Şimdi Ara

EPSON YAZICILARDAKİ SORUN [ YARDIM & ÇÖZÜM & ÖNERİ ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PX720WD modelli bi yazıcım var şu an iptal olmuş durumda yatıyor. Çözüm ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar..

Bu yazıcıya Aldıgım programlar aldıgım serialler aldığım kartuşlar kafa temizlemede israf olan mürekkepler vs. vs..

Yazıcı alalı 1 sene oldu açık kırmızı ile mavinin kafası tıkandı.. Garanti ye yolladık garanti dışı diyorlar. Çünkü orjinal mürekkep kullanmamışız.

Masrafı ne kadar diyoruz 400 tl Yazıcı 350 tlye almıştım bu arada.. Ben süreklı çıktı alan birisiyim...

Her gün olmasada haftada en az 200-300 sayfa çıktı alan birisydim. Cover işi için kullanıyodum.

İlk başta kafa temizlemeden dolayı dolan pad hatası yüzünden 2 kere 2manualsdan programa 20$ para verdim..

Sora bişekilde programını buldum ama bu sefer de yazıcı patladı şu an ne yapcagımı bilmiyorum.

Garanti için zorlasam sonuç alabilirmiyim bilmiyorum adamlar orjinal mürekkep kullanmadığımızı tespit etmişler..

Kafayı açmaya çalışmışlar ama açamamışlar.. Şimdi mecbur yeni bi yazıcı alıcam ama napıcam bilmiyorum gerçekten..

• Yapay Zekanın Yanıtı

EPSON Yazıcılarda Sık Görülen Sorunlar ve Çözümleri

EPSON yazıcı kullanıcıları olarak, yazdırma işlemleri sırasında zaman zaman sorunlarla karşılaşabilirsin. Bu yaygın sorunları ve pratik çözümlerini öğrenerek yazıcı performansını geri yükleyebilir ve verimliliğini artırabilirsin.

Yazıcı Kağıt Alamıyor

• Kağıt tepsisini kontrol et ve boş olduğundan emin ol.
    • Kağıtların doğru şekilde yerleştirildiğine dikkat et ve kıvrık veya hasarlı kağıtları çıkar.
    • Kağıt tepsisinin düzgün bir şekilde yerleştirildiğinden emin ol.
    • Yazıcı sürücülerini güncelle.

Yazıcı Yazdırmıyor

• Yazıcının açık olup olmadığını kontrol et.
    • Mürekkep kartuşlarının düzgün şekilde takıldığından ve mürekkep seviyelerinin yeterli olduğundan emin ol.
    • Yazıcı kablosunun hem yazıcıya hem de bilgisayara düzgün şekilde bağlandığından emin ol.
    • Yazıcı sürücülerini yeniden yükle.

Yazı Kalitesi Kötü

• Uygun kağıt türünü kullandığından emin ol.
    • Mürekkep kartuşlarının temiz olduğundan emin ol ve gerekirse değiştir.
    • Yazıcı kafalarını temizle.
    • Yazıcı ayarlarını başlat ve varsayılan ayarlara dön.

Diğer Sorunlar

• Yazıcı Takıldı: Yazıcıyı kapat ve tekrar aç. Sürücülerini güncelle.
    • Yazıcı Bağlantı Sorunu: Yazıcı kablosunu kontrol et ve yeniden bağla. Yazıcı sürücülerini güncelle.
    • Yazıcı Hatası Mesajı: Hata mesajını not et ve EPSON destek web sitesinden çözüm ara.

EPSON yazıcı sorunları ve çözümleri konusunda hala yardıma ihtiyacın varsa, resmi destek web sitelerini ziyaret edebilir veya müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsin. Uygun bakım ve sorun giderme ile EPSON yazıcının sorunsuz çalışmasını sağlayabilir ve baskı işlerini verimli bir şekilde tamamlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • valla hocam kafa açma yöntemleri var. Kafaya sıcak su, kolonya , domestos vs. basmak gibi ama servis bile açamadı diyorsun düşündürücü bu. Birde şu var sana yeni bir kafa aldırmak içinde öyle demiş olabilirler. Günde 200- 300 baskı aldığın halde böylesine ciddi bir kafa tıkanması yaşamanda ilginç ,nasıl bir mürekkep kullandınki makine yatmadığı halde tıkamış kafayı. Forumda bu işleri iyi bilen arkadaşlar var muhakkak sana önerileri olacaktır konuyu güncel tut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chungkingexpress -- 30 Ekim 2012; 16:21:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chungkingexpress

