Şimdi Ara

Asus N580VD Serisi | 7700 HQ / GTX1050 GDDR5/ 128 SSD (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
10
Favori
41.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben ekrandan hiç memnun değilim. Daha önce bir yakınımın laptopunu kullanıyordum ( Lenovo İdeapad 700) ve bu cihaz resmen attan inip eşeğe binmiş hissiyatı verdi.

Direk bir açı dışında ekrana baktığınızda farkı net bir şekilde anlıyorsunuz. Ayrıca siyahlar gri gibi ve parlak. IPS panel bir cihaz ile yan yana koyup Full HD bir film açtığınızda farkı net görebilirsiniz.

Acaba Ankara'da teknik servis IPS panel ekran takıyor mu ? İnternette 450 TL'ye satılan ekranlar var ama onları taktırdığımızda da garanti dışı kalır diye düşünüyorum.

Sanırım bu cihazı yakın zamanda satıp Lenovo 700'den bir tane alacağım.

Cihazı çok araştırmadan almıştım ama 4500 liralık bir laptopun ekranının bu kadar rezalet olacağına ihtimal vermemiştim...

• Bu ürünün uyumuyla alakalı bilgisi olan var mı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Güven kullanıcısına yanıt
    30pinlik slim ekranlarin cogu oluyor diye biliyorum ayrica bu sitelerde laptop adi yazip ekran diye satilanlarin hepsi ayni ekran gibime geliyor. Bence sadece insanlar aratirsa ekrana dussun diye yapilmistir. Ekran alirken kodunu(bendeki suan CMN li bi kod muhtemelen sizinkide oyledir) internette arattirip alirsaniz daha saglam olur hem markasini hemde ozelliklerini gorursunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.Alpin

30pinlik slim ekranlarin cogu oluyor diye biliyorum ayrica bu sitelerde laptop adi yazip ekran diye satilanlarin hepsi ayni ekran gibime geliyor. Bence sadece insanlar aratirsa ekrana dussun diye yapilmistir. Ekran alirken kodunu(bendeki suan CMN li bi kod muhtemelen sizinkide oyledir) internette arattirip alirsaniz daha saglam olur hem markasini hemde ozelliklerini gorursunuz

Benim ekran TN panel, bu alacağım ekran IPS panel bir ekran. O yüzden kodlarda vs farklılık olur diye düşünüyorum.

Bugün Asus ile görüştüm, anakart uyum sorunu olabilir vs gibi şeyler söylediler ve sakın ekran alıp taktırmayın dediler.

Daha önce ekranını IPS panel ile değiştiren varsa veya bu konuda bilgi sahibi plan varsa buraya yazabilir mi :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Tekrardan herkese merhaba,

Ekranımı IPS ekran ile değiştirdim. Uyum konusunda vs bir problem olmadı. Aldığım panel eskisiyle birebir aynı, sadece IPS özelliği var sanırım.

Görüş açısısındaki iyileşme ve renk kalitesi net bir şekilde fark ediliyor. Benim en büyük problemim öğrencilerimle grup dersleri esnasında sağıma ve soluma oturan kişilerin ekranı hiçbir şekilde görememesiydi. Bugün tekrar test ettiğimizde sağ ve sol taraftan bakışlarda mükemmele yakın bir sonuç aldık.

Ekran değişimi bana 350 TL'ye liraya mal oldu. Taktığım IPS ekran paneli ise şu :

www.dunyagrup.com
    Chi Mei N156HCA-EAA REV.C1 15.6 inç Full HD IPS Paneli Ekranı | Dünya Grup
    https://www.dunyagrup.com/chi-mei-n156hca-eaa-rev.c1-15.6-inc-full-hd-ips-paneli-ekrani.html

E-Bay ve diğer yurtdışı alışveriş sitelerinde 50 dolar civarına da bulunabiliyor. Ben beklemek istemediğim için linkini verdiğim yerin N11 satış mağazasından aldım. Biraz daha araştırılırsa daha da ucuza bulunabilir diye düşünüyorum.

