Şimdi Ara

ASUS N61JA-226DV(i3 350m-ATİ 5730)KULLANICILARI KULÜBÜ(33 ÜYE) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
784
Cevap
4
Favori
61.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dostum aynen snn gibi dusunuyorum bende, sahsen 2000lik butcem war ama su an piyasaya bakaarak bunun 1800 lirasini ayirmayi dusunuyorum..

ama bnm kafami kuracalayan hani 2400 liraya sole hakketen "baba" bi cihaz almak warken 1800 liraya bu tarz ihtiyacimi karsilamak. yani 600 lirayi esirgeyip, harcamamak mi daha iyi bir yatirim yoksa +600 werip en superini almak mi daha iyi yatirim onun icin sordum sizlere [bende bilgisayardan az cok anlarim, ki meslek oalrakta yatirim danismaniyim:) oyuzden parayi harcamaktan ziiyade en iyi nasil kullanirim politikasi mevcut bende:)]

ztn sorum dada i7 islemci vs i5 yada i3 350m vs i7 kiyasi dogrultusunda 650 liralik fark kabul edilebilir bir fark mi? yoksa gereksiz lux yada gereksiz donanim + olarakmi isimlendirilebilir? sahsi ekonomik politikamla hic bi zmn en son cikan islemci ekran karti vs almayi dusunmem, cunku piyasada he yuksek fiyatta bulunurlar, bununla beraber 1 alt modeli her zmn bnm icin optimumum mukemmliktedir, cnk hem fiyati uygundur, hmde perfonmansi ole ahim sahim farkli degildir:) bu noktada butcemin 400 ustunde bir cihaza yonelmek, hatta aklimdaki 1800 luk cihazlari dusundugumde, 600 liralik bir extra harcama, egomu tatmin etmek icin "en son en iyi" cihiazi almak mi olucak? yoksa gercekten akillica yapilmis bir harcamami olucak:) bu noktada iste biraz donanimsal bilgim eksik kalio:) netten arstirdim aslinda, ama cok net seyler elde edemedigimden sizlerin fikirlerine baswurdum.

yukardada yazdigim gibi yeri geldi desktop i7 islemcilerin fiyati uzeriinden bile fikir yuruttum, ama net stabil sonuc olmadigindan direk degerlendiremiyorum:)

neyse umarim bu konuda bilgili arkadaslar yardimlarini esirgemezler:)

not: dostum ben zaten ramin saat hizlarini dikakte aliyorum:) bu urunde 1333 olsa yada rami 4+2 yada direk 4+0 seklinde en az bir slotunda 4gb ram bulundursa 1 dakika dusunmem gider 2400 lira werir alirim:) su an 4 gb ddr3 ram 290 lira, bu da yarin obur gun [bugunun fiyatlari baz alinarak] bir upgrade sirasinda harcamam gereken bir fiyat, yani 2+2 olan slottan bi adet 2 yi cope atip, yerine 4gb takarak 4+2 yapacagim, buda cepten 290 lira harcamak demek, ki buda bnm belirledigim fiyat farkinin yarisini karsilamakta.
    ama iste snn dedigin gibi incik cincik hesabi olunca, isin icinden cikilmiyor:))

• bende bu laptoptan almayı düşünüyorum fakat bazı sitelerde max ram 4 gb yazıyor..yükseltme imkanımız yok mu ? laptopu alan arkadaşlar tavsiye ediyorlar mı ? cevaplarsanız sevinirim..
  • i3 te de mwf2 yi full oynucaksın i5te de.
    i3 te de gta4 ü highta oynucaksın i5te de
    i3 te de crysis i highta oynucaksın i5te de
    i3 te de shift i full de oynucaksın i5 te de
    i3 te de dirt 2 yi highta oynucaksın i5 te de

..
    şu yukarıda yazdklarımı uzun uzun cümlelerle, daha akıcı bi anlatımla bir sürü konuya yazdım. şayet hakkaten doğru söylüyor diyen kişi sayısı 1 elin parmaklarını geçmez. arkadaşlar devir değişti. eskidendi ram hızı düşük laptoplar. işlemcisi sürünen ekran kartı olmayan laptoplar (onboard)
    yahu 2.26 ghz frekans hızı var. 32 nm ısınma derdi yok. hele ekran kartına bi bakın. 5650 ele avuca sığmıyo. gta 4 bile artık laptoplarda full oynanıyosa. ve bunu 4650 başarıyosa ;