valla hocam kafa açma yöntemleri var. Kafaya sıcak su, kolonya , domestos vs. basmak gibi ama servis bile açamadı diyorsun düşündürücü bu. Birde şu var sana yeni bir kafa aldırmak içinde öyle demiş olabilirler. Günde 200- 300 baskı aldığın halde böylesine ciddi bir kafa tıkanması yaşamanda ilginç ,nasıl bir mürekkep kullandınki makine yatmadığı halde tıkamış kafayı. Forumda bu işleri iyi bilen arkadaşlar var muhakkak sana önerileri olacaktır konuyu güncel tut.
    pardon haftada 200-300 demişsin genede yeterli tıkanmaması için
  • quote:

pardon haftada 200-300 demişsin genede yeterli tıkanmaması için

Alıntıları Göster
    Kartuşların girdigi kafadan direk nozzle man ile de bastım fayda etmedi. Ya şimdi öle oluyoki 2 gün hiç bişe basmıyorum mesela 3.gün 40 sayfa birden basıyorum tamamı renkli sayfa.. Ama yazıcıdan nerdeyse her gün çıktı alınıyor 2-3 sayfada olsa..
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmitcarsi

Kartuşların girdigi kafadan direk nozzle man ile de bastım fayda etmedi. Ya şimdi öle oluyoki 2 gün hiç bişe basmıyorum mesela 3.gün 40 sayfa birden basıyorum tamamı renkli sayfa.. Ama yazıcıdan nerdeyse her gün çıktı alınıyor 2-3 sayfada olsa..

Alıntıları Göster
    hocam bildiğim kadarıyla bu px 700 ve 800 serisi makinelerde kafaya ulaşmak biraz zor oluyor kartuşlarla yazdırma kafası hortumlarla bağlanıyor birbirine. nozzle man, sıcak su, kolonya vs. bastıktan sonra biraz tazziklemek gerekiyormuş.
  • quote:

hocam bildiğim kadarıyla bu px 700 ve 800 serisi makinelerde kafaya ulaşmak biraz zor oluyor kartuşlarla yazdırma kafası hortumlarla bağlanıyor birbirine. nozzle man, sıcak su, kolonya vs. bastıktan sonra biraz tazziklemek gerekiyormuş.

Alıntıları Göster
    Bu yazıcılarda kafa tıkandımı açmak hakikatten çok zor. Benim size tavsiyem kartuşların hepsine bildiğiniz camsil doldurunuz. Ondan sonra elinizde olan Service Adjusment programı ile bol bol INK CHARGE yaptırın. Kartuşların 2 defa boşalmasını sağlayın. Sorun hala devam ediyorsa artık kafa başka türlü açılamaz demektir. Açık kırmızısı tıkanan bir 720'yi böyle kurtarmıştım. İnşallah sizde de işe yarar. Eğer takıldığınız bir nokta varsa özel mesajdan msn adresimi yazmıştım ekleyin oradan da yardımcı olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dolankartus.com.tr

Bu yazıcılarda kafa tıkandımı açmak hakikatten çok zor. Benim size tavsiyem kartuşların hepsine bildiğiniz camsil doldurunuz. Ondan sonra elinizde olan Service Adjusment programı ile bol bol INK CHARGE yaptırın. Kartuşların 2 defa boşalmasını sağlayın. Sorun hala devam ediyorsa artık kafa başka türlü açılamaz demektir. Açık kırmızısı tıkanan bir 720'yi böyle kurtarmıştım. İnşallah sizde de işe yarar. Eğer takıldığınız bir nokta varsa özel mesajdan msn adresimi yazmıştım ekleyin oradan da yardımcı olabilirim.

Alıntıları Göster
    Valla hocam ink charge da diğer kartuşlar komple boşalıyor.. ama o iki kartuş dan gram bişe çekmiyor... Cam sille falan denemedim ama denesem sonuc alabilirmiyim acaba.?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Valla hocam ink charge da diğer kartuşlar komple boşalıyor.. ama o iki kartuş dan gram bişe çekmiyor... Cam sille falan denemedim ama denesem sonuc alabilirmiyim acaba.?

Alıntıları Göster
    Siz önce dediğimi yapın eğer camsil dolu kartuştanda çekmezse o zaman bi şırınganın ucuna serum hortumu bağlayın. Camsili şırıngaya çekin, tıkalı kafalara takıp manuel olarak sıkmaya çalışın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ciga75

Siz önce dediğimi yapın eğer camsil dolu kartuştanda çekmezse o zaman bi şırınganın ucuna serum hortumu bağlayın. Camsili şırıngaya çekin, tıkalı kafalara takıp manuel olarak sıkmaya çalışın.

