Şimdi Ara

Asus P5KPL ve 4gb ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar anakartım Asus P5KPL fakat 4gb ram aynı anda calısmıyor sadece 2gb sini taktıgımda sorun yok
    fakat 4 ünü birden takınca ötmeye başlıyor bilen varsa yardımcı olabilirmi şimdiden teşekkürler

• Dostum anakartın 4gb destekliyor rami
    Öncelikle bütün kombinasyonları dene.
    1 gb,2gb,3gb,4gb olarak dene çalıştırmayı.
    Ramlerden birisi ya da birden fazlası arızalı olabilir.
    Hepsini tek tek denemeni öneririm.
    Ayrıca ramlerin hepsi aynı Mhz ve aynı marka mı?
    Ramlerin çeşitlerini ve markalarını yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz.
  • Yonga Intel® G31
    İşlemci Desteği Intel®Core2 Quad / Core2 Extreme / Core2 Duo / Pentium® Extreme / Pentium® D / Pentium® 4 / Celeron® D
    Bellek Desteği 4 x DDR2 800/667 Maks. 4 GB
    IDE Sürücü 1 x ATA 100
    SATA Sürücü 4 x SATA 2
    Tümleşik Ekran Kartı -
    Tümleşik Ses Kartı Realtek ALC662, 6-CH High-Definition Audio CODEC
    Tümleşik Ağ Kartı Gigabit LAN
    Tümleşik Çıkışlar 8 x USB 2.0
    PCI Kart Yuvası 3 x PCI, 1 x PCI Express 1x
    Ekran Kartı Yuvası 1 x PCI Express 16x

Ram ler de problem olmasın ??
  • Benzeri bir konu ile ilgili yazı burada geçiyor problem aynı olabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: @mesuthaksoy
    Ben xp deyince açıkcası aklım 64 bite gitti. Malesef 32bit işletim sistemleri
    ister xp olsun ister wista malesef 4gb ı desteklemiyor :)
    bilgisayarına 64 bit bir xp pro kurarsan çatır çatır kullanırsın 4 gb ram i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat35nihat -- 19 Ocak 2008; 23:58:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nihat35nihat

Benzeri bir konu ile ilgili yazı burada geçiyor problem aynı olabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: @mesuthaksoy
    Ben xp deyince açıkcası aklım 64 bite gitti. Malesef 32bit işletim sistemleri
    ister xp olsun ister wista malesef 4gb ı desteklemiyor :)
    bilgisayarına 64 bit bir xp pro kurarsan çatır çatır kullanırsın 4 gb ram i

Hocam kasadan bipleme sesi geliyor diyor o zaman donanımsal arkadaşın problemi.
    Öyle olmasaydı, windowsu açılır ama 4gb olan ramini 3gb olarak falan görürdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 20 Ocak 2008; 0:24:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

Hocam kasadan bipleme sesi geliyor diyor o zaman donanımsal arkadaşın problemi.
    Öyle olmasaydı, windowsu açılır ama 4gb olan ramini 3gb olarak falan görürdü.

Tamam, özür... sorunun donanımsal olduğu kesin iştede gözümden kaçmış. Dalgınlık işte

• çalışan 2 adet ramin değilde çalışmayan ramlerin yerini değiştirmenizi oda olmazsa 2 gb olarak açarak bilgisayarı anakartınızın bios güncellemelerini alarak güncelledikten sonra biosu tekrar takmayı denemenizi ramlerinizin aynı marka ve dual ayrımıda yapılmış olmasına dikkat etmenizi öneririm .
  • arkadaslar saolun bilgiler icin simdi ramleri tek tek denediğimde sorunsuz calısıyor .Ram ler 1gb kingston 800mhz.
    2 rami yan yana olan slotlara taktıgımda bip sesi alıyorm. 1 slot ve ya 2 slot bosluk bırakıp taktıgımda ise sorunsuz calısıyor.
  • tüm slotların çalıştığına emin olun tek tek ondan sonrada dediğim gibi biosu güncelleyin bence problem hallolacaktır büyük ihtimal amagüncelleme yapmadan anlayamayacağız sanırım bazı problemler varsada ..!!
  • dün pc yi teknik servise bıraktım onlarda pazartesi ye attılar. ben evde guncellemeye kalksam anakartı yakma ihtimalim felan varmıs ne kadar dogru arkadaslar eğer p.tesiye halolmazsa ben kendim evde yapmka zorunda kalıcam
    bu arada ram slotları tek tek calısıyor
  • Bios update in her zaman riski var.Tam biosu update ederken elektrikler falan gider ondan sonra çok başın ağrır.Ama ben riski severim diyorsan evde dikakt ettiğin sürece kendin de yapabilirsin arkadaşım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

Bios update in her zaman riski var.Tam biosu update ederken elektrikler falan gider ondan sonra çok başın ağrır.Ama ben riski severim diyorsan evde dikakt ettiğin sürece kendin de yapabilirsin arkadaşım.

yardımların için çok saol artık pazartesiyi beklicez
  • bilgisayara flash atarken yada biosu güncellerken elektrik kesilince anakart yanar demişler yok böyle bir şey yaaa bazı bilgisayarcı arkadaşların kötü niyeti olarak düşünüyorum korkmayın öğrenin olmazsa bana getirin ben yapayım hem hemde göstereyim ....!!!! Allah aşkına yanarmış yaaa lafa bak elektrikmi veriyolar arkadaşım yuh yaaa olsa olsa baştan yaparsın her şeyi anakart cd sinden girersin duruma göre pili tak çıkar yada bazı program ve kartlar aracılığıyla tekrar en fazlasından awardsa award başkaysa başka bios atarız flashına yenileriz olur sinir oluyorum yalana yaaa az bilgim varsada buradan az bildiğimi yazarım ama asla yalan yazmam yazmakda istemem ama olmazmı duruma göre anlamayız yanlışa düşeriz ama yalan asla napalım idare edecez yanıklarla falan artık ...!!! kardeşim sen çekinme vur gözüne ankaradaysan bana getir ankarada değilsen başka bir bilgisayarcıya götür yakmadan yapsın neme lazım dibi falan tutar anakartın :) arkadaşınsa kızmada durum bu ama yaaaa ...!!! Anakart yanmaz yanması demek sanırım bir daha asla çalışamaz durumu demek olsa gerek o yüzden yanmaz kuzey güney isa köprüleri ve baskıları bile değiştirilirken günümüzde yanma denen olaya karşıyım sadece astarı yüzünden pahalı tutan durumları olabilir ama asla bu durumda o durum olmaz...!!!

• Bu kartta şöyle bir durum var; ram slotları sarı siyah sarı siyah olmak üzere dört adet. Yanyana sarı siyaha takınca çalışmışyor. sarı sarı ardından siyah'a takmak gerekiyor.
  • aynı anakart bende mevcut aynı sorunla bende karsılastım benım remler kınston ddr 667 4 adet bıos guncellemsıde yaptım ama sorunu cozemedım butun sloclarda aktıf calısıyor 3 lu veyas 4 luyu devreye sokunca bıb sesı bende gelıyor bunun cozumu nedır bılen varsa yardımcı olursa sevınırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.