Şimdi Ara

ASUS R9 290X Direct CU II (guru3d) inceleme yayınlandı !!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
1.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

Orijinalden alıntı: pireee

valla yanlı bir site değil ise gtx 780 ti'den fena tokat yemiş. tabi 1920x1080 performansına bakmak lazım. ne değişecekse?

Gözlerinde sorunmu var nerde fena tokat yemiş tek tek baktım göremedim?

Her testte geçildiğini söylemek istemiştir.
  • r9 290x'li sistemde i7 3970x 4.6ghz kullanılmış. Bırakta olsun o kadar fark
  • Testlerede bakilirsa eger 780ti lider arkasindanda 290x ve 290 geliyor , bunlarida 780 takip ediyor.Fiyat performans ve CFX olarakta tartismasiz 290 en iyi secenek olarak gozukuyor.
  • ilk yayınlanan hardwarecanucks.com testi için söylemiştim onu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Peki bu sitelere gönderilen kartlar ile normal satıştaki kartlar arasındaki olabilecek %20 farkın nedeni tam olarak ne ? Saat hızı mı ?

Ne yazık ki salt GPU hızından kaynaklı değil. Daha doğrusu GPU hızı sebebiyle sorun oluşuyor ama onun da bir sebebi var: GPU verimliliği. AMD'nin açıklamasına göre eskiden tüm kartlar için alt sınır GPU hızı belirleniyordu ve bunun sonucunda potansiyeli iyi olan, daha verimli olan GPU'lar tüm potansiyellerini kullanamıyorlardı. Şimdi alt sınırı kaldırdı adamlar, verimli olan yüksek hızda, verimsiz olan düşük hızda çalışıyor. Yer yer bu fark ciddi boyunlara ulaşabiliyor. Mesela verimliliği düşük bir GPU'ya denk geldiniz; bu GPU yüksek hızda çalışabilmek için daha yüksek voltaja ihtiyaç duyuyor. Yüksek voltajı çekince verimsiz yapısı sebebiyle çok daha hızlı ve daha fazla ısı açığa çıkarıyor. Yani hemen ısınıp hızını düşürmek zorunda kalıyor. Peki bu hız ne kadar düşebilir? Ne yazık ki çok büyük düşüşler yaşanabilir. Zira alt sınır yok. Varsa da henüz bilinmiyor. Gerekirse 500 MHZ'e de düşebilir yani (tabi böyle bir şey görmedik, abartılı bir örnek olarak düşünün).

Aslında son sürücü ve bios'larla birlikte durum bir toparlandı. Zaten ilk baştakiler yazılımsal sorunlardı. Ama yazılım tarafını toparlayınca donanımsal olarak bir sıkıntı olduğu anlaşıldı. Son halde çok büyük farklar oluşmuyor. Ama %5-10 gibi bir fark bile 290X'in GTX780 karşısındaki kaderini belirleyecek durumda. Zira aralarında öyle uçuk kaçık bir fark yok. O nedenle 290'lar şu halleri ile biraz yılan hikayesine döndüler. İyi tarafı henüz bizim memlekette fazla sayıda bulunmuyor olmaları. Durum biraz daha netleşince her şey anlaşılır. Özel soğutucuya sahip kartlarla da durum biraz daha düzelecek gibi. Yine de şans faktörü önemini koruyacak 290'lar konusunda.

• M@U kullanıcısına yanıt
    Dogru diyorsun. Asus 780 dcii ile stok 780ti arasında performans farkinin 3 kati fiyat farki var. Nasıl kapansın?.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pireee kullanıcısına yanıt
    amd tokatlamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joker38 -- 19 Aralık 2013; 20:08:14 >
  • Yanlız Fiyatı 1800-1900 civarı olur sanırım
  • Fiyatı 1800 değilde 1700 olursa psikolojik sınıra iner bende.Ama gereksiz bi kart parasına göre.780ti 2.000 civarı olmasıyla çözüm 290cf gidiyor
  • Aynı şeyleri tekrarlıyoruz ama 1080p için gtx 780 varken diğerleri gereksiz bana göre. 290-290x lerin fiyatına güveniliyordu ama oda havada kaldı.Cfda nasıl performans vereceğide belli değil.Donanım var ama yazılım yoksa köprüleri yıkmakla bu iş olmaz.En kötüsü bu kartlarda seneye çöp olacak fazla kasmamak lazım.Alma imkanı olan üçün beşin hesabını yapmaz zaten 1500 ü veren 1700 üde verebilir.

• Çok geciktirdiler özel soğutmalarını karttan soğudum şahsen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joker38

Çok geciktirdiler özel soğutmalarını karttan soğudum şahsen

Merak etmeyin hocam anlaşılan özel soğutmalar çıkınca baya bir kişiyi ısıtacağa benziyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.