Şimdi Ara

ASUS N61JQ ve X64JQ KULLANICILARI KULÜBÜ (315. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.831
Cevap
21
Favori
443.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 313314315316317
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar büyük bir sıkıntım var

Bir anda her şey sorunsuz çalışırken kablosuz ağ kısmı komple gitti. Format attım driver yüklemeye calıstım ancak sonuc vermedi. Arkasını actım kartı cıkartım temizledim falan belki dedim yine olmadı ancak.

Şu an geçici olarak USB wi-fi kullanıyorum ancak daha iyi bir çözüm arıyorum öneriniz nedir?

Express kart yoluyla halletmem mümkün mü ?

Böyle bir sorun yaşayan var mı?

Hurda pc'si olan varsa satın da alabilirim gerekli parçayı satmayı düşünen varsa.

Şimdiden çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için
  • FinalDesire kullanıcısına yanıt
    gardaşh şu usb 3.0'ın ordaki kilitli tuşa yanlışlıkla elin çarpmış olmasın.
  • Evet sevgili klüp arkadaşlarım, 4 senelik uzun bir aradan sonra artık şu aleti yavaştan bi UPGRADE etme zamanı geldi diye düşünüyorum. bu sebepten ötürü DVD YUVASINI İPTAL EDİP SSD TAKMAK İSTİYORUM. Sonra da cihaza format atıp windows steam bazı temel oyunlar belki birde office kurup temel işlemlerimi bunda gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Bu şekilde yapan arkadaşlara sesleniyorum ne derece performans aldılar? DVD romu iptal ederek? bu arada almak istediğim ssd ve ssd yuvası aşağıdaki gibi;

sdd:
    http://www.hepsiburada.com/liste/sandisk-standart-128gb-sata3-ssd-sdssdp-128g-g25/productDetails.aspx?productId=bd301684&categoryId=114814

ssd yuvası:
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/ssd-kizak-dvd-to-hdd-ssd-extra-yuva-kutu-sata-106448938

ayrıca dvd yuvasını nasıl iptal edildiğiyle ilgili video görsel vb bilen varsa yollasın. Tam olarak çözemedim dvd yuvasını nasıl çıkartacağımı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atahan1905 -- 1 Nisan 2014; 18:29:48 >

• Ssd takıp bilgisayarının performansını artırabilirsin ancak anakart sataII desteklediği için ssd'ni tam performansıyla kullanamıyorsun. Dvd yuvasına özel olarak ssd takılan ürün yok, pazarlama aldatmacası o Alacağın dvdrom kasası sata destekliyorsa hdd veya ssd farketmez çalıştırır. Yalnız bir şeyi yanlış yapıyorsun, dvdrom yuvasına hdd tak, hdd yuvasına ssd tak. Dvd yuvasını çıkarmak için kasanın üzerine denk gelen vidaları söküp okuyucunun tablasını açıp dışarı doğru biraz çekmen yeterli, hemen çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itanyum -- 1 Nisan 2014; 20:58:02 >
  • Cevap için çok teşekkürler konu hakkında çok az bilgim olduğu için buraya yazmak istedim büyük ölçüde beklentilerimi de karşıladınız ancak şimdi sorularım değişti. ben bu sata 3 ssdiyi hdd yuvasına takıp, hddyide söküp bu aparat ile dvd yuvasına takmamı öneriyorsunuz yani?. anakart sata2 desteklediği için ssdnin performansı nekadar düşer ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atahan1905 -- 2 Nisan 2014; 2:22:43 >
  • atahan1905 A kullanıcısına yanıt
    Ssd ile kullanmadığım için pratikte ne kadar performans verebileceğini bilmiyorum. Tahminen sataII ile 250-300mb/sn hıza ulaşabilirsin. Tam performansla ssd kullanamazsın ama eskiye nazaran program açılış ve kapanış süreleri çok hızlanacaktır. Hdd yuvasına ssd'yi monte etmen daha sağlıklı olacaktır.
  • Miladı artık doldurmuş bilgisayar. Ah Murphy şu iki sene inadın yüzünden hep. Yazın kurlar düşünce bir sistem toplamayı düşünüyorum arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • In-ception kullanıcısına yanıt
    fx 6300 veya 6350 piyasada fiyatları gayet iyi
    bi de r9 270x filan alırsan minimum oyunlar akar.
    msi'ın kartı vardı galiba yanında bf4 veriyorlardı :)
  • arkadaşlar bilgisayarımı kullanırken özellikle faceden oyun fln açarken yada netten film izlerken pc donuyor ve güç düğmesinden kapatmam gerekiyor böyle bir sorunu olupta tamire götüren oldumu sorun nerden kaynaklanıyo olabilir?
  • ozandemir- kullanıcısına yanıt
    O sorun genellikle fan çıkışının toz dolmasından kaynaklanıyor.
    Sanırsam fanın da aşırı sesli çalışıyordur.
    Temizleme işlemi resimli olarak verilmişti ilk sayfaya bak istersen.
    Senede en az 2-3 kez yapmanı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: witcher91

