Şimdi Ara

Asus p8p67-m + asus hd6950 ve cooler master kasa .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pc yi toparlarken bir problemle karşılaştım. Güç bağlantıları....
    Benim kasam Cooler Master Elite 430 black & Elite power 500W . anakartı da asus un p8p67-m modeli .anakartın üzerinde atx power connectors 24-pin eatxper 8-pin eatx12v girişi var . ekran kartında da fotoğraflarda görüldüğü gibi 2 giriş var . Ben hangisini nereye bağlayacağımın şaşkınlığındayım . çünkü psu üzerinde siyah üçlu 6 girişli bir kablo ki sanırım bu ekran kartı için ve 2 tane 4 lü birinin üzerinde P2 yazan beyaz uçlu kablolar var . Ayrıca ekran kartının kutusundan 2 ucu beyaz bir ucu siyah 6 pinli ek bir kablo çıktı . Neyi nasıl bağlayabileceğimi anlayamadım . Anlayan birileri yardımcı olabilir mi ?

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67M/
    Cooloer Master Elite 430 & Elite Power 500W

• Benim bu güç kaynağını mı değiştirmem lazım yoksa bazı kablolar ilave ederek bir çözüm bulabilir miyim ?
  • power bu;http://www.coolermaster.co.uk/product.php?product_id=6696
    aşağıdaki resimde neyin nereye bağlanıcağını gösterdim, powerda 1 adet ekran kart enerji soketi var,
    ekran kartının kutusundan çıkan kablo ile 2. soketi bağlarsın eğer power watt yeterli ise sorun olmaz.

Asus p8p67-m + asus hd6950 ve  cooler master kasa .
  • 2. kabloyu nasıl bağlayacağını gösteren resim aşağıda;

Asus p8p67-m + asus hd6950 ve  cooler master kasa .
  • Ekran kartını kaldırabiliyorsa PSU sorun çıkarmaz. 2 tane 4 pin güç kablosunu o 8 pinli yuvaya takın. 24 pin olanı biliyorsunuzdur. Ekran kartı içinde PSU dan 2 adet 6 pin güç çıkışı yoksa kutudan çıkan 6 pin kablonun uçlarını 12 v çıkışlara paylaştır. o şekilde ekran kartına tak.
  • Tamam 2 tane 4 pin olanları anakarta yan yana takarım , dediğin gibi 24 pinlikte zaten sıkıntı yok . PSU dan 1 tane siyah 6 pinli güç çıkışı var ve yukarıda ki kablodan var aynen gösterdiğin gibi zaten takmıştım . Asıl sıkıntı şu ekran kartının üzerindeki yuvalardan biri 6 pin diğeri 8 pin . bende 2 tane 6 pin oluyor . birini bir tarafa yaslayarak mı takmam gerek ?

sola dayalı takınca yerine girdi ama 2 slot boşta duruyor yani 8 pinin 6 sı dolu 2 si boş sonra diğer 6 pin dolu gibi oldu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wilwarin -- 19 Kasım 2011; 23:22:37 >
  • biri 6 biri 8 pin ise; powerda olan 6 pinli kabloyu ekran kartına tak, 8 pin çevirici ekran kartı kutusundan çıkmıyorsa bi yerden alman gerekiyor.
    aldığında 2. resimde olduğu gibi yine aynı şekil kabloları bağlarsın 8 pin ucu ekran kartına takarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Predator_uur -- 19 Kasım 2011; 23:28:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Predator_uur

biri 6 biri 8 pin ise; powerda olan 6 pinli kabloyu ekran kartına tak, 8 pin çevirici ekran kartı kutusundan çıkmıyorsa bi yerden alman gerekiyor.
    aldığında 2. resimde olduğu gibi yine aynı şekil kabloları bağlarsın 8 pin ucu ekran kartına takarsın.

