Şimdi Ara

Asus P5B 3 GB Ramimi Görmüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben de asus p5b(deluxe olmayan) anakart var ve bios update'ı yapıldı bende 3*1'den 3gb ram var.Ama anakartım bunu 2.43 gb(2496 mb) olarak görüyor.İşin ilginç yanı vista home premium işletim sistemi service pack 1'i yüklemeden önce 2.43 gb ram olarak gösteriyor ama Service Pack 1'i yükledikten sonra işler değişiyor işletim sistemim ramimi doğru olarak 3 gb olarak göstermeye başlıyor.Ama buna rağmen hala anakartım 2.43 gb ram olarak görmekten vazgeçmiyor.Ramların herbiri tek tek tek denendi ve hiç birinde bir soruna rastlanamadı hepsini 1 gblık ram olarak görüyor bios'um ama gel gelelim ki hepsini birlikte takınca sadece 2.43 gb ram olarak gösteriyor.Anlamadım gitti

Arkdaşlar sorunum bu ne yapmalıyım?Sizce sorun nedir?Çözümü nedir? 2gblık tek ram alsam 2+1'de sorunum düzelir mi?

evet arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden Teşekkürler...

• arkdaşlar yardım edebilecek kimse yok mu??
  • arkadaşlar koca sitede cvplayablecek bi kşi bile yok mu?
  • BIOS'ta RAM sayarken de mi 2.4 küsur sayıyor?
  • evet orda da 2.4 sayıyor.. vista 3gb olarak görüyor ama öle görmesine rağmen ctrl alt del yapıp ram'e baktığımda sdece 2.4 gb olark gösteriyor... niye böle oluyo bi türlü anlayamayorum.
  • ram lerde veya ram slotlarında bozukluk olabilir.demnemeni tavsiye ederim.
  • arkadşım denedm hepsi çalışıyor hç bir sorun yok ama 3'ü bir araya gelince olmuyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus Son Ram Slotu Çalışmıyor
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BIOS'un güncel mi hocam peki?
  • aynı anakarttan bende kullandım üstelik 4gb ramlarla 32bit işletim sisteminde 3.5 gb olarak gördü yani işletim sisteminin 64bit olmamasından dolayı senin sorunun ramlardan olabilir başka bir 3x1 gb ramlaral deneme şansın varsa dene ramlar aynı marka ve model olması daha iyi yinede aynı sorun varsa anakartta bi sorun var demek, biosu güncelle olmazsa servise gönder.
  • hocam merhaba kullandığın ramler aynı ramlermi ?? farklı 3 tane kullanman yada üzerindeki chiplerin tek tarafta olması çift taraflı olması sorun yaratbiliyor. Örn: asus ve msi bazı anakartlar 4 gb ram için çift taraflı chip yada tek taraflı cihip olan ramler diye ayırabiliyor. 32 bit service packli işletim sisteminde 3 gb olarak görmesinin sebebi ise vista buçukları tanımlamıyor. ya 3 gb yada 2 gb olarak gösteriyor
  • arkadaşlar öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Evet arkdaşlar biosumu güncelledim. Ayrıca kasayı açıp baktım hepsi kingston marka hepsi 1 gb ve hepsi 667 Mhz hza sahip yani bir uyum sorunu yok.Bütün slotları ayrı ayrı denedim hepsi çalışıyor daha önce de dediğim gibi bütün ramleri 2*1 veya 1*1'de bütün slotlar doğru olarak görüyor ama gel gelelim ki. 3. 1 gblık ramı takmaya göreyim takınca 2.43 gb olark gösteriyor ama dier ikisini çıkarıp en son taktığm kaldığında ise normal 1 gb olarak görüyor yani hç bir ramde veya slotta hata yok.

kafayı yicem yha niye böyle oluyor bi türlü anlayamıyorm lütfen arkadşlar halledelim şu sorunumu....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeGeNd_MaSTeR -- 20 Aralık 2008; 13:57:25 >

• peki ramler aynı marka aynı model aynı mhz üzerindeki çipler aynı çiplermi?
  • aynı çipler mi derken arkadşım nasıl anlarım aynı olup olmadığını?

3 raminde sol yüzünde siyah kare şeklinde çipler var.
  • çipler üzerindeki kodlara bakabilirmisin aynımı diye. birde anakartın kitapcığında 3 gb ve üzeri ram kullanımı için özel bir bilgi geçiyormu. çift taraflı olması gerekli tek taraflı olması gerekli gibisinden
  • Bahsettiğim bilgiyi ürünün sitesinden indirdim(bendeki kullanım kitapçığının 15.sayfası ) bakın burdada bahsettiğim bilgiler geçiyor. Takılan ramlerin double side yada single side olması ve sonuçları hakkında bilgi geçmekte...

http://img67.imageshack.us/my.php?image=p5bxo7.jpg

Daha detaylı bilgi için kullanım kılavuzuna bakmanızı öneririm
  • Arkadaşım aynı sorun bendede var bende bulamadım şu an bilgisyarımda 2 tane 512 kingston 667 1 tanede kingston 800 mghz ram var overclockla hepsi 800 mghz de çalışıyor
    iki tane işletim sistemi kurduğum için xp de 2 gb olarak ramler gözüküyor 6 4bit vistada ise doğru olarak 3 gb gözüküyor yani ben hatayı xp ye buluyorum
  • arkadaşım sorunu vista veya xpye blmak yerine biostaki şeçeneklerden biosun ramlerini kaç gb olarak gördüğüne bakman kesin bilgiyi verecektir....

Buarada şuanda imageshack çalışmıyor çalıştığında bakacağım arkadaşım......(mahoni_20)
  • Arkadaşım xp nin versiyonları ve vistanın düşük özellikli işletim sistemleri bu sorunu yapar.
    Makinene Vista Ultimate yada business kur bak ozaman kaç görcek ( Tavsiyem business)
    Düzelcene garanti veririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.