Selamlar, işlemci ryzen 5 2600 8gb ram 3000mhz (tek moduler alıp sonra aynı modelden 8 daha ekleyeceğim) anakart alacağım bu iki model arasında kararsız kaldım. Pekte anlamıyorum açıkcası hangi model daha donanımlı, özellikleri daha iyi falan. Yardımcı olursanız sevinirim.
Link koymak yasak mı bilmiyorum o yüzden eklemiyorum modellerin isimlerini yazıyorum.
GIGABYTE B450 AORUS ELITE
MSI B450 GAMING PLUS
Asus b450 tuf pro gaming öneririm ama hangi anakarti alırsan al uyumluluk listesine bak ram alırken sonra takılma cakilma donma sorunları ile uğraşma
NeloAngelo
kullanıcısına yanıt
uyumluluk listesine nasıl bakıyoruz yardımcı olabilir misiniz
ryzenda dual channel nerdeyse bir ekran kartı yükseltmiş kadar fps'yi etkiliyor. o yüzden çift ram yapman önemli. çift ram'in kuralı 2 ramde birebir aynı olacak. bi çok kullanıcı 2nci ram'i sonra alıcam diyor sonrada aynı ram'i bulamıyor sorun yaşıyor.
Kingston HX432C16PB3K2/16 bu Asus tuf b450 pro gaming için ama her anakartin sitesinde PDF olarak vardır destek kısmında
Anladım hocam peki bu iki anakarttan hangisini önerirsiniz? hangi kart daha donanımlı vs
dogukankemerD
kullanıcısına yanıt
kullanım amacınıza göre değişebilir, işlemciye soğutucu alıp overclock yaparım, anakart kolay kolay ısınmasın derseniz msi gaming plus max daha iyidir, kasanın içi pavyon gibi olsun isterseniz de rgb ve argb desteği olduğu için gigabyte aorus elite tercih edebilirsiniz.
MSI B450 GAMING PLUS ikisi arasından ama önerim kullandigim için Asus b450 tuf pro gaming
Anakarttan kıs rama yatır
Ayrıca arkadaşların dediği gibi tek ram ile performans almasın Ryzen islemcilerden dual kit almaya çalış Rami ryzende ram konusu önemli
Anladım hocam teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme