Şimdi Ara

Asus N61jq anlamsız donma sorunu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
6.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bagyanna

ama hdd daha çok bi program açılırken kullanılıyo yada hdd ye bi şey kaydederken değilmi. yani bi oyunu açtıktan sonra hdd nin hızlı dönmesine gerek yok. sanırım bu durumda oyunun performansından daha çok oyunun açılma süresini etkiler yada windowsun açılma süresini vs.. ha bide ram yetersizse (eskiden 386 zamanlarında daha sonra pentium zamanlarında olurdu) bazen hdd ye yazar oradan okurdu ram yetmeyince ama artık o sorunlar kısmen iyi sistemler için uzakta kaldı sanırım. HDD nin arada hızlı çalışmasıda o kadar ısıya neden olmaz(tabi uzun süreli kayıt falan yapmıyorsak yada sağlam bi program açmıyorsak). ayrıca ısınırsa soğuturuz :) yeterki performansı iyi olsun. (Bilgilerim yanlış olabilir , ben böyle biliyorum). aradığım laptopuhttp://www.amazon.com/N71JQ-A1-17-3-Inch-Versatile-Entertainment-Laptop/dp/tech-data/B0034XJ3TY/ref=de_a_smtd adresinde buldum. ama hiç yurtdışından bişey almadım nası alabilirim onu araştırcam ama pek umutlu değilim. Türkiye'ye girerken bana ne kadar para gircek onuda bilmiyom. belki Türkiye'ye yollamıyolardır. hatta denedim This item cannot be shipped to the address you selected yazdı. heralde Türkiye'ye bilgisayar parayla bile yok. Biz adisini kullanalım tabiki(Belkide ben beceremedim :) )

Bi laptopu alabilsem şu donma sorunuylada ilgilencem ama alamadım ki :))

Vatan bilgisayarda 500gb 5400rpm olanı var. Bilgisayar çalışırken HDD sürekli döner ama 7200rpm hızı max. dur yani açılışta yada oyunda falan bu hıza yaklaşır.Fakat oyun oynarken yada benzeri bi işlemde işlemci ihtiyacı olan bilgiyi diskten alır ram e yükler ve ramdan çalıştırır.Yani veri kaynağı Hdd tir.Bir HDD en çok akımı işlemcinin bilgi talebi olduğunda (oyun açarken yada oynarken) birden hızlı dönmeye başlar ve o ilk hızlandığı anda çeker.Yani kısaca bir işlemci oyunun hepsini yani oyunun bütün bölümlerini ram e yüklemez.Oyunun oynandığı bölüm yada parkuru Hdd ten ram a atar.Ram de açarak çalıştırır.Hdd in dönüş hızını işlemcinin bilgi talebi belirler.Max 7200rpm dir.

• fiyat performans ve marka açısından bu laptop çok iyi diye düşünüyorum.Bende bir aydır bekliyorum yeni modellerin piyasaya girmesi için.Ayrıca 7200rpm lik bi makinanın batarya durumu haliyle 5400 e göre daha kısa olacaktır.Gerçi İ7 işlemcili ve 5730 ek lı bi laptoptan mobilite bi performans beklemek biraz zor gibi görünüyor.Bu makinayı beğendim.Ayrıca USB 3.0 özelliği mevcut.Bu güzel bi yenilik.Ama gönlüm 320 gb 7200rpm den yana nedense :) Biraz daha beklemekte fayda var.Donma sorununu geneldemi var öğrenmiş oluruz.
  • bu donma takılma problemlerinin sebebi işlemcinin çok ısınması, masaüstü pcden biliorum 80 dereceye gelince cpu fena şekilde kasmaya başlardı, laptopta da aynı 75 ten sonra kitlenme donmalar oluyor. asusun böle bariz hatası olan laptobu piyasaya sürmesini anlayamıyorum umarım hatalarını yazılım çıkartarak filan düzeltirler ama sanmıyorum sorun donanımsal gözüküyor. arkadaşlar asusun bu modelinin içinde bi program vardı adını hatırlamıyorum işlemciyi ordan kısabiliyorsunuz mesela %75 yapmıştım ben o zaman turbo boost özelliği devredışı kalıyor, işlemcinin bir anlamı kalmıyor ama ısınmayı bi nebze azaltıyor. türkiyeden aldım bu modeli sevincim kursağımda kaldı walla yarın iade edicem.
  • bende buna bakıyodum sonrahttp://www.morfare.com/asp/product/3843/Sony-VPC-EB1S1E-BJ-15-5-Vaio-Notebook bunu görunce vazcaydım:D
  • Ekran kartı 5730 diyor bu laptop için.

Uygun bir seçim midir oyun için bu ekran kartı? bilgisi olan varsa cevap verebilir mi?
  • 5730 en uygun seçim bence laptop için dx11 var. Ram4gb . Bu arada sony cpusu i5 çok tavsiye etmem ayrıca ekran kartı ~ eh(Aslında güzelde ,5730un yanında kötü duruyo) . Ben hala şu donma sorununa takıldım. başka bi yerdede denkgelmedim. yabancı sitelere falan baktım görmedim. bu n61 jq da Türkiye'ye gelen model 5400 rpm ona uyuz oldum bide. İnternetten fiyatlara baktım seagate 500gb 7200 rpm notebook hdd si 230 tl civarı. şeytan diyo al TR den sona HDD yi değiştir. Ama bu seferde garanti yüzünden yemez. Asus servise göndersem hdd için ekranın heryeri parmaklanır öyle döner:) USA da 999$ 7200rpm n61jq burda 2500TL civarı 5400rpm. Bi tane daha var tartışma formuhttp://forum.donanimhaber.com/m_38074613/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38224630 orada DHL ninin servisinden bahsettim. Bi bakın daha fazla anlayan varsa iyice açıklasın ben öyle getirmeyi planlıyorum. Ama donma olayı ??~¨`~$½ kafamı karıştırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bagyanna -- 5 Mart 2010; 10:02:18 >

