Şimdi Ara

asus prime b350 plus anakartım var, sürekli res atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı yeni topladım 5 ay oldu parçalar sıfır ama sürekli oyunlarda kendiliğinden reset atıyor. Otomatik reset atma seçeneğini kaldırdım mavi ekran'dan sorunu görebilmek için fakat mavi ekran çıkmadan reset atıyor. Stress testte'de her hangi bir sorun oluşmuyor. Özellikle PUBG'nin giriş ekranında reset atıyor 1 ay öncede başıma geldi bu olay bilgisayarcıya götürdüm format atıp bios'u sıfırladığını söyledi ve bilgisayar düzelmişti reset atma olayı ortadan kalkmıştı fakat 1-2 gündür tekrar oyuna girdiğim zaman reset atmaya başladı bios pilini çıkarıp taktım resetlemek için fakat düzelmedi adamın dediği gibi sizce sorun neyden kaynaklı olabilir ?

Diğer Parçalarım

İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X 3.5 GHz
    Ekran Kartı: Asus Nvidia GeForce GTX 970
    RAM: Crucial 16 GB DDR4 3000MHz
    PSU: Corsair CX600 600W 80+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercansensoy -- 1 Mart 2018; 1:39:12 >

• bilgisayarınızın güç kaynağı yetmiyor gibi geldi.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Kullanmış olduğum güç kaynağı http://www.corsair.com/en-us/cx600-80-plusr-bronze-certified-power-supply

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercansensoy -- 1 Mart 2018; 1:31:2 >
  • Bios güncelmi hocam. Güncel bios burdan indirin bios sürüm 3803 indirip bios flaslayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jin_paci -- 1 Mart 2018; 3:20:4 >
  • Aynı powerı ve aynı anakartı kullanıyoruz bugüne kadar en ufak sorun yaşamadım üstlelik işlemciyi 3.9ghz OC lu kullanıyorum.

Bios u 3803 versiyonuna yükseltin öncelikle daha sonra ramleri bios dan DOCP moduna alın otomatik olarak 2933mhz olacaktır voltajı da 1.35v olur siz 1.36-1.37v yapın. Ayrıca yüklemediyseniz AMD nin sitesinden son chipset driverını da yükleyin (v18.10)

Sorununuzu çok büyük ihtimal çözecektir eğer ki donanımsal bir sıkıntı yoksa.
  • Ramlari Stock hıza çektim sorun düzeldi Bios'u ve Chipset'i güncelledim. Yardımlarınız için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercansensoy -- 1 Mart 2018; 12:38:5 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.