O sorun genellikle fan çıkışının toz dolmasından kaynaklanıyor.
    Sanırsam fanın da aşırı sesli çalışıyordur.
    Temizleme işlemi resimli olarak verilmişti ilk sayfaya bak istersen.
    Senede en az 2-3 kez yapmanı tavsiye ederim.

temizliyorum zaten 2 ayda 1 o problemden kaynaklanmıyor daha çok donanımsal. yeni driverı yükleyince ekrana ışık gelmemesi de aynı problemden bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozandemir-

arkadaşlar bilgisayarımı kullanırken özellikle faceden oyun fln açarken yada netten film izlerken pc donuyor ve güç düğmesinden kapatmam gerekiyor böyle bir sorunu olupta tamire götüren oldumu sorun nerden kaynaklanıyo olabilir?

Cihazı güvenli modda çalıştırıp 1-2 saat kullanın film izleyin müzik dinleyin vs.Donma olmaz ise yüklediğiniz driverlardan biri sistemi kilitliyordur.Google a donanım çakışması diye yazarsanız çözüm bulabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Existencia

quote:

Orijinalden alıntı: ozandemir-

arkadaşlar bilgisayarımı kullanırken özellikle faceden oyun fln açarken yada netten film izlerken pc donuyor ve güç düğmesinden kapatmam gerekiyor böyle bir sorunu olupta tamire götüren oldumu sorun nerden kaynaklanıyo olabilir?

Cihazı güvenli modda çalıştırıp 1-2 saat kullanın film izleyin müzik dinleyin vs.Donma olmaz ise yüklediğiniz driverlardan biri sistemi kilitliyordur.Google a donanım çakışması diye yazarsanız çözüm bulabilirsiniz.

bunu bi deneyecem cevap için teşekkürler
  • Arkadaşlar benim menteşenin teki sizlere ömür, acaba benim gibi kırıp kendisi değiştiren biri varsa bu işin püf noktalarını söyleyebilir mi ?
  • Led Zeppelin L kullanıcısına yanıt
    Ben menteşe ve cpu fanını değiştirmek zorunda kalmıştım ama parçaları alıp bilgisayarcıya götürmüştüm. 2-3 sayfa geride n61jq için sökümün nasıl yapılacağına dair video var, özellikle rus olan çok iyi. Kendin değiştirebilirsin ama gerekli ekipmanı bulman ve tekrardan birşleştirmen zor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itanyum -- 7 Nisan 2014; 23:24:45 >
  • itanyum İ kullanıcısına yanıt
    elim yatkındır hocam böyle işlere ama üşeniyorum biraz :) eski omnia telefonumu bile bıçakla paramparça edip toparlıyordum 10 dakika da :)
    zaten bir videolara bakarım yemezse kardeşime yaptırırım yaz tatilinde :) O daha beceriklidir, hem tüm sorumluluğu ona yüklerim :)
    buldum biraz geriye gidince :) Teşekkürler...
  • podaydr P kullanıcısına yanıt
    96. sayfaya kadar gidip görememiştim de :/ neyse videosunu buldum oradan yürürüm artık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Led Zeppelin

96. sayfaya kadar gidip görememiştim de :/ neyse videosunu buldum oradan yürürüm artık...

hocam aramayı kullanın :p kolay gelsin. zor bir şey değil. sadece vidalara hakim olun.
  • ozandemir- kullanıcısına yanıt
    Muhtamelen Windows 8 ya da 8.1 kullanıyorsundur win 7 ye geçersen sorun kalmaz. Eğer win 7 kullanıyorsan sıcaklıkla alakalıdır fan temizlemekle olmaz termal macun değiştirmen gerekir. Benimde başıma geldi ne zaman bir iş yapsam hemen donar kalırdı. Sıcaklık değerlerine baktığımda normal gözükürdü ama anakarta dokununca sıcak olduğunu anlardım termal macunu temizle elinde varsa tekrar sür sorun kalmaz. Not: bu arada ekran kartı olarak 13.4 den sonrasını yükleme 5730 la uyumlu değil
  • 
Sayfa: önceki 313314315316317
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.