Arkadaşlar Merhaba Hılevel 1600 mhz ddr3 4 gb dual kit ram aldım ramlari siyah slota takınca makina açılmıyor mavi slota takarsakta makina normal çalışıyor ancak rami 2048 görüyor 4 gb görmesi içinde ramlardam birini siyah slota diğerini mavi slota takıyorum 4 gb normal görüyor ama bu kezde dual çalışmıyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler.
bendede p7p55d modeli var. normalde zaten 2 rami de mavi slotlara takman lazım, ramlerin ikiside çalıştığına göre büyük ihtimal anakartın diğer ram slotu bozuk, hiç uğraşma garantiye ver
dostum ramlari tek taksam her iki slottada normal şekilde çalışıyor sorun slotta değil sanırım başka bir sorun var slotta olsa hiç çalışmaz sanki:S
ramleri tek tek takınca her iki mavi slotta çalışıyorsa slottan değil o zaman haklısın, sorunun ram mi yoksa anakartmı anlamak için ramleri başka pc de deneme şansın varsa deneyebilirsin, başka şekilde pek yardımcı olamayız çünkü bu işin normali dual ramlerin ikisinide mavi slotlara takıp kullanacaksın.
baska bir makinada da deneme fırsatım yok cunku ddr3 makina yok ama bundan onceki ramlar da sorun vardır diye gonderdim garantiye yeni geldi degişim yapılmış yani bozuk olma olasılıgı az biosta bi ayar gibi bi şeymi var acaba yada canpır gibi bişey, aklıma başka birşey gelmiyor çünkü teşekkürler.