Arkadaşlar ben de bu anakarttan var. Kutusunda sadece p5Q yazıyor. Bu anakart üzerinde şuan da kingstone 2 GB 800MHz iki adet rem var. Şimdi ben buna 2GB daha ekleyerek 6Gb yapıp kullanmak istiyorum. Sistem şöyle:
P5Q 2x kingstone 2 GB 800MHz İntel e8400 3GHz 2çe Asus En9800GT 512MB ekran kartı W7 Ultimate x64 bit
Şimdi bu sistemi çok iyi şekilde kullanıyorum fakat sistemde sanal makine vmware player çalışınca ayılıp bayılmaya başlıyor. Sistemim çok çok bakımlıdır. :) Şimdi bana bu noktada akıl verecek bu konuda tecrübeli arkadaşımdan donanım konusunda yardım istiyorum. Nasıl bir rem alıcam? Anladığım kadarı ile iki yuva 800 diğeri 1200MHz çalıştırıyor. Bu arada bios ta voltaja bakmam gerekirmi? Çok şükür sadece bir kere mavi ekran gördüm o kadar. Sistemimi ve tüm programları da güncellerim. Arkadaşlar HELPMİİİ 8-)
Arkadaşlar donanım konusunda yardımcı olacak yokmu?
quote:
Orijinalden alıntı: turhill
quote:
Arkadaşlar ben de bu anakarttan var. Kutusunda sadece p5Q yazıyor. Bu anakart üzerinde şuan da kingstone 2 GB 800MHz iki adet rem var. Şimdi ben buna 2GB daha ekleyerek 6Gb yapıp kullanmak istiyorum. Sistem şöyle:
P5Q 2x kingstone 2 GB 800MHz İntel e8400 3GHz 2çe Asus En9800GT 512MB ekran kartı W7 Ultimate x64 bit
Şimdi bu sistemi çok iyi şekilde kullanıyorum fakat sistemde sanal makine vmware player çalışınca ayılıp bayılmaya başlıyor. Sistemim çok çok bakımlıdır. :) Şimdi bana bu noktada akıl verecek bu konuda tecrübeli arkadaşımdan donanım konusunda yardım istiyorum. Nasıl bir rem alıcam? Anladığım kadarı ile iki yuva 800 diğeri 1200MHz çalıştırıyor. Bu arada bios ta voltaja bakmam gerekirmi? Çok şükür sadece bir kere mavi ekran gördüm o kadar. Sistemimi ve tüm programları da güncellerim. Arkadaşlar HELPMİİİ 8-)
Arkadaşlar donanım konusunda yardımcı olacak yokmu?
Arkadaşım 2gb ramin var, 2gb tek modül olarak 2 ram ekleyip toplamda 6gb ram yapmak istiyorsun sanırım. 4 slotta 1200mhze kadar hız destekler. Senin alman gereken ram 800mhzlik kingstondır. Tabiki 1066lık ramlerdende alabilirsin ama onlarında hızı otomatik olarak 800e düşer. Aslında istediğin marka alabilirsin ama pek sorunla karşılaşmaman için elindeki olan ram markasınu sana söyledim.Ayrıca anakart klavuzunda hangi ramlerin uyumlu olduğu yazıyor. (Gerçi listede olmayan ramde taktım sorun olmadı)
Arkadaşlar p5q pro sata II mi yoksa sata III mü ona göre ssd alacağım yardım lütfen.
quote:
Orijinalden alıntı: __Tyler Durden__
Arkadaşlar p5q pro sata II mi yoksa sata III mü ona göre ssd alacağım yardım lütfen.
Sata II mevcut p5q Pro'da.
quote:
Orijinalden alıntı: TrMhMt
quote:
Orijinalden alıntı: __Tyler Durden__
Sata II mevcut p5q Pro'da.
Öyleymiş hocam buldum sonradan teşekkür ederim. Artık yeni sistemle alacağım ssdyi.
arkadaşlar merhaba bende asus p5q se ailesine katıldım,aklıma takılan bi soru acaba anakartın tek modül 8gb ram desteği varmıdır
S.A. ARKADAŞLAR BENDE P5Q SE VAR E8400 HD4850 2X1 CORSAIR 1066 KULLANIYORUM REMLERİ 1200MHZ ÇALIŞTIRMAK İSTİYORUM ÇALIŞTIRAN VARMI ACABA
bence çekmez Ama ben kingston hyperx 1066 da denedim. Corsair belki çekebilir. Belkide voltajı ayarlayamadım
arkadaşlar bende oyunlarda bir sorun var sizdede varmı bilmiyorum oyunlarda sonradan gelme objelerin yaklaşınca oluşuyor bunu çok araştırdım çözeni bulamadım yardımlarınızı bekliyorum
Telefona ve tabletlere para vermekten bir türlü pc mi yenileyemedim. Halen daha Asus P5Q Pro serisi anakart kullanıyorum. şimdiye kadar tüm oyunları rahat rahat oynadım. Tabi işlemcinin ve ekran kartının da getirisi oldukça büyük..
quote:
Orijinalden alıntı: MERTİNG
arkadaşlar bende oyunlarda bir sorun var sizdede varmı bilmiyorum oyunlarda sonradan gelme objelerin yaklaşınca oluşuyor bunu çok araştırdım çözeni bulamadım yardımlarınızı bekliyorum
ekran karını yazarsan yardımcı olan olur.hangi oyunda karşılaşıyorsun.büyük ihtimalle ya işlemcin eskidir ya ekran kartın.
