Şimdi Ara

asus p5k-se fsb:dram ayarlama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar e6750 işlemcimle beraber 2x1gb 800mhz(5-5-5-18@400mhz)twinmos ram kullanıyorum. işlemcimi oc ettiğim anda everestten ramlerim 667 mhz'ye düşüyor. fsb:dram oranım 1:1 ve işlemcimi 3.2ghz'e oc ettikten sonra bu oranı 2:1(400:200) yapmak istiyorum ancak bunu değiştirecek bir yer bulamadım bios'ta. anakartım asus p5k-se.bu oranı nasıl değiştirebilirim acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swamplord -- 10 Ocak 2008; 2:51:54 >

• BENDE AYNI İŞLEMCİ VE ANAKARTI KULLANIYORUM SANA ANLATIYIM

BAK ŞİMDİ İŞLEMCİNİN ÇARPANINI ARTTIRDIĞIN ZAMAN FSB YE GELECEK DRAM MİKTARINI ANAKART KENDİ OTOMATİK OLARAK AYARLIYO AYRICA UĞRAŞMANA GEREK YOK YANİ

ÇARPANI 8*400 YAPTIĞINDA ALTTA DRAM İN MHZ SİNİN DEĞİŞTİĞİNİ GÖZÜNDEN KAÇIRMISSIN AYRICA EVERESTTE ÖLE GÖSTERMESİ OLAĞAN ÇÜKÜ EVEREST DMI HAKKINDA VERİLEN BİLGİNİN DOĞRU OLAMAYACAĞINI SÖYLÜYOR CPU-Z İLE BİLGİLERİNİ KONTROL ET OARADA DAHA DOĞRUSU VAR VE FSB:RAM ORANI 1.1 OLMASI DAHA İYİ

TAVSİYEM RAMLAR İN VOLTAJI AUTO İSE ONU 1.95 YAP BEN ÖLE KULLANIYORUM
  • bende de aynı anakart var kuzey köprüsüne nasıl voltaj veririz
  • quote:

Orjinalden alıntı: matttrak

bende de aynı anakart var kuzey köprüsüne nasıl voltaj veririz

Kuzey köprüsü voltajı maalesef yok.. Gerçi çok fazla ihtiyaçta yok... Anakart rahatlıkla 500fsb görüyor
  • teşekkürker samwet. ama bu şekilde fsb:dram oranı 1:1 olduğu için dram frequency 400mhz oluyo. 200 olması gerektiği için bu oranı 2:1 yapmak istiyodum. bir de cpu-z ram'lerimi asimetrik gösteriyo. aynı 2 ram'i 1. ve 3. slotta kullanıyorum ve simetrik olmaları gerekir. bios'tan 2t yapmamamla da alakalı değil onu da denedim. hatta bios'umu update bile ettim belki düzelir diye bunu da anlamış değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swamplord -- 10 Ocak 2008; 14:26:39 >
  • arkadasım eğer 400*8=3200 de iken fsb:dram oranını = 2:1 yaparsan ki yapamazsın...(ben sanmıyorumki p35 çipsetli herhangi bir anakartta bunu bulasın,çünkü ddr2 ramlerde o kadar küçük çarpana ihtiyacın yok...eğer sen fsb 400 de iken 2:1 yaparsan ramler 200de yani efektif olarak 200*2=400 mhz calısır...elinde bulunan ramlerle yapacagın en doğru şey 1:1 = 800 mhz de ramler ...
    Ayrıca dual çalışma prensibi anakarttan anakarta değişiyor...amd kullanırken asrock 939 da 1 ve 2. slotlar dual calıstırırken,p5k-se de 1. ve 3. slotlar dual calıstırıyor...bu da bize anakartın simetrik yada asimetrik anlayısının kendine özgü oldugunu gösteriyor...2 calısma prensibinde de dual geçerli olabiliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holyfire -- 10 Ocak 2008; 15:07:55 >
  • zaten ram'lerimin 800mhz'de olması için dram frequency'mi 200 yapmak istemiştim. ddram400e, ddr2 de 800'e denk geliyo ve işlemcimi 3.2'ye yükselttiğimde ancak 2:1(400:200) oranında 800mhz sağlarım diye düşünmüştüm, tüm çabalarım bu yüzden.

dual olduklarına göre asimetrik gözükmelerinin bi dezavantajı yok yani çıkarımı yaptım alttaki açıklamandan da
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 ve Asus P5K-SE ile overclock
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: swamplord

zaten ram'lerimin 800mhz'de olması için dram frequency'mi 200 yapmak istemiştim. ddram400e, ddr2 de 800'e denk geliyo ve işlemcimi 3.2'ye yükselttiğimde ancak 2:1(400:200) oranında 800mhz sağlarım diye düşünmüştüm, tüm çabalarım bu yüzden.

