Şimdi Ara

ASUS R9 290X Direct CU II (guru3d) inceleme yayınlandı !!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
1.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -erna-

bu kart 1080p ye anca yeter aynı şu an kullandığım gtx780 in anca yettiği gibi
    gidip 1600p de 1440p de oyun açarsanız bir çok oyunda 60fps altına düşersiniz
    hele hele gidip fxaa değil de msaa txaa csaa gibi ayarları açarsanız yanmışsınız
    bu kartları oyun oynamak için alındığı düşünülürse 1080p 120-144hz monitörler her türlü yüksek çözünürlülüklülerden iyi seçim olacaktır

bu kartlarla neredeyse tüm oyunlarda 60 fps ortalama yakalanabiliyor illaki altına düşecektir ama çokta değil.Crysis 3 gibi oyunlarda zaten 30 fps üstü akıcı deneyim sunuyor 60 fps için çok extrem sistem gerekir.60 fps nin altına düşüyor diye çözünürlük düşürmek saçma bence sonuçta illaki full hd dede dalgalanmalar olacaktır.Bildiğim kadarıyla guru3d fxaa 2x yapıp diğerlerini açıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 18 Aralık 2013; 16:07:35 >

• caneycaney kullanıcısına yanıt
    bende oynadım crysis 3 ü. 30fps üstü akıcı değildi minimum 50fps ve üstünde anca akıcı hale geldi
    24'' ekranımda 1080p her türlü yetiyor
    27'' de 1080p biraz ufak kalıyor ama gene de idare ediyor daha yüksek çözünürlülük 27'' ve üstü için geçerli
    24'' ve altında 1080p her türlü yetecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 18 Aralık 2013; 16:15:02 >
  • 1200MHZ'lik bir 780 ile kıyaslarsak şimdi son durum nedir? Daha 3 gün önce 1356'ya canlı olarak Vatan pendik şubesinde mevcuttu. O kartı o fiyata alıp GK110'un oc potansiyelinden de faydalanabiliyorsam bu kartında en fazla bu fiyatlarda olması gerekir.
    Asus DCII 290 gibi kartlara bakacağız artık. İyi OC olan GK110'lu 780 karşısında OC performansı bakımından tahiti Xt'den fazlasını göremediğimiz Hawai gpu'lu 290 ancak rakibinden daha iyi bir fiyatla iş yapabilir. Hawaii GK110 kadar başarılı bir GPU değil maalesef.
    Zaten olsaydı fiyatları bu kadar düşük tutmazlardı...

HWC tressFX ile yaparken Guru kartları yakın tutmak için disable yapmış. Kartları doğal sınırda eşitlemiş sanki.
    Crysis 3'de guru'da kartlar aynı ayarlarda benzer skor almış, HWC'de aynı ayarlarda stok 780ti'de +%10 fark var.
    Metro last ligth ile AA kapalı yapılmış yine guru'da skorlar yakın HWC'de 780TI daha önde.

Maşallah Gigabyte 780TI de yarmış resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 18 Aralık 2013; 16:29:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Aynen %40-50'ye varan performans farkları var stok gtx780 ile arasında ki epey şaşırdım. OC'un etkisi muazzam bu gpu'da.
  • r9 290 mı yoksa GTX780 mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

quote:

Aynen %40-50'ye varan performans farkları var stok gtx780 ile arasında ki epey şaşırdım. OC'un etkisi muazzam bu gpu'da.

Sonra merak ettim kartın HWC incelemesine baktım. OC ile 1 fps geliyor. Onlarda farikada kullanıcıdan çalmışlar.

• GTX 780 VS R9 290
     ASUS R9 290X Direct CU II (guru3d) inceleme yayınlandı !!!!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

quote:

Sonra merak ettim kartın HWC incelemesine baktım. OC ile 1 fps geliyor. Onlarda farikada kullanıcıdan çalmışlar.