Ekrandan rahatsız olacak derecede şikayetçi olanlar panel değişikliği yapabilir

Hayırlı olsun güle güle kullanın ayrıca bizlere de bilgi verdiğiniz için kendi adıma teşekkür ederim. Peki ekranı siz mi taktınız yoksa bir yere mi yaptırdınız?
    Eğer siz taktıysanız ekran sökme takma konusunda ufak bir kaç bilgi(çerçeve nin sökülmesi vs) söyleyebilirseniz ya da bilgi aldığınız bir yer varsa çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.Alpin -- 7 Nisan 2018; 18:36:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.Alpin

Hayırlı olsun güle güle kullanın ayrıca bizlere de bilgi verdiğiniz için kendi adıma teşekkür ederim. Peki ekranı siz mi taktınız yoksa bir yere mi yaptırdınız?
    Eğer siz taktıysanız ekran sökme takma konusunda ufak bir kaç bilgi(çerçeve nin sökülmesi vs) söyleyebilirseniz ya da bilgi aldığınız bir yer varsa çok memnun olurum.
    Merhaba, teşekkür ederim.

Mat ekran.

Montajını kendim yapmadım, okulun bilgisayarcısına yaptırdım. Fakat yaparken izledim, herhangi bir zorluğu yok. Çerçeveleri söküp paneli vidalardan kurtarıyor, daha sonra edp bağlantısını söküp yeni paneli bağlıyor ve vidalıyor. Youtube'daki yardımcı videolarla dikkatli bir iş çıkarılırsa kolaylıkla yapılabilir gibi duruyor.

• arkadaşlar bu bilgisayara ileride pci e NVME ssd takmayı düşünüyorum yavaşlamaya başladığı zamanlarda fakat pci e ssd ile uyumluluğu ne durumda. bir bilginiz var mı bu konuda.Ona göre bu bilgisayarı alma konusunda karar kılmayı düşünüyorum.
  • SercanBaydar09 S kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki NVME ssd desteği bulunmamakta. Ha kullanılır ama nasıl, biosun özelleştirilmesi gerekiyor ki böyle bile kesin değil. Fakat normal m2 ssd yi destekliyor. Epeydir cihazı çeşitli kaynaklardan takip ettiğim için geçenlerde bu bilgiyi edinmiştim ben de ve biraz üzüldüm açıkçası.
  • Merhabalar dün gece Vatan bilgisayar dan 4726 liraya sipariş ettim. IPS olmaması sanırım benim için çok sıkıntı olmayacak çünkü ben bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak sadece kod yazmak, FM oynamak, CS oynamak, film izlemek gibi işlerde kullanacağım. Umarım uzun süre sıkıntısız kullanabilirim. Fakat dikkatimi çeken bir şey var dün ben vatan bilgisayardan 4726 liraya aldım ama bugün 6821 lira neredeyse 2200 lira fark bir kaç saatte nasıl olabilir?

Asus N580VD Serisi | 7700 HQ / GTX1050 GDDR5/ 128 SSD

Hocam merhaba, bugün 2.el olarak tertemiz dm027t versiyonunu aldım. Önceki bilgisayarım ideapad 700dü ips idi ve ekranı gerçekten muhteşemdi... Bu bilgisayara bakarken ne kadar kısarsam edeyim gece ışığına alırsam alayım gözlerim ağrıyor :( Uzatmadan sorayım paneli neye göre seçtiniz? 500tllik n11deki panelden farkı nedir? Herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı değiştirdikten sonra ve ciddi fark yaşadınız mı? ve boştayken fanların sesini duymam normal mi çünkü ideapad nedense çok sessiz diye hatırlıyorum... Teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noLamax -- 21 Mayıs 2018; 0:43:3 >
  • Arkadaşlar ben ürünü 1 hafta önce vatan bilgisayardan 4700 e aldım ekran oyunlarda görüntü çok fark etmiyor sanki ama film yada video izlerken berbat bariz fark ediyor ısınma işine gelince gta 5 full çözünürlükte oynuyorum 4-5 saat aralıksız fena şekilde ısınıyor soğutucu kullanmıyorum sıcak havayı olduğu gibi ekrana veriyor klavye ısınıyor asus yazısının altındaki metal kısma el değmiyor masa ya sıfır kullanıyorum buda etkiliyor tabi bide asus yazısının olduğu çerçeve ekrandan kabardı sol ve sağ kısmı alt çerçeve sizce ne yapmalıyım değişim için geri versemmi çok değil ama ayrıldı ekrandan tam sıcak hava çıkışlarının ilk temas ettiği noktalar bide soğutucu için ne önerirsiniz bu modele.
  • Arkadaşlar birde bundaki ekran kartı 1050 ti mi nvidia sitesinde 1050 olanı 2 gb ti olanı 4 gb gösteriyor bilgisi olan varmı

