Şimdi Ara

ASUS N61JA-226DV(i3 350m-ATİ 5730)KULLANICILARI KULÜBÜ(33 ÜYE) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
784
Cevap
4
Favori
61.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: berkaydj

arkadaşlar bılgısayardan memnunmusunuz oyun performansı, oyunlardaki ısı sıcaklık değerleri nasıl ?

kardeş beklentilerimin üzerinde prformans alıyorum.şu anda metro 2033 bfcompany 2 bioshock 2 vb. yeni çıkan oyunları yüksek kalitede rahatlıkla açıyor.için rahat olsun
  • Benim fiyat farkından anladığım şu

İ3 ---- 2 çekirdek / 3mb önbellek + Hyper T.---------- P55 chipset

i5 ----- 4 çekirdek / 3mb önbellek + Turbo B + Hyper T. ........ P55 chipset

i7------ 4 çekirdek / 4mb önbellek + Turbo B + Hyper T ------- H55 chipset (+IMGA HD)

Kasa aynı, teknojoji aynı , farklarıda işlemci vs cephesinden yukarıda yazdıklarım.. Hepsi performanslı.. Bütçeye uyanı alın derim..

Not:
    Gerçektende performanslı işlemci ve ekran kartlarıyla oluşturulan sistemlere böyle bir çözüm(+IMGA HD) gerçekten ne kadar işe yarar tartışılır. Zaten tüm işlemci ve ekran kartlarında (speed step , AI, Nvgo vsv) teknolojiler varken tekrar entegre bir grafik işlemci kullanılması da enteresan.. Gercekten pil süresinde %30 luk bir avantaj sağlıyor mudur sizce. :)
  • @buraoca2

dostum ben %20 overclock durumunu kendi kullandigim riva tuner progmina endexleyerek soyledim, egerki dedigin gibi farklilar olusuyorsa o kadar detayli bilgim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tesaus

@buraoca2

dostum ben %20 overclock durumunu kendi kullandigim riva tuner progmina endexleyerek soyledim, egerki dedigin gibi farklilar olusuyorsa o kadar detayli bilgim yok

Peki hocam Genele vurduğumuzda durum benim söylediğimden daha vahim bile olabilir, fakat 3 aşağı - 5 yukarı tahminlerimiz dahlindeki sonuçlarla karşılaşırız. Bu arada sizede hak veriyorum, fakat sizin söylediğiniz durumda işin felsefi boyutu aklıma geldi. Belki o açıdan baksak daha mantıklı sonuçlar elde edebiliriz. Sonuçta birçok düşünürün farklı felsefi düşünceleri var, kimisine göre "Doğru tek" iken, kimisine göre de, "Doğru kişiden kişiye değişir, bu yüzden doğru göreceli bir kavramdır..."

Neyse konu nasıl buraya geldi bende bilmiyorum Mazur görün, bu durumu vizelerimin bitişine verin

• @buraoca2

walla dostum, benim bahsettigim riva tuner, bildigimiz exe programi, sadece ekran kartina bios bazli olmadan overclok edio, ki aslinda yeni nesil ekran kartlarinin versiyon guncellemeside buna dayandigi icin bu sklde bir yontem inceliyor.

orda aslinda %50 ye kadar max upgrade ihitimalinwar ama onerilen rakam max %20 cunku ekran kartinin yanma vs durumlari soz konusu imis:)

soradan anladigim kadari ile, sizin bahsettiginiz olay daha farkli imis aslinda, galiba yanilmiosam, ekran kartini cihaza 5730 olrak tanitiyorsunuz? sora cihazin onun sewiyesinde islem yapmasini istiyorsunuz?

yada hic alakasi yok bilmiorum:)

ama riva tunerin %20 perfonmans artisindan eminim :) hatta bazen bilg acilisinda iptal ediyorum, oyuna girdigimde perfonmans farkindan anliyorum:)

bu arada wizelerinde basarilar:)
  • Vatan bugün bir daha %18 indirim yapmış bende dayanamadım aldım son ürünü 1703 world e 8 taksit. İnşallah iyi bir makinaya denk gelirim.
  • hangi watandan aldigini bilmiyorum dostum ama, ankaradan almak isteyen arkadaslar, ankamallde watan notebook magazasi war, orda surekli %18 indirim mevcut, hafta ici sonu sorunu yok, ben sali gunu gormustum 1703 liraya cihazi, burdn da paylasmistim, we ellerinde o gun itibari ile 78 cihaz oldugunu solemislerdi, su an ki stoklari ne alamede bilmiyorum ama, ankaradan alacak arkadaslar orayi da kontrol etsinler.

not: ben ankamallde watan notebook magazinin oldugunu sans eseri ogrendim, sadece sogut ozunde ve batikentte sube war saniyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nm1

Vatan bugün bir daha %18 indirim yapmış bende dayanamadım aldım son ürünü 1703 world e 8 taksit. İnşallah iyi bir makinaya denk gelirim.