Bu dediginiz yöntemi camsille değil de direk kafadan nozzle man la denedim. 10ml şırıngayı komple boşalttım içine.. sora tekrar kafa temizleme falan yaptım ama sonuç vermemişti.. Cam sil dahamı etkili olur.?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ciga75

Bu dediginiz yöntemi camsille değil de direk kafadan nozzle man la denedim. 10ml şırıngayı komple boşalttım içine.. sora tekrar kafa temizleme falan yaptım ama sonuç vermemişti.. Cam sil dahamı etkili olur.?

Alıntıları Göster
    Dediğim gibi siz camsil deneyin bu en son çare zaten kaybedecek bişeyiniz yok. Ama ben böyle açmıştım kafayı. Biliyorum bunu zor bi durum ama yapacak başka bişey yok. Artık bu denemede açılmazsa yapacak birşey yok. Birde merak ettiğim birşey var bu hangi firmanın mürekkebi ki bu kadar aktif kullanılan bir yazıcıda bile kafa tıkaması yapmış. Yani dediğiniz baskı miktarında kafa tıkaması için çamur bazlı falan olması lazım heralde. Mürekkebi nereden aldınız?Aldığınız yere bunu ilettiniğinizde ne dediler? Bu sorunu çözmek zorundalar sonuçta onların hatası.

• quote:

Dediğim gibi siz camsil deneyin bu en son çare zaten kaybedecek bişeyiniz yok. Ama ben böyle açmıştım kafayı. Biliyorum bunu zor bi durum ama yapacak başka bişey yok. Artık bu denemede açılmazsa yapacak birşey yok. Birde merak ettiğim birşey var bu hangi firmanın mürekkebi ki bu kadar aktif kullanılan bir yazıcıda bile kafa tıkaması yapmış. Yani dediğiniz baskı miktarında kafa tıkaması için çamur bazlı falan olması lazım heralde. Mürekkebi nereden aldınız?Aldığınız yere bunu ilettiniğinizde ne dediler? Bu sorunu çözmek zorundalar sonuçta onların hatası.

Alıntıları Göster
    Bitmeyen kartuş yani Bursa kartuş Oluyo heralde..

Kolay dolan kartuşlarını mürekkeplerini herşeyini ordan aldım.

Bişe değil bide elimde ki mürekkeplerde bitmek üzereydi çoğunuda 1 er lt lik olarak yenilemiştim. iki arada bi dere de kaldım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmitcarsi -- 30 Ekim 2012; 23:27:53 >

• quote:

Bişe değil bide elimde ki mürekkeplerde bitmek üzereydi çoğunuda 1 er lt lik olarak yenilemiştim. iki arada bi dere de kaldım..

Hani şu öve öve bitiremedikleri OCP'mi tıkadı hiç yatmayan bu makineyi? vay anasını . Çok şükür baskısını beğenmeyipte vazgeçmiştim bu mürekkepten. Maalesef forumun bu kısmında çok fazla kullanıcı kılığında satıcı var ve insanları yanlış yönlendiriyorlar.
  • quote:

quote:

Hani şu öve öve bitiremedikleri OCP'mi tıkadı hiç yatmayan bu makineyi? vay anasını . Çok şükür baskısını beğenmeyipte vazgeçmiştim bu mürekkepten. Maalesef forumun bu kısmında çok fazla kullanıcı kılığında satıcı var ve insanları yanlış yönlendiriyorlar.

Alıntıları Göster
    Bence size verdiği OCP mürekkep değildir. OCP mürekkep olup olmadığını anlamanız için gönderdikleri şişelere bakın eğer üstündeki etiketler fabrikasyon baskımı yoksa daha sonra ellemi yapıtırılmış. Ben birkaç kişide gördümki piyasa mürekkeplerini OCP etiketi vurup satıyorlar. OCP'nin İstanbul distribütörleri banada geldi mürekkeplerini denedim öyle hemen kafayı tıkayacak kadar kalitesiz mürekkep değil. Ben satmıyorum ama kötü olduğu için değil , Cescesor mürekkeplerinden memnun olduğum için. Bence sizde böyle bir olaya maruz kalmış olabilirsiniz. Direk Bursa'dan mı aldınız bilmiyorum ama bayileri maalesef bu hatayı yapıyorlar. Dolumu kendileri piyasa mürekkepleri ile yapıp üstüne OCP etiketi vuruyorlar. Hatta İstanbul'da birine PIGMENT diye DYE mürekkebi DURABRITE diye sattıklarına bizzat şahit oldum. Bu durumda Bursa kartuşu kötülemek için demiyorum ama bayilerini kontrol altında tutmalarında yarar var. Yok siz direk Bursa'dan aldıysanız arayın sorun bu kadar övdüğünüz mürekkepler neden bu kadar fazla baskı alınan makinemde tıkama yaptı diye.