Çok teşekkürler , 6 pinli çıktı 8 pin çıkmadı . Bunu ASUS gibi bir firma iğrenç ötesi dökümanla satıyor ya helal olsun. o kadar para verdiğim ekran kartınınkutusundan 2009 baskısı bir kitapçık çıkıyor .Bir çok dilde ekran kartı nasıl takılır onu gösteriyor . Ne kadar alakasız bir satış anlatamam . Satış sonrası danışmaları olsa bunu kesinlikle yüzlerine karşı söylemek isterim . Asus anakartta bundan farklı sayılmaz .İngilizce biliyorsan sorun yok ama bilmiyorsan şaşkın bakkal gibi kala kalırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Ekran kartını kaldırabiliyorsa PSU sorun çıkarmaz. 2 tane 4 pin güç kablosunu o 8 pinli yuvaya takın. 24 pin olanı biliyorsunuzdur. Ekran kartı içinde PSU dan 2 adet 6 pin güç çıkışı yoksa kutudan çıkan 6 pin kablonun uçlarını 12 v çıkışlara paylaştır. o şekilde ekran kartına tak.

Sağolasın ama benim ekran kartı biraz cins çıktı 8 lik ve6 lık girişleri var bende de 2 tane 6 lık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilwarin

quote:

biri 6 biri 8 pin ise; powerda olan 6 pinli kabloyu ekran kartına tak, 8 pin çevirici ekran kartı kutusundan çıkmıyorsa bi yerden alman gerekiyor.

Çok teşekkürler , 6 pinli çıktı 8 pin çıkmadı . Bunu ASUS gibi bir firma iğrenç ötesi dökümanla satıyor ya helal olsun. o kadar para verdiğim ekran kartınınkutusundan 2009 baskısı bir kitapçık çıkıyor .Bir çok dilde ekran kartı nasıl takılır onu gösteriyor . Ne kadar alakasız bir satış anlatamam . Satış sonrası danışmaları olsa bunu kesinlikle yüzlerine karşı söylemek isterim . Asus anakartta bundan farklı sayılmaz .İngilizce biliyorsan sorun yok ama bilmiyorsan şaşkın bakkal gibi kala kalırsın.

aynen katılıyorum, power yeterli gelip gelmeyeceğine dair sitesine girip bakıyım dedim, min. power gereksinimi, pdf falan bulamadım
    (belki ben bulamamışımdır)
    onun yerine gigabyte hd6950 ye baktım power 500w istiyor normal kullanımda yeterli gelir.
    sana 8 pin çevirici gerekiyor
    bana daha önce gerektiğinde vatan bilgisayara gitmiştim, normal satışı yoktu kasa topladıkları bölümde olur diye oraya yönlendirdiler ücretsiz olarak ordan vermişlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Predator_uur -- 19 Kasım 2011; 23:45:13 >

• quote:

gigabyte hd6950 ye baktım power 500w istiyor normal kullanımda yeterli gelir.
    sana 8 pin çevirici gerekiyor
    bana daha önce gerektiğinde vatan bilgisayara gitmiştim, normal satışı yoktu kasa topladıkları bölümde olur diye oraya yönlendirdiler ücretsiz olarak ordan vermişlerdi.

Vallaha banada 500w yeterli dediler diye aldım ama ilerde sanırım değiştirip en az 620w lık bir PSU alırım gibime geliyor zaten 700-750w veya 1000w li rakamlar çok. daha az enerji kullanalım derken bunca elektriğin içine gömülmeyede niyetim yok. :) Benim ücretsiz bulmama imkan yok o parçayı ... zaten önemli olan olması . HDD lerde aldı başını gitti zaten eski HDD ve yeni parçalar .... frenli bir sistem olacak gibi ama bana kalırsa O.C. yapmazsam yeter gibi :)

• Bu konu ile ilgili bu linkte bazı açıklamalar buldum . Denemekte fayda var. Ne olup bittiğini buraya yazacağım ki aynı problemi yaşayanalr bir daha bir daha yazmasın. Bugün gezmediğim bilgisayarcı kalmadı çoğunun bu olaydan haberi olmadığı gibi sat, göm gitsin tarzı satış yaptıkları belli oluyor .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.