5730 > 5650 > 4650 > gt240

daha hala bu işlemci iş yapar mı. bu ekran kartıyla facebooka girebilirmiyim gibi nasrettin hoca fıkralarına konu olucak sorular sormayın yahu
    aç youtube u. tj65 yaz arat. GT240 İLE gta4 biraz kısılmış değerlerde tüm oyunları rahatttt rahattt oynuyosunnn. ya bi allahını seven şu yazıyı okusun . 5730 var bu makinada.

notebookcheck sitesi iyilikten çok yeni bilgisayar alıcak insanlara kötülük yapıyor. ne kadar takıntılı insan varsa notebookcheckte gta 4 26 fps vermiş. ama benim makina 24 veriyo. bu ne biçim iş diye bağırıyo. overclock yapanlar çıkıyo.

arkadaşım !

t4200 + gt240
    SANA OYUN ZEVKİNİ ÇOK GÜZEL Bİ ŞEKİLDE YAŞATIYO.
    şimdi elini vicdanına koy

İ3 350 + 5730 EL İNSAF

notebookcheck e bakıp kimse bu oyun şu kadar fps veriyo. şu oyun şu kadar demesin. hiç bi değer reel değil. kaç tane topic inceliyorum hp'den sony'e kadar. hiçbirinde alınan fps ler notebookcheckteki kadar düşük değil. sitede barajı geçememiş oyunlar var kimi ekran kartları için. konuya giriyorum adam full e çektim ayarları oynuyorum diyor. kime inanıcan ?

makina için yorumda bulunmam gerekirse. alan pişman olmaz. hiç bi oyunda kasıntı yaşamaz. ben garantisini veriyorum. yeterki artık bilgi sahibi olalım OYUNLARDA İŞLEMCİNİN ETKİSİ MAX %20 OLDUĞUNA.

teşekürler

• ilave etmek gerekirse : işlemci i5 olsun diye verilecek her kuruş ziyandır. ego tatmininden başka bişey değildir eğer ağır ofis uygulamaları kullanmıyor iseniz.
    almışken iyisi olsun. almışken rakamı yüksek olanı olsun diye ego tatminleri sayesinde yada bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlar yüzünden 2010 yılının mart ayında "TOSHIBANIN İŞLEMCİSİ T9600 , EKRAN KARTI 3650 AMA OLSUN İŞLEMCİ DEHŞET. PARÇALAR HEPSİNİ . BUNU ALIN BUNU ALIN " diyen insanlar var. genelde yaş ortalaması 15 16. biraz araştırma lütfen.

not: 15 16 diyerek bu msjı okuyacak kişileri karşıma alma amacım yok. ama biraz incelerseniz haklı olduğumu görüceksiniz.

i5 varken i3 alınmaz diyen adama güvenme.
    i5 ile i3 arasında dağlar var. farkı hissedersin diyen adama güvenme.

oyunu kurarken birisi 6dk da kursun birisi 5. nolur yani?

saçma!
    gene sinir oldum bak

• @Vapor.Experience

dostum cwp icin tesekkur ederim:) ilk msjini okumadan bana yazdin sanmistim sewinmistim:) sora sonuna gelince benle ilgili bisi bulamadim, uzuldum:) sora 2. msjda hedefin ben oldugunu anladim :)
    quote:

ilave etmek gerekirse : işlemci i5 olsun diye verilecek her kuruş ziyandır. ego tatmininden başka bişey değildir
    bu cumle ilede mutlu oldum direk bna soledigin icin :)

dostum snn yorumlarina ve bilgine saygi duyuyorum, o sebeple hic tanimasamda sni su an itibari ile, i7+5730 sewdamdan wazgecip, i3[350]+3750 ye kanalize oluyorum :)

teskkur ederim:)
  • ewet arkadaslar, smdi sira geldi en uygun fiyat bulmaya:)

watanda 1769 liraya pesin war watan fiyat

dun elektro worldde gordum ama fiyatini kaale almadim i7 wardi kafamda cunku,

baska gordugunuz bildiginiz iyi fiyat warmi arkadaslar?

not: bide satin alan arkadaslar ne kadara almislardi yazabilirlerse sewinirim, sizin adiniza ucuz pahali kiyasindan ziyade, fiyat ortalamasi olusutrmak icin kafamda, [yani siz 1600 liraya aldiysaniz ortalamaya smdi 1800 sewiyesinden almam, ama 1900 ortalamaya aldiysaniz, hemen gider alirim beklemeden]

• @Vapor.Experience

Hocam eğer elde imkan varsa(aynı modelin i5'lisinin olması gibi) ve i3 ile aralarındaki fiyat farkı çok azsa i5 alınmaz mı diyorsun? Bence gayette alınır yani. İsteyen Packard Bell(mesela benim gibi ) isteyen Asus, isteyen Acer, isteyen Toshiba, isteyen Sony alır... Önemli olan insanın içinin sinmesi...

Bu arada, benim ekran kartım rahatça HD 5730 oldu.(HD 5650 @ HD 5730) Sıcaklıklarda diğer HD 5730 kartlarıyla çok yakın. Kartın çalışmasında da bir problem yok. Zaten ekstra voltaj falan da vermedim Ve gayette güzel i5 430m + HD 5730'lu bir dizüstüm oldu. Siz bu konuda tavsiye edersiniz?(Hızaştırmadan kaçın vb. vb.)

• quote:

Orijinalden alıntı: buraoca2

@Vapor.Experience

Hocam eğer elde imkan varsa(aynı modelin i5'lisinin olması gibi) ve i3 ile aralarındaki fiyat farkı çok azsa i5 alınmaz mı diyorsun? Bence gayette alınır yani.

böyle bişey mi söyledim sen zaten yazdığın cümlede cvbını vermişsin.
    * eğer elde imkan varsa
    * arada fiyat farkı çok azsa

Aradaki fiyat farkının reel performansı yansıtmadığını anlatmaya çalıştım. parası olan gitsin i7 820 alsın. ama sonrada benim makine yanıyo diye ağlamasın bizim meselemiz fiyat/performans

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 24 Mart 2010; 16:16:38 >

• @Vapor.Experience

"işlemci i5 olsun diye verilecek her kuruş ziyandır" diye ben söylemedim ama Bu sözünüze karşılık böyle birşey sormuştum ben

Tabiki hepimizin amacı Fiyat/Performans 'ı öne çıkarmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vapor.Experience

ilave etmek gerekirse : işlemci i5 olsun diye verilecek her kuruş ziyandır. ego tatmininden başka bişey değildir eğer ağır ofis uygulamaları kullanmıyor iseniz.

cümleyi sonuna kadar okursan iyi olur
  • quote:

quote:

ilave etmek gerekirse : işlemci i5 olsun diye verilecek her kuruş ziyandır. ego tatmininden başka bişey değildir eğer ağır ofis uygulamaları kullanmıyor iseniz.

cümleyi sonuna kadar okursan iyi olur

Cümleyi okudum merak etmeyin Fakat İlk cümlenin sonuna nokta koyup, daha sonra "ego tatmininden başka bişey değildir eğer ağır ofis uygulamaları kullanmıyorsanız" diye yazınca ağır uygulama kullanıyorsanız ego tatmini değildir gibi bir anlam çıkıyor ve ilk cümle bunların arasında anlam olarak sıyrılıyor. Nokta koymasaydınız daha iyi olurdu kanaâtindeyim.

Neyse önemli olan uzlaşabilmiş olmamız

• @Vapor.Experience
    Hocam gayet mantıklı açıklamalar yaptınız yorumlarınıza katılıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Tesaus

ewet arkadaslar, smdi sira geldi en uygun fiyat bulmaya:)

watanda 1769 liraya pesin war watan fiyat

dun elektro worldde gordum ama fiyatini kaale almadim i7 wardi kafamda cunku,

baska gordugunuz bildiginiz iyi fiyat warmi arkadaslar?

not: bide satin alan arkadaslar ne kadara almislardi yazabilirlerse sewinirim, sizin adiniza ucuz pahali kiyasindan ziyade, fiyat ortalamasi olusutrmak icin kafamda, [yani siz 1600 liraya aldiysaniz ortalamaya smdi 1800 sewiyesinden almam, ama 1900 ortalamaya aldiysaniz, hemen gider alirim beklemeden]

Ben forum istanbul vatannotebook mağazasından kdv indirimi sırası 1693 e aldım 70 tl civarı bir indirim oldu.Mediamarkt fulyada 1899 a gördüm. satürn de i7 lisi vardı n61ja göremedim.
    Vatanı beklemeni tavsiye ederim.Uygun fiyata görürsem size özelden haber ederim.

• @kst37 tesekkurler dostum :)
  • Şimdi Fiyat/Kalite karşılaştırması yaparsak, Packard Bell'in TJ75-JO-112TK modeli mi(i5 işlemci-ati 5650), yoksa Asus N61JA mı önde gelir? PB vatan'da 1450 TL, Asus N61JA ise 1775 TL. Performans farkı da özelliklerine göre pek yok gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoRDofMuRDeR -- 25 Mart 2010; 17:48:02 >
  • bugun ankara ankamall watanda bu cihaz 1700 lira idi [pesin fiyati]

acikcasi taksit vs sormadim degisirmi bilmiorum, ama netteki fiyatina arti olrak indirim mevcut dediler o yuzden 1703 lira imis :)
  • @LoRDofMuRDeR

dostum fiyat kalite dersen bugun vatanda pb 1400 lira, asus 1700 lira idi,

fiyat/kalite olarak direk pb. ztan islemci ekran karti ayni marka ayni kalitede, arada 1 gb ram fark war [78 lira 2bg ddr ram] ustune kasa farkliligi gelio. we bana gore pb kasasi kalite dizyn siklik we fan deligi buyuklugu ile daha iyi [bence**]

ama fiyat performans istersen o nokta biraz karisik, ama genede Asus [ kullanim alanina gore degisir aslinda]

arada i3 350 vs i5 530 islemci farki war, ki iksiinin arasinda ki 3d benchmark puanlari cok yakin, sadece turbo boost i3 islemcide yok, bu da kullanim alanina gore +/- dieyebilcegimiz bir fark, ama direk perfonmans isteyen fps/yaris/spor vs oyunlarda fark olmaz, ama bole daha kombine islemleri bulunduran, strateji, online warcraft tarzi, grafikten ziyade anlik perfonamnsin onemlioldugu noktalarda i5 islemci one cikar. ha asil sorun ne kadar one cikar? osle basit bir ornek weriyim, oyanayaniniz warmi bilmioruma ama ben wow oynuorum. 25 kisilik raidde, boss encourterda, skype[ host olarak] , ventrillo, firefox 3 tab wow+addons, dkp module ayni anda acik olrak 45 fps elde ettik arkadasin i5li sonysinde [i5+5650] ote yandan dier arkadas, i3+5650 laptopu ile ayni programlar acik [sadece skype host degil, joiner] 42 fps elde etti.. hani 3 fps az bir farkmi? degisir kisiye gore ama, normalde oyun max 60 fps ye dayali olarak oynaniyor hep [laptopta max fps 60 ayarli oluyor 61 olma sansi yok] we sadece 25 kisinin 1 tane bosa ayni anda saldirip ayni nada farkli buyu cast vs leri yaptigi sirada, 45 ve 42 ye dusuyor. benim acimdan ikiside mukemmel degerler, ben su anki laptopumda 16 fps ye dusuorum o encounterda, hatta lag warsa 10 un altiina dusuyor. neyse isin ozu kullanim alaninina gore degisir ama netice itibari ile i 3 350 le i5 530 yakin islemciler

ekran karti olarak ati 5650 ve 5730 farki war... rakamsal cok deger wermeyecegim.. ama arasinda %15/20 perfonmans farki war [5730 yonune] 5650 yi overclock edip 5730 perfonmansi yakaliyorsun, [ki bu overclock un %20 seviyesine performans artisina izin wermesinden kaynaklaniyor, yarin %50 overclock edebilen bi overclock mekanizmasi cikarsa, ozmn 5730 dan daha iyi olur] diger yandan ayni overclock u 5730 a uygularsan aradaki perfonmans farki daha da artar.

