Şimdi Ara

ASUS P5B Deluxe UN NERESİ DELUXE? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: zabıta

bende bişi diyeyimde fikrin değişebilir.bende ki DQ6 garantide hala fakat onun yerine geçici verilen ( bunu toptancı firmanın bir kıyağı olarak görüyorum),P5B tam bir rezalet.370 FSB de açan bi makine P5B ile 330 bile yapamıyor ve çok geç açıyor windowsu.(11 çizgi çekiyor ,DQ6 da ise 4 çizgide açıyor windowsu)

Benim pc 1,5 çizgide açılıyor ama skystar2 tv kartını takınca bu sayı tam 12 ye çıkıyor ,böyle şeyleri pek kafanıza takmayın ama p5b ile 330 un üzerine çıkamamn son derece ilginç geldi bana.
  • yahu benim işlemci takoz ama ,bu takozu DQ6 3.3 ghz günlük kullandırırken stabil,asus P5b 330 da stabil deil ben bunu diyorum o zaman bu kart da takozun takozudur bendeki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: salpyilmaz

Açıkçası benim makine 7/24 açık olduğundan O/C olayına girmem. Arkadaşın dediği gibi herkesin beklentileri farklı. Ben default ayarlarla sürkeli açık kalmasını istiyorum, bu aradaki performans beni tatmin ediyor. Ancak arkadaş da yüksek performans elde etmek istiyor. Tabi 7/24 açık durabilmesi için iyi bir soğutma sistemine , PSU'ya ve UPS'e ihtiyaç olacağından benim çin default ayarlar dha güvenli.

bı dunya para verıpde
    7/24 kullanmak akıl karı degıl
    benım gıbı 100 lıra alın bı p3 pc,24 saat o calıssın,
    dıger pc kapalı dursun,fanlar tozlanmasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: The_WeB

quote:

Orjinalden alıntı: salpyilmaz

Açıkçası benim makine 7/24 açık olduğundan O/C olayına girmem. Arkadaşın dediği gibi herkesin beklentileri farklı. Ben default ayarlarla sürkeli açık kalmasını istiyorum, bu aradaki performans beni tatmin ediyor. Ancak arkadaş da yüksek performans elde etmek istiyor. Tabi 7/24 açık durabilmesi için iyi bir soğutma sistemine , PSU'ya ve UPS'e ihtiyaç olacağından benim çin default ayarlar dha güvenli.

bı dunya para verıpde
    7/24 kullanmak akıl karı degıl
    benım gıbı 100 lıra alın bı p3 pc,24 saat o calıssın,
    dıger pc kapalı dursun,fanlar tozlanmasın

Aynen bendede p3 bi makina var. Fansız soğutmasını sağladım.indiriyo ne varsa internetten

• Benim makine de ahım şahım bir şey değil zaten. 2 seneyi geçti alalı. p4 2.0 GHz 768 ram, 40+120+250 IDE hdd, dvdrw vs.vs.

Sadece indirilen albümleri silmiyorum. 95 GB mp3 oldu. filmleri dvdye çekiyorum. Wireless Ap ile evin her yerinden istediğime erişiyorum. Bluetooth ile cep telefonumla masaüstüne erişiyorum. falan filan. Anlayacağınız çok kapsamlı bir sevrer olarak kullanıyorum. Sadece download olsa iş haklısınız...
  • Ltfen P5B yi kötülemeyelim, imzamdaki sistem 444 FSB ile sorunsuz çalışabiliyor. Geç açılma diye bir sorunum da yok, ACHI modunda sorunlar çözüldü. O/c için anakart fazlasıyla yeterli önemli olan RAMler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MMXex

quote:

Orjinalden alıntı: zabıta

bende bişi diyeyimde fikrin değişebilir.bende ki DQ6 garantide hala fakat onun yerine geçici verilen ( bunu toptancı firmanın bir kıyağı olarak görüyorum),P5B tam bir rezalet.370 FSB de açan bi makine P5B ile 330 bile yapamıyor ve çok geç açıyor windowsu.(11 çizgi çekiyor ,DQ6 da ise 4 çizgide açıyor windowsu)

Benim pc 1,5 çizgide açılıyor ama skystar2 tv kartını takınca bu sayı tam 12 ye çıkıyor ,böyle şeyleri pek kafanıza takmayın ama p5b ile 330 un üzerine çıkamamn son derece ilginç geldi bana.

+1

PCnin açılmasını bu ek bileşenlere ve açılıştaki programlara bağlamanız lazım. bende windows kuruyorum ve sadece driverler yüklenince en geç 2 turda masaüstü geliyo ama ilave yazılımlar yüklenince açılışıda yavaşlıyo haliyle. buna bağlayıpta anakartı kötülemen yanlış dostum. saygılar...

