Ftth altyapıda Ping sorunu
Merhaba, Türk Telekom altyapısında TurkNet FTTH kullanıyorum. Rize'de yaşıyorum ve TurkNet İstanbul sunucusuna Speedtest üzerinden hız testi yaptığımda 30 ms ping değeri alıyorum. Destek kaydı açtım, Rize'de santraldeki adamla konuştum iki tarafta değerleriniz normal dediler. Bence değil. VDSL kullanırkende 30ms değer alyordum. FTTH fibere geçtim Ping'im düşecek kurtulcam dedim ama pingde değişen bir şey olmadı anlam veremiyorum. Dota, Csgo oyunları oynuyorum ve Vdsl kullanırken aldığım aynı ping değerlerini fiberde alıyorum. Uzun yıllar fiber bekledim tam kavuştum ping derdinden kurtuldum diye sevindim ama boşa çıktı.
Resimde görüldüğü üzere 1ms’den sonra direkt 25ms ile çıkış yapıyorum. Arıza kaydı da oluşturdum ama bir şey değişmedi. Telekomda çalışan adam yapabileceğim bir şey yok dedi. Bu değerler normal mi bana mı anormal geliyor?
Merhabalar. 100Mbps VDSL kullanmaktayım. Görselde gördüğünüz gibi sokaktaki fiber kutusu aşağı yukarı 100 metrelerde falan oynuyor. İç tesisatımı yeniledim. Yani bina girişinde ki telefon kutusundan direkt modemime cat6 kablo bağlı. Görselde gördüğünüz görüntü eski bir görüntüdür. Oradaki inşaat bitti ve fiber döşendeki. Etrafımda ki her bina da fiber internet mevcut. Kendi binamda aşağı yukarı 10 kişi internet kullanmakta hepsi de telekom. Şimdi kendi imkanlarımla altyapıyı çektirebilir miyim? En azından bina girişine kadar fiber gelme olasılığı var mıdır?
Başlıktaki modemi aldım, zibilyon tane ayar var. Detaylı ayarlardan anlayan var mı?
Arma 3 İçin Arkadaş Arıyorum.
Selamlar, Arma 3 indirimde gördüm ve aldım youtube'dan bayağı bir video falan izledim ama hala oyunu anlayamadım ve kontrolleri öğrenemedim. Oyunu bilen eden varsa hem beraber oynamak için hem de bana öğretmek için ekleyebilir mi?
|
STATİK İP HAKKINDA
|
Tek modül ram alıp dual yapma hakkında
|
Ryzen 1600AF-2600-2600X Hangisini tercih etmeliyim?
|
MSİ B450-GIGABYTE B450
|
Anakart: M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 İşlemci: FX X6 6350 Soket AM3 3,9GHz Ekran Kartı: MSI GTX 960 2GB RAM: GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX PSU: OCZ 700W SSD: KİNGSTON HYPERX 120GB |
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 186
İkinci El Bölümü Mesajları: 13
Konularının görüntülenme sayısı: 14.798 (Bu ay: 93)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar