Şimdi Ara

iMac'e BootCamp ile Windows Kurarken MacOS Gitti! Lütfen Yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
7.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

iMac'ime BootCamp ile ikinci işletim sistemi olarak Windows kurmak istedim ve BootCamp asistanına girdim. Biliyorum madem iMac'in var neden Windows kuruyorsun diyen çok çıkacak ama şu anda açıklayamayacağım bazı gerekli nedenleri var.. BootCamp'ta Belirtilen yönergeleri uygulayarak Windows 7 kurulumuna geçtim. Ancak kahretsin ki Windows CD'si arızalı ya da çizik olmalı, "Windows dosyaları genişletiyor..." aşaması %49'da kaldı, ilerlemedi. Bu şekilde yaklaşık bir saat bekledim. Kurulumu iptal etmek ya da CD'yi çıkartmak için bir seçenek yoktu. Ben de nasıl olsa Boot Camp ile kuruyorum, sağlam bir CD ile yeniden kurarım diye düşünerek iMac'i kapatıp yeniden açtım. Bu durumda MacOS'un zarar görmemiş olacağını düşünüyordum, sonuçta elektrik de kesilmiş olabilirdi bu esnada. Daha öncesinde de Macbook ile benzer bir kurulum sorunu yaşamıştım ve kapatıp açtığımda yine MacOS'la açılmış, BootCamp'a girdiğimde ise yarım kalmış bir Windows yüklemesi olduğunu belirtmişti bana. Onu iptal edip yeniden yüklemiş, sorunu halletmiştim. Ancak bu sefer açtığımda iMac bembeyaz bir ekranla karşıladı beni, uzun süre bu ekranda bekledikten bir çizginin sol üst köşede yanıp söndüğü siyah bir ekrana geçti ve o şekilde takılıp kaldı.. Aceba kurtarma seçeneği gelir mi diye MacOS Lion CD'si takıp yeniden başlattım ama değişen birşey olmadı.. Yine beyaz ekran ve ardından sol üst köşede çizginin yanıp söndüğü siyah ekran... Format atmadan MacOS'u kurtarma imkanım var mı? Çok değerli programlarım ve belgelerim vardı, kurtarabilirsem çok iyi olacak.. Eğer yok ise nasıl tekrar MacOS kurabilirim? Çünkü MacOS CD'sini takıp yeniden başlattığımda görmedi bile.. Umarım yardımcı olacak arkadaşlar çıkar.. Teşekkür ederim..

• Sevgili forumdaşlar, MacOS kullanıcıları.. Bilgisayarsız kaldım, bilirsiniz nasıl birşey olduğunu.. Bi el atın da çözelim şu sorunu..
  • Şunu deneyebilirsin, umarım olur.

Açılış sırasında command+s tuşuna basarak single user mod u etkinleştir. Ekranda bir takım yazılar görmen gerekli. Sonunda imleç yanıp sönücek. o noktada;

fsck -fy

Yazıp enter a basacaksın. Mac diskinde problem varsa düzeltmeli.

Olmaz ise, DVD den açılış yaparken coomand+c ye basıcaksın ki DVD den açılacağını anlasın. DVD den kurulum ekranına gelince, eğer yedeğin falan yoksa en azından terminalden belgelerine ulaşıp harici bir diske yedek olabilirsin..

Böyle işlere kalkışmadan önce, superduper ya da carbon copy cloner programlarından biriyle full sistem imajı alsanız olası bu tip bir durumda o yedekten zırt diye dönersiniz geri. Geçmiş olsun, halledersin umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Şunu deneyebilirsin, umarım olur.

Açılış sırasında command+s tuşuna basarak single user mod u etkinleştir. Ekranda bir takım yazılar görmen gerekli. Sonunda imleç yanıp sönücek. o noktada;

fsck -fy

Yazıp enter a basacaksın. Mac diskinde problem varsa düzeltmeli.

Olmaz ise, DVD den açılış yaparken coomand+c ye basıcaksın ki DVD den açılacağını anlasın. DVD den kurulum ekranına gelince, eğer yedeğin falan yoksa en azından terminalden belgelerine ulaşıp harici bir diske yedek olabilirsin..

