tavsiye bırakın ne kıymetli malı varmış desinler arkanızdan benden 1 ay sonra arkadasım aldı aynı pcden çizik yok benimki çöp oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteor4in

Bugün casper servisine götürdüm bilgisayarımı.Ekran kapagı için 80dolar menteşe için 50 dolar istedi.Açılınca kendine geç gelmesinin sebebide harddisk zarar görmüştür düşmelerden oda 200 lira dedi.Alt kasaya 100 dolar ama istersen sanayi yapıştırıcısıylada yapıştırırım dedi.Bunlardan uygun bulamayız cünkü asus bize bile yollamıyor yollayın biz yapalım diyorlar dedi.Acaba asusa götürsem daha uygun olurmu. Toplamda benden bilgisayarın kullanılcak hale gelmesi için 130 dolar+200tl+kdv iste.Sizce normalmi bu fiyatlar.İnanın içim acıyor kendi bilgisayarım kullanamadan çöp oldu bataryası 10sn dayanabiliyor.Benden size tavsiye bırakın ne kıymetli malı varmış desinler arkanızdan benden 1 ay sonra arkadasım aldı aynı pcden çizik yok benimki çöp oldu.

HDD için 200 lira verme bence... 250 civarına 120 GB SSD ler var (hatta daha düşük fiyata) Eğer hard disk alanının yeterli olacağını düşünüyorsan (çok yer kaplayan oyunlar kurmayacaksan mesela) SSD al.YEni bir bilgisayar almış gibi olursun bu kadar yenileme ve SSD takviyesinden sonra.

• meteor4in kullanıcısına yanıt
    Notebook tamiri yapan yerler var, pahalı geldi fiyat daha makul bir yer bulabilirsiniz bence.
    İstanbulda yazıcıoğlu karşısında yerler var. Önce bunun gibi kısmen büyük ama firma servisi olmayan yerlerle de görüşün derim.

Ayrıca, harddiskte badsector oluşmuşsa ve sistem dosyalarının olduğu yerde ise zaten bilgisayar açılmaz. mavi ekran verir durur. Bana mantıklı gelmedi hdd değiştirmek. Hdd tune ile yavaş tarama yapın. Ayrıca Yavaş format atıp sıfırlarsınız harddiski, ondan sonra bakarsınız duruma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 18 Nisan 2015; 12:24:48 >
  • Arkadaşlar İlgilenenlere Duyurulur. Asus N56VZ - S4400d Modeli Laptop'um Satılıktır.

Laptop Sıfırı Kadar Temiz ve Çiziksizdir. Ağustos 2015'e Kadar Garantilidir.
    Kutusu - Faturası - Şarj Aleti - Küçük Subwoofer'ı ve Diğer Tüm Aparatları Yanında Verilecektir.
    İntel İ7-3630QM 2.40 Ghz İşlemcilidir.
    4 GB Paylaşımsız Nvidia GeForce GT650M 128 Bit Ekran Kartı Vardır.
    8 GB HYNİX - 8 GB Corsair = 16 GB Ram Mevcuttur.
    1 TB Samsung Harddisk - 120 GB Silicon Power SSD vardır.
    (120 GB Kingston HyperX 3K SSD'yi Satıp, Silicon Power Aldım.
    Kingston ile 28 Saniye - Silicon Power ile 16 Saniyede PC Açılmaktadır.)
    Ekran FULL HD Mat 1920x1080 Pikseldir.
    Windows 7 Ultimate İle Verilecektir. İsteyene Farklı Windows İle Verilebilir.
    İstanbul İçi Elden Teslim Edilir, İstanbul Dışı Havale Sonrası Kargolanır.

Takas Yapmayacağım, PM İle Ulaşın. İyi Forumlar.
    Fiyat = 2300 Lira.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih_lee -- 20 Nisan 2015; 19:53:53 >

• Beyler bizim makineler hangi ayarlarda açar gta 5 i

• Arkadaslar asus n56vz ile pilde oyun oynayabilen var mi ben onceden oynayabiliyordum ama fabrika ayarlarına sifirlayinca oynanmiyor

• 2012'de aldığım Asus N56 model bilgisayarımın neredeyse ilk gününden beri anlayamadığım bir şekilde performans sorunu var. Virüs konusunda temiz, gayet dikkatli kullanılmaktadır. Acaba başka bir sorun olabilir mi? Bu özelliklere sahip bir bilgisayarın boş durumdayken bile durduk yere takılması, donması hayra alamet olabilir mi?

Ayrıca bu bilgisayarla ilgili yine ilk günden beri yaşadığım bir diğer sorun ise touchpad kısmındaki kabarıklığın bi süre sonra kalibrasyon hatalarına, parmağınızı koyduğunuzda rastgele hareketler sebep olması.

Diyebilirsiniz ki servis var, aldığın yer var hiç mi bir şey yapmadın? Evet, yaptım. Bilgisayarı teknosadan aldım. Bu sorunu yaşadığım ilk gün gittim. Güç bela bir kez servise gönderilmesini sağlayabildim. Onda bile elemanlarla papaz olduk. Uzman olmayan elemanlar bunda bir şey yok gönderemeyiz vs gibi bahaneler buldular. Asusla bağlantıya geçtiğimde ise ilgisiz davranıldı.

Kısaca yardım istediğim konu şu, acaba bu bilgisayardaki esas problem ne olabilir? Bu konudaki önerilenizi bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 500501502503504
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.