Bildirim
asus notebook ekran kartı sorunu
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Normalde kaçlık ki ekran kartı ? -
Orjinalden alıntı: taxiicaN
elimde ASUS F52Q 240DV var üzerine 32 bit xp pro kurdum fakat ekran kartını 128 mb görüyo hiç vista kurmadım acaba sistemdenmi yapıo yoqsa ekran kartıının boyutumu o kadar yardımlarınızı bekliorum
[/quote
Intel® GMA 4500MHD paylaşımlı ekran kartına sahip bir bilgisayarın var o yüzden 128 mb görünüyor mevcut ram şayet 2gb ise cihaz 4gb max desteklediği için rami 4 e çıkarırsan karın 128 mb olan değeri biraz yükselecektir -
ZATEN MAKİNAMDA SUAN 4 GB RAM VAR ÜZERİNE TEKRAR VİSTA KURDUM AMA AYNI GÖRÜO YANİ EKRAN KARTININ BOYUTU O KADAR ALDGIMIZ FİRMAYA GERİ YOLLUCAM BYUK İHTİMAL CÜNKÜ KATOLOGTA 512 MB PAYLASIMSIZ PAYLASIMLI 1024 MB OLARAK YAZILMISTI -
paylaşımsız intel gma bir gariplik var yada ben piyasadan çok uzak kaldım. -
EVET DOSTUM Bİ GARİPLIK VAR CÜNKİ O KADAR SİTEDEN ASUSSUN O MODELİNE BAKTM HİÇ BİR SİTEDE EKRAN KARTININ KAC MB OLDUGU YAZMIYO SADECE MODELİ YAZIO -
arkadaşım intel gma ların hepsi paylaşımlıdır.ekran kartı ihtiyacı olduğu kadar ramdan çeker.vista desktop 3d olduğu için boşta bile ekran kartına yük biner ve senin kartın 512 görünüyordur.tahmin edeceğin gibi xp nin desktopta ekrankartı ile işi olmadığı için 128 mb yetiyor. -
quote:
Orjinalden alıntı: bdivrik
arkadaşım intel gma ların hepsi paylaşımlıdır.ekran kartı ihtiyacı olduğu kadar ramdan çeker.vista desktop 3d olduğu için boşta bile ekran kartına yük biner ve senin kartın 512 görünüyordur.tahmin edeceğin gibi xp nin desktopta ekrankartı ile işi olmadığı için 128 mb yetiyor.
Alakası yok resmi incele. Sistemde ne varsa onu görürsün. Masaüstü vs. gibi şeyler az kullandığı için 128lik görünür çok kullanırsa 512 gibi görünür bir mantık bilgisayar ilmine ters.
-
quote:
Orjinalden alıntı: PirateToSupport
quote:
arkadaşım intel gma ların hepsi paylaşımlıdır.ekran kartı ihtiyacı olduğu kadar ramdan çeker.vista desktop 3d olduğu için boşta bile ekran kartına yük biner ve senin kartın 512 görünüyordur.tahmin edeceğin gibi xp nin desktopta ekrankartı ile işi olmadığı için 128 mb yetiyor.
Alakası yok resmi incele. Sistemde ne varsa onu görürsün. Masaüstü vs. gibi şeyler az kullandığı için 128lik görünür çok kullanırsa 512 gibi görünür bir mantık bilgisayar ilmine ters.
aynen katılıyorum dostum resmi nerden buldun onu merak ettim
-
arkadaşım madem öyle diyorsun öyle olsun ama bari şunlarıda söyleseydin.
1.intel ne zaman ekran kartı çıkardı.
2.sen biostan ekran kartının ayrılmış memory 128 değerini kendin değiştirmediysen nasıl 128 oldu.
bende bir teknik servis olarak ipucu vereyim driverle ram miktarını değiştiremezsin. -
dostum öle veya böle demiyorum bu benim teknik servisimde elimde olan bi notebook bi müşteri için getirtim fakat xpde vistada 128mb olarak görüo ram miktarında bi sorunn yok vistada 4 gb xpde ise 3.25 olarak görüyo oda 32 bit 64 bit olayı -
Sony vaio var bendede NS serisi aynı ekran kartı var. -
quote:
arkadaşım madem öyle diyorsun öyle olsun ama bari şunlarıda söyleseydin.
1.intel ne zaman ekran kartı çıkardı.
2.sen biostan ekran kartının ayrılmış memory 128 değerini kendin değiştirmediysen nasıl 128 oldu.
bende bir teknik servis olarak ipucu vereyim driverle ram miktarını değiştiremezsin.
İntel'in ceosu ben miyim kardeşim adam çıkarmış işte Al Intel
bende bir teknik servis olarak ipucu vereyim driverle ram miktarını değiştiremezsin. Değiştirmek isteyen KİM ?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X