Şimdi Ara

ASUS R7 240 OVERCLOCK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar dün ASUS R7 240 aldım tabi alır almaz ilk işim overclock yapmak oldu msı afterburnerle böyle bi overclock yaptım  ASUS R7 240 OVERCLOCK işte overclock değerleri ets2 oynarken ısı 63 derece felan oluyor herhalde gta 5 70 75 derece olur belki daha az sizce bu değerlerde kullanılmalımı orjinal değerleri power limit %0 core clock 780 mhz memory clock 900 mhz

ASUS R7 240 OVERCLOCK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LBRTN -- 24 Mayıs 2016; 16:02:20 >

• Bellekleri 900 den mi 1050 ye getirdin? Belleğin markasına gpu-z ile bakar mısın? Nanya mı samsung mu yoksa başka birşey mi?
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    evet bellek memory yani 900 den 1050 gpu z den bakınca nanya yazıyor gddr3 (nanya)
  • Bellek overclock iyi olmayabilir o zaman. Çünkü kartın bellekler açıkta bırakılmış, gpu nun olduğu yerin tam arkasında ve üzerinde soğutucu yok. 4 adet bellek entegresi. Tepeden bakınca uç kısımda gözüküyor. İstersen o entegrelerin tam ortasına yani metal olmayan yerine parmağınla dokun sıcak mı bi bak. Hava akışı oralarda az ise belleklere overclock yapman iyi olmayabilir.
    bi ara kontrol edicem orayı bende böyle bişey yaptım a101 de satılan usb fanlar var ekran kartının karşısına koydum ordanda hava geliyor bi sakıncası olurmu daha fazla yaklaştırmanın yada ekran kartına hava üflemesi fan hızları %100
  • Kartın kendi fanını %100 yaparsan toz birikir çok fazla. Bir iki aya temizlemen gerekir hatta fanın bozulma olasılığı yükselir, zaten çok sessiz olduğu için bozulduğunu anlamayabilirsin bile. Karşısına koyduğun usb fanın da zararı anca devrilirse olabilir o da pervane pinlerden birini kırarsa ama düşük olasılık. Bendeki r7-240 ı 1000 MHz ile dotada test ettim sorun çıkarmadı ama bellek overclock yapınca kitleniyodu 925 bile olamıyordu sanırım. Senin ddr3 1050 çalışıyorsa kalitelisi denk gelmiş demek.

Aslında kartın güç sağlayıcı çipleri de açıkta bırakılmış olabilir yani 10 saat 1000 MHz gpu gene iyi olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 28 Mayıs 2016; 18:34:11 >
    çok teşekkür ederim ilgilendiğin için artık beklicem bi anormal olay olursa geri alcam şu an hiçbir sorun olmadan kullanılıyor galiba bendekide şans 1050 yapınca ne kitlenme felan yok 1200 yapmıştım oda kullanılıyodu 1050 düşürdüm testler yapıyom böyle stabil görünüyo toz temizlerim ya sorun değil :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satılık Asus Gtx 750 Ti OC 2GB
    3 yıl önce açıldı
    Msi 6700xt gaming x oc
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne kadar performans artışı yakaladığını yazarsan, okuyanlara da faydalı olur.
  • ByMr.Brain kullanıcısına yanıt
    ekran kartını alır almaz oc yaptıgım için test edemedim ama sadece bukadar bilgi verebilirim bi testte overclocksuz bi kısımda 70 fps alıyordum bu overclockdan sonra aynı kısımda 84 fps almaya başladım 3d test sonucu overclocksuz 82.4 çıkıyodu overclocklu 98.7 gibi değerlere ulaşabiliyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.