Şimdi Ara

Asus PG279Q Kullananlar Bakabilir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Monitörü hangi modda, yüzde kaç parlaklıkta ve ne kadar mesafeden kullandığınızı söyleyebilir misiniz?

• standart modda, 70 cm uzaklıkta ,orjinal değiştirilmemiş ayarlarda kullanıyorum.
  • Parlaklık yüzde kaçta ayarlardan bakabilir misiniz? Gözlerim çok yorulmaya başladı da nerde yanlış yaptığımı bulmaya çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.ekin

Parlaklık yüzde kaçta ayarlardan bakabilir misiniz? Gözlerim çok yorulmaya başladı da nerde yanlış yaptığımı bulmaya çalışıyorum.
    aksam bakarım hocam.bu monitor feci goz yoran ,agrıtan bir model.ben blue filitreli gozluk kullanmama ragmen gozlerimi 2 3 saat sonra felç ediyor.
  • Aynen hocam aldığıma çok pişmanım. Acaba ips olduğundan mı yoruyor yoksa 27'' olduğu için mi yoruyor bilemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.ekin

Aynen hocam aldığıma çok pişmanım. Acaba ips olduğundan mı yoruyor yoksa 27'' olduğu için mi yoruyor bilemedim.
    yok hocam panelin 350 parlaklık ozelligi var.piyasanin en guclu panellerden bir tanesine sahip.düşürebiliyorsun hocam onu.sakin ol.yabancı dilim olsa forumlarda bunların en iyi ayarlarını filan paylaşiyorlar.forumdan da yardımcı olurlar .
  • Yarış modu,parlaklık 80 ve 65 cm mesafeden kullanıyorum ve gözüm yoruluyor demişsin ben öyle bir sıkıntı yaşamıyorum;nvidia denetim masasından digital vibrance ı arttır renkler daha güzel oluyor ve gözün daha az yorulur ben bu ayarı %50 den 65 e çıkardım o şekilde kullanıyorum daha hoş geliyor eğer %65 fazla gelirse %58 e indirebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 26 Ekim 2018; 16:2:5 >
  • arda505 kullanıcısına yanıt
    Hocam maşallah, ben %80 parlaklığa dayanamıyorum. Digital vibrance %65 fazla geldi. %58'i biraz deneyeyim.

Yabancı forumlara baktım da yenileme hızını düşür demişler. Bir de f.lux düye program tavsiye etmişler. Onu deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.ekin -- 26 Ekim 2018; 16:45:40 >
  • a.ekin kullanıcısına yanıt
    Birde monitörün renklerini kısıp deneyin örneğin 70 cıvarına indirin

Bir de bu var tftcentral.com önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 26 Ekim 2018; 23:48:7 >
  • Bu paylaştığınız değerleri denemek için yarını iple çekiyorum. :)

Ayarları denedim ve gözlerim şimdi daha rahat. Çok teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.ekin -- 27 Ekim 2018; 13:5:38 >
    Hangisini denediniz? Renk ayarlarını 70 lere indirmeyi mi yoksa tftcentral.com önerisi olan seçeneğimi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 27 Ekim 2018; 15:30:32 >
  • Tftcentral önerisini uyguladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-84B7F5BB9

Birde monitörün renklerini kısıp deneyin örneğin 70 cıvarına indirin

Bir de bu var tftcentral.com önerisi

eee yaptım bu ayarlari monitor oldu 500 tl lik monitor.nerde o canlı canlı goruntuler :D

1. ayarlama

Monitor setting: GameVisual=Racing mode
    Brightness 100
    Contrast 100
    User Mode R57 G36 B66
    Image: Overdrive Normal

veya bunuda deneyebilirsiniz...

2. ayarlama
    Gamma 2.2
    Brightness 65
    Contrast 55

R 89
    G 91
    B 100

veya kendi kalibrasyonunuzu yaparsınız bu en iyisi olurdu, hatta icc profili oluşturup monitörünüze yükleyebilirsiniz hatta bazı programlar yardımıyla her oyun için ayrı film ve internette takılırken kullanmak için ayrı ayrı icc profilleri oluşturup bu bu profiller arasında duruma göre geçiş yapabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 27 Ekim 2018; 20:4:57 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.