dual olduklarına göre asimetrik gözükmelerinin bi dezavantajı yok yani çıkarımı yaptım alttaki açıklamandan da

garip bir yaklaşım ama ddr2 800 mhz yakalamak için... 1:1(400:400) olmalı...ki 400 mhz efektif olarak 800 de calısır...Aslında bunu düz mantıkla bulabilirsin...sen şu anda 400 de 1:1 de calısmayı yatsımıssan eğer ve 200 e alarak 800 olarak calısacagını düşünmüşsen,demekki senin tezine göre senin ramler su anda 1600 mhz calısıyor...en azından bunun olmayacagını tahmin edebilirdin ....Fsb:Dram = 1:1 kullanmaya devam

• tamam sağolasın. bu fsp:dram olayı kafamı biraz karıştırdı zaten şu an 1:1 olarak çalıştırıyorum 3.2ghz. hadi hayırlısı
  • quote:

Orjinalden alıntı: swamplord

tamam sağolasın. bu fsp:dram olayı kafamı biraz karıştırdı zaten şu an 1:1 olarak çalıştırıyorum 3.2ghz. hadi hayırlısı

tamam işte bak 3.2 çalıştırıyosun kullan işte böle benim bilgisayar dün durup dururken restart attı mavi ekran sorununundan şu anda bilgisayar oc siz

hemde 1 hafta sonra çıktı mavi ekran neden oldu anlamadım bir daha bakıcam ama yorumlarınız varsa yazın lütfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: samwet
    tamam işte bak 3.2 çalıştırıyosun kullan işte böle benim bilgisayar dün durup dururken restart attı mavi ekran sorununundan şu anda bilgisayar oc siz

hemde 1 hafta sonra çıktı mavi ekran neden oldu anlamadım bir daha bakıcam ama yorumlarınız varsa yazın lütfen

Ramleri kaç mhz de ne kadar voltajla hangi timing de kullanıyordunki mavi ekran aldın
  • ramler 800mhz de voltaj 1.95 timing 5-5-5-15 ti güzel güzel kullanıyodum ne oldu anlamadım
  • Bende oc yi kaldırdıktan sonra pc açılmamıştı bi ara Alışkanlık yaptı heralde.
  • Ben bu anakartla e2180 ime nezaman 3.0ghz veya az yukarısı hız denemesi yapsam pc hiç açılmıyor.Deneme amaclı 1.425v bile verdim nedendir acaba ?
  • Beyler bende de aynı anakart var. Benim de sorunum şöyle; aslında sorun mu bilmiyorum biraz yeniyimde :).

İşlemcimi OC yaptığımda 2,6GHz e yani çok az bir miktar Rated FSB 1333 e çıkıyor. Bu FSB yi 1000 de sabit tutmanın bir yolu var mı ? FSB ile ilgili bir ayar var BIOS ta tam 200 250 333 ve auto seçenekleri vardı sanırım.

Bu FSB nin çıkması normal mi ve daha fazla çıkarsa zarar verir mi ? Mesela 8 x 400 yapsam işlemcimi ne olur bu FSB ? Teşekkürler.

A-Data 5-5-5-18 RAM var 5-5-5-15 e düşürdüm 3D Mark 2006 da girişte takıldı gerçi başka bir nedenden de kaynaklanıyor olabilir.

Bu arada bütün voltajlar auto. Bu konuda herhangi bir öneriniz var mı?
  • rated fsb = fsb x 4 ...Formülizasyon belli
  • quote:

Orjinalden alıntı: holyfire

rated fsb = fsb x 4 ...Formülizasyon belli

O zaman sorun yok, şu an Rated FSB 1600 de yani işlemcim 3,2 Ghz de çalışıyor. Tüm voltajlar auto da ve bu ayarlarda CPU ya 1.368 V veriyor sistem. Fazla gelir mi ? Manual yapıp azaltıyım mı ?

Bir arkadaş RAM lerde 5-5-5-15 in altına inme demiş. Twinmos a özel bir uyarı mı bu yoksa bende A-Data var altına voltaj vererek inebilir miyim ?
  • voltajı auto da bırakmak yapabilecegin en yanlıs hareketlerden biri...deneyerek ve orthos testleriyle minimum voltajı bulmalısın...ayrıca tabiki ramlerin cl4 ise 800 mhz de voltaj vererek 4-4-4-12 olarak acabilirsin...Cpu-z de memory bölümlerine bakarsan ramlerinin kac mhz ve timingler için hangi voltu istediği yazar
  • quote:

Orjinalden alıntı: holyfire

voltajı auto da bırakmak yapabilecegin en yanlıs hareketlerden biri...deneyerek ve orthos testleriyle minimum voltajı bulmalısın...ayrıca tabiki ramlerin cl4 ise 800 mhz de voltaj vererek 4-4-4-12 olarak acabilirsin...Cpu-z de memory bölümlerine bakarsan ramlerinin kac mhz ve timingler için hangi voltu istediği yazar

CPU için mi bu Auto riski yoksa bütün Voltajlar için mi ? CPU için ise deneyerek bulmaya çalışırım ancak Orthos testi nedir tam olarak ? Var mı bir topic bildiğiniz ?
  • Valla 1.5 e indirdim CPU voltajını Vista yı açamadı bilgisayar. Manual yapınca CPU voltajını kararsızlık sezdim öncekilerde de acaba diğer voltaj ayarlarından mı kaynaklanıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.