Şimdi Ara

Asus R9 280X DirectCU II TOP RESET PROBLEMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle bilgisayar özelliklerini aşağıda belirtiyorum. Benim problemim oyunlarda yük altında res atma sorunu ama ne zaman res attığıda belli olmuyor ne yazık ki bazı oyunlarda yükte yani tam oyuna girerken oyun başlarken res atıyor bazı oyunlarda 1-2 saatlik oyun sırasında aniden res atıyor.

Konu ile ilgili olarak işlemci çok stabil ısınma yok yükte stres testlerinde 50-60 a çıkıyor boşta 25-30 derece.
    Ekran kartında problem olduğunu düşündüm ve garantiye verdim, asus ürünü geri gönderdi sadece tozlanma var dediler ve dediklerine göre 2-3 saat test etmişler herhangi bir reset atma sorunu olmamış.

Şuan için düşüncem power supply çünkü bahsettiğim gibi tam oyuna girerken yük altına gireceği an reset atıyor bazı oyunlarda. Güç kaynağı corsair vs 650 ve sistemim aşağıdaki gibidir ? Ramleri henüz test etmedim açıkcası test programı falan denemedim tecrübeli arkadaşların yardımlarını rica ediyorum kendi bilgilerim doğrultusunda sorunun güç kaynağından olduğunu düşünüyorum. Ayrıca yine bilgisi olanlar güç kaynağını vatan bilgisayar'dan almıştım aynı şekilde ekran kartınıda ordan almıştım ama ekran kartını direkt olarak asus'a verdim daha hızlı dönüş oldu yine corsair için kendi servisleri var mı bilen varsa süper olur vatan'a verdiğimiz zaman süreç biraz daha uzayacak diye düşünüyorum.

Şimdiden yorumlar ve yardımlar için teşekkürler.

İşlemci: AMD FX 6300 Black edition
    İslemci soğutucu:XIGMATEK RED SCORPİON II
    Ekran Kartı: Asus R9 280X DirectCU II TOP 3GB GDDR5 384Bit AMD Radeon
    Anakart:Gigabyte GA-970A-DS3P
    Ram:GSKILL 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
    Güç Kaynağı: Corsair VS 650

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Justsaymyname -- 16 Şubat 2016; 13:52:45 >

• Ben cooler master b600 ile fx 8350 arti gtx 760 calistirdim yani yetmeme gibi bir sikinti olamaz eger stock sogutucu varsaa tahminim o yuzdendir bendede oyundayken res atma sorunu vardi cok isindigi icin oc lu haldeyken ama normalde sikinti yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WorldC4

Ben cooler master b600 ile fx 8350 arti gtx 760 calistirdim yani yetmeme gibi bir sikinti olamaz eger stock sogutucu varsaa tahminim o yuzdendir bendede oyundayken res atma sorunu vardi cok isindigi icin oc lu haldeyken ama normalde sikinti yok.

Hocam yetmeme gibi bir sorun oldugunu bende düşünmüyorum direk guc kaynagi arizali olarak düşünüyorum. Ayrica islemci fan i olarak XIGMATEK RED SCORPİON II Kullaniyorum islemci yuk altinda 50-60 dereceyi gecmiyor.

• Sorunun kesin güç kaynağından olduğu ayrıca kesin anlayamayacağız sanırım bu sebepten dolayı şöyle de bir seçenek var direk olarak güç kaynağını garantiye vermişken aynı anda ramleri ve gerekirse anakartıda garantiye verebilirim diye düşünüyorum değerli yorumlarınızı bekliyorum.
    Teşekkürler.
  • Ramleri memtest programı ile test edebilirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Justsaymyname

Sorunun kesin güç kaynağından olduğu ayrıca kesin anlayamayacağız sanırım bu sebepten dolayı şöyle de bir seçenek var direk olarak güç kaynağını garantiye vermişken aynı anda ramleri ve gerekirse anakartıda garantiye verebilirim diye düşünüyorum değerli yorumlarınızı bekliyorum.
    Teşekkürler.

Bunların haricinde sisteminizi inventus gibi bir yere de verebilirsiniz komple test edip sorunun neden kaynaklandığını bulabilirler.
  • RocheBobois kullanıcısına yanıt
    Inventus testleri için 180 tl alıyormuş fakat aradığım zaman tüm sorunu dinleyip direkt olarak çözümü sizde yapabilirsiniz diyip tam 22dk telefonda neler yapabileceğimi anlattılar. Gerçekten takdir ettim bu tutumlarını. Bende yapacaklarımı unutmamak için burayada yazmak istiyoryum hem ileride sorunu yaşayanlara yardımcı olur belki.

