Şimdi Ara

ASUS P5Q Pro anakart üzerine Windows 7 veya Vista kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha yeni bir bilgisayar topladım. Asus P5Q Pro anakart, 4 gb ram, Q9550 işlemci, Samsung 1 tb harddisk, GeForce 9800GT ekran kartı var bilgisayarda.

Bu bilgisayarda şu an XP SP3 yüklü durumda. Ben Windows 7 64bit olanı kurmayı denedim ama maalesef ilk kurulum sırasında cd'den boot ediyor ve dosyalar kopyalıyor. Daha sonra dil seçeneklerinin gelmesi gereken yerde sadece arkaplan görünüyor ve başka bir şey gelmiyor. Elimde 32bit Vista var (daha önce laptop'a kurmuştum, sağlam). O da aynı şekilde yüklemeye başlarken sadece arka plan geliyor ve donup kalıyor.

Sanırım harddisk ayarlarından kaynaklanan bir sorun var. Bios'tan her türlü varyasyonu denedim ama bir türlü kuramadım ikisini de. Daha önce böyle bir problemle karşılaşan veya bir öneri getirebilecek olan varsa memnun olurum. Harddisk şu anda ide modunda....

• anakart çipsetinin sürücülerini nlite ile windowsa entegre edip bir de öyle denemeni tavsiye ederim.
  • Eğer doğrudan yükleyemezsem onu da denerim ama sanki başka bir sorun var gibi. XP yüklerken sorun çıkmıyor. Vista ve Windows 7 yüklerken donup kalıyor...

Bu arada bios'u da son sürüme güncelledim...
  • bana sata sürücüleri eksik gibi geldi, o yüzden entegre et dedim. XP SP3 muhtemelen netten indirdiğin sata entegreli bir sürümdür. Önceki laptopta vista çalışabilir ama şu andaki sistemin sürücülerinin vistada olmaması muhtemel. Win 7 ye gelirsek, sağlam bir kopyasını indir derim xp sp3 çalışıyorsa sorun sadece yazılımsal. Aklıma ilk gelen sata entegresi oldu. Sorun kesin budur, çözer diyemiyorum belirteyim.
  • sorun dvd de gibi görünüyor
  • Yok DVD'ler sağlam. Entegre etmeyi bir deneyeyim...
  • belki de dvd okuyucu okuyamıyodur. dvdlerde sık karşılaşılan sorun. toplarken dvdrom u da yeni mi aldın?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet tüm parçalar yeni. Normalde aynı dvd'yi kullanarak sanal diske kurulum yapabiliyorum her ikisiyle de. Ancak gerçek bilgisayarda kurulmuyor...
  • cd den boot etmeden xp açıkken kurmayı denedin mi?
  • Bence biosta soru var.... yani...
    laptopumda bi ayar var belki de seninkinde de var - orda OS select işte VITA; XP; LINUX; OTHER. eğer bu seçenek biosta varsa win 7 için OTHER i seç.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.