Şimdi Ara

ASUS RAMPAGEIVEXTREME ve I7 3930K alınır mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • şuan anakart olarak en ağır basan yine bu kart ama işlemci de bi model aşağı düştüm :) bunların yanına ek olarak sadece psu almak istiyorum oyun oynamadığım için 9800 gt amp ile devam edeceğim ekran kartı piyasası çok oynak bir piyasa olduğu için ona yatırım yapamam :) ramleri de şimdilik idare edeceğim 4 kanallı ram ler ucuzlarsa değiştiririm :)
  • 3570K ya da 3770K + MSI Z77A-GD55/65 tavsiye ederim. acelesi yoksa yeni mimari ve soket geliyor, onu bekleyin.

x79 rami yoğun kullanan programlarda performanslı, 4 kanal bellek kullandığı için.
    http://www.anandtech.com/bench/Product/551?vs=552
  • 2011 soketlerin 2015 yılına kadar devam edeceğini bazı yerlerde okumuştum. Yeni soket gelişi 2011 soketi etkilemez. Perf farkı az olacakmış kesinlikle Rampage 4 Extreme ve 3820-3930 ikilisinden birini alın derim ben maddi olanaklarınız iyiyse

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kadar para veriyorsun ekran kartı yok ne yapmayı planlıyorsun oyunmu tasarımmı yoksa alayım süs gibi dursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: enessezgin

2011 soketlerin 2015 yılına kadar devam edeceğini bazı yerlerde okumuştum. Yeni soket gelişi 2011 soketi etkilemez. Perf farkı az olacakmış kesinlikle Rampage 4 Extreme ve 3820-3930 ikilisinden birini alın derim ben maddi olanaklarınız iyiyse

bende aynen bunlardan birini düşünüyorum maddiyata gelince en ucuzunu bulup taksitle alacaz kısmetse :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CandC

quote:

Orijinalden alıntı: enessezgin

2011 soketlerin 2015 yılına kadar devam edeceğini bazı yerlerde okumuştum. Yeni soket gelişi 2011 soketi etkilemez. Perf farkı az olacakmış kesinlikle Rampage 4 Extreme ve 3820-3930 ikilisinden birini alın derim ben maddi olanaklarınız iyiyse

bende aynen bunlardan birini düşünüyorum maddiyata gelince en ucuzunu bulup taksitle alacaz kısmetse :)

İlla da Rampage 4 Extreme almanıza da gerek yok aslında biraz daha ucuz modeller var. Ben de bayağı bakmıştım 5-6 ay önce de 2011 soketlere MSI X79A-GD65 veya Asrock X79 Extreme6 da bayağı iyidir. Rampageye göre de bayağı ucuzlar. İşlemcide ise çarpan kilitsiz olmasından ötürü 3930 almanızı öneririm. 3820 ucuz ama kilitli işte hem de 3820 4 çekirdek 3930 ise 6 çekirdek. Çekirdek sayıları ileride belki fark yapabilir iki işlemci arasında.... Ben de 3930 kullanıyorum bir ara oc denemiştim 4.8 GHz de stabil çalışmıştı daha da zorlamamıştım. Şimdi 4.0 de kullanıyorum.... Bir de üstteki arkadaşın dediği gibi böyle bir sistem alırsan ekran kartı da bir 670 veya 680 iyi gider. Ben de sistemi aldığımda aynı senin durumundaydım. İşlemci ile anakartı iyi model almıştım da ekran kartına para kalmamıştı. 660Ti kullanıyorum. 700 serisinden düşünebilirim belki performans olarak fark iyi olursa.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enessezgin -- 2 Mart 2013; 20:25:51 >

• benim bir sorum daha olacak bu 3930k için costa rica üretimi olanların daha iyi olduğu söyleniyor ama vatandaki çin üretimi bu konunun aslı nedir acaba vatandan alınır mi bu işlemci

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CandC

benim bir sorum daha olacak bu 3930k için costa rica üretimi olanların daha iyi olduğu söyleniyor ama vatandaki çin üretimi bu konunun aslı nedir acaba vatandan alınır mi bu işlemci

CPU Revision un C2 olmasına dikkat et. C1 revizyon olanların OC potansiyeli düşük diye biliyorum. C2 revizyonlarda bu sorun giderilmiş. Çin üretimi olanlar C1 revizyon mu acaba. Ondan mı Kosta Rika üretimini öneriyorlar bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enessezgin -- 22 Mart 2013; 12:02:21 >
  • acaba bu vatandakilerin kutusunda prc yazıp da içinde cpu bloğunda farklı bişey mi yazıyor

• Hocam önemli olan C2 revizyon olmalı gerçi bu dönemde C1 revizyon işlemcimi kaldı.Kaldı ki aynı banttan peşi sıra çıkan iki işlemci bile aynı değil.C2 revizyon 3930K candır, benim sistemi denediğimizde 5,0GHZ de stabil çalıştı ve sistem akıyor.
  • bende o costa rica muhabbetini forumda duydum açıkçası :

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.