Öncelikle Hardware Monitor programı ile sistemime bakacağım voltajların hepsini ve olması gerektiği seviyeleri gösteriyor -+%10 dan fazla fark var ise sorun var demektir.
    Reset ile ilgili olarak Gigabyte anakartlarında kronik bir ram voltaj problemi varmış bunun için bios ayarlarından bellek için voltajı 1,5 tan 1,6 ya çekmemi tavsiye ediyorlar. ( kendilerini hep bu şekilde yapıyormuş sistemlerini kurarken ). Ayrıca ekran kartı olma problemine karşılık olarakta furmark testini yapacağım. Yine GPU için valley diye bir program da önerdiler test için direkt olarak 180 tl vereceğine önce bu işlemleri yapmamı istediler ve sorunu kendiniz kesin çözebilirsiniz dediler bakalım müsait olduğum bir zaman hepsini deneyeceğim.

• Justsaymyname J kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı driveri yüklerken DDU ile temiz kurulum yaptınız mı ekran kartı driver çökmeleri de çok sık yaşanıyor yeni amd sürücüleri ile.
  • berkcano B kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz şekilde bir kurulum yapmadım hiç, DDU ile temiz kurulum yapma hakkında bilgi verebilirseniz deneyebilirim. Ayrıca bu kurulumu yapmadan önce yine format atmam gerekecek mi yoksa driver i kaldırıp sonra yükleme yolunu kullanabilir miyim.
    Teşekkürler.
    Hocam formata falan gerek yok size bir link vereceğim burdaki programi bir klasöre açın sonra calistirin güvenli moda gonderecek sizi ordan amd yi seçip clean yaparsaniz islem tamamlanacak sonra Bilgisayarınız yeniden basladiginda tekrar yuklersiniz son driveri.
    http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

Buyrun özel mesaj atıp sorabilirsin yapamadigin birşey olursa.

Haklısınız Yapabilecekler için güzel bilgilendirme Corsair'in yetkili servisi Vektron Elektronik'tir.
  • Merhabalar,

Yaptığım testler sonucunda ram,işlemci ve psu da sorun gözükmüyor. Psu nun sadece hardware monitor ile değerlerine bakabildim eksik voltaj hiç gözükmüyor.
    Ekran kartını hali hazırda asus a göndermeme rağmen bana tekrar geri göndermişlerdi sadece tozlanma var diyerek, fakat yine furmark testinde ilk yapışımda düşük çözünürlük ile yani 1200x ... gibi bir şeydi 75 dereceye kadar sorun olmadı fakat testi 1600x.... gibi bir çözünürlükte yapınca 5 dk içinde 70 dereceye gelince ekran kartı reset attı yine ve ayrıca ekran kartı nedense fanları autoda fakat hep ısınmasına rağmen fanlar %20 olarak çalışıyor. Bilgisayar tekrar açılınca sıcaklık seviyeleri normale döndü ve tekrar furmark testi yaptım bu sefer 1dk içinde 40 dereceye çıkınca direkt res attı artık sorunu direkt ekran kartına vuruyorum fakat asus'a gidip geldiği için kart yine bana hiç bişey yapmadan geri göndericekler diye korkuyorum bir yorumu olan arkadaş var mı acaba, olmadı bir yerden ekran kartı bulup deniycem bu denemek için ekran kartını nasıl bulabilirim yorumu olan varsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Justsaymyname -- 15 Şubat 2016; 14:44:11 >

• Ne sorunlu bir bilgisayarım oldu belli değil cidden , dün artık tamamen ekran kartından emin olmuştum furmark testlerinde attığı reset sebebi ile fakat artık hard disk te bir problem olmaya başladı, hard disk bilgisayar açılırken çok ağır işliyor pc daha geç açıyor ve 15-20dk belki harddisk ten ses gelmeye devam ediyor ve görev yöneticisinden baktığımda hard disk hep %100 yükte gözüküyor. Bir oyuna girip bakayım dedim nesneleri falan oyundaki menüleri ağır ağır ekleyerek açmaya başladı ve yine reset geldi bu seferde hard disk sayesinde bir res sanırım ama hard diskten hiç ses çıkmıyorken sadece furmark testinde mesela ekran kartı da reset atmıştı valla artık kafayı yiyecem alacam götürecem pc yi inventus a onlarda 180 tl istiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.