• quote:

Bence size verdiği OCP mürekkep değildir. OCP mürekkep olup olmadığını anlamanız için gönderdikleri şişelere bakın eğer üstündeki etiketler fabrikasyon baskımı yoksa daha sonra ellemi yapıtırılmış. Ben birkaç kişide gördümki piyasa mürekkeplerini OCP etiketi vurup satıyorlar. OCP'nin İstanbul distribütörleri banada geldi mürekkeplerini denedim öyle hemen kafayı tıkayacak kadar kalitesiz mürekkep değil. Ben satmıyorum ama kötü olduğu için değil , Cescesor mürekkeplerinden memnun olduğum için. Bence sizde böyle bir olaya maruz kalmış olabilirsiniz. Direk Bursa'dan mı aldınız bilmiyorum ama bayileri maalesef bu hatayı yapıyorlar. Dolumu kendileri piyasa mürekkepleri ile yapıp üstüne OCP etiketi vuruyorlar. Hatta İstanbul'da birine PIGMENT diye DYE mürekkebi DURABRITE diye sattıklarına bizzat şahit oldum. Bu durumda Bursa kartuşu kötülemek için demiyorum ama bayilerini kontrol altında tutmalarında yarar var. Yok siz direk Bursa'dan aldıysanız arayın sorun bu kadar övdüğünüz mürekkepler neden bu kadar fazla baskı alınan makinemde tıkama yaptı diye.

Alıntıları Göster
    Ben mürekkepleri aldığımda Ocp yoktu sanırım.. İlk mürekkeplerini bayisinden almıştım. Kendilerinide arayıp sormuştum hatta mürekkepleri sizmi gönderiyorsunuz diye onlarda onaylamışlardı. İkinci parti mürekkepleri direk kendisinden almıştım.. Ama Ocp almamıştım sanırım.. Yani ocp pahalıydı diğerine göre.. Epson marka mürekkep istemiştim sadece..

• quote:

Ben mürekkepleri aldığımda Ocp yoktu sanırım.. İlk mürekkeplerini bayisinden almıştım. Kendilerinide arayıp sormuştum hatta mürekkepleri sizmi gönderiyorsunuz diye onlarda onaylamışlardı. İkinci parti mürekkepleri direk kendisinden almıştım.. Ama Ocp almamıştım sanırım.. Yani ocp pahalıydı diğerine göre.. Epson marka mürekkep istemiştim sadece..

Alıntıları Göster
    Hani derler ya pahalıysa vardır hikmeti diye. İşte piyasada bu işi yapanların en büyük yanlışı 2 tür mürekkep satıp birini ucuz öbürünü pahalı satmak. Son kullanıcıyı düşünen hiçbir satıcının bu hataya düşememesi gerekir. Çünkü son kullanıcı hep daha ucuz olsun ister normal olarak ama ucuz ürün satıcam diyede insanların cihazlarını riske etmenin manası yok. Sonuçta zaten orijinal kartuşa göre baya bir tasarruf sağlandığı son kullanıcıya aktarılırsa müşteri daha ucuzuna kaçmaz. Bizede hergün onlarca mürekkep üretici geliyor. Şu an sattığımızdan çok daha ucuza mürekkep sattırmak istiyorlar. Ama işte biz bunları satarsak bizimde müşterilerimiz sizin düştüğünüz duruma düşerki bu hiç hoş değil. Bence siz Bursa Kartuş'a bastırın. Sorununuzu çözsünler. Yetkili sevislerden değişim için ümidinizi kesin bence. Sizin sıkıntınızı giderebilirse Bursa giderir.

