Şimdi Ara

Asus P5Q serisi anakart kullananlar buraya (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.765
Cevap
8
Favori
199.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de aldım bi tane P5Q bugün... düz modelinden...
    Şu Express Gate geyiği raid yapınca çalışmıyo, haberiniz olsun :)

Bazı arkadaşlar XP/Vista kuramamaktan şikayetçi...
    Ben direk raid yapıp Vista SP1 kurdum, direk gördü raidi...
    zaten floppy falan da yok, hiç zahmete girmeden işi hallettim..
  • Demekki neymiş,Şu Express Gate geyiği raid yapınca düz modelinde çalışmıyormuş :P*
    P5Q Deluxe da tasdiklenmiştir,çalışıyor :P
  • quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

bios update etmek istiyorum ama korkuyorum, elektrik kesintisinde falan bios uçarsa diye, anakartım pro modeli, bu anakartta çift bios falan varmı?? aradım ama bulamadım böyle bişi, ez-flash falan diyo...kısacası risksiz bir şekilde bios update nasıl yaparım??

gece yap arkdaşım nsl yaptığınıda SS'ler ile anlatırsan ciddi kaynak olur.Hadi bekliyoruz bios update'ini nsl yaptığını
  • Arkadaşlar en kolayı şuydu heralde.Önce bi cd ye rom dosyasını yazdırıyorsunuz.windows boot etmeden önce alt f2 yapıosunuz ez flash açılıyor.Sonra cd yi seçip bios dosyasını seçip update yapıyorsunuz.Bu kadar
  • Asus P5Q-E ile ilgili güzel bir anlatım.
    fotoğraflar ile gayet güzel anlatmışlar.

http://www.cpu3d.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4924&Itemid=54&limit=1
  • quote:

Orjinalden alıntı: lapry

quote:

bios update etmek istiyorum ama korkuyorum, elektrik kesintisinde falan bios uçarsa diye, anakartım pro modeli, bu anakartta çift bios falan varmı?? aradım ama bulamadım böyle bişi, ez-flash falan diyo...kısacası risksiz bir şekilde bios update nasıl yaparım??

gece yap arkdaşım nsl yaptığınıda SS'ler ile anlatırsan ciddi kaynak olur.Hadi bekliyoruz bios update'ini nsl yaptığını

ver gazı hocam, ver gazı

casablanca@ hocam bide flash bellek le yapılabiliyor deniyor

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: lapry

quote:

ver gazı hocam, ver gazı

casablanca@ hocam bide flash bellek le yapılabiliyor deniyor

Asus Update ile çok rahat yapabilirsiniz, aşağıdaki linkte kendi incelemem var bu konuyu da anlattım..

http://forum.donanimhaber.com/m_24521644/tm.htm

• hocam eskiden 4 bios çipi koyan firmalar vardı anakartlarına, yanılmıyorsam bunda tek, birşey olursa napacaz, ben ondan tırsıyorum, eğer o konuda içim rahatlarsa sizin yolu denicem en rahatı gözüküyor
  • Bende 5 gun once P5Q aldim. Simdi kurmak icin wista (orginal degil) dvd taktim.
    Reboot and select proper boot device
    yazisi ekranda cikti. herhangi bir ilerleme yok ne yapacagim?
  • riske girip update ettim dediğiniz yöntemle, problem çıkmadı Allaha şükür teşekkürler

xtreme55 in dediği yöntem gerçekten basit, asus update programı anakart dvd lerinin içinde var, tüm programları yüklediğim için o da yüklüydü bende, asus un global sitesinden bios u indirdim yanılmıyorsam 0705 idi kodu. ve 2-3 tık ile bios yüklendi

şimdi geriye ben anakartta fan hızını kontrol edebilen 2 tane fan yuvasına takılan fanları nasıl olurda manuel olarak kontrol edebilirim sorusu kalıyor. 2 tane fan bağlı ve bana sadece 3 seçenek sunuyor, standart silent turbo. silentte 3000 devirde dönen fan turboda 5500 dönüyor, ama mesela ben 4000 de çevirttirmek istesem??

ayrıca şu database olayını konuşalım

• quote:

hocam eskiden 4 bios çipi koyan firmalar vardı anakartlarına, yanılmıyorsam bunda tek, birşey olursa napacaz, ben ondan tırsıyorum, eğer o konuda içim rahatlarsa sizin yolu denicem en rahatı gözüküyor

Asusta crashfree bios var.

