Şimdi Ara

'Asus P5B ve Q6600 ' SİSTEM AÇMIYOR!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm, anakart ve işlemciyi yeni aldım, her şey gayet güzel, yani sanırım.. Çünkü sistemi kurup çalıştırmak istediğimde görüntü gelmiyor, Monitör ledi turuncu kalıyor, anakartın kutusunda quad-core ready yazıyor ancak anladığım kadarıyla tam olarak hazır değil. Acaba yanlış birşeyler mi yaptım diye düşünüyorum, Çünkü Çizgi Elektronik'e de telefon ettiğimde anakartın işlemciyi desteklediğini sadece BIOS update gerekebileceğini söyledier, hatta ben CPU uyumsuzluğu durumunda sistem açılmadan BIOS Update yapabilirmiyim diye sorduğumda tabi yapılır dendi, ben de umarım öyledir diyerek işlemciyi aldım, ancak bildiğim gibi oldu ve gördüm ki sistem açmadan BIOS UPDATE YAPAMIYORUM. Ayrıca anakartın BIOS versiyonu hakkında da en ufak bir bilgim yok. Daha önce bu tarz bir sıkıntıyla karşılaşan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum, makinaya sistemi bugün kurup yarın teslim etmeliyim, ayrıca VISTA HOME kuracağım, umarım onda da bir sorun çıkmaz, o kadar para verip Vista aldık. O da patlarsa rezil, kepaze olurum.
    Yani anlayacağınız çok dertliyim, bu anakartın bu işlemciyi görmesi ve sistemin çalışması için gereken neyse yapılacaktır.
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Ayrıca Asus'un sitesinde 1604 BIOS update i buldum, anakartın biosu anladığım kadarıyla 1046 şimdi 1604 e direk yükseltsem herhangi bir sorun olur mu ? yoksa kademeli kademeli mi yükseltmek gerekiyor. Uf ya nefret ettiğim şeyler bunlar. Kabus gibi bişi sanırım. Uyanmak istiyorum artık!
  • Dostum yeni bios 1333Mhz FSB desteği getiriyor. BIOS güncellemeye gelince,

http://www.asus.com.tr/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=307&l4=0&model=1178&modelmenu=1 linkini incele.

İki yolu var, birisi flash disk'ten bios yükleme (ama bu sorunu halleder mi bilmiyorum), diğer yol ise EZ flash dediği yöntemi

Bu yöntemde aşağıdaki linkte anlatılmış (ingilizce)

http://support.asus.com/technicaldocuments/technicaldocuments.aspx?root=198&SLanguage=en-us

Nasıl yapılacak? (Ben okuduklarımdan anladığım kadarıyla ileteyim)

1-Önce en son BIOS dosyasını indirecekmişsin netten. İndirilen bu dosyanın adını anakartın modeline göre isimlendirecekmişsin (örneğin anakart modeli P4C800 ise, bunu p4c800.ROM olarak değiştirip, diskete kaydedecekmişsin).

2-Sistem yeniden başlat.

3-Yeniden başlatıp ilk post geçtikten sonra "Alt + F2" tuşuna basıp adımları izle ve en son BIOS dosyalarının kayıtlı olduğu disketi sürücüye tak.

Eğer yükleme başlarken anakart modeline uygun BIOS değilse şu mesajı verir: (Örneğin) p4c800.ROM not found."

verdiğim ss'i bir incele dostum.

'Asus P5B ve Q6600 ' SİSTEM AÇMIYOR!!!

• saolasın ama şöyle bir sorun var görüntü hiç gelmiyor işlemciyi taktığım zaman, hani görüntü alabilsem bi şekilde bios update deneyeceğim. Yine de çok teşekkür ederim,zaman ayırıp yardımcı olduğun için
  • Rica ederim ancak yardımcı olamamışım maalesef. Anlattığın durumla ilgili de diyebileceğim bir şey yok, emnaet c2d işlemci alıp bios update yapsan nasıl olur? Sanırım bu şekilde problemin çözülme olasılığı artar.
  • İyi fikir.. Çok teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.