• quote:

Hani derler ya pahalıysa vardır hikmeti diye. İşte piyasada bu işi yapanların en büyük yanlışı 2 tür mürekkep satıp birini ucuz öbürünü pahalı satmak. Son kullanıcıyı düşünen hiçbir satıcının bu hataya düşememesi gerekir. Çünkü son kullanıcı hep daha ucuz olsun ister normal olarak ama ucuz ürün satıcam diyede insanların cihazlarını riske etmenin manası yok. Sonuçta zaten orijinal kartuşa göre baya bir tasarruf sağlandığı son kullanıcıya aktarılırsa müşteri daha ucuzuna kaçmaz. Bizede hergün onlarca mürekkep üretici geliyor. Şu an sattığımızdan çok daha ucuza mürekkep sattırmak istiyorlar. Ama işte biz bunları satarsak bizimde müşterilerimiz sizin düştüğünüz duruma düşerki bu hiç hoş değil. Bence siz Bursa Kartuş'a bastırın. Sorununuzu çözsünler. Yetkili sevislerden değişim için ümidinizi kesin bence. Sizin sıkıntınızı giderebilirse Bursa giderir.

Alıntıları Göster
    benimde bir sorun olacak. bende EPSON AL-MX14NF yazıcı var. 1-2 haftadır aldığım çıktılarda kağıtta lekeler ve gölgeler oluştu ne yapmam gerekiyor.(sürekli çıktı almıyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetarda34

benimde bir sorun olacak. bende EPSON AL-MX14NF yazıcı var. 1-2 haftadır aldığım çıktılarda kağıtta lekeler ve gölgeler oluştu ne yapmam gerekiyor.(sürekli çıktı almıyorum)

Laser yazıcılar konusunda fazla bilgim yok ama ; leke ve gölge bırakması sanırım tonerim drum ünitesinden kaynaklanıyor olabilir. Daha önce dolum yaptırıyormuydunuz?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetarda34

Laser yazıcılar konusunda fazla bilgim yok ama ; leke ve gölge bırakması sanırım tonerim drum ünitesinden kaynaklanıyor olabilir. Daha önce dolum yaptırıyormuydunuz?

Alıntıları Göster
    Evet ARkadaşlar bi pazar günününü yazıcıya ayırmam külfetli bi masrafdan kurtardı beni..

Yazıcının kafalarını açmış durumdayım.. Jilet gibi çıktı alıyorum şu an.. Ve acaip derecede mutlu oldum şu an.. :)

Servisin yapamadığını yapmış bulunmaktayım kendimle gurur duyuyorum :)

Nasıl açtığımıda anlatıcam size..

İLk başta kartuşların girdigi kafaların hepsine şırınga yardımı ile nozzle man bastım hepsine.. Daha sora ispirto aldım.. nozzle mandan sonra ispirtoyla 3.ml şırııngadan ikişer üçer kere ispırto bastım.

Daha sonra mürekkepleri doldurdum.. 10 kere falan kafa temizleme yaptım ve Sonuç Mükemmel.. AZ daha yeni yazıcı alıcaktım.. ve tıkanan yazıcıya Aldığım mürekkeplerde elimde patlıcaktı..

Büyük bi masrafdan kurtuldum Arkadaşlar..

Herkese tavsiyeleri önerileri için Teşekkür ederim..

• quote:

Evet ARkadaşlar bi pazar günününü yazıcıya ayırmam külfetli bi masrafdan kurtardı beni..

Yazıcının kafalarını açmış durumdayım.. Jilet gibi çıktı alıyorum şu an.. Ve acaip derecede mutlu oldum şu an.. :)

Servisin yapamadığını yapmış bulunmaktayım kendimle gurur duyuyorum :)

Nasıl açtığımıda anlatıcam size..

İLk başta kartuşların girdigi kafaların hepsine şırınga yardımı ile nozzle man bastım hepsine.. Daha sora ispirto aldım.. nozzle mandan sonra ispirtoyla 3.ml şırııngadan ikişer üçer kere ispırto bastım.

Daha sonra mürekkepleri doldurdum.. 10 kere falan kafa temizleme yaptım ve Sonuç Mükemmel.. AZ daha yeni yazıcı alıcaktım.. ve tıkanan yazıcıya Aldığım mürekkeplerde elimde patlıcaktı..

Büyük bi masrafdan kurtuldum Arkadaşlar..

Herkese tavsiyeleri önerileri için Teşekkür ederim..

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun px'leri açmak sahiden çok kolay değil. Ama kullandığınız mürekkebe dikkat edin bu sefer.

• quote:

geçmiş olsun px'leri açmak sahiden çok kolay değil. Ama kullandığınız mürekkebe dikkat edin bu sefer.

Alıntıları Göster
    Yaptıklarımı böle iki satırda anlattım ama 5 saatimi aldı yazıcının kafalarını açmak.. Baya ugraştım yani..

İkinci aldığım mürekkepler Ocp miş zaten..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.