Yani bios yazarken olur da yazma işlemi kesilir ve bios düzgün yazılamazsa, usb disk e bios dosyasını atıp bilgisayar açılırken usb disk i takman yeterli.

Bu sayede anakart usb disk teki bios dosyasını görüp oradan biosu yeniliyor. Tabi biosun usb diskte olması şart değil. Cd-rom, anakart cd si, floppy den de bios okuyabiliyor.
  • yarbay arkaslarim apoletlerinize guveniyorum. yardim istiyorum. bilgisayarimi kurup tez yazacagim acill yardim...

Bende 5 gun once P5Q aldim. Simdi kurmak icin wista (orginal degil) dvd taktim.
    Reboot and select proper boot device
    yazisi ekranda cikti. herhangi bir ilerleme yok ne yapacagim?
  • hocam,bios altından primary boot device ı cd-rom seçeceksin, sanırım sende floppy yada hdd seçilidir
    seçtikten sonra kaydet ve çık, vista cd sini tak, bir tuşa basın falan gibi bir yazı gelir, ordanda yüklemeyi yaparsın

soultrap@ demek onu demeye çalışıyorlar sitelerinde, ben de anlıyorum ki bilgisayar açılırken flash bellek takın bios update eder, iyi olmuş, hiç olmazsa anakartta başka şeyler için yer açılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikmenibo -- 5 Temmuz 2008; 13:08:33 >
  • dediginizi yaptim. biostan first devices olarak cdrom secildi second device hard disk. Save le cik devaminda arada siyah ekran alt ortada 3-4 satir bir yazi cikiyor ama okuyamiyorum. hizli geciyor. (bunu dondurmak icin bir kisayol varmi? varsa size ne uyarisi verdigini soyliyecegim.) vede tekrar rebbot and selected boot devices diyor. olmadi ne yapacagim..
  • quote:

hocam eskiden 4 bios çipi koyan firmalar vardı anakartlarına, yanılmıyorsam bunda tek, birşey olursa napacaz, ben ondan tırsıyorum, eğer o konuda içim rahatlarsa sizin yolu denicem en rahatı gözüküyor

P5Q Deluxe'larda dual bios var.. Yani 2 tane bios çipi bulunuyor, herhangi bir terslikte yedek bios'u yüklüyor.. Ama ne yalan söliyim bios update yaparken ben de tırsmıştım biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme55 -- 5 Temmuz 2008; 16:13:53 >
  • terminator@ daha fazla yardım edebilsem keşke

xtreme55@ iyiymiş daha da sevmeye başladım anakartı
  • dikmenibo kardes su gecisleri durduran bir tus yok mu? boot device yazisindan once ne dedigini aktarabileyim ve sizleri fazla yormayayim.
  • hocam orda sata disk taraması yapıyor yanlış anlamadıysam, ama durdurmayı yada yavaşlatmayı bilmiyorum.
    keşke p5q anakartlardan çok iyi anlayan biri olsa forumda...herkesin soruları var
  • Arkadaslar afedersiniz ama sap gibi bekliyorum. bilgisayarim acik ama birturlu kuramiyorum Lutfen yardim edin!!!

dediginizi yaptim. biostan first devices olarak cdrom secildi second device hard disk. Save le cik devaminda arada siyah ekran alt ortada 3-4 satir bir yazi cikiyor ama okuyamiyorum. hizli geciyor. (bunu dondurmak icin bir kisayol varmi? varsa size ne uyarisi verdigini soyliyecegim.) vede tekrar rebbot and selected boot devices diyor. olmadi ne yapacagim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: xtreme55

P5Q'larda dual bios var.. Yani 2 tane bios çipi bulunuyor, herhangi bir terslikte yedek bios'u yüklüyor.. Ama ne yalan söliyim bios update yaparken ben de tırsmıştım biraz

P5Q ve ve P5Q pro larda dual bios yok malesef.

P5Q-E, P5Q Deluxe ve P5Q Premium modellerinde var.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.