• Benim makinada Cdrom DvdRw olmayınca 2 çizgide açılıyo D 805 3.2 512ram (:
  • Asus P5B'ninn biosunu her seferinde daha çok kırpıyor. İlk bioslarda ram oranı değiştirilebiliyorken, son bioslarda bu ayar kaldırıldı. O/C probleminiz buradan kaynaklanıyor olabilirmi?
  • ben bu karta para verip de almam dedim bende zaten DQ6 var garantide şu an ,belki bugün yeni DQ6 verecekler bana .2 haftadır difolt ayarlarda çok işimi gördü P5B.artık ayrılma zamanı geldi, DQ6 nın yanından geçemez bu kart diyorum son kez....
  • Dostum merhaba bende aynı boardan aldım asus p5b kasaya bağlantılarını yaptım Ramleri A1 ve B1 slotuna taktım Dual kullanmak için herhalde bu şekilde oluyor değilmi daha sonra windows cd sinden herhangi extra bir ayarlama yapmadan sistemi kurdum .Harddiskim Smasung sata 2 80 gb onun için herhangi bir ayar yapmam galiba yani sata disk bu boarda nasıl tanıtılıyor bilmiyorum bana onu adım adım anlatırmısın kolay ve anlaşılır bir şekilde ,birde sistemim kurduktan sonra 5-10 dakika sonra windosta abuk sabuk işler yapıyor öneğin bir simgeye tıklıyorum bütün simgeleri alıyor klavye mouse yanıt vermiyor gibi acaba bu Ahcı modu ne ise ona geçsem sistem stabil olurmu ve birde bu ahcı modu nedir ne işe yarar bende tek Hdisk 80 gb samsung
    sistem şue şekil Core2 duo 6400 -2gb corsair xms 800-Asusp5b -x1800 xtx 512 mb -tagan 580 watt
  • hayırlı olsun bordun güle güle kullan.ben sadece difolt ayarlara getir öyle bi dene derim.yani f5+enter.bordu bi tanı ondan sonra update et.701 bios yükle.ben emanet bord diye bios update etmedim.belkide ondan oc yapamıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: koengineer

ASUS P5B...................................129.99 $
    ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP............224.99 $

ARKADAŞLAR BU 2 ANAKARTIN ARASINDA 100 $ A YAKIN BİR FARK VAR. BEN BİRİNCİSİNİ ALIRSAM NE KAYBETMİŞ OLURUM. 2NCİNİN ÜSTÜN TARAFI NEDİR? 100 $ A DEĞECEK BİR FARK VAR MI VE VARSA BEN ONU HİSSEDEBİLECEK MİYİM?

Gigabyte DS3 daha iyi P5B ye göre. Compability yani uyumluluk problemi çok fazla p5B nin. Deluxe modelini bilmiyorum. Daha iyidir muhtemelen.
    Bizzat gözümle görmeden internetteki testlere falan inanmam genelde. Herşeyin üçkaatı bulunuyor ve yapılıyor.
    Seçenekleri gözden geçirseniz iyi edersiniz. Bir anakarta o para çok fazla. Artan paraya diğer eksiklerinizi alın bence.

• kardeş ne işin var asusla git gigabyte al. bugüne kadar olan 3 bilgisayarımda asus anakartım oldu ama son aldığım p5b den resmen iğrendim. o bulunmayan zamanlarda 300 ytl verdim ve bu gereksiz cihaz sata2 yi tanıyamıyor ve raid 0 yapılamıyor. ayrıca boot sğresi inanılmaz uzun o kadar masraf yapıpta 1.5 dakka windowsun kayan yazısını izlemek insanı çileden çıkartıyor.

çizgi elektroniğin forumunda asus anakartlar ile ilgili sorunlar ve yorumlar mevcut oradan bir oku derim. bence bu kart verilen parayı haketmiyor.
  • SAta1 120 gb la bir seferde pata 80gbla 3 seferde sistemim açılıyor. 2si de seagate. Bence deluxe ile düz modeli arasındaki en önemli fark ramlere verebildikleri voltaj deluxe 2.4v. verebilirken düzü 2.1V. veriyor bu da sadece ramlere aşırı yüklenecekseniz önemli. Yoksa bunlarında işlemci fsbleri iyi benimki 6 çarpanda 400 ü gördü 7 çarpanda 385 ama stok soğutma çok ısındığı için gitmiyor yoksa gider 400fsb rahat. Eskiden olsa arada fiyat farkı azdı deluxe iyi bir seçimdi ama asusp5b hızla düşerken deluxe çok az geriledi. Şu fiyat farkına tereddütsüz düzp5b.
  • Yoo gayet iyi bir anakart.OC konusunda orta seviye.
  • garantiden anakartımın yenisini gördemişler dün elime geçti bi deneme yapim dedim P5B ile yapamadığım olayı DQ6 hiç zorlanmadı bile.
  • Eğer sadece overclock için alıyorsanız deluxe modelini, o vereceğiniz fiyat farkını alacağınız işlemcinin bir üst modelini alarak değerlendirin bence daha mantıklı olur. Zaten p5b ile biraz oc imkanın olacak onu da ekleyince çok daha iyi olur diye düşünüyorum ben. Ama dediğim gibi sadece oc imkanı ön planda ise deluxe modelini almakta
  • Arkadaşlar hazır p5b dlx kullanıclarını bulmuşken sorayım.Ben karttaki onboard sses kartını kullanıorum ama wave sondayken çok cızırtı geliyor ve %82 e ye kadar kısmam gerekio.Hem müzik dinlerken hem oyun oynarken geliyor bu ses.Sizde de aynı problem varmı??
  • p5b için son biosu flashlamalısınız 464fsb dandik corsair ramler ile yaptım forumda konusu mevcuttur , beğenilmemesi doğrudur ancak o/c potansiyeli gayet iyi bir anakarttır ve şu anki fiyatıyla alınabilirliğini daha da arttırmıştır.

p5b deluxe deki cızırtı yeni sound driverları ile çözüldü kurulum sonrası bir kaç ayar ile cızırtı artık duymayacaksınız unutmadan DQ6 kullanırken p5b deluxe alanlar da bu forumda var hatırlatırım.

kaynak:http://forum.donanimhaber.com/m_9558192/mpage_1/key_asus%252Cp5b//tm.htm#9558606

asus p5b

ASUS P5B Deluxe UN NERESİ DELUXE?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 30 Ekim 2006; 2:25:09 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.