Şimdi Ara

Windows Vista ile Xp Pro arasında Printer paylaşımı yapamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    HP5610 Printerin olduğu makine de Vista kurulu, diğer makine de xp pro. Dosya paylaşımında problem yok... Makineler birbirini görüyor.. Ama xp diğer vistalı makinede kurulu olan printeri görmüyor..Yardımcı olursanız sevinirim..

• Yazıcını paylaşıma açıp (sağ klik paylaştır / share) birde Windows vista'nın güvenlik duvarını kapatıp deneyebilirmisin ? Güvenlik duvarı diğer pc'lerdeki açık kaynakları reddediyor bazen.

Güvenlik duvarı açıkken remote desktop connection yiyor ama kapatınca yemiyor.Vistanın enteresan bi güvenlik mekanizması var :)
  • slm. dostum..cevabın için teşekkür ederim...Dediklerini denedim yine olmuyor...
  • iki bilgisayarında bir ağ üzerinde olduğunu düşünüyorum,

Acaba bilgisayarların çalışma grupları ortakmı ? yani ikiside Homenetwork veya Workgroup içindemi ?
    Antivirüs güvenlik duvarı (norton varsa mümkün) açıkmı? Kaynak paylaşımında norton bloklama konusunda efsane olma yolunda önüne ne gelirse blokluyo veya erişim vermiyor :)

Birde ağ bağlantısı özelliklerinde windows yazıcı / dosya paylaşımı açık olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enjiyu -- 11 Mart 2008; 21:19:44 >

• Evet bu söylediğiniz şeyleride aynene yaptım ve şu ana ayarlı, virüs programlarını bile sildim belki etkiliyodur diye ama nafile.İki makine de xp iken ne güzel problemsizdi..Paylaşımı açıyodum direk görüyodu cihazlar birbirini..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kitty -- 12 Mart 2008; 20:20:48 >
  • Normalde klasör paylaşımı iki işletim sisteminde yapılıyor ama yazıcı paylaştırmayı açıkçası denememiştim.Windows vista'dan tanıttıgım yazıcıyı paylaştırıp size eğer başarılı olursam izlediğim yolları anlatmaya calısırım.
  • Tekrar selam..
    winxp ve vista ikilisinde çözümü bulamayınca diğer makineye de vista kurdum...Sonuç yine aynı.. Manuel olarak aratmama rağmen bu seferde buluyor gibi görünüyor ama parola soruyor..Diğer makin de hiç bir parola olmamamsına rağmen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.