basit rakamlarla

5650: 100 puan olsun ===>%20 overclock ile 120 puana cikar
    5730: 120 puan olsun===> %20 overclock ile 144 puana cikar

normalde 20 puan olan fark over clock ile 24 e cikar
    yani %4 luk fark yaratir
    sonuc: 5730 kesinlikle daha iyidir, ama burdaki onemli olan sizin ihtiyaciniz olan " iyi" mi yoksa "daha iyi" mi, cnk 5650 kesinnlikle we kesinlikle kotu bir kart degil

ram harddisk vs icin bisi yazmiorum, ayni ozelliklteler bisi ifade etmiolar zatn f/p orani icn.

tekrardan belirtmek gerekirse
    fiyat/kalite===> pb
    fiyat/perfonmans===> asus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesaus -- 26 Mart 2010; 14:34:31 >

• arkadaşlar bılgısayardan memnunmusunuz oyun performansı, oyunlardaki ısı sıcaklık değerleri nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tesaus

@LoRDofMuRDeR

dostum fiyat kalite dersen bugun vatanda pb 1400 lira, asus 1700 lira idi,

fiyat/kalite olarak direk pb. ztan islemci ekran karti ayni marka ayni kalitede, arada 1 gb ram fark war [78 lira 2bg ddr ram] ustune kasa farkliligi gelio. we bana gore pb kasasi kalite dizyn siklik we fan deligi buyuklugu ile daha iyi [bence**]

ama fiyat performans istersen o nokta biraz karisik, ama genede Asus [ kullanim alanina gore degisir aslinda]

arada i3 350 vs i5 530 islemci farki war, ki iksiinin arasinda ki 3d benchmark puanlari cok yakin, sadece turbo boost i3 islemcide yok, bu da kullanim alanina gore +/- dieyebilcegimiz bir fark, ama direk perfonmans isteyen fps/yaris/spor vs oyunlarda fark olmaz, ama bole daha kombine islemleri bulunduran, strateji, online warcraft tarzi, grafikten ziyade anlik perfonamnsin onemlioldugu noktalarda i5 islemci one cikar. ha asil sorun ne kadar one cikar? osle basit bir ornek weriyim, oyanayaniniz warmi bilmioruma ama ben wow oynuorum. 25 kisilik raidde, boss encourterda, skype[ host olarak] , ventrillo, firefox 3 tab wow+addons, dkp module ayni anda acik olrak 45 fps elde ettik arkadasin i5li sonysinde [i5+5650] ote yandan dier arkadas, i3+5650 laptopu ile ayni programlar acik [sadece skype host degil, joiner] 42 fps elde etti.. hani 3 fps az bir farkmi? degisir kisiye gore ama, normalde oyun max 60 fps ye dayali olarak oynaniyor hep [laptopta max fps 60 ayarli oluyor 61 olma sansi yok] we sadece 25 kisinin 1 tane bosa ayni anda saldirip ayni nada farkli buyu cast vs leri yaptigi sirada, 45 ve 42 ye dusuyor. benim acimdan ikiside mukemmel degerler, ben su anki laptopumda 16 fps ye dusuorum o encounterda, hatta lag warsa 10 un altiina dusuyor. neyse isin ozu kullanim alaninina gore degisir ama netice itibari ile i 3 350 le i5 530 yakin islemciler

ekran karti olarak ati 5650 ve 5730 farki war... rakamsal cok deger wermeyecegim.. ama arasinda %15/20 perfonmans farki war [5730 yonune] 5650 yi overclock edip 5730 perfonmansi yakaliyorsun, [ki bu overclock un %20 seviyesine performans artisina izin wermesinden kaynaklaniyor, yarin %50 overclock edebilen bi overclock mekanizmasi cikarsa, ozmn 5730 dan daha iyi olur] diger yandan ayni overclock u 5730 a uygularsan aradaki perfonmans farki daha da artar.

basit rakamlarla

5650: 100 puan olsun ===>%20 overclock ile 120 puana cikar
    5730: 120 puan olsun===> %20 overclock ile 124 puana cikar

normalde 20 puan olan fark over clock ile 24 e cikar
    yani %4 luk fark yaratir
    sonuc: 5730 kesinlikle daha iyidir, ama burdaki onemli olan sizin ihtiyaciniz olan " iyi" mi yoksa "daha iyi" mi, cnk 5650 kesinnlikle we kesinlikle kotu bir kart degil

ram harddisk vs icin bisi yazmiorum, ayni ozelliklteler bisi ifade etmiolar zatn f/p orani icn.

tekrardan belirtmek gerekirse
    fiyat/kalite===> pb
    fiyat/perfonmans===> asus

bu nasıl bir matematiktir msjlarınızı gönderdikten sonra tekrar okumuyormusunuz yahu.

ayrıca packard bell in kalitesini asus'un üstünde tutmak şaşırtıcı. elbette göreceli şeyler vardır. kişiden kişiye değişir. ama bu biraz ilginç olmuş. zira asusun kalitesini hiç bi notebookta bulamazsın. tabi burda kaliteden kasıt nedir? dış görünüş mü. parlak kasa mı. tuş takımı görünüşü mü. bunlar kalite değil zevk meselesi.

şu yüzde 20 hesaplama konusunu tekrar gözden geçirmende fayda var. 5650 ile 5730 arasında fark illa vardır. i3 ile i5 arasında da. hatta i5 520 ile 540 arasında bile var. ama önemli olan aradaki vereceğin paraya değicek fark mı

i3 350 her oyunda, günlük ihtiyaçları karşılıcak her uygulamada "fazlasıyla" yeterlidir.. p7350 bile herşeye yetiyoken (üstüne basa basa söylüyorum günlük kullanım ve oyunlar) i5 520 peşinde koşmak yada i5 430m işlemcili model bak i3 yaramaz demenin manası yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 26 Mart 2010; 13:20:35 >

• @Vapor.Experience

Hocam, Tesaus hocam belirtirken yanlış yazdı galiba. F/P için Packard Bell, F/K için ise Asus'u yazacaktı galiba. Bana göre de Tosh, Asus, Sony (şuan aklıma gelmeyen birkaç marka daha var)'nin kasaları gerçekten övgüye değer. Gerçekten çok kaliteli kasaları var. Fakat dediğiniz gibi, bende Packard Bell'in kasasını beğeniyorum. Neden, daha mı kaliteli, tabiki hayır. Fakat tasarımını ve görünüşünü daha çok beğendim

@Tesaus

Hocam forumda HD 5650'lara hızaştırma uygulama furyası benimle başladı galiba Neyse, benimde birçok konuda belirttiğim gibi, ben kartımdan en yüksek performansı almak için değil(HD 5650'ye); kartımın sadece HD 5730 performansına ulaşması için hızaştırma uyguladım. Eğer kartım HD 5730 olarak gelseydi, hızaştırma uygulamazdım, çünkü Hd 5750 ile arasında büyük farklar olabiliyor(örneğin HD 5730'da ramler GDDR3 ike, HD 5750'de Ram olarak GDDR5 kullanabiliyorlar.) Ayrıca HD 5650 ve HD 5730 aynı grafik çipine sahipler. Bu yüzden HD 5650 %20 overclock olurken, HD 5730'a da %20 overclock olur gözüyle bakmamak lazım. Çünkü grafik çiplerinin çalışma frekanslarının da bir sınırı var (ayrıca ekran kartı belleklerininde). Bu yüzden performans farkı olarak HD 5650 %20 overclock olurken, HD 5730 %15 overclock olur da diyebiliriz. Neyse böyle değer belrtmemiz de saçma zaten; çünkü her grafik çipinin ve ekran kartı belleğinin ulaşabildiği hız farklı. Bu yüzden bunu tartışmamızda pek mantıklı olmaz

• @ vapor.experience

dostum hesap dogru sadece, 124 yazmisim 144 yazmam gerekirken

ayrica ben i3 yaramaz gibi bir sey yazmadim, ustune, i5 ile i3 arasindaki farkin 2-3 fps olarak tecrube ettigimi bununda onemsenmeyecek bir fark oldugunu belirttim, ki en sonada kisinin neye ihtiyaci oldugunun daha onemli oldugunu vurguladim, iyi mi daha iyimi?

Ayrica;
    quote:

ayrıca packard bell in kalitesini asus'un üstünde tutmak şaşırtıcı. elbette göreceli şeyler vardır. kişiden kişiye değişir. ama bu biraz ilginç olmuş. zira asusun kalitesini hiç bi notebookta bulamazsın. tabi burda kaliteden kasıt nedir? dış görünüş mü. parlak kasa mı. tuş takımı görünüşü mü. bunlar kalite değil zevk meselesi.

demissin ksinlikle katiliyorum bunlar zewk, peki kisinin zewkleri degilmidir, kalite farkini ortaya cikaran? degilse sana gore nedir kalite dostum? kasada kullanilan karbonpolimer orani mi ?yada cihazi olusturan diger hammadeler vs mi?

ztn kasa harici hepsi standart markalar, ati/nvidia/intel/amg/wd/seagate vs vs bunlarin kalitesini kiyaslamiyoruz tartismuyoruz degilmi? elimzde kasa war sadece, ozmn bu "kalite" nasil belirlencek? extradan, marka guvenilirligi we servis diyebilirim kendi adima, ki bu da artik dist firmalar tarafindan saglaniyor.. yani ornek pb aldigin zmn koyuncu guvencesinde oluyor cihaz. we koyuncunun gercekten mukemmel servis hizmeti werdigini dusunelim, ozmn pb kalite olarak one mi gecicek? hatta diger yandan sony servisinin bastan sagma is yaptigini da ele alalim, iksiini kiyasladigimizda pb sony den kaliteli mi dicez bu noktada?

isin ozu bu noktada kalite kavrami biraz karisik, we kisisel bir olgu bence, yani sncta biz burda"daha" yi konusuyoruz, hangisinin daha iyi oldugunu yada daha kotu oldugunu, ki buda gorecelidir. bana iyi gelen sana kotu gelir.

ki cok acik bir sekilde bunu yasadik iste , ben pb dedim yukarda, sen bariz asus dedin. ama neye dayanarak? asus sana sicak geldigi icin, pb de bana... Ben sadece bunu bu sklde kesin kaliplara koymanin mantiksiz oldugunu dusunuyorum..

sncta burda markadan ziyada modeller kiyaslanmali, cnk her markanin farkli modelleri war, we ust modelde elde ettiginiz tatmin we haz duygularinin aynisini alt modeldede yasamayi ummak, sirf ayni marka cihaz die bence gereksiz.

yani ne bilim, bole ferrari mi iyi araba bugattimi demek gibi gelio bana bu dialog. yada daha bize yakin ornek, renault mu peuget mi? yada bunlari alman firmasi ile kiyaslamak, audi mesela, kafadan audi daha kaliteli demk ne kadar dogru? sncta audiden daha kaliteli ustun modelleri war peuget inde renaultunda, ama model bazinda. yani sncta ayni segmente indirgeyip, belirli kisaslar koymamaiz gerek blli seyleri net belirmelemk icin. Ama burda laptoplarda bu mumkunmu? kesinlikle degil, elimizde degistirme sansimizn olmadigi 2 farkli markanin 2 farkli laptop modeli mevcut. ne standartlari, ne de fiyatlari birbirine denk. bu noktada Kisisel tercihler degilmidir on plana cikip secim yapmamaiza sebep olan?

neyse konuyu cok dagittim, isin ozu arkdaslar, bana gore butun bu cihazlarda, urun icin yeterli kalite sunulmakta. gerisi kisinin kisisel tercihleri dogrultusunda kendisine uygunlugu olrak kaliyor. kimisi kirmizi diye alir, kimisi i7 islemci die, kimisi sirf "xxx" marka die kimsiide ucuz diye. we o urun her kullanici icin en iyi secenektir sonucta kimse kotu bisi almaz isteyerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesaus -- 26 Mart 2010; 15:07:19 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.