Şimdi Ara

ASUS P7h55-M LX - İNTEL CORE İ3 530 OVERCLOCK YAPMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamunaleyküm ahali. asus p7h55-m lx anakartım ve i3 530 işlemcim var. Sürekli oyun oynayan biriyim ve şu sıralar yeni parça alacak durumum yok. Bu yüzden overclock işlerini araştırdım fakat bi "bok" anlamadım. Anakartınızın modeline göre overclock işlemi, değerleri vs falan deniyor sanırsam öyle bir şey. İnternete baktığımda i3 530 işlemci 4ghz'ye kadar çıkabiliyormuş. Battlefield 4 aldık multiplayer oynayamıyorum mal gibi duruyor kenarda. Sistemim battlefield 4'e düşük yada orta neyse artık o seviyede yetiyo "işlemci" hariç. Sürekli takılmalar falan filan yaşıyorum. Velasıkelam benim bu anakartıma göre i3 530 işlemcimi nasıl overclock yapabilirim ALLAH RIZASI için bu işi bilen biri bana yardım edebilirmi. Link falan vermek yasak mı bilmiyorum ama
    www.facebook.com
    Görüntülemek İçin Giriş Yap veya Kaydol
    https://www.facebook.com/DgknKmr
    bu adresten bu işi bilen bana mesaj atarsa sevinirim ara ara burayada bakmaya çalışcam.

• quote:

Orijinalden alıntı: dogukankemer

Selamunaleyküm ahali. asus p7h55-m lx anakartım ve i3 530 işlemcim var. Sürekli oyun oynayan biriyim ve şu sıralar yeni parça alacak durumum yok. Bu yüzden overclock işlerini araştırdım fakat bi "bok" anlamadım. Anakartınızın modeline göre overclock işlemi, değerleri vs falan deniyor sanırsam öyle bir şey. İnternete baktığımda i3 530 işlemci 4ghz'ye kadar çıkabiliyormuş. Battlefield 4 aldık multiplayer oynayamıyorum mal gibi duruyor kenarda. Sistemim battlefield 4'e düşük yada orta neyse artık o seviyede yetiyo "işlemci" hariç. Sürekli takılmalar falan filan yaşıyorum. Velasıkelam benim bu anakartıma göre i3 530 işlemcimi nasıl overclock yapabilirim ALLAH RIZASI için bu işi bilen biri bana yardım edebilirmi. Link falan vermek yasak mı bilmiyorum amahttps://www.facebook.com/DgknKmr bu adresten bu işi bilen bana mesaj atarsa sevinirim ara ara burayada bakmaya çalışcam.

overclock dediğimiz işlemci ekran kartı artık ne parça içinse normal değerlerden daha yüksek değerlerden kullanmamıza yarar.Haliyle parçayı daha fazla yoracaktır lakin iyi overclock yapılırsa çok bi sıkıntı olmaz.Tavsiyem ilk önce 80 liraya felan iyi bi soğutucu almanız ondan sonra anakarta göre değişir overclock bölümünü bulup hız arrtırmanız belli seviyelerden sonra voltaj vermeniz gerekecek biraz bilgi isteyen bişey dikkatli olun.

• Cevabınız için teşekkür ederim. Hiç anlamıyorum overclock işlemlerini programlar falan varmış test falan yapılıyormuş yavaş yavaş arttırılıyormuş. Soğutucuyu aldıktan sonra nerelere girip neler yapacağımı bilmiyorum araştırdım fakat söylenenleri hiç anlamadım. Bilmem ne sayılarını çarpanlarına ayırarak hesaplayın falan diyor videolarda falan.
  • Merhaba konu biraz eski ama kısaca bilgi vereyim belki halen işine yarar.
    https://www.asus.com/tr/Motherboards/P7H55M_LX/HelpDesk_Download/
    bu linkte TurboV diye bir program var. İşletim sistemine göre indir kur. Bu Program Asus' un Windows üzerinde OverClock programı.
    Çok kapsamlı değil ama 3-4 seçenek var. Mesele Performans seçeneğini seçersen işlemcin ve Ramlar Max performanta çalışır.
    Ama peşinen söyleyim. İşlemci üzerinde intelin soğutucusu varsa yakma ihtimalinde var demektir.
    Önce İşlemci üzerine adam akıllı bi soğutucu al. Sonra OC işine gir. Dimyada Pirince Giderken Evdeki bulgurdan da olma anlıycan.

• kralkobra71 K kullanıcısına yanıt
    Üşenmeyip verdiğin bilgiler için teşekkürler, anakart işlemciyi değiştirdim belki başka kullanıcıların işlerine yarar :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.