Hayırlı olsun dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: xnone

Benim fiyat farkından anladığım şu

i7------ 4 çekirdek / 4mb önbellek + Turbo B + Hyper T ------- H55 chipset (+IMGA HD)

Kasa aynı, teknojoji aynı , farklarıda işlemci vs cephesinden yukarıda yazdıklarım.. Hepsi performanslı.. Bütçeye uyanı alın derim..

Not:
    Gerçektende performanslı işlemci ve ekran kartlarıyla oluşturulan sistemlere böyle bir çözüm(+IMGA HD) gerçekten ne kadar işe yarar tartışılır. Zaten tüm işlemci ve ekran kartlarında (speed step , AI, Nvgo vsv) teknolojiler varken tekrar entegre bir grafik işlemci kullanılması da enteresan.. Gercekten pil süresinde %30 luk bir avantaj sağlıyor mudur sizce. :)

düzeltmekte fayda var
    i3 2 çekirdek
    i5 ve i7 4 çekirdek demişsin. hayır
    tüm işlemciler 2 çekirdek. fakat threads (işlem parçacığı) denilen bi olay mevcut. yani her bir çekirdek kendi içinde 2 işlem yapabiliyor
    bu da 2 çekirdek X 2 işlem parçacığı. = 4 işlem parçacığı. 4 çekirdek değil.

i3 , i5 ve i7 hepsi bu konuda aynı. işlemci model kodunda " Q " olanlar 4çekirdektir. yani QUAD.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vapor.Experience

quote:

Orijinalden alıntı: xnone

Benim fiyat farkından anladığım şu

Not:

düzeltmekte fayda var
    i3 2 çekirdek
    i5 ve i7 4 çekirdek demişsin. hayır
    tüm işlemciler 2 çekirdek. fakat threads (işlem parçacığı) denilen bi olay mevcut. yani her bir çekirdek kendi içinde 2 işlem yapabiliyor
    bu da 2 çekirdek X 2 işlem parçacığı. = 4 işlem parçacığı. 4 çekirdek değil.

i3 , i5 ve i7 hepsi bu konuda aynı. işlemci model kodunda " Q " olanlar 4çekirdektir. yani QUAD.

Evet hocam, ayrıca i7 hariç; diğer i serilerinde daha Q'ya rastlayamadım (İleride belki i5'de rastlayabiliriz diye umut ediyorum )

• arkadaslar ram'in frekansının 533 olması gerekmiyormu ben everestten bakıyorum fakat orda 99,7 yazıyor sizdeki degerleri soyleyebilirmisiniz arkadaslar herkeste mi boyle yoksa benimkinde bi sorun mu var

ASUS N61JA-226DV(i3 350m-ATİ 5730)KULLANICILARI KULÜBÜ(33 ÜYE)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sspartacuss

arkadaslar ram'in frekansının 533 olması gerekmiyormu ben everestten bakıyorum fakat orda 99,7 yazıyor sizdeki degerleri soyleyebilirmisiniz arkadaslar herkeste mi boyle yoksa benimkinde bi sorun mu var

bu ne hız hacı hemen koymuşun fotoları

• http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=27127 burada RAM lerin frekansına dediğim gibi 1066 mhz yazmışlar,sendeki sistem " i " serisi olduğundan belki farklı gözüküyodur,malum bendeki eski sistem yenilerden pek anlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kst37

quote:

Orijinalden alıntı: Nm1

Vatan bugün bir daha %18 indirim yapmış bende dayanamadım aldım son ürünü 1703 world e 8 taksit. İnşallah iyi bir makinaya denk gelirim.

Hayırlı olsun dostum

Teşekkürler cihaz güzele benziyor renkler biraz soluk geldi bana led ekranı yadırgadım, ama tam göz hizasında sorun yok yukardan bakıldığı takdirde biraz soluk, cihazda hynix ram var 1066mhz cas 7 DDR3, ekran kartı mxm gibi duruyor ve arka kapaktan ulaşmak mükün, tek hdd yuvası var ve aşağıda ayrı kapakla ulaşılıyor, kendi vista performans puanları 6,3 5,9 5,9 5,9 5,7 şeklinde gözüküyor bende ilk iş olarak hdd i söküp 32 bit win7 kurdum westendigital 7200 rpm black scorpia ya onda aldığı değerler 6,2 7,2 6,7 6,7 5,9 şeklinde oldu işlemcide 0,1 puan düşüş olurken (32 bit etkisi sanırım) ramler hdd in katkısı ile çok yüksek puan aldı kendi driver cdsi içinde 32bit driverları var ekran kartı için driver aramadım direk cd den çıkanı kurdum. Back up almayı düşünmüyorum 3 adet cd çıkıyor biri driver dvd si biri win7 64 bit biri de ıvırzıvır lisanslı program. Yanlız talihsiz bir şekilde wd sizlere ömür oldu sistem açılmıyor zaten sorun veriyordu. Oyüzedn tekrar içinden çıkan hitachi marka hdd i taktım 5400rpm 320 gb. ekran kartı 52 dercede işlemci 48 derecede hdd de 40 32 derece arası oynuyor. Sessiz bir makina dvd de çok sessiz ve hafif bir makina. Ekran olayını soluk buldum led olarak ama alışılmayacak bir şey değil diğer emsallerinde de aynı yadırgamayı yaşayacağımdan eminim. Yanlız bas ı arıyorum seste tizler yüksek ve kuvvetli ama bas olarak bir ses veren ayrı bir mini hoparlör yok 5920g de bile altta bas hoparlörü vardı.

