Merhabalar. 100Mbps VDSL kullanmaktayım. Görselde gördüğünüz gibi sokaktaki fiber kutusu aşağı yukarı 100 metrelerde falan oynuyor. İç tesisatımı yeniledim. Yani bina girişinde ki telefon kutusundan direkt modemime cat6 kablo bağlı. Görselde gördüğünüz görüntü eski bir görüntüdür. Oradaki inşaat bitti ve fiber döşendeki. Etrafımda ki her bina da fiber internet mevcut. Kendi binamda aşağı yukarı 10 kişi internet kullanmakta hepsi de telekom. Şimdi kendi imkanlarımla altyapıyı çektirebilir miyim? En azından bina girişine kadar fiber gelme olasılığı var mıdır? |
Fiber Çektirebilir miyim? (SS'li)
-
-
Öncelikle belirttiğiniz dolapta boş port var mı o önemli sonrasında apartmana kablo çekilmesi için kazı yapılması gerekiyor. Kazı için belediye izni gerekiyor diye biliyorum. Belki telekom yakında size de getirmeyi planlıyordur. Bunu öncelikle telekom alacağınız yanıta göre de belediye ile görüşmelisiniz buradan biz ne desek yalan olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökkubbe -- 9 Aralık 2020; 20:19:24 > -
-
Hocam şu anlık en kolay yöntem olarak twitterdan türk telekomun destek hesabına binama fiber çekilmesini istiyorum şeklinde yazın altına adresinizide ekleyin (Not: yusuf kıraç beyede yazabilirsiniz dilerseniz) onlar daha sonra numaranızı istiyor ve ondan sonra bir umut varsa diğer işlemler çorap söküğü gibi gelişiyor zaten. Eğer böyle olmazsa imza toplama v.s şeylerde var bir böyle deneyin olmazsa onları denersiniz.
Gelişmeleri yazarsanız sevinirim.
-
Hocam bugün aradı bir hanımefendi sosyal medyadan yapmış olduğunuz şikayet için aradım falan. Kısaca adresimi aldı vdsl var fiber altyapıya geçişlerimiz mevcut ama sizin bölgede henüz mevcut değil, talep üzerine olur dedi. Yani yeteri kadar sayıda daire katabilirsem belki eve kadar fiber değil de binaya kadar fiber gelme olasılığı daha yüksek gibime geliyor. Çünkü bina 20 küsür yıllık. Tabi böyle söylüyorum ama dilekçe büyük ihtimalle onaylanmaz :d
-
Hocam o zaman siz imza toplayıp dilekçe verebilirseniz belki bir ihtimal gelebilir. Binadakilerde istiyorsa bu iş olur.
bu arada hocam artık çokta bina girişine kadar fiber işini yapmıyorlar eğer yapılacaksa daireye kadar yapıyorlar.
-
Bende @Btuhansp tavsiyesi üzerine Twitter dan yazmıştım. Adres tel felan da verdim. Bu sabah 9.43 de şikayet kaydı no su SMS gelmiş. Ama benim sonumda sizin gibi olacaktır... Fiberi sadece çevremde bulunan yeni binalara çekiyorlar, bizimki 20 yaşında diye çekmezler diye düşünüyorum. Bir umut bekliyorum bende geri dönüşü.... -
Peki hocam dilekçeyi nasıl hazırlayacağım ki? Daire sakinlerinin de bulunduğu imzalı dilekçe örneği var mıdır bulabilir miyim?
-
quote:
Orijinalden alıntı: dogukankemerPeki hocam dilekçeyi nasıl hazırlayacağım ki? Daire sakinlerinin de bulunduğu imzalı dilekçe örneği var mıdır bulabilir miyim?
Hocam bu konu size yardımcı olabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X