GTX 780 üzerine GTX780 Tİ biosu yazılabilirmi merak ettim :S

• Fear Dot Com kullanıcısına yanıt
    Bios konusunda sadece voltaj unlock çalışması yapılabilir. Shader açma olayı bunda yok. Zaten gerek de yok. Testler var olanı tam yansıtmıyor. GK110'lu bir kart shader kapalı 780 olsun veya full shader 780ti olsun mükemmel OC performansı sunuyor.
    r9 290X çıktığında; 7970'i de 1GHZ üstüne çıkaralım 680 ile aynı olur diyenler bu sefer ses çıkarmadılar. 1200MHZ'lik bir 780 diğer kartlardan çok fazla geride kalmaz. Hele buradaki satış fiyatına bakarsak.
    Bu arada 780 GHZ ed kartlarda çıkacak, ve sanırım 780TI'den en fazla %5 geride kalacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 18 Aralık 2013; 17:46:55 >
  • peki 780 mi yoksa 290 mı eger 780 ise r9 larımı iade edecegim 780 sli alacagım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guru3d'nin testi yine biraz iyi kalmis HardwareCanuksum testine gore, adamlar hem 780ti, hem de 780ti sc, hem de780ti ghz edition , 3 tane kart koymuslarki 290x listede cok geride gorunsun, kabahat yine AMDde bence , ktou pazarlama sayesinde uyduruk 780ler hala hatta eskiden daha fazla satiyor, 290 ozel sgoutma olarak lanse edilsse ve 420-430$a satilsa ortada 780 falan kalirmiydi ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

Guru3d'nin testi yine biraz iyi kalmis HardwareCanuksum testine gore, adamlar hem 780ti, hem de 780ti sc, hem de780ti ghz edition , 3 tane kart koymuslarki 290x listede cok geride gorunsun, kabahat yine AMDde bence , ktou pazarlama sayesinde uyduruk 780ler hala hatta eskiden daha fazla satiyor, 290 ozel sgoutma olarak lanse edilsse ve 420-430$a satilsa ortada 780 falan kalirmiydi ya

Katılıyorum sana çok yanlı bi inceleme olmuş ne yazıkki.Yani nerdeyse r290x i fx5200 den kötü yapcaklar elinde olsa
  • Gigabyte 780ti'nin suyunu sonuna kadar sıkmıslar zaten Emre.
    Ancak 290x dcu'dan beklenen performansı siz gördünüz mü?

• Abi çok bariz bi nvidia tarafı tutan kona bi inceleme olmuş.Zaten şaşırmadım çünkü malum site nvidiadan nemalanan para alan sitelerden biri.

Guru incelemesinde ise kart güzel fakat pahalı 780ti ile arasında 150 dolar euro kalıyor.Alınırmı alınır fakat benim tercihim olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

Guru3d'nin testi yine biraz iyi kalmis HardwareCanuksum testine gore, adamlar hem 780ti, hem de 780ti sc, hem de780ti ghz edition , 3 tane kart koymuslarki 290x listede cok geride gorunsun, kabahat yine AMDde bence , ktou pazarlama sayesinde uyduruk 780ler hala hatta eskiden daha fazla satiyor, 290 ozel sgoutma olarak lanse edilsse ve 420-430$a satilsa ortada 780 falan kalirmiydi ya

780 ne uyduruk dediğine göre sanırım elinde maxwell prototipi bir kart var.Yada sitelerin yeni çıkan kartları olduğundan fazla gösterip var olanları çöp eden incelemelere gôre bunu söyledin.Hangisi?

• Forumda göremedim ama son 1 ay içerisinde tartışılan çok fazla şey oldu. Buaralar ben de pek giremiyorum ve forumda da konuşulmuyor sanırım. 290'lar hakkında pek çok şey yazıldı çizildi, son noktayı yine Tech Report koydu. Adamlar çıkan söylentilerden sonra yaptıkları incelemeyle gösterdiler ki; inceleme örneği 290X'ler, perakende olarak satılan kartlardan daha hızlı. İşin kötüsü farkın ne boyutta olduğu veya olacağı da belli değil. Mesela Sapphire'in kartı inceleme örneklerine yakın performans gösterirken, HIS'in kartı ciddi fark yiyor. Bios değişikliğinden sonra HIS'in kartında belli bir performans artışı oluyor ancak yine de inceleme örneklerinin gerisinde kalıyor.

