Şimdi Ara

Asus Notebook Yazilimlari Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ASUS urettigi Notebooklarina Bloatware olarak bilinen bircok program yukleyerek satisa sunuyor. Asus noteboklar ile yeni tanisanlar bu yazilimlar uzerinde detayli bilgi sahibi olmadiklari icin hangi program kaldirip hangi programin kaldirildiginda zararli olacagi hakkinda bilgiye sahip degilseniz asagida bulunan Programlar hakkindaki aciklamalari okuyarak bilgi sahibi olabilirisiniz.

AI Recovery
    AI Recovery, Kurtarma boluntunuzun bir kopyasini DVD veya DVDlere yazdirmanizi ve bu sekilde kurtarma boluntunuzun yedegini almanizi saglayan bir yazilimdir. Genellikle bilgisayarinizi ilk aldiginizda sizi bir kurtarma seti olusturmaniz icin uyarir. Bunun icin her ihtimale karsi 4 tane en iyi kalitede DVD’yi hazir bulundurun ve ardindan yazilimi calistirin. Kurtarma setinizi olusturduktan sonra yazilimi sisteminizden kaldirabilirsiniz.

ATK ACPI utility

Acilimi Advanced Configuration and Power Interface olan ACPI, anakarta bagli aygitlarin ozelliklerini yonetmek icin isletim sistemi tarafindan kullanilan donanim ve yazilim arabirimlerini tanimlayan bir yazilimdir. ATK ACPI utility ise aslinda bir cesit surucudur ve BIOS ile isletim sisteminin bilgisayarin genel guc yonetimi ile ilgili birbirleriyle haberlesmelerini baska bir deyimle birbirlerinden haberdar olmalarini saglar. Kesinlikle kaldirmayin.

ATK Generic Function Utility

ATK ACPI utility konusunda aciklamasini verdigim ACPI ile Klavye kisayollarinin etkilesimini saglar. Sisteminizde Kurulu olmalidir.

ATK Hotkey

Fn+ tus kombinasyonlarinin calismasini saglayan arac budur. Kaldirmayin.

ATK Media

Multimedya kisayol tuslari kullanildiginda Windows Medya Center’i acan ve Windows Medya Center ozelliklerine bu kisayol tuslari ile kumanda etmeyi mumkun kilan arac. Eger Windows Medya Center’i kullanmiyorsaniz kaldirin.

ATKOSD2

Klavye kisayollarini kullandiginizda ekranda beliren 3 boyutlu animasyonlari gosteren arac. Kaldirmak tamamen tercihinize kalmis.

ChkMail

Adi ustunde maillerinizi kontrol etmeye yarayan bir arac. Guvenlice kaldirabilirsiniz.

ConrtolDeck

Ekran parlakligi, ses ayari ve diger sistem ayarlarini 3d animasyonlarla yapmanizi saglayan arac. Kaldirabilirsiniz.

CopyProtect

Bilgisayarinizdaki verileri korumaniza yarayan bir arac. Bu araci etkinlestirdiginizde izniniz disinda bilgisayarinizdaki herhangi bir veri CD/DVD’ye yazilamaz veya herhangi bir harici medyaya kopyalanamaz. Degerli bilgiler ile calisanlar icin yararli bir arac olabilir.

CyberLink Power2Go veya Nero

Ozellikle CyberLink Power2Go kapsamli bir disk hepsi bir arada yazma araci. Favori bir disk yakma araciniz yoksa kullanin. Ben kullaniyorum. Simdilerde Asus Video Magic kapsaminda geliyor. İceriginde bulunan yazilimlardan Media Show Espresso ses veya goruntu formati degisimlerinde ekran kartini kullanabilen (Destekleyen GPU modellerinde) bir yazilim. Basit Convert islemlerinde yararli.

Data Security Manager

Bilgilerinizi sifrelenmis guvenli bir alanda saklamanizi veya sifrelemenizi saglayan bir yazilim.

Direct Console/Direct Console 2

Asus G serisi (Oyun Serisi) modelerinde dis aydinlatmayi ve cesitli guc modlarini kontrol etmenize yarayan arac. Kaldirmayin.

