Şimdi Ara

Asus P5B E4300 ve Twinmos DDR2 667 333fsb ye çıkamıyorum SONUNDA OLDU 333fsb 3ghz OC OLDU!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • OLDU VALLAHİ!!!! İlginçtir ,ram ve cpu voltajı otomatikte ram timingleri otomatikte, 3ghz OC oldu, Orthos'la stabilite testlerini yaptım. Çok şükür stabil çalışıyor. Asus probe'den baktığımda CPU voltajı 1.4'dü ben elleayarladığımda 1.35'den fazla çıkmamıştım. sorun işlemci voltajından ya da ram timinglerini doğru ayarlayamamadan kaynaklanmış olabilir. Ancak yük altında bu mevsimde 50-55 C yük altındaki sıcaklığı. Sıcak havalarda çok fazla ısınacak. Stok fan'la çalıştırılmaz bu hızlarda.
    En çok da işlemcinin takoz çıkmamasına sevindim. Hepinize stabil , sorunsuz OC'lu günler

305 fsb ye kadar stabil çalıştırdım sistemi , 333 fsb de windows açılmıyor , fsb yi 320 ye çekrim açıldı ancak 2 adet cpu toaster açıp test ederken resetlendi sistem.
    İşlemciye voltaj vermedim , ram timingleri 5-5-5-15-5-35 denedim 6-6-6-18-6-42 de ama 333 fsb de açmadı. Ram'lerin voltajını 1.90 verdim , FSB Termination Voltage:1.200 , PCIex 100 , PCI 33.3 mhz ye sabitlenmiş. Bios dan ram'leri 533mhz ye çekip Fsb hızını öyle artırıyorum.
    333fsb de açılmıyor windows bir türlü , en fazla safe modda aç , Last known good configuration ekranını görebiliyorum hangisini seçersen seç tekrar reset atıyor.
    M-Tech çipli Ram'leri 305fsb de 381hz efektif 762mhz kullanıyorum ama Ram'lere mi takılıyorum acaba., eksik birşey mi yapıyorum.
    PSU olarak 700w Epsilon kullanıyorum. OC için Psu 'ya takılma durumum yok sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekiskalibur -- 15 Nisan 2007; 11:24:24 >

• Bence çarpanı 8 hatta 7 ye çekip öyle dene. Rama biraz daha, işlemciyede bir miktar voltaj ver. Ayrıca PCİ-ex i 100 haricinde bir değerle dene bende 108 işe yarıyor.
  • Çarpanı nereden indireceğim Cpu configurationdan mı? Bir de ram'leri 800mhz ile değiştirmem gerekir mi , 667 yeter mi 3.0ghz ve üstü için?
  • quote:

Orjinalden alıntı: f@Zus

Bence çarpanı 8 hatta 7 ye çekip öyle dene. Rama biraz daha, işlemciyede bir miktar voltaj ver. Ayrıca PCİ-ex i 100 haricinde bir değerle dene bende 108 işe yarıyor.

Kardeşim çok ama çook teşekkür ederim ilgi ve alakan için. Çarpanı 8 e düşürüp , işlemci voltajını 1.35 verdim , Ram'lere de 2V verdim. VE AÇILDI!!! :-) , daha önce ram'e 2.1V verdim ona rağmen açılmamıştı . Derdi işlemci çarpanını düşürmekmiş.
    Şimdi ram timinglerini biraz daha aşağı çekerek , ram ve cupu voltajlarını adım adım düşürerek denemeler yapacağım. Bir sakıncası olmaz sanırım??
  • normalde çok az bir voltaj vererek 333*9 da yani 3.0 ghz de acılması gerekirdi
    demekki sendeki işlemci epey takoz cıkmıs
  • bence ramleri 400 e düşürerek tekrar dene. yararı olabilir
  • arkadaşlar 4300 alayım mı yoksa yen işlemcileri beklemek mi lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bahcedeki Fener

normalde çok az bir voltaj vererek 333*9 da yani 3.0 ghz de acılması gerekirdi

Evet duruma bakılırsa maalesef öyle :-(
    Ne yapayım sağlık olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ekiskalibur

quote:

Ne yapayım sağlık olsun.

abi peki bu hali ile memnun musun performanstan
  • quote:

quote:

Ne yapayım sağlık olsun.

sıkma canını,
    2,7ghz cpun var,
    nerden baksan 500-600$lık bir işlemci ayarında,
    daha ne olsun??
    %50 o/c yapmıssın,
    stabil sorunsuzz,
    bence gayet ii ve yeterlii..

2.7ghz ile 3 ghz arasında kı fark sadece spi de..

takoz cıkdı diye, kafana takma..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zwandar

quote:

quote:

Ne yapayım sağlık olsun.

Sistemi kuralı altı gün oldu henüz sistemi çok da zorlayacak işler yapmadım ama şu anda Core2Duo'ları zorlayacak pek fazla bir aplikasyon yok . Üst sınıf bir 3d kart alıp oyunlarda da test edeceğim . İşlemci diğer bileşenlere de bağlı olarak epey performans veriyor.
    Önceki sistemimle kıyaslamam abes olur Amd 1700+ işlemcili 512mb ram'li bir sistemdi, tabii ki ona kıyasla uçuyor sistemim. İşlemciyi biraz daha OC edebilseydim çok daha güzel olacaktı ama takoz çıktı işte :(
    İki hafta daha bekle derim. Yeni işlemciler ve fiyat indirimleri geliyor.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Zwandar

quote:

quote:

Ne yapayım sağlık olsun.

Sistemi kuralı altı gün oldu henüz sistemi çok da zorlayacak işler yapmadım ama şu anda Core2Duo'ları zorlayacak pek fazla bir aplikasyon yok . Üst sınıf bir 3d kart alıp oyunlarda da test edeceğim . İşlemci diğer bileşenlere de bağlı olarak epey performans veriyor.
    Önceki sistemimle kıyaslamam abes olur Amd 1700+ işlemcili 512mb ram'li bir sistemdi, tabii ki ona kıyasla uçuyor sistemim. İşlemciyi biraz daha OC edebilseydim çok daha güzel olacaktı ama takoz çıktı işte :(
    İki hafta daha bekle derim. Yeni işlemciler ve fiyat indirimleri geliyor.

Bu arada 2.7ghz OC'lu hali default halinden epey performanslı. Zaten default 1.8ghz halinin performansı bile memnuniyet verici , benim işlemcim takoz çıktı diye sana da böylesi rastlayacak değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: ftzi

quote:

quote:

Ne yapayım sağlık olsun.

sıkma canını,
    2,7ghz cpun var,
    nerden baksan 500-600$lık bir işlemci ayarında,
    daha ne olsun??
    %50 o/c yapmıssın,
    stabil sorunsuzz,
    bence gayet ii ve yeterlii..

2.7ghz ile 3 ghz arasında kı fark sadece spi de..

takoz cıkdı diye, kafana takma..

Sağol kardeşim , 2.75ghz zaten yeterli bana maksat sınırlarını öğrenmekti.
    İşlemcimin kodunu araştırdım internette , bu kodlu işlemciyle 3.2ghz hızı görenler var 1.46V vererek işlemciye. Bu voltajı kaldırır mı E4300??
    Ben 3ghz 333 fsb ayarlarken bios'da işlemci voltajını en fazla 1.35 yaptım , ama bu zaten default voltajıymış işlemcinin. 1.46V vererek deneyeymi mi , işlemciyi kızartır mıyım?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.