Daha sonradan gelen AMD açıklaması ise Hawaii GPU'lu kartların durumuna ciddi bir soru işareti yapıştırıyor. Adamlar GPU hızında ilk kez alt sınır ve net TDP değeri belirlememiş olmalarının nedenini, GPU'nun tüm potansiyelini kullanma amacı olarak ifade ediyorlar. Yani şansınıza iyi bir GPU gelirse inceleme örnekleri ile benzer performans alırsınız, şansınız yoksa kötü bir GPU'ya denk gelir, yer yer %20'ye farklarla daha düşük performansa sahip bir kartınız olur!

Özel tasarımlarla bu durumun önleneceğine dair de bazı açıklamalar yapıldı ancak konu soğutma vs. değil, doğrudan kullanılan GPU'nun verimliliği. Bu da direk şansla alakalı. Zaten yukarıda da söylediğim gibi kesin bir saat hızı belirtilmemiş olması en büyük açık. Ama fazla dillendiren bile olmadı.

Daha da garibi, AMD'nin düşük saat hızı sorunu sebebiyle sunduğu sürücü(ler)le birlikte fan hızının artırılmış olması ve performansın biraz yükselmiş olduğu görüldü. Ancak yine de durumun düzelmemesi üzerine yeni bios hazırlandı, firmalar ayrıca bios hazırladılar vs. Daha da garibi GPU hızı konusunda alt limit olmaması sayesinde sürücülerle kartların performansının da düşürülüp yükseltilebilmesi de iyice kolaylaşmış oldu.

Tüm bunların sonucunda AMD yakaladığı çıkışı kendi eliyle mahvetmiş oldu. Daha doğrusu bu kartların çok iyi hazırlanmadığı veya aceleye getirildiği, revize edilmediği anlaşıldı. Yine de 290'ların satışı çok iyi. Çünkü miner hadisesi sayesinde kartlar bulunmaz hint kumaşına döndü. Oyun oynamaktan çok Litecoin kasmaya yarıyor kartlar. İşin kötüsü bu büyük GPU'lu kartların üretimi de düşük olunca, kartların fiyatlarının artması gibi bir durum gündeme geldi. Bu da bu kartların oyun amacıyla alınmasını iyice zorlaştıracak gibi.

Tabi bir de işin Nvidia boyutu var. Onu da ayrıca şu mesaja cevaben biraz yazayım.

quote:

Bios konusunda sadece voltaj unlock çalışması yapılabilir. Shader açma olayı bunda yok. Zaten gerek de yok. Testler var olanı tam yansıtmıyor. GK110'lu bir kart shader kapalı 780 olsun veya full shader 780ti olsun mükemmel OC performansı sunuyor.
    r9 290X çıktığında; 7970'i de 1GHZ üstüne çıkaralım 680 ile aynı olur diyenler bu sefer ses çıkarmadılar. 1200MHZ'lik bir 780 diğer kartlardan çok fazla geride kalmaz. Hele buradaki satış fiyatına bakarsak.
    Bu arada 780 GHZ ed kartlarda çıkacak, ve sanırım 780TI'den en fazla %5 geride kalacaktır.

Hocam GTX780'le GTX780 TI arasında birim sayısı olarak %25, üzerine %2-3 GPU hızı farkı var. Ancak Boost sebebiyle saat hızı farkı genelde olmuyor diye biliyorum. Bellek tarafında da %16,6 saat hızı farkı var. Bunun sonucunda da ortalama %20-25 kadar performans farkı ortaya çıkıyor. GTX780'in OC ile bu farkı kapaması mümkün. Ancak GTX780 TI da hiç boş değil. Hatta uç seviyede şuana kadar sunulmuş en fazla OC potansiyeline sahip kart bile denebilir. TPU'ın incelemesinde görülebileceği üzere daha referans tasarım ilk örnek bile %28 GPU hızı artışı yaşamış durumda. Özel tasarımlarda da toplam OC oranın %30 civarı olduğu görülüyor (boost sebebiyle kesin hızları bilemiyoruz tabi). Yani GTX780'le GTX780 TI arasındaki farkın kesin olarak kapanmasına imkan yok.