• Arkadaşlar sakın alamyın ASUS N61JQ!!!
    Ben Cumartesi aldım eksen bilgisayardan, toplam 1 saat çalıştırdım, 4 kez mavi ekran çıktı!!
    iki kez video izlerken, iki kez de sabah laptop daha açılırken, arkaarkaya, soğukken hem de!

iki gün sonra, yani bugün Eksen Bilgisayar a geri götürdüm laptopu. Ama geri almadılar!!!
    Açtılar laptopu baktılar, mavi ekran çıkmış gözüküyor burada, ama alamayız dediler.
    Ancak CD-ROM filan bozuk olunca alırız dediler.

Şimdi avukatımla görüştüm, Eksen' e ve ASUS a dava açmaya hazırlanıyoruz bir iki gün içinde.
    İnşallah bir anca önce bişeler olur da mahkeme köşelerine düşmem :(((

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=456186
    http://forum.donanimhaber.com/m_37510389/tm.htm

• bu laptobu almayı düşünüyordum ama sorunlarınız hala dewam ediyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyaglidere

Arkadaşlar sakın alamyın ASUS N61JQ!!!
    Ben Cumartesi aldım eksen bilgisayardan, toplam 1 saat çalıştırdım, 4 kez mavi ekran çıktı!!
    iki kez video izlerken, iki kez de sabah laptop daha açılırken, arkaarkaya, soğukken hem de!

iki gün sonra, yani bugün Eksen Bilgisayar a geri götürdüm laptopu. Ama geri almadılar!!!
    Açtılar laptopu baktılar, mavi ekran çıkmış gözüküyor burada, ama alamayız dediler.
    Ancak CD-ROM filan bozuk olunca alırız dediler.

Şimdi avukatımla görüştüm, Eksen' e ve ASUS a dava açmaya hazırlanıyoruz bir iki gün içinde.
    İnşallah bir anca önce bişeler olur da mahkeme köşelerine düşmem :(((

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=456186
    http://forum.donanimhaber.com/m_37510389/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_37814263/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38466427

Ben yaklaşık 1 aydır kullanıyorum bu dediklerinizin hiç birisi ile karşılaşmadım sizinkisi şansızlık olmuş biraz. Bence ürün gayet stable çalışıyor. Sitemizde ürünün kulübüde var oraya bekleriz. http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=38505102

• bend ebu serinin i3 yada i5 işlemcilisini almayı düşünüyorum ama??

ne diyosunuz bi arkadaş direk almayın demişte

tereddütte kaldım şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: astral09

ARKADAŞLAR!...Laptoplarda kullanılan 7200rpm lik diskler donmalara neden olduğunu duymuştum.Haliyle 7200 lük disk daha fazla akım çektiğinden daha fazla ısı üretiyor.LAPTOPLAR OYUN İÇİN ÜRETİLMİYOR:Bir Laptopun PSU su ortalama 100 w iken Masaüstü bir bilgisayarınki ortalama 400w. Yani ne kadar köfte o kadar ekmek.Oyun oynayacaklar masaüstüne yönelsin yada laptop için ısınıyo diye şikayet etmesin.

Saçmalama arkadaşım, yeni bilgisayarları geçtim millet 3-4 sene öncesinin laptoplarındaki 5400 rpm diskleri 7200 rpm disklere terfi ediyor sorunsuz kullanıyorlar senin dediğin laf mı yani. 5400 rpm ile 7200 rpm arasında enerji tüketim ve ısı farkı çok azdır. Öyle senin bahsettiğin kadar devasa farklar sıcaklıklar yoktur. Bende 7200 devir seagate kullanıyorum. Sıcaklık 35-36 derece, ses yok, donma yok.

• 7200 rpm hdd icin maksimum denmis ama 15.000 devirlik hdler de var. ama birakin laptopu, pc icin bile kullanilmaz. cok guc istediginden ve cok hassas oldugundan. bunlar genelde serverlarda kullanilir. server odalari da buz dolabi gibi oldugundan pek si sorun olmaz.
  • arkadaslar tartısmayı sorunların cozumune yonelık yapsak daha verımlı olur.

su halde:
    bu yenı serı asuslarda ,5730 ekran kartlı seri asuslarda....

1-mavi ekran sorunu yasayanlar ne cogunlukta
    -mavi ekran :ram hatalı olabılır ,hdd, ekran kartı driver sorunu olabılır
    2-oyun oynarken ,ya da agır bır uygulama calıstırırken ,cpu ya yuk bınınce donma sorunu mu gerceklesıyor,
    3-donma sorunu ekran kartı mı kaynaklı mı ,driver ların daha olmadıgı soylenıyor ,ancak kımı arkadaslar ati ekran kartları ıcın desktop versıyonu kurup duzgun calıstırıyorlardı...
  • ekran kartı drivenı sil ATI nin sitesinden yükle bi sorun kalmaz
  • Nedir benim bu laptoptan çektiğim yahuuuu win8.1 de her zaman donuyor ekran kartının Son sürümünü yüklememe rağmen aynı sorun devam ediyor ne yapmam lazım yardım bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim eski masaüstü pcim laptoptan daha iyi hiç olmazsa win 8 ve 10 u kullanabiliyorum onda donma sorunu olmadan.
    görünüyorki laptopun ekran kartını değişecem öyleya ati hiç destek vermiyor kullanıcılarına driverin betasını kurmama rağmen ekran kapanıyor ve yine donmaya devam...
    neyse grşrz....
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.