Böyle işlere kalkışmadan önce, superduper ya da carbon copy cloner programlarından biriyle full sistem imajı alsanız olası bu tip bir durumda o yedekten zırt diye dönersiniz geri. Geçmiş olsun, halledersin umarım.

Yanıt için teşekkür ederim 2smoke, fakat ne yazık ki önerdiğin her iki yöntem de yemedi.. :/

iMac önerdiğin tuş kombinasyonlarının hiçbirisine yanıt vermedi. Hasarın büyük olmasından korkuyorum :(

Başka bir şekilde Windows kurmaya kalkışırken olsa içim yanmayacak, fakat ikinci işletim sistemi kurmak için MacOS'un bizzat kendi aracı olan BootCamp ile kurarken böyle olması çok can sıkıcı. Nihayetinde elektriğimde kesilmiş olabilirdi, BootCamp ile kurulum gerçekleşirken yarım kaldı diye MacOS çöker mi.. :/ Ve dediğim gibi daha önceden Macbook'uma çok defa Windows kurdum, yarım kalanlar da omuştu ama sorunsuz açılmıştı MacOS'la.. Şimdi ne oldu anlayamadım, nasıl çözeceğim bilemiyorum..

iMac'ı açtığımda aşağıda fotoğrafını paylaştığım bembeyaz bir ekranla karşılaşıyorum. Bu ekranda 1-2 dakika kadar bekledikten sonra ikinci fotoğrafta paylaştığım sihay ekran geliyor ve köşedeki imleç yanıp sönüyor, öylece kalıyor.. Ne açılışta ne de sonrasında 2smoke'nin önerdiği tuş kombinasyonları işe yaramıyor.. Nasıl çözeceğim arkadaşlar?.. Gözünüzü seveyim yardımcı olun bana..

1) BİR İKİ DAKİKA BOYUNCA BEKLEDİĞİ EKRAN

2) İMLECİN YANIP SÖNDÜĞÜ VE TAKILIP KALDIĞI EKRAN

• MacOS Lion CD'sini takıp alt tuşuna basılı tutarak açınca "Untitled 1", "Recovery HD" ve "Mac OS X" yazan üç seçenekli bir ekrana ulaştım! Untitled 1'i seçince sisteme ulaşabiliyorum ve bu beni çok mutlu etti. Ancak sistem zarar görmüş olmasa da her seferinde açılışta Mac OS X Lion CD'sinin takılı olmasına ihtiyaç duyulması ve alt tuşuna basılı tutma gereği biraz can sıkıcı. Sistemi bu durumdan nasıl kurtarabilirim? Recovery HD seçeneğiyle ya da başka bir şekilde sistemi normal haline döndürmem, yani açılıştaki sinir bozucu gereklilikleri ortadan kaldırmam mümkün müdür? Yanlışlıkla yeniden format atmaktan korktuğum için "Recovery HD" seçeneğine girmedim. Burada sistemi onarmak için bir araç var mıdır? Ya da bozuk olmayan bir Windows CD'siyle BootCamp üzerinden Windows'u kurarsam sorun düzelir mi? İşletim sistemi ustalarından bir yanıt almak umuduyla, teşekkürler..

MAC OS X LION CD'SİNİ TAKIP AÇILIŞTA ALT TUŞUNA BASINCA ÇIKAN EKRANIN FOTOĞRAFI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur77 -- 10 Nisan 2012; 21:49:05 >

• Üstadlar ne olur bi el atın.. Sistemi onarmak ve normal hale getirmek için hangisini seçmem ve sonra ne yapmam gerekir?.. Setup dosyalarını kolay kolay bulamayacağım çok değerli programlarım var ve sistemi kurtaracağım derken yanlış birşey yapıp bütün sistemden olmak istemiyorum.. Yardımcı olursanız çok mutlu olacağım..
  • recovery hd den aç sistemi,

bunu seç

sonrada bunu.

Umarım işine yarar. Olmaz ise daha fazlasını ben bilmiyorum, çünkü hep superduper ile full backup alıyorum ayda bir, olurda bir arıza çıkarsa DVD den açıp o backup ı yüklüyorum, tüm sistem komple geliyor geri. Hoş daha bir kere yaptım :))

hadi kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 11 Nisan 2012; 15:29:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettiğin seçenekle diski onardım.. Hatta BootCamp ile Windows kurulumu başarılı olamasa da diski ikiye bölmüş, onu da birleştirip tek disk haline getirdim. Ancak daha öncesinde diskin adı "Mac" iken şimdi "Untitled 1" yazıyor MacOS'un kurulu olduğu disk için.. Yani ben birleştirmeden önce de "Untitled 1" olarak görünüyordu. Ve ayrıca açılışta hala normal açılmıyor, "alt" tuşuna basmak ve sonra çıkan seçeneklerde "Untitled 1"i seçmek gerekiyor. Disk Utility'den MacOS'un kurulu olduğu diskin adını yeniden "Mac" olarak değiştirsem düzelir mi? Ya da tam tersi olup sorunlu da olsa açılan MacOS'u tamamen kaybedebilir miyim? Bu arada bundan sonraki denemelerimi yapmadan önce her ihtimale karşı kullanmak üzere diskin imajını aldım. Yaklaşık 50 GB kadar bir dmg dosyasından oluşan bu imajı saklamak istiyorum. Fakat dosya sistemi NTFS olduğu için harici diske kaydedemiyorum. Eğer MacOS göçerse bu imaj dosyası da gidecek. Bu imajı başka bir diske nasıl kaydedebilirim?..

• cihaza paragon ntfs kur, böylece ntfs diske atarsın imajı. İsim değişitirmeklen bişey olmaz. Senin diskin boot gitmiş muhtemelen windows kurmaya çalışırken. Daha fazla bişey demek istemiyorum, olur bir aksilik çıkar benim başıma kalır :), sen en iyisi servise götür cihazı.
  • Sorunumla ilgilendiğin için çok teşekkür ederim 2smoke.. İsim değiştirmeyi deneyeceğim, yanlış hatırlamıyorsam Disk Utility'den değiştirme imkanı vardı diskin adını.. Boot'un gittiğini sanmıyorum, çünkü öyle olsa hiç açılmazdı gibi geliyor bana. Muhtemelen ikinci işletim sistemi kurma işlemi başarısız olsa da kurulmuş gibi algılıyor ve açılışta o kurulmamış işletim sistemiyle açmaya çalıştığı için takılıp kalıyor. Aslında kurma işlemi başarılı olsaydı da açılışta alt tuşuna basmam ve işletim sistemlerinden birisini seçmem gerekecekti. Ancak açılışta alt tuşuna basmasam da default olarak birisini açması lazım, sanırım default olarak ayarlı olan şu anda kurulumu başarısız olan işletim sistemi, yani Windows. Açılışta alt tuşuna basılmadığında otomatik olarak başlatılacak işletim sistemini nerden, nasıl değiştirebilirim aceba..

Paragon ile NTFS disklere yazmanın mümkün olduğunu fakat diske zarar verebildiğini, verileri kaybetme riski olduğunu okumuştum birkaç kaynaktan. Hatta başına gelen birçok kişi dert yanıyordu. O yüzden belki sadece imaj dosyasını harici diske yazmak için kurar sonra kaldırırım. Umarım bulunması, kurulması zor bir program değildir..

Lütfen tahmin ve önerilerini paylaşma konusunda tereddüt etme. Ne olursa olsun bana yardımcı olmaya çalışan birisini sorumlu tutamam çıkabilecek aksiliklerden. Çıkacak aksilik çıkmış zaten..

• Rica ederim, paragon NTFS de sorun yok 5 senedir kullanıyorum. Tabi yinede sen bilirsin.