Gelelim GHZ Edition'lara. Gördüğüm kadarıyla Nvidia'nın resmi bir GHZ Edition modeli olmayacak iki kart için de. Ancak özel olarak bu kartların OC modellerine izin verildiği söyleniyor. Firmalar da çeşit çeşit isimler kullanıyor OC modelleri için. Gigabyte kendi OC modelleri için GHZ Edition etiketini kullanmış görünüyor. Hem GTX780 için hem de GTX780 TI için. Ve bu OC modellerinde de pek bir fiyat artışı olmadığı görülüyor. Mesela GTX780'in özel tasarımlı OC modelleri yurtdışında 500$'a alınabiliyor. Aynı şekilde GTX780 TI'ın özel tasarımlı OC modelleri de 700$'a alınabiliyor. Yani fiyatlarda artış yok. Bu kartların rakiplerine göre "daha temiz" olmaları yanısıra daha fazla OC potansiyeline sahip olmaları, oyun kampanyaları, gelişen yazılım destekleri de 290'lara karşı büyük avantaj oluşturuyor.

Şu sıralar AMD'nin 780'lere karşı tek rekabet seçeneği fiyata oynamak (290'ın 400$'lık fiyatı çok iyiydi mesela, ama 290X'in 550$'lık fiyatı için aynı şeyi söyleyemem. Özellikle de 290'ın çıkışından sonra). Ancak fiyatlar tam tersine artıyor. Peki AMD için bu bir sorun mu? Kesinlikle değil, zira adamlar oyun oynatmak için ürettikleri kartları daha yüksek fiyatlardan kazıcılara satıyorlar. Ama işte bu durum oyuncuları kötü etkiliyor. Zira oyuncular için rekabet ortadan kalkmaya başladı. Tek seçenecek Nvidia haline geliyor. O da bunu bahane edip fiyat artışına gidebilir.

• M@U kullanıcısına yanıt
    Peki bu sitelere gönderilen kartlar ile normal satıştaki kartlar arasındaki olabilecek %20 farkın nedeni tam olarak ne ? Saat hızı mı ?
  • Guru3d nin sonucuna göre özel soğutmalı 290x oc olsa dahi öyle 780 tilerle yarışacak bir performans vermediğini görüyorum.(780 Tİ ında oc olabileceğini hesaba katarak tabi ki)Kaldı ki 3d mark 13 de bende oc li testimi yaptım geçtim 780 tiyi 780 le bile arasında çok bir fark bulunmuyor.İşte kanıtı;

ASUS R9 290X Direct CU II (guru3d) inceleme yayınlandı !!!!

Ayrıca bu testi stok hızında yapınca aldığım puan ise 8900 lerde.Aradaki fark yaklaşık 1702(%20 oc başarımı) 290x tarafında ise stok 9808 oc ile 10894 aradaki fark 1086(%11 oc başarımı).Belki oyunlarda bir miktar daha iyi olabilir ama bu teste göre benim gözümde bekleneni veremedi.

Herkesin tabiki sevdiği bir model,üretici,tasarım vardır ama forumda çoğu kişiden okuduğum kadarıyla 290x in 780 i çöp ettiği gibi yorumlar gördüm.Demekki daha 780 ölmemiş.

EDİT:Kartta kendi bıosu vardır herhangi bir modifikasyon yada flash işlemi yoktur her şey doğal yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 19 Aralık 2013; 1:55:16 >

• Uyduruk dememin sebebi su;
    Kart "en iyi tek gpu" diye 650$a 1 yil boyunca satilmadi mi?! Hardwarecanucksun tablolarinda zor bulursun 780i, orta seviye bir kart gibi gorunuyor nerdeyse, bazi yerlderde ti ile arasindaki fark %50ye bile cikti nerdeyse?!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 19 Aralık 2013; 10:29:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pireee

valla yanlı bir site değil ise gtx 780 ti'den fena tokat yemiş. tabi 1920x1080 performansına bakmak lazım. ne değişecekse?

Gözlerinde sorunmu var nerde fena tokat yemiş tek tek baktım göremedim?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.