Şimdi Ara

Tek modül ram alıp dual yapma hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, biraz önce anakart işlemci ve ram satın aldım. Bütçem sınırlı olduğu için GSKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram almak zorunda kaldım gönlüm 16gb almaktı. Aldığım anakart gibabyte b450m sh2 oc modeli işlemci iste ryzen 5 2600x.

Bu aldığım ramin ileriki zamanda aynısından alırsam bir sıkıntı yaşarmıyım dual olarak kullanabilir miyim?

• aynı kod numarasına sahip ram alırsan sıkıntı yaşamassın. ( misal F4-3000C16S-8GVRB gibi ) yanlız zaman geçtikçe aynı ramden bulma şansı azalıyor ona göre elini çabuk tutmalısın.
  • ben bu dediğini yapmıştım.2013'te 2x2 corsair LPX 1600 kit almıştım ve bir sene sonra yine aynı model kitten almıştım ama ismi aynı olmasına rağmen çipleri aynı marka değildi ve çok güzel olmamıştı.kutuda iki ram verip kit diye satmaları ile tek tek alıp takmak aynı şey değildir.o kiti size alın iki tane diye vermiyorlar o yüzden kit demiyorlar o ramler aynı anda aynı çiple üretilen ramler ve sorun çıkma gibi bir durum olmuyor.farklı marka ya da aynı marka farklı çip ram kullanmak iyi değildir.çipinin aynı olup olmadığını çok zor bilebilirsin versiyonu değişmiş olur kesin bir iki sene sonra o yüzden o rami patlatana kadar kullan sonra sat ve kit al hem daha hızlısını alabilirsin o zaman.3600 4000 anakart desteklemesin önemli değil daha düşük hızda ama daha düşük CL ile kullanırsın 4000 cl18 yerine 3200 3400 cl14 gibi.ekstra voltaj da vermezsin.
  • bazıları dual kite gerek yok tek tek alın dese de bence tek tek alınca aynı marka model mhz cas aynı da olsa farklı çalışabiliyor bu yüzden kim ne derse desin ben her zaman dual kit alın tavsiyesi yaparım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Mart 2020; 2:36:6 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.