EKRAN KARTIM MSI 4850 1GB 256BİT İŞLEMCİM E8400 3.0 1333MHZ 6MB İŞİN ENTERASAN TARAFI BAŞKASINDA GÖRDÜM BENİMLE AYNI İŞLEMCİ EKRAN KARTI SAPPHİRE 3650 512MB 128BİT ÖYLE BİR SORUN YOK SONRADAN GELME GİBİ ÇOK ŞEY DENEDİM AMA YOK ÇARESİ FİKRİ OLAN ARKADAŞLARI BEKLİYORUM
Arkadaşlar benim bir sorum olucak Şu anda "ASUS'un lga775 serisi en iyi anakartı hangisidir 'rog' da olabilir.
ASUS P5Q SE, CORSAIR 2X1 DDR2 1066 REMLERİ 2.2V 1110MHZ HIZDA RAHAT VE SORUNSUZ KULLANIYORUM BİLGİNİZE ARKADAŞLAR
quote:
Orijinalden alıntı: MERTİNG
EKRAN KARTIM MSI 4850 1GB 256BİT İŞLEMCİM E8400 3.0 1333MHZ 6MB İŞİN ENTERASAN TARAFI BAŞKASINDA GÖRDÜM BENİMLE AYNI İŞLEMCİ EKRAN KARTI SAPPHİRE 3650 512MB 128BİT ÖYLE BİR SORUN YOK SONRADAN GELME GİBİ ÇOK ŞEY DENEDİM AMA YOK ÇARESİ FİKRİ OLAN ARKADAŞLARI BEKLİYORUM
ekran kartını başka pc ye takıp dene düzgün çalışırsa sorun sende dir.
P5Q anakart var. Windows 7 x64 bit kullanıyorum. Ve ses sistemimi taktığımda cızıldama sesi geliyordu. Şu anda asus.com sitesindeki driver kurulu. Ses sistemimi telefona taktım cam gibi ses, netbook ta denedim yine cam gibi ses. Ama gel gelelim ses sistemini bilgisayara taktığımda CIzzzzz cızzzz cızzzzzzzzzzz cızzzzzzz. Windows Xp zamanında böyle değildi.
Anakart üzerinde ki ses jakına kulaklık taktığımda cam gibi ses geliyor. Kasa üzerinde ki sese de taktığım da kulaklıktan cam gibi ses geldi. Anakart üzerine ses sistemini (Canavar MIKADO 4+ mahalleyi ayağa kaldırıyor) yine cızzz cızzzz ses geliyor.
Windows xp zamanında windows açılana kadar yine çok hafif cızlama sesi gelirdi. Ama Hoş geldiniz ekranında hafif tık sesi gelip ses sistemi cam gibi çalışırdı. Windows 7 32 bit kullanırkende, şuanda 64 Bit kullanırkende xp deki olay olmadı. Ve sistem açıldığında da cızzzzzzz cızzzz sesi şu anda yüksek olarak geliyor ve deli oldum. Kendi ses sürücüsünü yüklemek istedim uyumlu değil dedi. Realtek sistesinden de indirdim ve yükledim. yine aynı şeyi yaptı. Şu anda sstemde asus.com sitesinde ki sürücü kurulu.
quote:
P5Q anakart var. Windows 7 x64 bit kullanıyorum. Ve ses sistemimi taktığımda cızıldama sesi geliyordu. Şu anda asus.com sitesindeki driver kurulu. Ses sistemimi telefona taktım cam gibi ses, netbook ta denedim yine cam gibi ses. Ama gel gelelim ses sistemini bilgisayara taktığımda CIzzzzz cızzzz cızzzzzzzzzzz cızzzzzzz. Windows Xp zamanında böyle değildi.
Anakart üzerinde ki ses jakına kulaklık taktığımda cam gibi ses geliyor. Kasa üzerinde ki sese de taktığım da kulaklıktan cam gibi ses geldi. Anakart üzerine ses sistemini (Canavar MIKADO 4+ mahalleyi ayağa kaldırıyor) yine cızzz cızzzz ses geliyor.
Windows xp zamanında windows açılana kadar yine çok hafif cızlama sesi gelirdi. Ama Hoş geldiniz ekranında hafif tık sesi gelip ses sistemi cam gibi çalışırdı. Windows 7 32 bit kullanırkende, şuanda 64 Bit kullanırkende xp deki olay olmadı. Ve sistem açıldığında da cızzzzzzz cızzzz sesi şu anda yüksek olarak geliyor ve deli oldum. Kendi ses sürücüsünü yüklemek istedim uyumlu değil dedi. Realtek sistesinden de indirdim ve yükledim. yine aynı şeyi yaptı. Şu anda sstemde asus.com sitesinde ki sürücü kurulu.
Ankartında Reaktek Chipsetinde birşeyler var heralde.
eski anakartım p5qse idi e7200 dü,şimdi sabertooth x58 var 2010dan beri. Asus anakartlar iyidir, hep memnun kaldım
quote:
Orijinalden alıntı: lapry
quote:
Ankartında Reaktek Chipsetinde birşeyler var heralde.
Kulaklıkla taktığımda cızırtı yok. Netbook taktığımda ses süper. 4+1 sistemi netbook taktığımda sıkıntı yok. Ama gel gelelim bilgisayara cızzzz ha cızzz. Şimdi ses kartı alıcam boşu boşuanada para vermek istemiyorum. Şaka gibi. Eskiden Wİndows XP de böyle durum yoktu. Ne zaman windows 7 ye geçtim o zaman bu cızırdama başladı. O kadar uğraştımki kafam bu konuda çalışmıyor.. :(
arkadaşlar yardımınızı bekliyorum asus p5q deluxe kullanıyorum . başkasının siteminde takır takır çalışan hdd ler benim sistemde çalışmıyo hata veriyo.. şu malum ultra dma crc error count hatasını almakdan bıktım.. sistemimimn kilitlenmesindende