Texura mı ne diye var birde.
  • Nasıl yaptım ben de bilemiyorum fakat Disk Utility ile birşeyler denerken bir şekilde başardım, şu anda alt tuşuna basmadan da Mac OS normal bir şekilde açılıyor.. Yalnız eskiden diskin adı Mac iken şimdi "Untitled 1" olarak kaldı ama varsın olsun, hiç açılmamasından daha iyidir. Disk Utility ile diskin adını değiştirmek istediğimde tüm verileri sileceğini ve diski Mac olarak adlandıracağını söyledi, ben de onaylamadım.. Çok da sorun değil fakat gözümü rahatsız etti; diski silmeden adını Mac olarak değiştirmenin bir yolu yok mu yahu.. Bir disk adı değiştirmek için neden tüm diski siler ki..

Sistemi normal hale döndürmüşken Disk Utility ile hemen bir imajını aldım, koydum kenara.. Çünkü her ne kadar Boot Camp ile Windows kurulumunda başarısız olup bir sürü sorunla uğraşsam da tekrar deneyeceğim. Benzer durumlarla karşılaşmam durumunda Disk Utility ile aldığım imaj işimi görecek midir yokda daha iyi bir yöntem öneriyor musunuz sistemin imajını almak için?

Boot Camp ile Windows kurulumu neden başarısız oldu bilmiyorum. Her seferinde aşağıdaki mavi ekranla karşılaştım.. Bu hatanın ne olduğu konusunda bilgisi olan var mı? Başka bir Windows 7 CD'si ile denesem başarılı olur mu dersiniz, yoksa donanımsal bir neden mi olabilir?..

İşletim sistemi ustalarından bir yanıt alabilirsem çok memnun olacağım.. Teşekkürler..

• Ben imac uzerinde windowsu paralels desktop ile kullaniyorum. Sıkıntı olmuyor. Böyle deneyin istersiniz. Rahat geçişler kopyalama vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepz0ne

Ben imac uzerinde windowsu paralels desktop ile kullaniyorum. Sıkıntı olmuyor. Böyle deneyin istersiniz. Rahat geçişler kopyalama vs.

Fakat paralels desktop için yapılan bir açıklama şöyle deepz0ne: "bootcamp ile kurduğunuz windows işletim sistemini sanal makina içerisinde de açmanıza izin verir. kastıran oyunlar vb. dışında windows'u boot etmenize gerek kalmaz."

Yani iMac üzerinde Windows'u paralels desktop ile kullanabilmek için de BootCamp ile Windows'un kurulmuş olması gerekiyor ve ben BootCamp ile Windows kurulumunda nedenini bulamadığım ve bir türlü aşamadığım bir sorun yaşıyorum.. Ayrıca Windows'u bazı kastıran programlarla da kullanmam gerekeceği için windows'u boot olarak kullanabilmek istiyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur77

quote:

Orijinalden alıntı: deepz0ne

Ben imac uzerinde windowsu paralels desktop ile kullaniyorum. Sıkıntı olmuyor. Böyle deneyin istersiniz. Rahat geçişler kopyalama vs.

Fakat paralels desktop için yapılan bir açıklama şöyle deepz0ne: "bootcamp ile kurduğunuz windows işletim sistemini sanal makina içerisinde de açmanıza izin verir. kastıran oyunlar vb. dışında windows'u boot etmenize gerek kalmaz."

Yani iMac üzerinde Windows'u paralels desktop ile kullanabilmek için de BootCamp ile Windows'un kurulmuş olması gerekiyor ve ben BootCamp ile Windows kurulumunda nedenini bulamadığım ve bir türlü aşamadığım bir sorun yaşıyorum.. Ayrıca Windows'u bazı kastıran programlarla da kullanmam gerekeceği için windows'u boot olarak kullanabilmek istiyorum..

bootcamp ile windows kurmaya gerek yok paralels destkop'un içine windows kuruyorsun sanal makina gibi ama çok güçlü

• selam herkeze bende i book g3 var sistem çöktü yükleme cd taktım 2 cd hatası veriyor cd yeni olmasına ragmenen
    bide int dvd indirdim ama oada boot olmuyor yardım edecek olan var mı?
    cd ve dvd 10.4 tiger
  • Bende bugün bu sorunu yaşadım , mühendis patronuma sorduğumda mac kapalı iken alt tuşuna basılı tutarak mac i aç dedi ekranda disk seçeneği geldi macintosh u seçtiğimde açıldı bilginiz olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.