ExpressGate

ExpressGate tipki dualboot sistemlerde kurulu ikinci isletim sistemine benzese de yuklenme sekli farkli. Kisaca 300 Mb’lik bir isletim sistemi ve icerisinde internet tarayici, Skype, mesajlasma yazilimi gibi yararli ozellikler var. Tek avantaji 5-6 sn icinde kullanima hazir hale gelmesi. Cok acil internete girmeniz gereken durumlar haricinde gereksiz.

FancyStart

Boot ekranini kisisellestirmenize yani oraya dilediginiz muzigi ve resmi atamanizi sagliyor.

FastBoot

Sistem acilisini hizlandirdigini iddia eden Asus araci. Deneyin test edin begenmezseniz kaldirin. Ama bence Ana sayfada onemli konularda bulabileceginiz Daha hizli, daha atak ve daha uyunlu bir Windows Vista / Windows 7 makalelerime goz atmaniz bu aractan daha faydali olacaktir.

InterVideo WinDVD 8

Blu-Ray’li modellerde Blu-Ray medyalari oynatabilmeniz icin sunulan bir medya oynatici. (GOM veya Media Player gibi. . ) Verilen OEM versiyonun sadece 2 kanal sesi destekledigini belirteyim.

KB Filter

Asus bunu bir arac olarak siniflandirsa da aslinda daha cok surucu diyebiliriz. Standart tuslar ile kombinasyonlar olusturmaya yariyor yuklu ise kaldirilmamali.

LifeFrame

Webcam ile fotograf cekmenizi ve bular uzerinde basit degisiklikler yapmanizi saglayan yazilim. Webcam’in calismasi buna bagli degil dilerseniz kaldirabilirsiniz.

Multi Frame

Acik pencereleri veya birden cok monitoru organize etmeye yarayan bir arac.

NB Probe

GPU/CPU isisini ve fan donus hilarini gosteren bir arac. Bu isi yapan baska bir favori araciniz yoksa isinize yarayabilir.

Net4Switch

Ag ve internet ayarlarinizi yonetmeye yarayan bir arac. İnternetle alakali bir sorununuz yoksa kaldirin.

Power4 Gear

Asus’un guc yonetim araci. Bu arac ile Power4Gear High Performance, Power4Gear Entertainment, Power4Gear Battery Saving, Power4Gear Quiet Office gibi guc planlari arasinda tek tusla gecis yapabilirsiniz. Benzer guc planlarini Windows Vista ve 7′ninde sundugunu dusunursek ne yapacaginiz size kalmis.

Smart Logon

Parmak izi veya sifre girmek yerine yuzunuzu taniyarak sizin Windows’ta oturum acmanizi saglayan arac. Kullanip kullanmamak size kalmis.

Splendid

Cesitli ekran goruntu modlari arasinda gecis yapmanizi saglayan bir arac. Deneyin kullanisli bulmazsaniz kaldirin.

Virtual Camera Utility

4 kisiye kadar video konferans yapmanizi saglayan bir arac. Kimisine cok yarali olabilecekken buyuk bir cogunluk hayati boyunca ihtiyac duymayacaktir.

WinFlash

Masaustunden Bios guncellememizi saglayan kullanisli arac. Kurulu gelmiyor, ihtiyac duydugunuzda siz indirip kuruyorsunuz.

Wireless Console Utility

Wireless karti ve Bluetooth’u kontrol etmenizi sagliyor. Bununla kolayca acip kapayabiliyorsunuz. Bluetooth’u cok sik kullanan biri degilseniz gereksiz.

Not: egitim.nl sitesinden alıntıdır.

Ben bu yazıyı okuyarak birçok gereksiz programı kaldırdım ya da pasif konuma getirdim msconfig'den ve bilgisayar 3-4 saniye daha hızlı açılıyor şu anda. Eğer daha önce okumadıysanız bir göz atın derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air_jersey15 -- 16 Şubat 2011; 14:46:12 >

• ingilizce olarak daha detaylı bakmak isteyenler için:

http://forum.notebookreview.com/asus/380681-asus-utility-bloatware-guide.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: kittyhunter

ingilizce olarak daha detaylı bakmak isteyenler için:

http://forum.notebookreview.com/asus/380681-asus-utility-bloatware-guide.html

Bu daha iyiymiş sağol
  • ben best buy dan aldım bilgisayarı, geek squad isimli bir ekipleri var.Ben aldığımda zaten gereksiz programları kendileri kaldırıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.