Artıları hafif, sessiz kuvvetli ve tiz olarak iyi bir hoparlör oluşu. Ayrıca adaptörden fişe giden kısım kısa böylece takılmıyor. Isı olayı güzel tahliye ve parça yerleşimleri çok olumlu, hdd in uzakta kalması çok ısınmasını engelliyor. Upgrade olayının önü açık, İşlemciye ulaşmak basit ram hdd zaten serbest grafik kartının durumu belli bir vidaları sökünce netleşecek ama mxm 3.0 a gibi duruyor ve Acer a göre ters şekilde klasik Asus tarzında yerleştirilmiş Alta ekran kartı üste soğutucu şeklinde.

Eksileri Led aydınlatma ekranın florasan lcd den cansız kalması, bas yetersizliği, güç kablonun kısa olup(bazıları için benim için değil ben kısa tercih ederim ama gerektiğinde) uzak prizlere uzanmakta yetersizliği. Bir de 650mhz 800mhz de ekran kartı sabit hiç düşme olayı yok biosta low profil yok 4650 desktop bios u gibi. İşlemcinin bir vidasına sarı bir sticker etiketi yapıştırılmış sökersen garanti gidecek tarzında bu yüzden işlemci değişikiği garantiyi yakacak.

Oyun performansına bakamadım. Ama kanımca i5 5650 ikilisinden daha fazla verim alacağıma kesin gözüyle bakıyorum. Olası upgradeler hdd öncelikle 7200 daha sonra ssd, ram upgradele 1333 Mhz takılabilir(tam destekler mi bilmiyorum ama denemek lazım) 2 yıl sonra en baba İ7 işlemci ve 2 yıl sonrasının güncel olası mxm 3.0 a ekran kartı.

• quote:

arkadaslar ram'in frekansının 533 olması gerekmiyormu ben everestten bakıyorum fakat orda 99,7 yazıyor sizdeki degerleri soyleyebilirmisiniz arkadaslar herkeste mi boyle yoksa benimkinde bi sorun mu var

Hocam Ram larin hızı 1066 Mhz ,Mesajınız üzerine sabah ölçüp fotosunu kaydettiğimdeki değerler şöyleydi ;
    CPU Clock 2260.9 MHZ
    Multipler 17 x
    QPI Clock 133,MHZ

Memory Clock 99,7

Az önce bir daha ölçtüm

CPU Clock 998 MHZ
    Multipler 7 x
    QPI Clock 133,MHZ

Memory Clock 99-106 arası gidip geliyor.170 seviyesinede çıktı bir ara.

Bu programı daha önce kullanmadım ama bence ramin şuanki hızını gösteriyor ,ben sadece internette dolaştığım için 100 mhz seviyesinde gösteriyor olabilir çünkü işlemcinin değerleride yaptığımızi işe göre değişiyor burada,Ram i yoğun bir şekilde kullanıcak bir uygulama ile de denemek lazım sanırım.
    Programdaki değer sabit olsa şüphelenebilirdik ama değişen değer bana şuanki hızları gösteriyor gibi geldi, bu konu hakkında daha fazla bilgisi olan ve ram test edebileceğimiz program önerisi olan arkadaşlar yorum yaparlarsa daha sağlıklı bilgilenmiş oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kst37 -- 28 Mart 2010; 22:01:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kst37

quote:

Hocam Ram larin hızı 1066 Mhz ,Mesajınız üzerine sabah ölçüp fotosunu kaydettiğimdeki değerler şöyleydi ;
    CPU Clock 2260.9 MHZ
    Multipler 17 x
    QPI Clock 133,MHZ

Memory Clock 99,7

Az önce bir daha ölçtüm

CPU Clock 998 MHZ
    Multipler 7 x
    QPI Clock 133,MHZ

Memory Clock 99-106 arası gidip geliyor.170 seviyesinede çıktı bir ara.