• ankfalcon A kullanıcısına yanıt
    4Gb 1050 var bu cihazda

• Merhaba arkadaşlar. Simülasyon Programları kullanacağım ve belki de oyunda oynarım yeni çıkan oyunları denemek amaçlı, FIFA vs. Çok gamer değilim. Sizce bu PC işimi görür mü? Normal şartlarda bu PC'nin kağıt üstünde bakınca 5 üzeri olması lazımken hep 4 bandında fiyati bunun sebebi nedir? 8 GB Ram olması mı? Ve bu durum beni korkutmali mi? Uzak kaldım PC gelişmelerinden uzun süredir ayni Laptop kullandığım için. Yardımlarınızi bekliyorum.

• Caner-Medley kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cihazda 16 gb ram var cihaz donanım özellikleri açısından gayet güzel özellikleri yüksek olduğu için ısınma problemi var film vs izlerken görüntü kalitesi kötü bariz şekilde ekran beş para etmez oyun oynarım dersen açmayacağı oyun yok ama sıcak hava çıkışları direk ekrana vuruyor ben ilk aldığımı Notebook u 2 hafta sonra iade ettim ekran çerçevesinde kalkma oldu dolar kurundan dolayı başka Notebook alamadım mecburen aynısı ile değişim yaptım vatan dan aldım sıcak hava çıkışları ekrana vuracak şekilde yapılması bence tasarım hatası olmuş şuan vatan daki fiyatı 7000 küsür Asusun dell 7577 modeli tercih edilebilir bence ıps model sıcak hava çıkış konumu gayet iyi araştırmadan aldım asusu pişmanın açıksası ısıyı test ettim msı after burn programı ile işlem ci 80 85 derece arası gta 4 ekran kartı 70 falan bide gta 5 denemek lazım

• üründe ısınma problemi var mı arkadaşlar? kronik sorun gibi görünüyor.
  • didaktikdeli D kullanıcısına yanıt
    Fanların çıkışı ekrana doğru olduğu için ekranın plastik parçasına zarar veriyor.Uzun süreli yüksek gereksinimli oyun oynayacaksanız almayın.1-2 saatlik kullanımda sorun olmuyor.

• Ruling_S kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece fm oynuyorum ama o aksama zarar gelmesi kronik bir sorun olarak sayılabilir mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • didaktikdeli D kullanıcısına yanıt
    Aslında bu laptopun kullanım yeri oyun olmadığı için kronik sorun gibi düşünmemek lazım.Daha çok yüksek grafik işlemci gerektiren programları vs çalıştırmak için uygun.Hafif olduğu için tercih ettim ben mesela.Ayrıca Ultrabook olarak geçiyor çoğu ultrabookta fan bile yok.

Yaklaşık 8 aylık kullanımımda bir sıkıntı yaşamadım.Ancak bu laptopu oyun bilgisayarı olarak görürseniz sıkıntı yaşarsınız.Daha çok mühendislik programlarını,render programlarını çalıştırmak için ağırlığı hafif,özellikleri yüksek bir laptop olarak düşünün.Ama FM de sıkıntı çıkmaz ondan emin olabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.