Merhabalar yakın zamanda ASUS Proart PA278CV 27 2K IPS aldım. Macbook m1 ile kullanıyorum 2. ekran için. Şöyle bir sorum var 2 ekran da renkler çok farklı gözüküyor asus ayar kısmında srgb yapınca zaten renkler çok soluklaşıyor rec modunda kullanıyorum bazen fotoğraf düzenlediğim zaman macbookta apayrı renk ve parlaklık oluyor. Bunun bir çözümü var mı yoksa m1 ekranında mı sorun var desem çoğu baskı aldığım zaman m1 ekranında ne görüyorsam kaliteli baskı da da onu alıyorum. varsa önerileriniz ya da monitör tavsiyeniz bekliyorum. teşekkkürler. |
ASUS Proart PA278CV 27 2K IPS aldım ama...
-
-
Bende kullanıyordum ajansta iken. Fakat ben masaüstü Mac ile kullanıyordum. İnternette özel kabloları mevcut bir göz atabilirsiniz.
Eğer renk profillerini eşlediğinize eminseniz ve hala bir sıkıntı mevcutsa güç seçeneklerinde tasarruf vb. ayarları full performansa çekmeyi deneyin. Ayrıca parlaklıkta oldukça etki edecektir.
Bunlarda işe yaramazsa monitörün kendi ayarlarına bir göz atmayı deneyin. Monitör ayarlarında da çözemezseniz ASUS'un yazılımını indirmeyi deneyebilirsiniz. ASUS bu monitörler için yazılıma sahip olmalı. Bir de onu kullanın. Fakat çözülmezse;
M1 çiple alakası olduğunu düşünmüyorum.. Aslında laptop girişini nasıl bağladığınızla alakalı aslında daha çok. TYPE-C kablolar görüntü aktarmaya uygun değillerdir.
TYPE-C ile bağlıyorsanız büyük ihtimalle renk kayıpları yaşıyor olmanız muhtemel. Bildiğim kadarıyla M1 çipli Mac'lerde sadece TYPE-C bulunmakta. Bu yüzden geçmiş olsun diyebilirim..
Yeni aldıysanız iade edebilirsiniz.
-
hp victus var bir de onunla da TYPE-C ile görüntü aktarıyorum bunda beyazlar daha beyaz gibi aslında m1 de sarı biraz..
windows pc de hangi kabloyu önerirsiniz?
-
TYPE-C ile görüntü aktarman genel olarak sıkıntılı bir durum.
Display Port, HDMI veya DVI kullanmalısınız.
Fakat laptoplar bu tür girişlere sahip olmadığı için tam performans almanız olanaksız.
-
Görsel ekleyin farkına bakalım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X