Bu programı daha önce kullanmadım ama bence ramin şuanki hızını gösteriyor ,ben sadece internette dolaştığım için 100 mhz seviyesinde gösteriyor olabilir çünkü işlemcinin değerleride yaptığımızi işe göre değişiyor burada,Ram i yoğun bir şekilde kullanıcak bir uygulama ile de denemek lazım sanırım.
    Programdaki değer sabit olsa şüphelenebilirdik ama değişen değer bana şuanki hızları gösteriyor gibi geldi, bu konu hakkında daha fazla bilgisi olan ve ram test edebileceğimiz program önerisi olan arkadaşlar yorum yaparlarsa daha sağlıklı bilgilenmiş oluruz.

ram stabilite testi olarak memtest i önerebilirim dostum,fakat şöle bir şey var sistemim imzamda yazıyor bende ram frakansı devamlı sabit ve biosdan ayarladığım şekilde duruyor,belki bu i serisi sistemlerde farklı bir mantıkla işliyodur orasını bilemicem

• Arkadaşlar bir sorum olacak bu notebook un incelemesini yapan bir sitede şöyle bir özellikten bahsedilmiş: sağ üstteki on-off butonu mavi yandığında ekran kartı devreye giriyor,(oyun oynarken vb.) normal çalışmalarda ise beyaz ışık yanıyor ve intelin tümleşik ekran kartı devreye girerek enerji tasarrufu ile uzun pil ömrü sağlıyor sağlıyor. Biraz araştırdım nvidianın optimus teknolojisi olan kartlarında böyle bir özellik var ama ati de göremedim. Şonuçta bu bilgisayardaki ati ekran kartının bu özelliği varmı? en azından anakartta ayrıca bir intel grafik işlemci olduğu biliniyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: s850

Arkadaşlar bir sorum olacak bu notebook un incelemesini yapan bir sitede şöyle bir özellikten bahsedilmiş: sağ üstteki on-off butonu mavi yandığında ekran kartı devreye giriyor,(oyun oynarken vb.) normal çalışmalarda ise beyaz ışık yanıyor ve intelin tümleşik ekran kartı devreye girerek enerji tasarrufu ile uzun pil ömrü sağlıyor sağlıyor. Biraz araştırdım nvidianın optimus teknolojisi olan kartlarında böyle bir özellik var ama ati de göremedim. Şonuçta bu bilgisayardaki ati ekran kartının bu özelliği varmı? en azından anakartta ayrıca bir intel grafik işlemci olduğu biliniyormu?

aynı kasanın farklı bi modelidir. benim ışık sürekli beyaz yanıyo :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaymzBond

quote:

Orijinalden alıntı: s850

Arkadaşlar bir sorum olacak bu notebook un incelemesini yapan bir sitede şöyle bir özellikten bahsedilmiş: sağ üstteki on-off butonu mavi yandığında ekran kartı devreye giriyor,(oyun oynarken vb.) normal çalışmalarda ise beyaz ışık yanıyor ve intelin tümleşik ekran kartı devreye girerek enerji tasarrufu ile uzun pil ömrü sağlıyor sağlıyor. Biraz araştırdım nvidianın optimus teknolojisi olan kartlarında böyle bir özellik var ama ati de göremedim. Şonuçta bu bilgisayardaki ati ekran kartının bu özelliği varmı? en azından anakartta ayrıca bir intel grafik işlemci olduğu biliniyormu?

aynı kasanın farklı bi modelidir. benim ışık sürekli beyaz yanıyo :D

n serisinin başka modelleride var ama bahsedilen tam olarak n61ja. Bu arada araştırırken şunu farkettim i3 ve i5 işlemcilerin içinde zaten intelin tümleşik gpu su var dolayısıyla bu işlemcilere sahip tüm notebooklar harici kartla birlikte çift gpu oluyor. Fakat burada bahsedildiği gibi i3 veya i5 işlemcisi olan her notebookta mesela müzik dinlerken vb ekrankartı devreden çıkıp yerine tümleşik giriyormu? eğer bu hepsinde varsa asus ışık olayını sadece kullanıcıyı bilgilendirme açmaçlı yapmış olabilir. Siz hiç bir program açık değil iken de beyaz oyun oynarken de beyaz mı yanıyor diyorsunuz?

• arkadaşlar bendede böle bi sorun var evereste ram benchlere soktugumda çok düşük puanlar alıyor ve frekanslar çok düşük gösteriyor.bilgisayarı açtığımda win 7 ye girerken açılış sesi bi hayli sonra geliyor ve masaüstü
    simgelerim ilk olarak beyaz gözüküyor sonra yavaş yavaş kendine geliyor birde asal sayı testinde eski işlemcimle ( p 7350 : 2.00 ghz ) aynı sonucu veriyor...16 sn.....sizce eksik yaptığım veya gözden kaçırdığım bişey mi var
    işletim sistemi: win 7 ultimate 64 bit
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.